Καλημέρα παιδιά,
Είμαι καινούριος στο χώρο του αερομοντελισμού, συγκεκριμένα με 5 μισές πτήσεις (μισές λόγω του ότι η απογείωση και προσγείωση έγινε από έναν έμπυρο φίλο μου) και 2 κομπλέ (λίγο άτσαλες προσγειώσεις αλλά αναίμακτες

).
Το αεροπλανάκι είναι ένα Domino της Phoenix, με τηλεκατεύθυνση Futaba 4EXA και κινητήρα Thunder Tiger Pro 46.
Όλα δουλεύουν ρολόι εκτός από το γεγονός ότι η TT αντιδράει λίγο αργά στη μετάβαση από idle σε full throttle.
Συγκεκριμένα, εάν από full throttle μεταβώ σε idle και σχεδόν αμέσως σε full throttle ξανά, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εάν όμως κάτσει στο idle 20 δευτερόλεπτα, μετά κομπιάζει, άλλες φορές περισσότερο και άλλες λιγότερο.
Να σημειώσω ότι δεν αντιμετώπισα πρόβλημα σβησίματος καμία φορά, ούτε στο έδαφος ούτε στον αέρα. Η μηχανή κρατάει πολύ καλά ρελαντί και τις δίνει κανονικά στο full throttle. Εγώ τη δουλεύω στον αέρα μόνιμα σχεδόν στο μισό throttle.
Δεν έχω εντοπίσει φυσαλίδες στο καύσιμο ή πρόβλημα με τη δεξαμενή, μιας και την ανακατασκεύασα αλλάζοντας τα πλαστικά σωληνάκια (το ένα ήταν σπασμένο) με χάλκινα και την δοκίμασα βυθίζοντας την σε κουβά με νερό. Καμία απώλεια αέρα.
Ο φίλος μου λέει ότι ενδεχομένως θα πρέπει να δοκιμάσω καύσιμο με 10% nitro όταν τελειώσει το τρέχον γαλόνι που είναι 5%, να στρώσει δηλαδή χαλαρά πρώτα ο κινητήρας. Μιλάω για καύσιμο Cool Power.
Η δική σας άποψη επάνω στο θέμα πια είναι ?