Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 03:12:06

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 03:12:06

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 51
    Συνολικά: 51
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Thunder tiger 46 pro  (Αναγνώστηκε 9282 φορές)
    bf109e
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2008, 22:27:16 »

Γεια σε ολους.Ειχα αυτη την μηχανη σε ενα π40 κιοσο.Δουλευε εξοχα.Ειχε γινει το π40 πιο γρηγορο απο το 109 που εχει μαγκνουμ 46 πανω.Λεω ειχε επειδη σε ενα πολυ γρηγορο περασμα εφυγε το elevator του π40 στον αερα και παπαλα.Διαλυσε.Κομματια και η μηχανη.Την ξαναπηρα μετα απο καιρο επειδη δεν την εβρισκα για να την βαλω στο 109 επειδη η μαγκνουμ εφαγε το ρουλεμαν και παει για σερβις.Διαβασα οτι στην θαντερ φευγει το καρμπυρατερ μετα απο καποιο καιρο λειτουργιας.Εχει ακουσει κανεις κατι για αυτο?Εχει οντος περιεργο τροπο που πιανει.Αλλα αν ειναι να μου την κανει να την βαλω στο jupiter!!!!
    Καταγράφηκε
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2008, 22:48:32 »

Εαν δεις πως πεταω το calmato sport με την ΤΤ 46 θα σου φυγει καθε αμφιβολια!Βιδωσε το καλα με την βιδουλα και το παξιμαδακι και δεν προκειται να σου φυγει με τπτ.Το κακο με αυτον τον κινητηρα ειναι οτι σε καθε αλλαγη καιρου θελει μια μικρη ρυθμιση η μικρη του για να εχεις αμεση αποκριση στο γκαζι και σταθεροτατο ρελαντι!
    Καταγράφηκε

…χαρά στον Ίκαρο αψήφιστα που υψώθη φτεροπλάστης…
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2008, 22:55:31 »

Είναι από τις καλύτερες μηχανές στα 40άρια. Σφίξε όπως σου λέει ο Κωστής  Wink τη βίδα και χόρεψέ την, δε θα απογοητευτείς.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2008, 23:10:11 »

Δηλαδη ειμαι κομπλε με σφιξιμο τη βιδουλα αυτη ε?Αμ την ξερω οτι δουλευει και παιζει καλα.Για αυτο την θελω για το 109 μου!!!Αλλα οταν το διαβασα αυτο μου εφυγε η γη κατω απο τα ποδια!!Την εχεις καιρο την μηχανη?Εμενα η προηγουμενη πριν διαλυσει εκανε καπου 15 πτησεις γεματες ταχυτητα!
    Καταγράφηκε
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2008, 23:13:35 »

Εχει καψει αρκετα γαλονια με σχεδον τελικες ταχυτητες και δουλευει μια χαρα.Ειναι λιγο ευαισθητη μονο με την κατω βελονα της περισσοτερο φερει πειν απο την os 46 ax.Αν την σφιξεις καλα χωρις ομως να φας τα πασα δε θα σου κανει κολπα.Της φοραω εδω και καιρο 11χ6 APC και ειμαι οκ
    Καταγράφηκε

bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2008, 23:27:25 »

Την εσφιξα καλα πιστευω.Οταν την σφιγγεις αρχιζει καπου και γινεται πιο δυσκολη στο σφιξιμο η υπολογιζεις ετσι ωστε να μην το παρακανεις?Ρωτω επειδη εσφιξε μεν αλλα δεν ενιωσα να δυσκολευει στο σφιξιμο!!!Αλλα ουτε και το παρακανα.Για να λεμε σιγουρα το ιδιο εννοω το συστημα που κρατα το καρμπυρατερ στη θεση του!
    Καταγράφηκε
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2008, 23:29:02 »

Σφιξε την λιγο ακομη αν θελεις.Παντως αν θελεις καποια βοηθεια με τη ρυθμιση στο ρελαντι ευχαριστως να βοηθησω   Ειναι ηχαρα μου στις 2χρονες
    Καταγράφηκε

bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2008, 23:51:29 »

Φοβαμαι μην την παρασφιξω και γινει καμια βλακεια!!! Ηταν πολυ ευκολη στην ρυθμιση!!Σε ευχαριστω παντως για ολη την βοηθεια!!Σκεψου οτι κραταγε ρελαντι με τη μια και πηρε μπροστα με μιση μιζια!!Τι μπουζι της εχεις πανω?Εγω για ενηα 3 παω πιο πολυ τωρα με τα κρυα ξανα!!
    Καταγράφηκε
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 24 Ιαν 2008, 00:51:56 »

Θα σηκωσεις το μοντελο σου 45 μοιρες ορθια.Αφου εχεις ζεστανει την μηχανη, θα δωσεις full γκαζι και θα αρχισεις σιγα σιγα να κλεινεις την μεγαλη μεχρι να αρχισει να χανει στροφες.Σε εκεινο το σημειο θα σταματησεις και θα νοιξεις 4-5 κλικ.Εγω αυτο το κανω με το αεροπλανο στις 90 μοιρες διοτι οι απογειωσεις μου ειναι με ανοδο 90 μοιρων που σημαινει οτι θελω σωστη τροφοδοσια διχως να χρειαστει να μου σβησει ο κινητηρας.Χρησιμοποιω 8αρι μπουζι os αν και ειναι καλυτερα το 3αρι πιστευω για χειμωνα.Ετσι οπως εχω ρυθμισει την μηχανη πεταω με φουλ υγρασια διχως μπουκωματα ,με αρκετη βροχη(αν και βαριεμαι να σιδερωνω μονοκοτ).Εμενα ομως οταν βαζω μπρος θελει 3 δευτερα η μιζα για να παρει μπρος.Ισως φταιει που δεν εχω καυτο μπουζι.
    Καταγράφηκε

skopos-Komotini
    Aeromodeller Hero Member

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 24 Ιαν 2008, 01:02:50 »

Το δικο μου δουλευει οκ στα ισα αλλα στης 45 σβηνει τι να κανω Huh Tongue
    Καταγράφηκε

Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 24 Ιαν 2008, 01:06:43 »

Το δικο μου δουλευει οκ στα ισα αλλα στης 45 σβηνει τι να κανω Huh Tongue
      Ανοιξε λιγο την μεγαλη σου.Κι εμενα εσβηνε οταν την εκλεινα πολυ.Βασικα δεν ειναι ωραιο να ακουγεται να σφυριζει ο κινητηρας γιατι λειτουργει με φτωχο μειγμα.Καιγονται μπουζι,συντομευει η ζωη του κινητηρα και μπορει να σβησει στην πτηση.Ετσι μπορει κανεις να σπασει το μοντελο του και ειναι κριμα.
    Καταγράφηκε

Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #11 στις: Πέμπτη, 24 Ιαν 2008, 01:30:33 »

Ευκαιρια να γραψω 2-3 πραγματα για την Τ.Τ. 46αρα. Εως και περισυ νομιζω, που κυκλοφορησε η Osmax 46 AX ηταν η πιο δυνατη στην κατηγορια της. Ειναι ωραια μηχανουλα αλλα θελει ρυθμισεις κατα τη γνωμη μου.Καποιες απο τις ρυθμισεις που μπορει να κανεις κανεις ειναι οι εξεις:

Θετουμε σε λειτουργια τον κινητηρα μας.Εαν ειναι εφικτο κανουμε μια πτηση να την ευχαριστηθουμε γιατι αν δεν ρυθμισουμε σωστα μετα μπορει να χασουμε ολη την ημερα  Tongue  Οπως και να εχει καλα ειναι να εχει δουλεψει,δλδ να μην ειναι κρυα τα μεταλλα του.Σηκωνουμε το μοντελο ορθιο στις 45 μοιρες με φουλ γκαζι και σιγα σιγα κλεινουμε την μεγαλη βελονα μεχρι το σημειο που το μοτερ δε θα δινει επιπλεον στροφες και θα αρχισει να τις χανει.Λιγο πριν αρχισει να τις χανει ανοιγουμε μερικα κλικ.Συγκεριμενα στη δικη μου εχω ανοιξει 4-5 κλικ.Ελαττωνουμε την ισχυ του κινητηρα και κατεβαζουμε ρελαντι στο σημειο που να μην κινειται το μοντελο μας για να ρυθμισουμε την μικρη βελονα.Υπαρχουν 2 τροποι που μου εχουν μαθει για να την ρυθμιζω.Ο ενας ειναι να αφησω τον κινητηρα να δουλεψει για 8 δευτερα το πολυ και να δωσω αποτομα γκαζι.Αν προσπαθει να παρει στροφες αλλα αργησει να τις δωσει κανοντας μικρο μπουκωματακια θα ελεγα τοτε εχουμε ανοικτη τη μικρη μας βελονα συνεπως πλουσιο μειγμα και πρεπει να την κλεισουμε.Εαν ομως κανει πως ανεβαζει στροφες μετα σταματησει η ανοδοας για κατι δευτερα του δευτερολεπτου και συνεχισει την ανοδικη πορεια,τοτε η βελονα ειναι πιο κλειστη απο το κανονικο αρα φτωχο μειγμα και πρεπει να την ανοιξουμε.Πολυ πολυ σημαντικο.Οτι κι αν κανουμε με την μικρη οι περιστροφες για ανοιγμα ή κλεισιμο πρεπει να ειναι πολυ πολυ μικρες!Ειναι ευαιθητη αρκετα η μικρη βελονα δυστυχως Sad
      Τον δευτερο και πιο σιγουρο τροπο, μου τον εχει πει ενας αερομοντελιστης που εκτιμω παρα πολυ, ο κυριος  Σ.(δεν ανα- φερω ονομα γιατι μπορει να μην επιθυμει ο ιδιος).Αφου ειναι ζεστη η μηχανη,κατεβαζουμε ρελαντι σε σημειο που να μην κινειται το μοντελο.Με το που κατεβουν οι στροφες στο ρελαντι κραταμε με το ρολοι 20 δευτερολεπτα.Αφου περασουν,βγαζουμε το σωληνακι τροφοδοσιας ειδαλως πιεζουμε το σωληνακι με τα δαχτυλα μας διχως να περνα καυσιμο και μετραμε χρονο.Εαν η μηχανη μας σβησει στα 7-8 δευτερα ειμαστε στην ρυθμιση που θελουμε για την μικρη μας.Εαν σβησει πιο νωρις τοτε θελει λιγο ανοιγμα η μικρη βελονα διοτι το μειγμα ειναι φτωχο.Εαν σβησει μετα τα 8 δευτερα τοτε θελει λιγο κλεισιμο διοτι το μειγμα ειναι πλουσιο.Επαναλαμβανω οι περιστροφες πρεπει να ειναι πολυ μικρες ισες δλδ με το 1/8 μιας ολοκληρης στροφης!
      Αφου λοιπον ρυθμισαμε την μικρη,ξαναθετουμε τον κινητηρα μας σε πληρη υσχυ,σηκωνουμε το μοντελο 45 μοιρες και ρυθμιζουμε την μεγαλη βελονα οπως περιγραφηκε παραπανω.
      Αυτες τις ρυθμισεις κανω προσωπικα στον δικο μου κινητηρα με καυσιμο cool power 10% και προπελα 11χ6 APC  και δεν εχω ουτε σβησιματα,ουτε αργει να παρει ο κινητηρας απο το ρελαντι αν δωσω αποτομα γκαζι σε καποια απαγγιστρωση Wink
    Καταγράφηκε

GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Πέμπτη, 24 Ιαν 2008, 02:41:36 »

Διατριβή στο θέμα... idiot2 idiot2 buck2

Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #13 στις: Πέμπτη, 24 Ιαν 2008, 15:29:54 »

Ωραίος ο Κωστής   Thumbs up Thumbs up πολυ καλη περιγραφή   Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Dimitris Kaikas
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #14 στις: Κυριακή, 10 Φεβ 2008, 13:57:56 »

Καλημέρα παιδιά,

Είμαι καινούριος στο χώρο του αερομοντελισμού, συγκεκριμένα με 5 μισές πτήσεις (μισές λόγω του ότι η απογείωση και προσγείωση έγινε από έναν έμπυρο φίλο μου) και 2 κομπλέ (λίγο άτσαλες προσγειώσεις αλλά αναίμακτες  Grin).
    Το αεροπλανάκι είναι ένα Domino της Phoenix, με τηλεκατεύθυνση Futaba 4EXA και κινητήρα Thunder Tiger Pro 46.
    Όλα δουλεύουν ρολόι εκτός από το γεγονός ότι η TT αντιδράει λίγο αργά στη μετάβαση από idle σε full throttle.
    Συγκεκριμένα, εάν από full throttle μεταβώ σε idle και σχεδόν αμέσως σε full throttle ξανά, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εάν όμως κάτσει στο idle 20 δευτερόλεπτα, μετά κομπιάζει, άλλες φορές περισσότερο και άλλες λιγότερο.
    Να σημειώσω ότι δεν αντιμετώπισα πρόβλημα σβησίματος καμία φορά, ούτε στο έδαφος ούτε στον αέρα. Η μηχανή κρατάει πολύ καλά ρελαντί και τις δίνει κανονικά στο full throttle. Εγώ τη δουλεύω στον αέρα μόνιμα σχεδόν στο μισό throttle.
    Δεν έχω εντοπίσει φυσαλίδες στο καύσιμο ή πρόβλημα με τη δεξαμενή, μιας και την ανακατασκεύασα αλλάζοντας τα πλαστικά σωληνάκια (το ένα ήταν σπασμένο) με χάλκινα και την δοκίμασα βυθίζοντας την σε κουβά με νερό. Καμία απώλεια αέρα.
    Ο φίλος μου λέει ότι ενδεχομένως θα πρέπει να δοκιμάσω καύσιμο με 10% nitro όταν τελειώσει το τρέχον γαλόνι που είναι 5%, να στρώσει δηλαδή χαλαρά πρώτα ο κινητήρας. Μιλάω για καύσιμο Cool Power.
    Η δική σας άποψη επάνω στο θέμα πια είναι ?
    Καταγράφηκε

Live to fly, fly to live
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Μηχανές - καύσιμα - έλικες (Συντονιστής: andreas)  |  Θέμα: Thunder tiger 46 pro
    Μεταπήδηση σε: