Καλησπέρα και καλή επιτυχία στην πολύ ωραία κατασκευή σου φίλε μου

Βλέπω πως σκέφτεσαι να βάλεις .15 μοτέρ οπότε μάλλον μιλάμε για σχετικά μικρό εκπέτασμα.
Θα ήθελα να αναφερθώ στις δοκούς του φτερού που γράφεις παραπάνω.
Αν κατάλαβα καλά το σχέδιο του θείου Γιάννη έχει μπάλσα για τις δοκούς έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος;
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στο πρώτο εκπαιδευτικό που έφτιαξα (ένα τετρακάναλο υψηλοπτέρυγο 130εκ εκπέτασμα για .25 μοτέρ)
έβαλα μέσα 2 δοκούς από μπάλσα, όχι ιδιαίτερα σκληρή και πετούσε μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα.
Όταν με το καλό το έσπασα σε εναέρια σύγκρουση

κράτησα την άτρακτο και έφτιαξα ένα νέο φτερό
με συμμετρική αεροτομή και 140εκ. εκπέτασμα. Πάλι έβαλα 2 δοκούς από μπάλσα.
Όταν πάλι το έσπασα, κράτησα το φτερό και έφτιαξα μια άλλη άτρακτο και πάλι το πετούσα κανα χρόνο με 46ΑΧ
σαν μεσοπτέρυγο πλέον.
Δλδ πετούσα μονίμως με μπάλσινες δοκούς χωρίς πρόβλημα, το βάρος αυξανόταν μπήκε μεγαλύτερο μοτέρ κλπ.
Τι θέλω να πω, αφού το μοντέλο είναι μικρότερο, το μοτέρ μικρότερο, το βάρος μικρότερο, οι ταχύτητες μικρότερες,
νομίζω πως μπορείς να πετάς με μπάλσινες δοκούς χωρίς να φοβάσε τίποτα.
Ειδικά που το συγκεκριμένο σχέδιο έχει 3 δοκούς και όχι 2 όπως τα δικά μου.
Όχι ότι με δοκούς από σκληρό ξύλο θα πετάει άσχημα, αλλά γιατί να μπεις στη διαδικασία;
Με 6Χ6 σκληρές δοκούς και στα 3 σημεία, θα πάρεις 120γρ. σίγουρα.
Δες αυτό το βίντεο, το μοντέλο έχει εκπέτασμα 140εκ, μοτέρ 46ΑΧ, συμμετρική αεροτομή με 2 μπάλσινες δοκούς.
Δεν έσπασε ποτέ, πετούσε πάνω από ένα χρόνο και απλά το βαρέθηκα και το απέσυρα μετά από άπειρες πτήσεις.