Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.795 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 02:25:04

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 02:25:04

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Demetre
    [Χθες στις 23:06]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:07]

[Χθες στις 03:41]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309795
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 96
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 69
    Συνολικά: 71
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ισχυς brushless μοτερ  (Αναγνώστηκε 7749 φορές)
    orck
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

game over :|

« στις: Παρασκευή, 2 Δεκ 2005, 09:35:19 »

θα ηθελα να με ενημερωσει καποιος σχετικα με την ισχυ που αναγραφουν οι κατασκευαστες στα brushless μοτερ
    εχω δεις ονομασιες οπως 1000ΚV, 3200KV κλπ αυτο τι ακριβως σημαινει;
    εχω ακουσει για την καλυτερη αποδοση των μοτερ καπου στο 80-90%, αυτο τι σημαινει; 80-90% απο το στικ της ΤΚ μου, της μεγιστης τασης που δινει ο κατασκευαστης... κατι αλλο που δεν ξερω;
    τελος (για την ωρα) εχω ενα μοτερ απλο, με καρβουνα) της Gws το 400, αυτο υπαρχει περιπτωση να το σντιστοιχησουμε με καποιο brushless (εννοω σαν αποδοση, τραβηγμα);
    αυτη η ερωτηση ειναι απο αυτο το site που λεει για το καθε μοτερ την αντιστοιχια του 300-400-480
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 2 Δεκ 2005, 13:10:38 »

a/Το KV ειναι οι στροφες ανα volt του μοτερ,δηλ πχ αν σε ενα μοτερ 3000KV δωσουμε ρευμα 1 volt αυτο θα γυρισει με 3000 στροφες,προσοχη χωρις φορτιο!!!
    b/Το eficiency τωρα ειναι οι απωλειες λωγο θερμοτητας σε ενα ιδανικο setup ,στο παραπανω παραδειγμα αν θεωρητικα αυτο το μοτερ γυρνουσε μια προπελα και ο κατασκευαστης του εδινε eficiency 90% τοτε οι στροφες της προπελας θα ητανε 3000Χ90%=2700 στροφες.
    Ολα αυτα υσχυουν σε θεωρητικο παντα επιπεδο αλλα βοηθανε να προσδιορησεις με σχετικη ακριβεια την αποδωση ενος ηλεκτρικου set.
    c/Συγουρα αντοιστιχει με πολλα brushless ,το θεμα ειναι τι ακριβως ζητας απο το συγκεκριμενο μοτερ,σε τι αεροπλανο θα μπει,τι θες να κανει αυτο κλπ.
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 2 Δεκ 2005, 13:24:43 »

Δημητρη σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου, ειναι καθαρα θεωρητικη και δεν σκοπευω να βαλω κανενα μοτερ σε κανενα αεροπλανο
    απλα προσπαθω να καταλαβαινω λιγο καποια πραγματα

συμφωνα με οσα μου εγραψες αν βαλω αυτο το 3000ΚV μοτερ σε μια 11,1V μπαταρια (ας πουμε οτι ειναι φορτισμενη και δεν θα παρουσιασει καποια αξιοσημειωτη πτωση τασης με το φορτιο), δηλαδη το μοτερ μου θα γυρισει με 3000Χ11=33.000στροφες
    δεν καταλαβαινω την αποδοση ετσι οπως την αναφερεις καθολου, γιατι με διαφορετικες προπελες θα εχω διαφορετικο τραβηγμα και προφανως διαφορετικη καταναλωση

η τριτη ερωτηση μου ειναι οτι αν το μοτερακι brushless 400 εχει παρομοια αποδοση με ενα brushed 400 τοτε γιατι να προτιμησω το πρωτο; λαμβανοντας υποψην οτι παντα τα brushlees κοστιζουν τουλαχιστον τα τριπλασια απο τα απλα

a/Το KV ειναι οι στροφες ανα volt του μοτερ,δηλ πχ αν σε ενα μοτερ 3000KV δωσουμε ρευμα 1 volt αυτο θα γυρισει με 3000 στροφες,προσοχη χωρις φορτιο!!!
    b/Το eficiency τωρα ειναι οι απωλειες λωγο θερμοτητας σε ενα ιδανικο setup ,στο παραπανω παραδειγμα αν θεωρητικα αυτο το μοτερ γυρνουσε μια προπελα και ο κατασκευαστης του εδινε eficiency 90% τοτε οι στροφες της προπελας θα ητανε 3000Χ90%=2700 στροφες.
    Ολα αυτα υσχυουν σε θεωρητικο παντα επιπεδο αλλα βοηθανε να προσδιορησεις με σχετικη ακριβεια την αποδωση ενος ηλεκτρικου set.
    c/Συγουρα αντοιστιχει με πολλα brushless ,το θεμα ειναι τι ακριβως ζητας απο το συγκεκριμενο μοτερ,σε τι αεροπλανο θα μπει,τι θες να κανει αυτο κλπ.
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 2 Δεκ 2005, 14:12:38 »

a/Ορθων :thumbs up
    b/Η αποδωση εχει να κανει με το φορτιο.Καθε κατασκευαστης δινει μια ορισμενη μεγηστη τιμη αμπερ που σηκωνει το μοτερ του για να μας δωσει τη μεγιστη δυναμη=watt (watt=ampsxvolts).Aν κυμανθουμε εκει και δεν κανουμε υπερβαση η απωλεια θα ειναι στο 10-15%σχεδον σε ολλα τα τριφασικα μοτερ.
    c/Ta brushed δουλευουν γυρω στο 50-60% eficiency kai ta brushless(τριφασικα) στο85-90% και δεν εχουν καρβουνακια αρα θεωρητικα 0 συντηρηση και τεραστια μακροζοηα.
    Καταγράφηκε
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 2 Δεκ 2005, 18:52:27 »

Sorry Orck μεσα στο πανικο της δουλειας τα εγραψα περιλιπτικα και σε μπερδεψα.
    Θα προσπαθησω να δωσω ενα παραδειγμματακι για να γινει πιο κατανοητο το πραγμα.

Μετα απο μια κουραστικη μερα στο μαντρι κατεβηκ στου χουριο να ξαποστας κι επεσ απαν σε κατι μαγους  ξενς που  ειχαν μπας εν σιδηροπουλ που πεταγε και το τηραν απ κατ.Μητα απο κανα μισαωρ κι αφου συνενοηθηκαμ γιατι τσαμπουναγαν Ελληνικα νοησ ουτ ειν πως το λεν μοντελο(ουχι απ αυτα στα πιριουδικα απ τ αλλ),κι ουτι μπουρω τσ εγω να πιταξ ενα.Μαλιστα μη πουλισαν ενα σι κουτι τιμη ευκαιρισς 1110000 € uglystupid2 uglystupid2.με το μαντζαφλαρ  που το πηταει.
    Α που εχ φτας η τχνολουγια βρε πηδακιμ. AznΤο φοβερο ειν ουτι πηταει μη ρευμα. Thumbs up
    Μητα απ κανα μηνα που παλευα να καρφωσ τα φτιρα ηρθ η ωρα που πηριμενα να πηταξ(να ξεκουρασ κι τουν ψωργιαρ τουν κιτςο που κινηγαει τη μαγδαλω που την κανει θα της καν μια καθετ εφορμισ μη του στουκα κι θα την φερνω πισ).
    Το τραω απ δω το τραω απ κι πουθηνα η μπριζα.Τα χω παρ στην κρανα. tickedoff tickedoffΤο ζβρεκωνω καρωτσα στ αγροτικο και βουυυρ για την πολη.
    Μπαινω μαγαζι με τετοια διαολια και ρουταω πουθε μπαιν η μπριζα.Αφου ο υπαληλος γελαει μου τσαμπουρναει οτ θελει λεει ηλεκτρικο μοτορι και κατι αλλα τσουμπραγκαλα για να πιταξ.
    Το κε@##$το μου φερτ μια πιριουσια δωσαμ εκι θα κολισουμ.
    ΚΙ μια αρχιζ τα κιτρινιαρικα για το superextraturbo brushless της πασιγνωστης εταιριας tsopanaraker.
    Βαλε λεμε.
    Εχουμε λεει και την φοβερη GSDFGRATFGSGF 1206 ελικα να το παει με 300.
    Βαλε λεμε.
    Παραμασχαλα λοιπον κι βουυυυρ για το μαντρι.
    Τα βαζω κατ κι ανοιγω τα κουτια κι παιρνω τα χαρτια κι παπαλα.Τι λεει μωρε ο κουζουλος δε χαμαριαζω ντιπ.
    Τωρα κι αν ταχω παρ,αχ μανα γιατι με γεννησες κλπ.
    Βουρρρ για Βουστον στο μπαρμπα να μαθουμ το εγγλεζικο.

18 χρονια μετα με phd στην αγγλικη φιλολογια ,αεροναυπηγηκη,μηχανολογια,ηλεκτρονικα,5000 ωρες πτησης σε ολων των ειδων τα αεροσκαφη,ελικοπτερα,επιτιμο μελος σεωλα τα αερομοντελιστικα forum του πλανητη,ο Μητσαρας επιστρεφει στο χωριο του να εκπληρωσει το ονειρο της ζωης του πλεων,να πεταξει το ΣΤΟΥΚΑ!!!!

Ηρθε τωρα επιτελους η ωρα να διαβασω τι ελεγε ο ευλογιμενος στο   manual του μοτερ για να πεταξει η επενδυση μου.
    Λοιπον εχουμε και λεμε,tsopanaraker 5000 V2 4000 kv, max amps 25, 6-12 cell, 92%eficiency @ 42000
    Ωωωχχ και τωρα τι κανουμε ?
    Και αν δεν κανει το μοτερ?Τοσα χρονια σπουδες πανε στραφη.
    Ψυχραιμια ,να παρουμε τα πραγματα από την αρχη!
    Πρωτα τα δεδομενα.Λοιπον εχουμε ένα αεροσκαφος βαρους  1000 gr.
    Eχουμε ένα μοτερ 4000 KV και μια προπελα 12/6.
    Εχουμε επισης μια μπαταρια  lipo 2000 mah 11,1V
    Για να δουμε τι μαθαμε τοσα χρονια στα θρανια.
    Για να πεταξει αξιοπρεπεστατα ένα αεροσκαφος από θεμα υσχυως θελουμε ένα λογο ωσης-βαρους 1/1.Δηλαδη χρειαζομαστε ωση 1000gr.Θεωρητικα για να παρουμε από την 12/6 1000gr ωση πρεπει να περιστραφει με περιπου 6000 στροφες.
    Αν δωσω τωρα 11,1Vx4000KV(στροφες ανα volt)=44400 στροφες Χ 92% efficiency=40480 στροφες.Αμμμααααν ωρε βαστατε τουρκοι τ αρματα!!!
    Αυτό δεν θα πηγαινει με 300 θα πηγαινει με τη ταχυτητα του φωτος!
    Τι μου πουλησε ο ανθρωπος?
    Ωπα ηρεμια επιστημονες ανθρωποι ειμαστε καποια λυση θα βρουμε.
    Το ζητουμενο είναι 6000 στροφες στα 25 αμπερ.Τι θα λεγατε γιαενα μειωτηρα!!
    Για να δουμε 40480/6000=6,75 ,αρα με ένα μειωτηρα 6,75/1 θα γυρναω στις 6000 στροφες γιουυπι!Παω και βρισκω λοιπον ένα μειωτηρα 6,6/1 ,ενταξει κοντα επεσα.
    Για να δουμε λοιπον το αποτελεσμα .
    Μοτερ 4000KVX11,1volt=44400στοφες /6,6μειωση=6727,27στροφεςΧ92%efficiency=6189στροφες.
    Κοντα ειμαστε.Για να καρφωσω και το αμπερομετρο να δουμε το αποτελεσμα:22 amber.μεσα εισαι.
    Επιλογος .
    Το ΣΤΟΥΚΑ του Μητσαρα πεταξε στο Κολοκοτρονητσι μετα από 19 χρονια κοπου και υδρωτα αλλα δυστυχως η μαγδαλω ειχε γινει παιδακια  και δεν ειχε ποιον να κυνηγησει. idiot2

Η υποθεση ειναι φανταστικη και τα προσωπα και προιοντα -γεγονοτα επισης,καθε ομοιοτητα με υπαρκτα ειναι τυχαια και η εταιρια παραγωγης δεν φερει καμοια απολυτως ευθηνη. smitten
    Καταγράφηκε
    Gerasimos
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #5 στις: Σάββατο, 3 Δεκ 2005, 00:21:09 »

Καλησπερα

Πως απο την διαμετρο και βημα της ελικας υπολογιζεις την ωση συμφωνα με τις στροφες?  HuhΤην ελικα την μετρας σε ιντσες η εκατοστα?  Huh Αν εχεις τον τυπο πες μου Wink
    Φανταζομαι το ιδιο ισχυει και στα θερμικα.

Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #6 στις: Σάββατο, 3 Δεκ 2005, 01:44:01 »

Δες το http://www.mh-aerotools.de/airfoils/propuls4.htm από το http://www.mh-aerotools.de/, εξαιρετικό ειδικά για όποιον θέλει να δει στοιχεία αεροδυναμικής.

Μην υποτιμάτε όμως τα Η έλικα και Ροπή και Ισχύς του Γιάννη Κωνσταντακάτου.

Orck δες το Motocalc http://www.motocalc.com, είναι ελεύθερο για ένα μήνα. Κατέβασε και μερικά μοντέλα, μοτέρ, ESCs και έλικες από το Internet και πειραματίσου λίγο. Δεν είναι τέλειο, απλά δεν υπάρχει καλύτερο. Παίξε όμως και με τις μπαταρίες και τα κοντρόλλερ γιατί όλα επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα και οπωσδήποτε δες το in flight analysis.

Αλλα ενδιαφέροντα links
    http://www.gylesaero.com/index.shtml
    http://www.bmaps.net/software/goodies.html
    http://adamone.rchomepage.com/calc_thrust.htm
    http://www.geocities.com/Yosemite/Geyser/2126/flyinggadgets.html#thrust

http://www.excelsiorweb.com/rcair/downloads.asp
    http://miniplanes.home.sapo.pt/software_1.htm
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 3 Δεκ 2005, 02:07:38 από Κώστας Κωστόπουλος » Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 3 Δεκ 2005, 08:54:13 »

Χά , χά , χού χού χίιιιι ... Δημήτρη είσαι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ....  Cheesy   
    Δέν ξέρω άν η Μέγιστη Αποδοτικότητα (Maximum Efficiency) έχει να κάνει με τις στροφές του μοτέρ χωρίς φορτίο (μέτρηση στροφών άξονα τροφοδοτώντας το μοτέρ χωρίς Τίποτα να είναι Κουμπωμένο πάνω εκεί ...) .
    Δείτε άν θέλετε και αυτό :
     http://www.greekwings.gr/ARTHRA/PowerOut/PowerOut.htm

και ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΓΡΑΦΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ - ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ...  Undecided
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 3 Δεκ 2005, 09:00:20 »

Μου θύμισε την διαφήμιση:

- Γιατί ρωτάτε;
    - Γιατί μου αρέσει να το ακούω.

jkon
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    orck
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Σάββατο, 3 Δεκ 2005, 09:11:09 »

αν καταλαβαινω καλα η αποδοση του μοτερ εχει αμεση σχεση με την ελικα που του βαλουμε σωστα;
    ποιος θα μου εξηγησεις τις διαφορες των 3 μοτερ παρακατω ειναι και τα 3 σε παρομοια τιμη, για ποιο λογο να διαλεξω το ενα η το αλλο
    ΠΡΟΣΟΧΗ χρησιμοποιω τα συγκεκριμενα γιατι μπορεσα και βρηκα ευκολα τα τεχνικα χαρακτηριστικα τους, οι ερωτησεις μου ειναι καθαρα υποθετικες και δεν φτιαχνω καποιο αεροπλανο απλα προσπαθω να καταλαβω

450L BRUSHLESS MOTOR (1000KV)
    450S BRUSHLESS MOTOR (1000KV)
    450S BRUSΗLESS MOTOR (1500KV)

YΓ Γιαννη θα μου εξηγησεις τι εννοεις;
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 3 Δεκ 2005, 12:54:12 »

orck , ένας Γενικός κανόνας για να τον θυμάσαι ...

*   Μεγάλο  KV  συνεπάγεται  >>  Μικρός Έλικας  .  Πολλές Στροφές  .  Για τοποθέτηση σε Γρήγορο μοντέλο  (π.χ. Jets ) .
    *   Μικρό    KV                    >>  Μεγάλος Έλικας . Λιγότερες Στροφές . Για τοποθέτηση σε Αργό μοντέλο (π.χ. Εκπαιδευτικό Υψηλοπτέρυγο όπως ένα Piper Cub ) .

Άν κάνω λάθος παρακαλώ συνεισφέρετε για να μήν μαθαίνουμε Λάθος ...
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #11 στις: Κυριακή, 4 Δεκ 2005, 23:04:33 »

Αν και νομίζω ότι το θέμα έχει απαντηθεί orck θα το δώσω απλά και σε σύγκριση με θερμικά.

Ρωτάς για 3 μοτέρ (υποθετικά).

450L BRUSHLESS MOTOR (1000KV)

450S BRUSHLESS MOTOR (1000KV)
    450S BRUSΗLESS MOTOR (1500KV)

Το 450L είναι πιό μικρό μοτέρ η απάντηση είναι απλή. Λιγότερη ισχύς και ροπή αλλά και βάρος και κατανάλωση σε A. Είναι ας πούμε μια διαφορά μιας .25 με  .40 σε θερμικό.

Τα 2 450S είναι ίδιου μεγέθους αλλά με διαφορά στα KV. Στην ουσία αυτό που αλλάζει στα brushless ίδιου μεγέθους είναι οι περιελίξεις και η αντίσταση του μοτέρ. Με περισσότερες περιελίξεις και την ίδια τάση θα έχουμε μεγαλύτερη ροπή με λιγότερες στροφές και Α. Ετσι το μοτέρ θα αποδώσει με μεγάλη έλικα και μπορεί να κινήσει ένα μεγαλύτερο ή πιο αργό μοντέλο με λιγότερη κατανάλωση, λιγότερο βάρος μπαταρίας ή πτήση για περισσότερη ώρα. Αντίστοιχο με τα μοτέρ με χαμηλότερο KV έχουμε με τις μηχανές με μεγάλη διαδρομή εμβόλου (long stroke). Λιγότερες στροφές, μεγαλύτερη ροπή και έλικα.

Ακόμα μπορεί κάποιος, όσον αφορά την απόδοση, να παραλληλίσει τις περιελίξεις με ένα είδος ηλεκτρικού gearbox.

Τώρα το τι θα επιλέξει κάποιος δεν εξαρτάται από την τιμή αλλά από τα χαρακτηριστικά του μοντέλου μας. Μια μεγαλύτερη μηχανή απ' όσο χρειαζόμαστε θα προσθέσει άχρηστο βάρος, θα χρειαατεί μεγαλύτερες, βαρύτερες  αλλά και ακριβότερες μπαταρίες και θα πετάει λιγότερο. Ακόμα μπορεί να μας διαλύσει το μοντέλο στον αέρα, έχω δει μοντέλα να σπάνε τα φτερά τους και μετά να τα βάζουν και με τον κατασκευαστή. Οι κατασκευαστές ή οι σχεδιαστές δίνουν το εύρος του κινητήρα για τα μοντέλα τους καλό όμως είναι να δεις ή να διαβάσεις τι ισχύει στην πράξη για συγκεκριμένο μοντέλο.

Η επιλογή του κατάλληλου μοτέρ εξαρτάται από την σχεδίαση του μοντέλου και του ζητούμενου αποτελέσματος. Αλλη μηχανή βάζεις στο φορτηγό άλλη στο σπορ αυτοκίνητο.

Στα μοντέλα της GWS που έχεις πάρει περιέχεται ένα CD που έχει το περιεχόμενο του site της. Για να μην χάνεις χρόνο συνδεδεμένος δες τα χαρακτηριστικά των μοτέρ με τις μειώσεις, την ισχύ, την απόδοση, τα A με διαφορικά μοτέρ, gearboxes, έλικες και V. Μετά δες και της Align.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    orck
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Δευτέρα, 5 Δεκ 2005, 08:57:47 »

σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις
    δεν θελω να κουραζω το φορουμ με παρομοιες ερωτησεις

τωρα καταλαβαινω και το σχολιο για την διαφημιση
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Δευτέρα, 5 Δεκ 2005, 21:26:59 »

orck , μήν θεωρήσεις ΠΟΤΕ ότι μας κουράζεις ...

Μακάρι το Aeromodelling GR Forum Να είχε και Video Conference  ...   Cheesy   Να μπαίνουμε όλοι με τις κάμερές μας απο το σπίτι τα βράδυα και να συζητάμε ...  Wink
    Καταγράφηκε

ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 22 Δεκ 2005, 18:24:28 »

Σημερα εκανα μια διαπιστωση πως μαλλον οι πιο εμπειροι θα το ξερουν ηδη
    Ειχα μια λιγο ατσαλη προσγειωση με αποτελεσμα το σπασιμο του ελικα.
    ο ελικας ηταν 8060 της ( χ ) μαρκας και δεν ηταν και φτηνος.
    Πηγα και πηρα εναν αλλο ελικα 8060 παλι αλλα αλλης μαρκας του ιδιου κοστους αλλα ειχε λιγο διαφορετικο σχημα.
    Το αποτελεσμα ηταν να μην τραβαει το Brushless στο ιδιο γκαζι το ιδιο. Οποτε πρεπει να δινω παραπανω γκαζι γιατι μαλλον τραβαει λιγοτερα αμπερ. το θεμα ειναι ομως οτι θα εχω και μεγαλυτερη καταναλωση?
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Κινητήρες - Ρυθμιστές - Μπαταρίες  |  Θέμα: ισχυς brushless μοτερ
    Μεταπήδηση σε: