Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.687 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 01:31:48

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 01:31:48

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Bocian
    [Χθες στις 19:19]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:26]

από AKISSSS
    [Χθες στις 13:15]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 09:28:56]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 19:58:57]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309687
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 58
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 68
    Συνολικά: 70
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 24     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Spartan DS760 Gyro  (Αναγνώστηκε 68366 φορές)
    dhiotis
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #90 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 05:22:02 »

Κύριοι. Μην τρελαίνεστε.
    ΄
    Κατ΄αρχήν είναι το απόλυτο "όπλο". "Χιλιαδες στροφές" μακράν απο το 401 .

Μετά απο συμβουλή του αγαπητού  pani  το πήρα και εγώ, το τοποθέτησα μηχαικά, χωρίς usb, και όλα, μα όλα, πήγαν καλά.

Αυτό που λέει 40%, εννοεί, οτι όταν το ξεκινάς για πρώτη φορά, ΠΡΕΠΕΙ να είναι σε rate mode. Αφού λοιπόν γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις,
    όπου το manual περιγράφει αναλυτικότατα [ τι κάνεις όταν έχεις Futaba, τι κάνεεις όταν έχεις Spektrum DX6/DX7 ή 2.4GHz JR   ]
    τότε γύρίζεις σε heading hold, όπου πληροφοριακά σε ενημερώνω ότι ΔΕΝ καταλαβαίνει τίποτε.
    Κρατά την ουρά εκει που εσύ θές να την έχεις, κάτω απο οποιαδήποτε συνθήκες.

Εχω έναν Raptor 50 SE & Titan όπου και το έβαλα.  Το τέστ που έκανα ήταν το εξης. Γύρισα inverted, και έκανα οτι μου ερχόταν στον
    μυαλό σε πορεία, έχοντας την ουρά μπροστά,  και δεν τσάκιζε με τίποτα.
    Φυσικά αυτό έγινε αφου πρώτα ξεκίνησα με hover να δω τιι κάνει, μερικές 360 να δω πως κρατά, και μετά τα υπόλοιπα.

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος γιατι κάνοντας αντιπαράθεση με το 401, με το ίδιο ελικόπτερο, με το ίδιο set up, δεν προλάβαινε το ελικόπτερο
    να διαγράψει πορεία πάνω απο 10 ή κατι περισσότερο μέτρα, και η ουρά "τσάκιζε", δίπλωνε, έκανε 360 μέχρι να ξαναβρεί σημείο να κλειδώση...έαν
    μπορούσε...και αυτό και εγω φυσικά.

Επίσης αγαπητέ vtr, συμπεριφέρεται οπως όλα τα γυροσκόπια σε θέμα κινήσεεων. Δεξιά ράντερ ? Δεξιά το επάνω blade της ουράς σου εαν κοιτάς
    το ελικόπτερο απο πισω και οι πισω έλικες είναι κάθετοι στην μπούμα σου. Αριστερά το ράντερ ? Αριστερά το επάνω blade της ουράς σου. Τα
    κλασσικά. Να ξέρεις οτι θα το ευχαριστηθείς οσο κανένα άλλο γυροσκοόπιο.

Πρέπει σε αυτό το σημείο να σας αναφέρω το πρόβλημα που απόκτησα με αυτό το γυροσκόπιο...Μετά απο 3 - 4 πτήσεις με άγριες
    διαθέσεις [ 3d ] θέλει μάζεμα το belt μου. Λασκάρει όσο και να σψίξω την μπούμα στο frame, και αυτό είναι αποτέλεσμα απο τα ζόρια που
    τραβάει το κακόμοιρο.

ps* Pani περιμένω το usb σου για να δω τι άλλο κάνει αυτό το όπλο.
    Καταγράφηκε

Μιά φορά και ένα καιρό, υπήρχαν Nitros, flybars & κρύσταλλοι συχνότητας.
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #91 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 08:22:14 »

Αυτό που λέει 40%, εννοεί, οτι όταν το ξεκινάς για πρώτη φορά, ΠΡΕΠΕΙ να είναι σε rate mode. Αφού λοιπόν γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις,

Δηλαδή φίλε dhiotis, πρέπει να το ξανασετάρω.
    Γιατι εγώ το ξεκίνησα απο 100%.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

dhiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #92 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 12:24:03 »

Δηλαδή φίλε dhiotis, πρέπει να το ξανασετάρω.
    Γιατι εγώ το ξεκίνησα απο 100%.
    Για να μην σου απαντήσω επιπόλαια και χωρίς γνώση πάνω σε αυτό το κομμάτι, πήγα στο spartan web sitte, έγραψα το γυροσκόπιό μου,
    κατι το οποίο θα έπρεπε να το είχα κάνει απο την αρχή, και δημιούργησα ενα service ticket με την ερώτησή σου, οπότε οταν μου απαντήσουν θα σου απαντήσω άμμεσα.
    Πρέπει να πας και να κάνεις και εσύ, και όπιοιος άλλος έχει spatan,  μια εγγραφή στο site του spartan για να έχεις και την εγγύηση και την υποστήριξη.
    Καταγράφηκε

dhiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #93 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 13:15:45 »

Επίσης να τονίσω, βάση manual, οτι πρέπει να μην βρίσκεται σε σημείο που να δέχεται καπνό ή λάδια,
    οτι πρέπει οι πρώτοι 5 πόντοι του καλωδίου απο το γυροσκόπιο να είναι ελεύθεροι και μετα να δεθούν,
    να βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται στο κέντρο βάρους [ άξονα ] για καλύτερη απόδοση, και τα καλώδιά
    του να μην περνούν κοντά απο σέρβο.
    Το θέμα του καπνού / λάδια με έχει απασχολήση, και περιμένω να δω καμμιά πατέντα. Προσωπικά σκέφτομαι
    για κάποιο κουτάκι που να το φιλοξενεί. Προς το παρών, είναι ελεύθερο.

Αυτά.
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #94 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 14:00:08 »

Επίσης να τονίσω, βάση manual, οτι πρέπει να μην βρίσκεται σε σημείο που να δέχεται καπνό ή λάδια,
    οτι πρέπει οι πρώτοι 5 πόντοι του καλωδίου απο το γυροσκόπιο να είναι ελεύθεροι και μετα να δεθούν,
    να βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται στο κέντρο βάρους [ άξονα ] για καλύτερη απόδοση, και τα καλώδιά
    Το θέμα του καπνού / λάδια με έχει απασχολήση, και περιμένω να δω καμμιά πατέντα. Προσωπικά σκέφτομαι

Αυτά.

αν το βαλεις μπροστα δεν εχει προβλημα...

Για το 40 γαιν δεν ξερω αλλα δεν αναφερουν τπτ απλα οταν εγω ρυθμιζα με στικ μου ελεγε να βαλω 100-0 και μετα να το βαλω 74 30! παντως στο video δεν λεει κατι..!
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #95 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 14:30:25 »

Αν μιλάμε για κέντρο βάρους, τότε ή καλύτερη τοποθέτηση είναι πίσω.
    Τουλάχιστον όσο αφορά το τ-ρεχ. Ο λόγος είναι ότι αν μπεί μπροστά, μεγαλώνη η απόσταση απο το κεντρο βάρους
    καθώτι μεσολαβεί το Anti rotation bracket.

Οσο αφορά τήν λαδίλα, δέν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, γιατι από ότι είδα ειναι στεγανό, εκτός απο τήν υποδοχή που μπαίνει το βίσμα του link.

Εκει έχω βάλει σελοτέιπ, όπως είχα κάνει και με το 401.

Μετά από ενάμισυ χρόνο, το 401 ακόμα δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα, και σημειωτέον ότι έχει πιο πολλά μελανά σημεία
    από ότι το spartan.

Μπορείς άν θέλεις να τυλίξεις μονωτική ταινία γύρω απο το spartan, και να λύσεις τον προβληματισμό σου
    μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο.

Οσο αφορά το καλώδιο, έχω αφήσει και τήν απόσταση που θέλει, και τό έχω δρομολογήσει απο τήν αριστερή πλευρά του
    frame, που είναι πιό ελεύθερο.  Κατά τά αλλα, ο καιρός μας τήν έχει κάνει σήμερα, και δεν βλέπω δοκιμή....gamoto. Huh
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #96 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 15:00:53 »

μπροστα κρυμενο και εν εχει προβλημα κρατηματος:P
    Καταγράφηκε
    dhiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #97 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 19:57:10 »

Για το 40 γαιν δεν ξερω αλλα δεν αναφερουν τπτ απλα οταν εγω ρυθμιζα με στικ μου ελεγε να βαλω 100-0 και μετα να το βαλω 74 30! παντως στο video δεν λεει κατι..!
    Να τι γράφει.
    With the gain switch in Rate mode perform mechanical adjustment of the servo horn and control linkages to achieve approximately 8° tail pitch.
    Δηλαδή με τον διακόπτη στην θέση Rate κάνε όλες τις μηχανικές ρυθμίσεις. Ρυθμιση διαδρομής, ρύθμιση για 90° στο σέρβο και +8° στην ουρά. Φυσικά
    +8° στην ιουρά, γράφει παρακάτω οτι βάζειις εαν έχεις σκοπο να το δουλεύεις σε  Rate mode.
    Μόλις έχω νεότερα θα σας ενημερώσω.
    Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #98 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 20:53:16 »

Καινούργια απορία. Cheesy

Οσο διαβάζω και κατανοώ τήν λειτουργία, βλέπω ότι έχω κάνει κάποια λαθάκια. (μικρά όμως)...

Γιά αυτό θέλω να ρωτήσω το εξής.

Αν θέλουμε να μηδενίσουμε το γύρο, και να το ξαναπάμε απο τήν αρχή, σάν να μπαίνει πρώτη φορά, γίνεται..... idiot2

Καταγράφηκε

newbie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #99 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 21:09:40 »

Καλησπέρα vtr.

Βλέπω στη φωτογραφία που έβαλες ότι στην ομάδα επιλογών Program Control (κάτω αριστερά) υπάρχει ένα κουμπάκι με το όνομα Load Defaults (Φόρτωσε τα Προκαθορισμένα). Αν κρίνω από τα υπόλοιπα κουμπάκια εκεί γύρω που έχουν να κάνουν με την ανάγνωση/αποθήκευση των ρυθμίσεων στο Gyro/αρχείο προφανώς το κουμπάκι που ανέφερα πρέπει να επαναφέρει τις αρχικές ρυθμίσεις.

Φιλικά
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #100 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 21:20:50 »

Φίλε newbie, απο μιά άποψη, ίσως να είναι σωστό.
    Δέν γνωρίζω όμως άν πρέπει να ξανακάνω τήν διαδικασία που έχουν αναφέρει ό MaSt0RaS και ό pani. worry
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #101 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 22:54:39 »

ναι load defaults.... και μετα τα ξαναφιαχνεις κανονικα... απλα το gain να κατεβασεις για να ιενια ελεθθερο το σερβο!
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #102 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 23:10:28 »

Να τι γράφει.
    With the gain switch in Rate mode perform mechanical adjustment of the servo horn and control linkages to achieve approximately 8° tail pitch.
    Δηλαδή με τον διακόπτη στην θέση Rate κάνε όλες τις μηχανικές ρυθμίσεις. Ρυθμιση διαδρομής, ρύθμιση για 90° στο σέρβο και +8° στην ουρά. Φυσικά
    +8° στην ιουρά, γράφει παρακάτω οτι βάζειις εαν έχεις σκοπο να το δουλεύεις σε  Rate mode.
    Μόλις έχω νεότερα θα σας ενημερώσω.

ε ναι ρε παιδια ενταξει εννοειται οτι σεταρεις ετσι τα χορν αυτο λεγατε τοση ωρα?

Πιστευω γιαννη να καταλαβες το λογο... το κανεις για να μην ειναι HH ετσι ωστε το σερβο να δουλευει πιο ελευθερα...!και να πετυχεις σωστα τις 90 μοιρες και τις 8 μοιρες!
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #103 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 23:16:51 »

Δηλαδή εκτός απο το load defaults,  πρέπει να κάνω και τα παρακάτω.... idiot2

Δωσε ρευμα στο gyro ανευ συνδεδεμενου σερβο. Συνδεσε το λινκ στο ψ και μετα στο gyro. Πατα το read from gyro. Σε μερικα δευτερα θα σου εμφανισει τι εχει διαβασει απο το γυροσκοπιο. Αλλαζεις τη μαρκα του σερβο σε αυτη που εχεις. Πατας το send to gyro. Μετα συνδεεις το σερβο. Ανοιγεις τ/κ και με normal mode (led off) κοιτας να δεις τα τελη της διαδρομης στην ουρα.  Αλλαζεις τις τιμες στα δυο κουτακια (high low endpoint) για να το φερεις εκει που πρεπει (κανονισε να ειναι μεταξυ 100 και 120 τουλαχιστον. Αν εχεις futaba serbo βαλε μπιλια στα 13.5 χιλιοστα, ειναι η προτελευταια εξω στο εξαρι horn). Καθε φορα που αλλαζεις τιμη πατας το κουμπι για να στειλεις τα δεδομενα στο γυροσκοπιο. Εχεις αξονα η ιμαντα; Αν αξονα κατεβαζεις τρεις τεσσερις γραμμες το deccelaration profile. Το midpoint trim μηδενιζει το κεντρο αν το horn σου δεν ειναι ακριβως εννενηντα. To direction αλλαζει τη φορα του σερβο. Κοιτας και αναλογως πρατεις. Τα υπολοιπα τα αφηνεις ως εχουν.
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #104 στις: Παρασκευή, 6 Φεβ 2009, 23:18:16 »

οχι για πιο λογο το σερβο ειναι σεταρισμενο απλα του δινεις τις αρχικες ρυθμισεις....! εινια σαν να λες οτι θυμασαι τις ρυθμισεις απαιξω και τις πασ μια μια με το χερι... αυτο κανει το load deafaults!
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 24     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Spartan DS760 Gyro
    Μεταπήδηση σε: