Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 04:32:28

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 04:32:28

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 37
    Συνολικά: 37
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ  (Αναγνώστηκε 35626 φορές)
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #15 στις: Δευτέρα, 5 Δεκ 2005, 19:14:51 »

Κάποτε συγκεντρώθηκαν όλα τα ποντίκια, για να βρουν τρόπο να αποφεύγουν την γάτα.
    Αφού ακούστηκαν πάρα πολλές ιδέες, τέλος ένας ΝΕΟΣ ποντικός λέει: Η λύση στο θέμα που μας απασχολεί είναι πολύ απλή:
    Θα δέσουμε ένα κουδούνι στην ουρά της γάτας και όταν μας πλησιάζει θα το ακούμε και θα κρυβόμαστε.
    Και τότε ο ΓΕΡΟΣ ποντικός του λέει: Πολύ καλή η ιδέα σου νεαρέ. Δεν μας είπες όμως ποιός θα πάει να δέσει το κουδούνι στην ουρά της γάτας.
    Το ηθικό δίδαγμα από την ιστορία αυτή είναι: Δεν αρκεί μόνο η ιδέα, αν δεν έχεις βρει και τον τρόπο να την εφαρμόσεις.

jkon

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    NikFrance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #16 στις: Δευτέρα, 5 Δεκ 2005, 20:17:46 »

K.Γιάννη σύμφωνο.
    Επειδή όμως από τι φύση μου είμαι άτομο που θέλω να εξελίσσομαι....
    έχω να πω το έξεις...
    Γενικά οι έλληνες αερομοντελιστές έχουμε δικάσει και καταδικάσει την γενική εξέλιξη του θέματος (σε όλους του τομείς) που θα μπορούσε να έχει......
    Έχουμε πλέον φτιάξει ένα τοίχο που λέμε STOP δεν είμαστε για παραπάνω.
    Προσωπικά εμενα με δεν μου αρέσει αυτή η κατάσταση, και θα ήθελα να έχει την εξέλιξη που θα άξιζε ο αερομοντελισμός στην ελλάδα.
    Φυσικά θα μου πείτε.....
    πολλά τραγούδια λέμε όντας εκτος ελληνικής πραγματικότητος...(για μένα λέω)δεν διαφωνώ....αλλα δεν με καλύπτει η μετριότητα και μακάρι να είχα την δυνατότητα να βάλω εγώ το κουδούνι στην ουρα του γάτου...
    Δεν έχω όμως τι δικη σας(γενικά μιλάω)εμπειρία ούτε την δυνατότητα!
    Και ίσος θα πρέπει σιγά σιγά να ξανά εξετάσουμε το θέμα.... Wink
    Καταγράφηκε

Ο ξάδερφος από Γαλλία...
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #17 στις: Δευτέρα, 5 Δεκ 2005, 21:22:36 »

Στέλνουμε όλοι οι Αρθρογράφοι και οι Ρεπόρτερ του περιοδικού (Ναί , βάζω και τον εαυτό μου Μέσα) :
    Φωτό JPEG και κείμενο σε Word του Αρθρου μας με mail ή Ταχυδρομικά στον Υπεύθυνο . Μπορεί άν θέλει να αναλάβει ο Κος Κωστόπουλος (επειδή ξέρω πως ξέρει Άπειρα πράγματα για τα PC)  ή και 'γώ άν θέλετε ....
    Τα 'συμορφώνει' σε ωραίες σελίδες με Απλά προγραμματάκια και τα εκτυπώνει σε καλής ποιότητας χαρτί με προσωπικό Εκτυπωτή ή σε Μαγαζί Εκτυπώσεων ... Τα Δένει και
    Στη συνέχεια τα στέλνει στους συνδρομητές με τα ΕΛΤΑ . Αυτός ή οι βοηθοί του ...
    Ένα ποσό ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ απο την τιμή , θα ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ . Και λίγα θα παίρνουν οι Αρθρογράφοι ...

Ασυζητητή το όνομά του να είναι "ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΤΗΣ"  .  Δέν το έζησα το προηγούμενο , αλλά να είστε σίγουροι πως όταν Μεγαλώσω και Ηρεμήσω , θα το Ξαναβγάλω ...

Απο τα μέρη μου , έχω ήδη Τρείς (3) Συνδρομητές .  

Τίποτα δέν συγκρίνεται με ένα ΒΙΒΛΙΟ ή ένα Περιοδικό  ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ , ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ για να βρίσκεται όπως πολλοί είπαν στη Βιβλιοθήκη μας ...

« Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 5 Δεκ 2005, 21:40:36 από DeltaMan » Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #18 στις: Δευτέρα, 5 Δεκ 2005, 21:50:50 »

Στην πρώτη σελίδα του Aeromodelling GR από το 1997.

Παράθεση
    Μπορείτε να στείλετε πληροφορίες, στοιχεία ή αρθρα για δημοσίευση. Θα αναφέρονται πάντα οι συντάκτες και όσοι βοήθησαν. Το Aeromodelling GR θα επιλέγει τα στοιχεία δεν φέρει όμως κατά κανένα τρόπο ευθύνη για τα όσα γράφονται από τους συντάκτες των κειμένων.
    Αναφέρομαι για άρθρα που θα μένουν στο Internet.

Το περιοδικό
    Πάντα υπήρχε σαν ιδέα μπήκε και σαν link στην πρώτη σελίδα εδώ και χρόνια. Πολλά μηνύματα και δημόσιες προσκλήσεις σε άλλα sites έχουν γραφτεί στο παλιό φόρουμ Aeromodelling GR στο Yahoo!. Εγγραφές για αποδέκτες υπάρχουν αρκετές.

Είμαι κουρασμένος τώρα για να γράψω περισσότερα.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #19 στις: Δευτέρα, 5 Δεκ 2005, 21:59:37 »

Μια ερωτηση προς το Γιαννη κυριως. Το περιοδικο "Αερομοντελιστης" που εβγαινε παλαιοτερα με τι ειδους οικονομικους πορους εκδιδοταν?

Ειχα την τυχη να μου δοθουν πολλα τευχη απο ενα παλιο μοντελιστη ο οποιος ηταν οικεγενειακος μου φιλος. Ηταν ενα πολυ καλο περιοδικο με ενδιαφεροντα αρθρα πολλα απο τα οποια ειναι πλεον στο ηλεκτρονικο βιβλιο του Γιαννη, ειχε επισις και ανταποκρισεις απο αγωνες.

Αναρωτιεμαι αν μπορει να χρηματοδοτηθει κατι αντιστοιχο απο πορους προερχομενους κυριως απο διαφημιση καταστηματων. Βασικα ομως πρεπει να κοιταξουμε καθολικα την αλυσιδα αξιας. Δηλαδη, για να επενδυσει καποιος καταστημαρχης σε τετοιου ειδους διαφημιση πρεπει να μπορει να ανταγωνιστει τις τιμες εξωτερικου, για να γινει αυτο πρεπει να συρικνωσει τα περιθωρια κερδους του αρα βραχυπροθεσμα θα εχει χασουρα, μακροπροθεσμα ομως πολυ πιθανο τα πραγματα να αντιστραφουν αφου θα αυξησει την πελατειακη του βαση. Αυτες ειναι μερικες βασικες ιδεες, το προβλημα ειναι λιγο πολυπλοκο και πρεπει να αναμειχθουν αρκετοι παραγοντες προκειμενου να βρεθουν οικονομικοι ποροι για τη δημιουργια περιοδικου.

Βαζω στοιχιμα παντως αν γινει κατι τετοιο, οτι πολλοι αρθογραφοι  θα σπευσουν να πληρωσουν προκειμενου να γραψουν απο το να πληρωθουν... Grin Ηδη μεσα απο το φορουμ φαινεται οτι πολλοι εχουν τη διαθεση να "μεταδωσουν τη γνωση τους" για πολλα θεματα, βεβαια ο καθενας για δικους του λογους....αρα θα υπαρχει ανταγνωνισμος για το ποιος θα πρωτογραψει. Grin Ελπιζω σ'αυτη την υποθετικη περιπτωση τα κινητρα καποιου να ειναι απλα και ταπεινα οπως συμβαινει στο εξωτερικο αλλωστε και να μην αποσκοπουν σε προσωπικες βλεψεις η ματαιοδοξιες....μιλαμε παντα υποθετικα ετσι?

Χαιρετισμους,

Νικος

« Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 5 Δεκ 2005, 22:08:54 από Nikolas » Καταγράφηκε
    NikFrance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #20 στις: Δευτέρα, 5 Δεκ 2005, 22:17:26 »

Κατά καιρούς είναι στην "επικαιρότητα" το θέμα τον άρθρον.
    Αλλα έτσι απλά στείλτε το άρθρο σας....ΔΕΝ ΓIΝΕΤΕ...να ύπαρξη κάποιος συντονιστής να επιλεγει τα θέματα και ποιος θα γράψει κάτι...Θα μπορούσαν πολλά να γίνουν είναι θέμα οργάνωσης!
    τα θέματα είναι πχ αυτά.......για τον επόμενο μηνα εδώ είμαστε να κάνουμε την τελική επιλογή κτλ...
    όχι αέρα κουβέντα.... uglystupid2
    Καταγράφηκε

Ο ξάδερφος από Γαλλία...
    NikFrance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #21 στις: Δευτέρα, 5 Δεκ 2005, 23:12:30 »

Έμαθα ότι δεν υπάρχει το ΒΙΒΛIΟ σε έντυπη έκδοση...
    φυσικά έχω πολλά ερωτηματικά αλλα τι να πω....
    Ένα τέτοιο ΒΙΒΛIΟ θα έπερεπε να υπάρχει σε κάθε βιβλιοπωλείο...
    Αλλα μάλλον η ουρα του γάτου....
    Καταγράφηκε

Ο ξάδερφος από Γαλλία...
    Dell Gatto Grande
    Aeromodeller Hero Member

when you see a bird walking, don't fly.

« Απάντηση #22 στις: Τρίτη, 6 Δεκ 2005, 01:15:03 »

ξάπλωσα για λίγο το απόγευμα και ξυπνώντας βρέθηκα μες στα κουδουνια

...de νομίζετε ότι παρατράβηξε το αστείο? tickedoff tickedoff

GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR..............      maou? Huh
    Καταγράφηκε

Γιώργος Παπαγιάννης
    www.rcjet.gr 
    Proud Official Pilot of www.powerbox-systems.com
    akmakas
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #23 στις: Τετάρτη, 21 Μαρ 2007, 23:39:42 »

Εχω ένα πολύ παλιό περιοδικό modeling από το 1988 περίπου αν σας ενδιαφέρουν τα νοσταλγικά τεύχη να το σκανάρω και να το ανεβάσω!
    Καταγράφηκε

To Forum των πωρωμένων συλλεκτών...
    Retro computers.συλλεκτικά αντικείμενα...
    www.silogomania.forumotion.com...
    Back to the roots...
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #24 στις: Πέμπτη, 22 Μαρ 2007, 08:50:21 »

Εχω ένα πολύ παλιό περιοδικό modeling από το 1988 περίπου αν σας ενδιαφέρουν τα νοσταλγικά τεύχη να το σκανάρω και να το ανεβάσω!

Αγαπητέ φίλε,

η πρότασή σου είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Σε ενημερώνω ότι η Ενωση Αερομοντελιστών Αθηνών, έχει πρόγραμμα να ανεβάσει στην ιστοσελίδα της όλες τις δημοσιεύσεις του παρελθόντος με αερομοντελιστικά θέματα. Επομένως η εργασία σου να σκανάρεις τα παλιά τεύχη του modelling (εμείς έχουμε απο το 1995 τεύχος 45) θα είναι ακρως ενδιαφέρουσα, και αν θέλεις μπορείς να μας τα στείλεις να τα συμπεριλάβουμε μαζί με τα άλλα στην ιστοσελίδα μας.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    panelpni
    Aeromodeller Sr. Member

Γνώμη εχουν όλοι, γνώση έχουν λίγοι.

« Απάντηση #25 στις: Πέμπτη, 22 Μαρ 2007, 11:08:47 »

O λόγος που θα αγόραζα ένα περιοδικό είναι για να δω καινούργια εξελιγμένα προϊόντα, διαφημίσεις η έναν οδηγό αγοράς για το τι έχουν τα καταστήματα, καμία ιδέα για κατασκευές και κανένα φίλο μου να φιγουράρει για τις επιτυχίες και διακρίσεις του στο άθλημα. Όλα αυτά τώρα τα βρίσκουμε στο internet και δεν υπάρχει λόγος αγοράς περιοδικού προς ενημέρωση. Την εποχή που το περιοδικό αερομοντεληστης μεσουρανούσε και κυρίως λόγω της εγκυρότητας σε αυτά που έγραφε δεν ήταν εύκολη η πρόσβαση στο ιντερνετ-να μην πω αδύνατη- και δεν υπήρχε η πληθώρα πληροφοριών όπως σήμερα. Γενικότερα σήμερα, οι νέοι άνθρωποι 12 με 18 ετών που θα ενδιαφερόντουσαν να ασχοληθούν με το χόμπι-άθλημα μας και μέσα από ένα περιοδικό να βρουν ανταπόκριση σε κάποιο μοντεληστικο πρόβλημα η ότι προανέφερα, είναι και οι άνθρωποι που στατιστικά σήμερα έχουν στο υψηλότερο ποσοστό τους πρόσβαση στο ιντερνετ σε σχέση με τον πληθυσμό της Ελλάδος και αντλούν από εκεί ότι πληροφορία θέλουν και μάλιστα από διαφορετικές πηγές διασταυρώνουν και την εγκυρότητα της πληροφορίας. Να μην σας πω ότι μέχρι και σχολεία χρησιμοποιούν μαθήματα που προσφέρονται δωρεάν στης σελίδες του BBC και άλλων παρομοίων πόρταλ για την εκπαιδεύσει των μαθητών τους.(Αυτό το αναφέρω για να καταλάβουμε την σημασία της φρέσκιας αναβαθμισμένης πληροφορίας που δεν μας παρέχει ένα βιβλίο-περιοδικό)  Ο μόνος λόγος έκδοσης περιοδικού που μπορώ να σκεφτώ είναι για την διατήρηση του θρυλικού ονόματος του περιοδικού ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΗΣΤΗΣ μια φορά το χρόνο σαν αναμνηστικό, με τα σημεία της χρονιάς που πέρασε.
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 22 Μαρ 2007, 13:56:09 από panelpni » Καταγράφηκε
    vhal
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #26 στις: Πέμπτη, 22 Μαρ 2007, 14:13:12 »

Προσωπικά ασχολήθηκα με τον αερομοντελισμό (και με άλλα χόμπυ όπως ραδιοερασιτεχνισμός, ηλεκτρονικές κατασκευές κλπ) επειδή κάπου μετά το 1975 έπεσε στα χέρια μου ένα περιοδικό με το όνομα ο "Μικρός Επιστήμονας". Αργότερα εξελίχθηκε σε "Νέο Επιστήμονα". Είχα όλα τα τεύχη, δυστυχώς όμως οι πολλές μετακομίσεις και βέβαια τα χρόνια που έχουν περάσει τα έχουν εξαφανίσει. Υπάρχει κανένας παλιός που έχει τα περιοδικά αυτά?

Είχε σταθερά στήλη για αερομοντελισμό και θυμάμαι είχε ακόμα και κατασκευή τηλεκατεύθυνσης.

Βαγγέλης

ΥΓ. Αν χρειάζεται βοήθεια για το σκανάρισμα αυτού ή άλλων παλιών μοντελιστικών περιοδικών  ευχαρίστως να βοηθήσω.
    Καταγράφηκε

Βαγγέλης Χαλκιαδάκης - Αερολέσχη Φθιώτιδας

Ζηλεύω του σταυραετού
    απου πετά στα νέφη
    και παίζει με τσι αστραπές
    και με τ' αστροπελέκια.
    panelpni
    Aeromodeller Sr. Member

Γνώμη εχουν όλοι, γνώση έχουν λίγοι.

« Απάντηση #27 στις: Πέμπτη, 22 Μαρ 2007, 15:05:00 »

Ααααααααααα ρε φιλε Βαγγέλη τι μου θύμησες τώρα. Πω πω................Θυμάσαι τις κατασκευές τα ανεμοπτερακια που έβαζε. Πήγαινα στον ξυλουργό και του ζήταγα μπάλσα και με κοίταγε σαν εξωγήινο. Με έβαλες σε περιπέτειες τώρα. Θα ψάξω την αποθήκη στο πατρικό μου. Πρέπει να έχει απομείνει κάτι ποιος ξέρει μετά από 34 χρόνια ίσως κάτι να έχω, τα μάζευα σαν τρελός άσε που δεν τα έφερναν σε όλα τα περίπτερα τότε και όταν του έλεγες ο Μικρός επιστήμων σε έστελνε σε βιβλιοπωλείο.

Να σε καλά ρε φιλε!!!
    Καταγράφηκε
    mike@$
    Aeromodeller Full Member

Κάποτε θα το πάρω αυτό το αεροπλάνο!

« Απάντηση #28 στις: Πέμπτη, 22 Μαρ 2007, 18:37:51 »

.........egw mia fora de mporo na eksigisw giati akoma ksefilizw tefxos gnostou ksenou periodikou gia rc montela
    xronias "avgoustos 93"

.......ine i ifi?   i esthisi tou periodikou?........to ksefilisma,,,,???  Sad

Εγω θα απαντησω στον panelpini και θα συμφωνησω με τον Dell Gatto Grande και να σας πω και κατι άλλο αν το ευαγγελιο (ετσι αποκαλω το βιβλιο του κ.Γιάννη Κωνσταντακάτου) εκδηδοταν ακομα και αν υπηρχε online δωρεαν, θα το αγοραζα ετσι για να το εχω στην βιβλιοθηκη μου και να το διαβαζω  .......ine i ifi?   i esthisi tou periodikou?........to ksefilisma,,,,???
    Καταγράφηκε

Never give up!
    akmakas
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #29 στις: Πέμπτη, 22 Μαρ 2007, 18:39:40 »

Κώστα....θα πάω στο πατρικό μου να το πάρω και θα το σκανάρω...Θα στο στειλώ με PM  όταν το τελιώσω! Thumbs up
    Καταγράφηκε

To Forum των πωρωμένων συλλεκτών...
    Retro computers.συλλεκτικά αντικείμενα...
    www.silogomania.forumotion.com...
    Back to the roots...
    Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Βιβλία και περιοδικά - Θεωρητικά θέματα  |  Θέμα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
    Μεταπήδηση σε: