Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 04:33:24

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 04:33:24

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 36
    Συνολικά: 36
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ  (Αναγνώστηκε 35630 φορές)
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #60 στις: Σάββατο, 19 Ιαν 2008, 18:27:37 »

Με τον όρο "βιώσιμο" εννοώ (τουλάχιστον εγώ...) ότι το όποιο περιοδικό θα μπορεί να αυτοσυντηρηθεί για να κυκλοφορεί, σε ικανή διάρκεια χρόνου.

Αν θα έχει συντελεστές, αν αυτοί θα πληρώνονται, πόσο και πότε, είναι άλλο θέμα, εκείνου που θα αποφασίσει κάτι τέτοιο... Θεωρητικά μπορεί κάποιος ακόμα και μόνος του να βγάζει περιοδικό...

Θα βγάζει χρήματα ή θα μπαίνει μέσα με κάθε τεύχος?

Θα πουλάει αρκετά τεύχη, ώστε μαζί με τις όποιες διαφημίσεις σαν έσοδα, να βγάζει τα έξοδα εκτύπωσης, διανομής κλπ. κλπ. ?

Ήδη η ψηφοφορία έχει αρκετές παραμέτρους, για τις οποίες πάλι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

Άλλωστε το αρχικό ερώτημα ήταν μόνο αν είναι απαραίτητο ένα περιοδικό, όταν πλέον υπάρχει το internet.

Και επειδή το συζητάμε αρκετά, η δική μου ερώτηση: αναρρωτιόμαστε γιατί άραγε δεν το έχει κάνει κανένας αυτό το βήμα Huh

gkan
    Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    NikFrance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #61 στις: Σάββατο, 19 Ιαν 2008, 19:14:41 »

Λοιπόν, μετά τον μπαμπινιώτη που μας εξήγησε τον ορο "βιώσιμο" και ότι επανέρχεται πάλι η κουβέντα στο net ενώ το έχουμε πει επανελημένες φορες

ok, μεγάλη πηγή πληροφόρησης, ανταλλαγής απόψεων, βοηθειας κτλ κτλ.

Το net το έχουν και οι γερμανοί και οι άγγλοι, γάλλοι, αμερικανοι κτλ...παρόλα αυτά στέκονται άνετα τα καλά περιοδικά που προσφέρουν στον χώρο.
    Γνωστό ο τύπος γενικά, περιοδικά, εφημερίδες έως και τα βιβλία έχουν πάθει ζημια από το net, αλλα: οι καλές δουλειές δεν χάνονται ποτε!!! Thumbs up
    Καταγράφηκε

Ο ξάδερφος από Γαλλία...
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #62 στις: Σάββατο, 19 Ιαν 2008, 19:36:25 »

Όπως και στη δουλειά μου έμαθα και κατάλαβα ότι όλα είναι θέμα αγοράς.

Μην συγκρίνουμε Ελλάδα με εξωτερικό. Βαλκάνια και Ελλάδα είμαστε πολύ μικροί και δεν μας υπολογίζουν.

Σε τι αγορά απευθύνεται ένα περιοδικό έξω και σε τι στην Ελλάδα;

Είμαστε πολύ μικρή αγορά και "μειονότητες" σαν των μοντελιστών και άλλων, θα δυσκολεύονται!

Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    heli-division
    Aeromodeller Hero Member

sponsored by NEM Hobby

« Απάντηση #63 στις: Σάββατο, 19 Ιαν 2008, 19:46:46 »

καλησπέρα σας να σας πω και εγώ ότι τα περιοδικά ουδέ μια σχέση έχουν με το net!!ali φάση να το paris και να το χαζεύεις στην τουαλέτα!!!εγώ δεν αγοράζω αλλα μου έδωσε ένας φίλος το model helicopter

η περισσότερες τεχνικές απορίες του έχουν λήθη από τα περιοδικά από το net συλλέγει πληροφορίες για νέα μοντέλα και συμβατότητα στην ελλάδα για αυτά!!! είναι ali φάση το περιοδικό και φυσικά η εμπειρία του έχει προέλθει από τα περιοδικά η περισσότερη του λάχιστον  Thumbs up

φιλικά πάντα βαγγέλης
    Καταγράφηκε

synergy n9 9452 os 91gy 611 pump spektrum radix fromeco arizona
    style 90/os-max.91/gy 611/spektrum,dx7,full metal & carbon
    extreme 50 9451 spartan 760 radix os 50 hyper sx rjx mufler
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #64 στις: Σάββατο, 19 Ιαν 2008, 19:57:02 »

Βαγγέλη,

δεν έχω αντίρρηση για την χρησιμότητα των περιοδικών, ή για την πληροφόρηση που μας δίνουν. Ούτε και για την ευκολία ανάγνωσής τους, ή και τη νοσταλγία που μας φέρνουν. Έχω μια μικρή συλλογή και την εμπλουτίζω όποτε βρίσκω κάτι καλό.

Το ερώτημα είναι (και μόνο αυτό !), αν αξίζει και αν μπορεί να σταθεί ελληνικό περιδικό αερομοντελισμού. Εφάμιλλο με τα ξένα. Γιατί, τα ξένα τα παίρνουμε, και θα τα παίρνουμε έτσι και αλλιώς... Θα μας προσφέρει κάτι περισσότερο ένα ελληνικό, το 2008 ?

Όταν τα υπόλοιπα τοπικά νέα (αγώνες, αναφορές, αγγελίες, ερωτήσεις κλπ) τα έχουμε πλέον στα forum (fora) ?

Αυτή είναι για μένα η ερώτηση, αυτό κατάλαβα ότι συζητάμε.

φιλικά

gkan

Υ.Γ.  Nik-France, δεν μπαίνω καν στον κόπο...
    Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    heli-division
    Aeromodeller Hero Member

sponsored by NEM Hobby

« Απάντηση #65 στις: Σάββατο, 19 Ιαν 2008, 20:31:49 »

όχι Γιώργο μου δεν πιστεύω ότι θα πουλήσει ένα ελληνικό περιοδικό πιστεύω δεν έχουμε τόση οργάνωση στο χώρο και γενικά λυπάμαι που το λέω αλλα είμαστε ανοργάνωτη σαν χωρα γενικά δεν υποστηρίζει τίποτα ο πολιτισμός μας

αν σου αναλύσω με το τι έχω ασχοληθεί και πουθενά δεν είδα κάτι όπως το εξωτερικό!!!να αρχίσω από σκοπευτήρια που στο εξωτερικό δουλεύουν 24 ώρες το 24 ορο από supermotard που έχω ασχοληθεί πολύ από μοτοκρός από cart από skate board bmx

τίποτα είμαστε παντού πίσω και κατά πολύ ας μην αναλύσουμε και ότι δεν υπάρχει ούτε ένα οργανωμένο μοντελιστικό μαγαζί ούτε καν στην αθηνα δεν σου λέω για εδώ που είμαι Σύρο 
    θέλει πολλές ώρες αυτή η κουβέντα και καλύτερα ας το αφήσουμε γιατί τα έχω συζήτηση με πόλους και σε διαφορους χώρους πάντα χωρίς αποτέλεσμα Thumbs up

φιλικά πάντα βαγγέλης

Καταγράφηκε

synergy n9 9452 os 91gy 611 pump spektrum radix fromeco arizona
    style 90/os-max.91/gy 611/spektrum,dx7,full metal & carbon
    extreme 50 9451 spartan 760 radix os 50 hyper sx rjx mufler
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #66 στις: Σάββατο, 19 Ιαν 2008, 21:13:03 »

Θα συστήσω να διαβαστεί το Γιατί αυτή η σελίδα;

Γράφτηκε πριν δεκάμισυ χρόνια (Ιουν. 1997). Στο τέλος των στόχων γράφεται

• Δημιουργία ηλεκτρονικού περιοδικού με αποκλειστικό θέμα τον αερομοντελλισμό στην Ελληνική γλώσσα με τελικό στόχο την
    • Δημιουργία προυποθέσεων για έκδοση περιοδικού εντύπου και βασικού βιβλίου η βιβλίων με αποκλειστικό θέμα τον αερομοντελλισμό στην Ελληνική γλώσσα έτσι ώστε να υπάρξει πληροφόρηση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Προσωπικά εξακολουθώ και παίρνω τέσσερα ξενόγλωσσα περιοδικά το μήνα σταθερά και έχω φροντίσει να υπάρχουν διαθέσιμα στην πόλη του Αγρινίου, όπου μένω, τα περισσότερα, αν όχι όλα, αερομοντελλιστικά περιοδικά που εισάγονται στην Ελλάδα.

Διαβάστε και για Το περιοδικό.

Νομίζω λοιπόν Νίκο (NikFrance) ότι, για πολλοστή φορά, "κομίζεις γλαύκα εις Αθήνας".

Στις αρχές λειτουργίας του Aeromodelling GR περιλαμβάνονται

- Δεν είναι σύλλογος, club, Team, χωρίς να σημαίνει οτι δεν υπάρχει η ομάδα συντονισμού και αυτοί που στηρίζουν με την δουλειά τους την προσπάθεια. Είναι χώρος πληροφόρησης και επικοινωνίας.
    - Ελεύθερη συμμετοχή, χωρίς αμοιβή και χωρίς πίεση σε όσους συνεργάζονται. Αυτή την στιγμή έχω κάποια άρθρα από τον Ε. Πασχαλούδη και τον Γ. Κανδυλάκη, που θα βγουν στον αέρα όταν είναι έτοιμα.
    - Δεν υποχρεώνεται κανένας να δει διαφημίσεις, ούτε στέλνονται διαφημιστικά emails. Ολοι οι επαγγελματίες μπορούν να έχουν τον χώρο τους, χωρίς καμμιά οικονομική υποχρέωση.

Την προσπάθεια έχουν στηρίξει πάρα πολλοί και καλοί αερομοντελιστές. Μερικοί απ' αυτούς είναι στην ομάδα συντονισμού, αργότερα ίσως προταθεί και σε άλλους. Οποιοσδήποτε όμως μπορεί να προσφέρει με άρθρα και μηνύματα - άρθρα.

Βαδίζουμε με βάση του τί είναι εφικτό και τις δυνατότητες που έχουμε.

Λέω ευχαριστώ σε όσους προσέφεραν και προσφέρουν, δεν κακίζω κανένα που θα μπορούσε να δώσει περισσότερα και δεν το έχει κάνει.

Υπάρχει πάντα το καλύτερο και το έχουμε στους στόχους, όταν θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για κάτι καλό θα γίνει γνωστό.

Πιστεύω οτι, αν κάποιος έχει τις δυνατότητες να γράψει κάτι, είναι καλύτερο να αναλώσει τον χρόνο του δημιουργώντας.
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 21 Ιαν 2008, 08:02:57 από Κώστας Κωστόπουλος » Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    NikFrance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #67 στις: Σάββατο, 19 Ιαν 2008, 21:47:14 »

Προσωπικά εξακολουθώ και παίρνω τέσσερα ξενόγλωσσα περιοδικά το μήνα σταθερά και έχω φροντίσει να υπάρχουν διαθέσιμα στην πόλη του Αγρινίου, όπου μένω, τα περισσότερα, αν όχι όλα, αερομοντελλιστικά περιοδικά που εισάγονται στην Ελλάδα.

Αυτό μου φτάνει....που έγραψες σαν απάντηση με καλύπτει πλήρως!

τα υπόλοιπα γλαύκες ομάδες συντονισμού και όλα τα συναφή με αφήνουν αδιάφορο με κούρασε πολύ το post σου κώστα μου να το διαβάσω..έπληξα!

P.S.
    τον δάσκαλο μου στο δημοτικό μου θύμισες ...θεός σχωρέστον!
    Καταγράφηκε

Ο ξάδερφος από Γαλλία...
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #68 στις: Σάββατο, 19 Ιαν 2008, 23:33:34 »

To να δημιουργηθεί ένα αερομοντελιστικο περιοδικό στο διαδίκτυο , θα ήταν οτι καλύτερο για την ανάπτυξη του αερομοντελισμού .

Εαν όμως σε αυτό το περιοδικό υπάρχουν , περιορισμοί  , πνευματικά δικαιώματα , copyright , κτλ , τότε πιστεύω ότι θα ήταν ότι χειρότερο για την ανάπτυξη του αερομοντελισμού !!!!!

Δεν φαντάζομαι ,να θέλω να χρησιμοποιήσω ένα άρθρο του Λάκη η του Τάσου και να πρέπει να πάρω άδεια από τον εκδότη .

Διότι όπως γνωρίζω , φωτογραφίες , άρθρα , κτλ , που αποστέλλονται  στον έντυπο τύπο , ανήκουν  αποκλειστικά και μόνο στον εκδότη .  Wink

Η μήπως κάνω λάθος  Huh
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    NikFrance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #69 στις: Κυριακή, 20 Ιαν 2008, 01:01:09 »

Με μια γρηγορη ματια οι μεγάλη πλειοψηφία των post έχουμε την ίδια άποψη, πράγμα προφανώς που δεν αρέσει,
    δεν καταλαβαίνω τις άσχημες αντιδράσεις πρωτοκλασάτων του forum...ας είναι...!

Y.Γ.     
    Κανδυλάκη, αμοιβαία τα αισθήματα

Y.Γ. 2
    Παιδιά μην γράφετε ελευθερα τις απόψεις σας θα μπείτε στη Black list.!
    Καταγράφηκε

Ο ξάδερφος από Γαλλία...
    iosif
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #70 στις: Κυριακή, 20 Ιαν 2008, 01:26:28 »

Με μια γρηγορη ματια οι μεγάλη πλειοψηφία των post έχουμε την ίδια άποψη, πράγμα προφανώς που δεν αρέσει,
    δεν καταλαβαίνω τις άσχημες αντιδράσεις πρωτοκλασάτων του forum...ας είναι...!

Y.Γ.     
    Κανδυλάκη, αμοιβαία τα αισθήματα

Y.Γ. 2
    Παιδιά μην γράφετε ελευθερα τις απόψεις σας θα μπείτε στη Black list.!

Aς σοβαρευτουμε λιγο...

(Οι γνώμες είναι σαν τις κωλ@τρυπίδες όλοι έχουν από μια).  Tετοιου ειδους ειναι οι δικες σου γνωμες?
    Καταγράφηκε
    NikFrance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #71 στις: Κυριακή, 20 Ιαν 2008, 01:45:25 »

Αφού σε σοκάρει θα το βγάλω, έχουμε και μια ψυχή να παραδώσουμε...

Αυτό ήταν το σχόλιο σου φιλε μου ιωσήφ??

τίποτα επί του θέματος δεν έχεις να μας πεις??
    Καταγράφηκε

Ο ξάδερφος από Γαλλία...
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #72 στις: Κυριακή, 20 Ιαν 2008, 08:03:21 »

Δύσκολα θα δώσει κάποιος μια απάντηση όταν βλέπει οτι πιθανόν θα του απευθυνθούν ανάγωγα κια προσβλητικά. Προτιμότερο είναι κάποια πράγματα που προσβάλλουν και δεν αρμόζουν, σε δημόσια συζήτηση τουλάχιστον, να τα βλέπουμε καλύτερα μόνοι μας.

Το Aeromodelling GR είναι και μια πυξίδα των δυνατοτήτων που έχουμε. Εχει στηθεί με συγκεκριμένους στόχους, έχει ωριμάσει με τον χρόνο και συγκεντρώνει σήμερα έναν πολύ μεγάλο αριθμό αερομοντελιστών και σίγουρα έναν σημαντικό αριθμό ικανών και έμπειρων.

Πέρα από τα στατιστικά που μπορείτε να δείτε, 200 περίπου εγγεγραμένοι το παρακολουθούν καθημερινά και πάνω από 400 τουλάχιστον εβδομαδιαία. Αυτό σημαίνει οτι υπάρχει και ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός που το βλέπει περιστασιακά ή απλά δεν έχει κάνει εγγραφή. Ακόμα και το 400 όμως είναι πια ένα καλό νούμερο.

Η πρόταση για άρθρα είναι πάντα ανοιχτή. Πόσοι όμως έχουν ανταποκριθεί και πόσοι μπορεί να γράψουν; Τέθηκε σωστά οτι το ζητούμενο είναι ένα αξιοπρεπές περιοδικό και όχι ένα αμφίβολης φωτεινότητας πυροτέχνημα.

Οταν θα υπάρξουν αρκετές και σταθερές συμμετοχές σε άρθρα μπορεί να συζητηθεί το θέμα. Λόγια μπορούμε να λέμε πολλά, πρέπει όμως να εξετάζουμε τις συνθήκες.

Με κίνδυνο να γίνω πάλι πληκτικός 

Η πρόταση για άρθρα είναι πάντα ανοιχτή

Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    NikFrance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #73 στις: Κυριακή, 20 Ιαν 2008, 13:21:45 »

Ξεκινάω αντίθετα, όχι κώστα μου είσαι μέσα στο θέμα δεν γίνεσαι καθόλου πληκτικός αντίθετα έδωσες ενδιαφέρον στοιχεια επί του θέματος.

Kαι το εύλογο ζητούμενο να είναι ένα αξιοπρεπές περιοδικό και όχι πυροτέχνημα όπως πολύ σωστά λες!

μονος σου απαντάς ότι στο Aeromodelling GR υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ικανών και έμπειρων του χώρου...

Αν αυτοί που θα αναλάβουν είναι από τους προαναφερόμενους, θα πετύχει 1000% να είναι βιώσιμο!!!

Σας αρκεί αυτό?
    Καταγράφηκε

Ο ξάδερφος από Γαλλία...
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #74 στις: Κυριακή, 20 Ιαν 2008, 17:25:09 »

1) Μήπως ξέρει κανείς πόσο θα στοίχιζε η εκτύπωση μίας σελίδας Α4 ? Άν , για παράδειγμα , το περιοδικό είχε 40 σελίδες αρχικά , και κάποιος ήθελε να εκτυπώσει 200 περιοδικά , πόσο θα στοίχιζε στο τυπογραφείο ? Ας μήν σκεφτόμαστε για ποιοτικό ή το καλύτερο χαρτί στην αρχή ...

2) Πόσο στοιχίζει ένας ικανός Laser εκτυπωτής για τη δουλειά αυτή ? Λέμε άν για παράδειγμα ήθελες να αποφύγεις το τυπογραφείο ... Πόσο θα στοίχιζε η αλλαγή μελανοταινιών κ.λ.π. και κάθε πότε ?

3) Άν μερικοί αρθρογράφοι του περιοδικού ήταν επαγγελματίες που θέλουν να προωθήσουν μερικά προιόντα θα πείραζε τον κόσμο πιστεύετε ?

Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Βιβλία και περιοδικά - Θεωρητικά θέματα  |  Θέμα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
    Μεταπήδηση σε: