Παιδια, μια μεγααλη καλησπερα στην παρεα απο εμενα

Ειμαι καινουργιος στο τοοοσο ωραιο forum σας, αλλα οχι και στον μοντελισμο

Ξεκινισα αμαξακιας αλλα στην πορεια γνωρισα και κολλησα με το θαυμαστο κοσμο του αερομοντελισμου

(χωρις βεβαια να εγκαταλειψω τα αγαπημενα μου αυτοκηνιτα

) Το προβλημα με εμενα (ευτυχως η δυστυχως) ειναι οτι δεν μου αρεσουν καθολου τα ''ετοιματζιδικα'' και προσπαθω οτι ειναι δυνατον να το φτιαχνω μονος μου (και αν ειναι παλι δυνατον απο το απολυτο 0)

οποτε, πριν ακομα γραφτω στα διαφορα φορουμ που ειμαι μελος, πειρε το ματι μου στο youtube κατι βιντεακια που εξηγούσαν βημα προς βημα την κατασκευη του πασιγνωστου και αγαπημενου μου πολεμικου αεροπλανου F-22 Raptor απο το γνωστο depron και η συνεχεια ηταν αναμενομενη.. Αρχισα να ψάχνομαι και παρολη τη μηδενικη μου εμπειρία το κατασκευασα ακολουθωντας σχεδια που κατεβασα απο το Internet

Βεβαια γνωριζω οτι το συγκεκριμενο μοντελο σαν jet, ειναι οτι πιο ακαταλληλο για αρχαριο που δεν εχει πεταξει ποτε, αλλα παιδια δεν μπορουσα να αντισταθω και να μην το φτιαξω ακομα και γνωριζοντας οτι δεν ειμαι ικανος να το πεταξω.. Για να μην τα πολυλογω και σας ζαλιζω

, το αεροπλανο δεν εχει πεταξει ακομα

(το ολοκληρωσα τον Ιανουαριο της φετινης χρονιας) επειδη πιαστικα με τα αυτοκηνιτα και το παραμελησα.. ομως τωρα εχω σκοπο να βαλω ηλεκτρικα και να το πεταξω.. Αλλα την περιοδο που ψαχνομουν για περισσοτερες τεχνικες πληροφοριες για την κατασκευη μου, ειχα πεσει πανω στο βιβλιο του ''θειου'' Γιαννη (Σε αυτο το σημειο θελω να πω ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον ανθρωπο αυτο που ειχε ολη την ορεξη να μοιραστει τις γνωσεις του με εμας

Στις μερες μας δυστυχως σπανιζουν τετοιοι ανθρωποι

) και ειχα διαβασει για το υπεροχο αεροπλανο ''ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ'' ομως επειδη ειχα κολλησει με το jet δεν εδωσα και πολυ σημασία.. Τωρα λοιπον, ειδα οτι πολλοι απο αλλα φορουμ που ειμαι μελος εχουν προχωρισει στην κατασκευη του τηλεμαχου και ετσι απο περιεργια, το εψαξα περισσοτερο (ρωτοντας τους) και πραγματικα μολις ειδα την κατασκευη του evan κολλησα και τωρα θελω να φτιαξω και τον τηλεμαχο

Βασικα, αυτο θα με βοηθισει σαν εκπαιδευτικο μοντελο που ειναι να μαθω να πεταω καλα (περα απο τους εξομοιωτές) με αποτελεσμα αργοτερα να κανει και το jetακι μου την πρωτη του πτηση χωρις.. ''παρατραγουδα''
Λοιποοον.. στο θεμα μας τωρα.. Πρωτα απ'ολα να αναφερω οτι θελω να κανω το μοντελο ηλεκτρικο για να γλυτωσω τις λαδιλες κλπ αλλα αν αργοτερα θελω να το κανω νιτρο, το μετατρεπω.. δεν ειναι τιποτα δυσκολο

Διαβαζοντας λοιπον την παρουσιαση της κατασκευης, μου δημιουργήθηκαν μερικες αποριες..
1ον) Το Oracover με το μονοκοτ ειναι και τα δυο φιλμ επικαλυψης? Και αν ναι ποιες οι διαφορες τους (ποιο ειναι πιο καλο?)
2ον) Αντι να βαλω φιλμ, μπορω να κανω κατι αλλο? Δηλαδη οπως ο evan, στην αρχη ''εκτυσε'' τα κενα στο φτερο με μικρα κομματια μπαλσας, μπορω να κανω το ιδιο για οοοολο το φτερο και μετα να το βαψω η θα βγει πολυ βαρυ?
3ον) Ποιο φιλμ ειναι πιο καλο? Αυτο με την κολλα που ενεργοποιείται με τη θερμοτητα, αυτο με το αυτοκολλητο, η αυτο χωρις κολλα απο πισω (και πιο ευκολο στη χρηση εννοειται) (τα διαφορα ειδη τα βρηκα απο το υπεροχο βιβλιου του jkon!)
4oν) Αντι για το ειδικο σιδερο μπορει να χρησιμοποιηθεί και κανονικο σιδερο ρουχων? (το πιστολακι ειναι το γνωστο για τα μαλλια?)
5ον) Κατεβασα εκτος απο το .pdf αρχειο με το μοντελο απο μπαλσα του evan και ενα αλλο απο foam.. Μπορω να φτιαξω το μοντελο απο depron και οχι απο ξυλο? Αυτο επειδη εχω 2 φυλλα depron αχρησιμοποίητα απο το F-22
Ελπιζω να μη σας κουρασα