Sorry Orck μεσα στο πανικο της δουλειας τα εγραψα περιλιπτικα και σε μπερδεψα.
Θα προσπαθησω να δωσω ενα παραδειγμματακι για να γινει πιο κατανοητο το πραγμα.
Μετα απο μια κουραστικη μερα στο μαντρι κατεβηκ στου χουριο να ξαποστας κι επεσ απαν σε κατι μαγους ξενς που ειχαν μπας εν σιδηροπουλ που πεταγε και το τηραν απ κατ.Μητα απο κανα μισαωρ κι αφου συνενοηθηκαμ γιατι τσαμπουναγαν Ελληνικα νοησ ουτ ειν πως το λεν μοντελο(ουχι απ αυτα στα πιριουδικα απ τ αλλ),κι ουτι μπουρω τσ εγω να πιταξ ενα.Μαλιστα μη πουλισαν ενα σι κουτι τιμη ευκαιρισς 1110000 €

.με το μαντζαφλαρ που το πηταει.
Α που εχ φτας η τχνολουγια βρε πηδακιμ.

Το φοβερο ειν ουτι πηταει μη ρευμα.

Μητα απ κανα μηνα που παλευα να καρφωσ τα φτιρα ηρθ η ωρα που πηριμενα να πηταξ(να ξεκουρασ κι τουν ψωργιαρ τουν κιτςο που κινηγαει τη μαγδαλω που την κανει θα της καν μια καθετ εφορμισ μη του στουκα κι θα την φερνω πισ).
Το τραω απ δω το τραω απ κι πουθηνα η μπριζα.Τα χω παρ στην κρανα.

Το ζβρεκωνω καρωτσα στ αγροτικο και βουυυρ για την πολη.
Μπαινω μαγαζι με τετοια διαολια και ρουταω πουθε μπαιν η μπριζα.Αφου ο υπαληλος γελαει μου τσαμπουρναει οτ θελει λεει ηλεκτρικο μοτορι και κατι αλλα τσουμπραγκαλα για να πιταξ.
Το κε@##$το μου φερτ μια πιριουσια δωσαμ εκι θα κολισουμ.
ΚΙ μια αρχιζ τα κιτρινιαρικα για το superextraturbo brushless της πασιγνωστης εταιριας tsopanaraker.
Βαλε λεμε.
Εχουμε λεει και την φοβερη GSDFGRATFGSGF 1206 ελικα να το παει με 300.
Βαλε λεμε.
Παραμασχαλα λοιπον κι βουυυυρ για το μαντρι.
Τα βαζω κατ κι ανοιγω τα κουτια κι παιρνω τα χαρτια κι παπαλα.Τι λεει μωρε ο κουζουλος δε χαμαριαζω ντιπ.
Τωρα κι αν ταχω παρ,αχ μανα γιατι με γεννησες κλπ.
Βουρρρ για Βουστον στο μπαρμπα να μαθουμ το εγγλεζικο.
18 χρονια μετα με phd στην αγγλικη φιλολογια ,αεροναυπηγηκη,μηχανολογια,ηλεκτρονικα,5000 ωρες πτησης σε ολων των ειδων τα αεροσκαφη,ελικοπτερα,επιτιμο μελος σεωλα τα αερομοντελιστικα forum του πλανητη,ο Μητσαρας επιστρεφει στο χωριο του να εκπληρωσει το ονειρο της ζωης του πλεων,να πεταξει το ΣΤΟΥΚΑ!!!!
Ηρθε τωρα επιτελους η ωρα να διαβασω τι ελεγε ο ευλογιμενος στο manual του μοτερ για να πεταξει η επενδυση μου.
Λοιπον εχουμε και λεμε,tsopanaraker 5000 V2 4000 kv, max amps 25, 6-12 cell, 92%eficiency @ 42000
Ωωωχχ και τωρα τι κανουμε ?
Και αν δεν κανει το μοτερ?Τοσα χρονια σπουδες πανε στραφη.
Ψυχραιμια ,να παρουμε τα πραγματα από την αρχη!
Πρωτα τα δεδομενα.Λοιπον εχουμε ένα αεροσκαφος βαρους 1000 gr.
Eχουμε ένα μοτερ 4000 KV και μια προπελα 12/6.
Εχουμε επισης μια μπαταρια lipo 2000 mah 11,1V
Για να δουμε τι μαθαμε τοσα χρονια στα θρανια.
Για να πεταξει αξιοπρεπεστατα ένα αεροσκαφος από θεμα υσχυως θελουμε ένα λογο ωσης-βαρους 1/1.Δηλαδη χρειαζομαστε ωση 1000gr.Θεωρητικα για να παρουμε από την 12/6 1000gr ωση πρεπει να περιστραφει με περιπου 6000 στροφες.
Αν δωσω τωρα 11,1Vx4000KV(στροφες ανα volt)=44400 στροφες Χ 92% efficiency=40480 στροφες.Αμμμααααν ωρε βαστατε τουρκοι τ αρματα!!!
Αυτό δεν θα πηγαινει με 300 θα πηγαινει με τη ταχυτητα του φωτος!
Τι μου πουλησε ο ανθρωπος?
Ωπα ηρεμια επιστημονες ανθρωποι ειμαστε καποια λυση θα βρουμε.
Το ζητουμενο είναι 6000 στροφες στα 25 αμπερ.Τι θα λεγατε γιαενα μειωτηρα!!
Για να δουμε 40480/6000=6,75 ,αρα με ένα μειωτηρα 6,75/1 θα γυρναω στις 6000 στροφες γιουυπι!Παω και βρισκω λοιπον ένα μειωτηρα 6,6/1 ,ενταξει κοντα επεσα.
Για να δουμε λοιπον το αποτελεσμα .
Μοτερ 4000KVX11,1volt=44400στοφες /6,6μειωση=6727,27στροφεςΧ92%efficiency=6189στροφες.
Κοντα ειμαστε.Για να καρφωσω και το αμπερομετρο να δουμε το αποτελεσμα:22 amber.μεσα εισαι.
Επιλογος .
Το ΣΤΟΥΚΑ του Μητσαρα πεταξε στο Κολοκοτρονητσι μετα από 19 χρονια κοπου και υδρωτα αλλα δυστυχως η μαγδαλω ειχε γινει παιδακια και δεν ειχε ποιον να κυνηγησει.

Η υποθεση ειναι φανταστικη και τα προσωπα και προιοντα -γεγονοτα επισης,καθε ομοιοτητα με υπαρκτα ειναι τυχαια και η εταιρια παραγωγης δεν φερει καμοια απολυτως ευθηνη.