Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.681 μηνύματα σε 12.382 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 21:58:01

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 21:58:01

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 19:49]

από carapis
    [Σήμερα στις 13:45]

[Σήμερα στις 12:32]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 01:42]

από AKISSSS
    [Χθες στις 09:25]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 19:58:57]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

[Τετάρτη, 10 Ιουν 2026, 09:01:54]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 2 Ιουν 2026, 18:13:27]

από TheLurker
    [Σάββατο, 30 Μαΐ 2026, 23:30:04]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309681
    Σύνολο θεμάτων: 12382
    Online σήμερα: 147
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 76
    Συνολικά: 77
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Σχεδιασμός και κατασκευή DLG από το 0  (Αναγνώστηκε 20718 φορές)
    alex.cularis
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Τρίτη, 22 Απρ 2014, 08:14:01 »

Μανο  καλημερα και χριστος ανεστη
    συγνωμη που δεν σου απαντησα   αλλα ειχα φυγει για πασχα
    ευχαριστω για τις απαντησεις  σου  καταλαβα τον τροπο κοπης που  ειναι απλος  και  εξυπνος  γιατι μετακινεις τις τροχαλιες αναλογα με την διαφορα μηκους της χορδης
    Καταγράφηκε
    mbarb
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #16 στις: Τρίτη, 22 Απρ 2014, 10:17:15 »

Μανο  καλημερα και χριστος ανεστη
    συγνωμη που δεν σου απαντησα   αλλα ειχα φυγει για πασχα
    ευχαριστω για τις απαντησεις  σου  καταλαβα τον τροπο κοπης που  ειναι απλος  και  εξυπνος  γιατι μετακινεις τις τροχαλιες αναλογα με την διαφορα μηκους της χορδης

Αληθως Ανέστη.
    Μπράβο όπως το είπες γίνεται μα το είπε ο Τάσος οτι το χεις!
    Μην ζητάς συγνώμη όμως.
    Παραπάνω αναφέρω οτι το σύστημα αυτό υπάρχει έτοιμο προς αγορα απο την tekoa σε περίπτωση που το θες έτοιμο.

Μανος
    Καταγράφηκε
    mbarb
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #17 στις: Δευτέρα, 28 Απρ 2014, 16:11:38 »

Συνεχίζω λοιπόν........ειχα μεινει στο τρίψιμο τριψιμο....οκ το καταλαβατε....πολύ τρίψιμο...

Αποφάσισα αφου το κάνω που το κάνω να φτιαξω με την μία 2 καλούπια....που σημαίνει οτι ήθελα δυο σχέδια διαφορετικά ενα με το φτερό χωνευτό και το άλλο με το φτερό υπερυψωμένο.!
    Μια σειρά φωτογραφιών .......λοιπον.....
    αφου το μονο που κάνουμε είναι τρίψιμο και έλεγχο....με το παχύμετρο.

Εδώ βλέπετε το άλλο σχέδιο οπου το φτερό θα είναι χωνευτό όπως είπα.

Και κάπου εδώ σοβαρεύουν τα πράγματα...πολυεστερικός στόκος ο οποίος θα μας δώσει την βάση για να βάψουμε.
    Θα πρέπει η επιφάνεια να είναι.................μια λέξη.... ΑΨΟΓΗ διότι η ποιότητα του καλουπιού εξαρτάτε απο αυτο.

Βάψιμο με άσπρο UP Pre-gel  θέλουμε ενα πολύ μικρο φίλμ ωστε να μήν χαλάσουμε τις διαστάσεις..που έχουμε.
    Τώρα κάποιος θα πεί γιατι UP Pre-gel...kai oxi.........klt klt...
    Διότι για το καλούπι θα χρησιμοποιησουμε αντικολλητικά γυαλιστικα..και γενικα υλικα που πρεπει μεταξυ τους να είναι συμβατα. Εάν δεν ισχύει αυτο και χρησιμοποιησουμε απο μια άλλη μαρκα κάποιο υλικό το αποτέλεσμα μπορει να είναι .....καταστροφικό για όλη την προσπάθεια μας.

Μετα το βάψιμο λοιπόν....εχουμε...

Διαδοχικά λοιπόν 1200, 1500, 2000.......και πάλι τρίξιμο....με νερό.

Μακάρι να μπορουσα να σας περάσω την λαμπρότητα αλλα και την καθαρότητα της επιφάνειας....
    Το είπαμε.....η επιφανεια πρέπει να είναι τέλεια...για ένα τέλειο καλούπι.

Και τα δύο έτοιμα.....

Και ένας χάρακας για να έχετε μέτρο σύγκρισης.

συνεχίζεται.......

Καταγράφηκε
    mbarb
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #18 στις: Δευτέρα, 28 Απρ 2014, 16:33:14 »

Περνάμε στο καλούπι......
    τι θέλουμε λοιπόν..??
    ενα κουτί.....οπου θα βυθίσουμε το πλοίο μας....μέχρι την μέση...αλλα μέχρι την μέση.....αυτο είναι σημαντικο.
    Πάμε λοιπον..

Βάζουμε οδηγούς ευθυγράμμισης

Και αρχίζουμε.....με Tooling Gelcoat SP Blue αυτή η διαδικασία μου πήρε 14 ώρες....
    μέχρι να φτιαχτεί το μισό καλούπι.

Έχουμε κόψει το FG σε λωρίδες....

Φτιάχνουμε μιγμα απο epoxy me cotton flocks και το βάζουμε στις ακμές για να σκληρύνουμε τα σημεία..........και ξεκινάμε το στρώσιμο των υφασμάτων.

Δεν πρεπει να εγκλωβιστεί  αέρας σε κανένα σημείο του καλουπιού.
    και αυτό ειναι που παίρνει τόση ώρα...φυσικά το σημείο όπου φαίνεται οτι υπάρχει αέρας διορθώθηκε......

Γέμισμα του κενού χώρου με Poraver ενα υλικό πολύ ελαφρύ που εαν ανακατευτεί με Epoxy

Δυστυχώς δεν είχα κάποιον να τραβήξει φωτογραφίες........την ώρα του στρωσίματος....δεν μπορούσα μόνος μου...το καταλαβαίνετε αυτό..

Συνεχίζεται........
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 28 Απρ 2014, 20:28:19 από mbarb » Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #19 στις: Δευτέρα, 28 Απρ 2014, 22:39:26 »

Μάνο, ΜΠΡΑΒΟ !!!!!

Διακρίνω εμμονή στην λεπτομέρεια..... καλό αυτό για σωστό αποτέλεσμα !

περιμένω την συνέχεια με μεγάλο ενδιαφέρον !

(ήδη γλύφομαι  Wink)
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    mbarb
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #20 στις: Τετάρτη, 30 Απρ 2014, 13:20:11 »

Σε ευχαριστώ Τασο.!
    Ναι έχω κάτι εμμονές ....παράξενες....Cheesy

Το πήγα γρήγορα και θέλω να  δώσω μερικές τεχνικές λεπτομέρειες οι οποιές είναι ουσιαστικές.
    Όλα τα υλικά τα προμηθεύομαι απο http://www.r-g.de/en/ όπου υπάρχει πάρα πολύ καλό Documentation αλλά και MSDS ( Material Safety Data Sheets ) για όλα τις τα προϊόντα.
    To MSDS είναι πάρα πολύ σημαντικό και πάρα πολλές φόρες το ξεχνάμε ή δεν του δίνουμε την απαραίτητη προσοχή.
    Παλιότερες κατασκευές  μου με  Balsa και atlacol δεν με ανησυχούσαν τώρα όμως πραγματικά....δίνω πολύ  προσοχή σε αυτό.!
    Να είμαστε ρεαλιστές......εαν το MSDS λέει για παράδειγμα Flash Point για μια κόλλα  27C βαθμους..........το καλοκαίρι τι θα κάνεις..Huh?  θα πρέπει να  βάλεις Aircondition..αλλιώς θα αναπνεύσεις όλη την κόλλα.!!?Huh  
    Παντα -  πάντα φοράω μάσκα
    Επίσης όπως είπα...και σε προηγούμενο post πρέπει να υπαρχει συμβατότητα στα προιοντα...αλλιώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι το αναμενόμενο.

Παμε στο καλούπι τώρα
    Το Tooling Gelcoat SP Blue επαλείφεται επάνω στην επιφάνεια σε λεπτο φίλμ.
    Εαν δεν βάλουμε αντικολλητικά.....επάνω στην επιφάνεια το Gelcoat δεν θα ξεκολλήσει ποτέ.!!! Απλά τα πράγματα....
    Εδω έκανα μια αναζήτηση και μερικα τεστς....
    Καποιος στο rcgroups.........χρησιμοποιουσε ταινια τεφλον καποιος άλλος ταινια καφε κλασικη....οπότε ..βρισκω τα υλικα και πεταω μια στρωση gelcoat επάνω τους.
    Απο αριστερα προς τα δεξια ...κλασικη καφε ταινια,τεφλον ταινια, τιποτα σκετο MDF

[

Το σημείο που έχει μονο το MDF ξυλο,  περάστηκε με αντικολλητικο Priming Wax http://shop1.r-g.de/item/165115
    Μετα την δοκιμη αποφάσισα να χρησιμοποιησω καθαρο MDF και καμία ταινια. Το αποτελεσμα εξαλου ήταν αυτό που ήθελα.
    Οποτε....ετοιμασα το καλουπι και περασα όλες τις επιφάνιες που θα έπεφτε το gelcoat με Priming WAX.

Η δουλεία του GElcoat  είναι να "διαβάσει" το πρωτότυπο σχεδιο . Πιθανές ατέλειες στο βάψιμο του πρωτοτύπου μπορεί να μας δώσουν τρύπες πολύ μικρής διάστασης οι οποίες θα "διαβαστούν" απο το Gelcoat εάν δεν επιδιορθωθουν.
    Φτιάχνοντας το καλούπι θα πρέπει να σκέφτεστε ανάποδα.! Εαν το πρωτότυπο έχει τρύπες το gelcoat θα μας δώσει εξόγκωμα.
    Πάμε παλι.......τουλάχιστον οπως εγώ το σκεφτομουν.......
    Εαν το καλουπι έχει λίμνες.........το gelcoat θα μας δώσει Βουνα...........αυτο σημαίνει....οτι το παραγόμενο "προϊόν" θα έχει την λίμνη.!!!
    Θα μου πείτε...οκ τα ξερουμε.............υπαρχουν σημεία όμως που εάν δεν τα προσέξει κανεις, το καλουπι......θα είναι προβληματικό και είναι κρίμα διοτι και τα λεφτά δεν ειναι λίγα και ο χρόνος πολύτιμος.
    Το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί καποιος να αντιμετωπισει είναι να μην βγαινει το πρωτότυπο μέσα απο το καλούπι και να αναγκαστεί να το καταστρέψει για να κρατήσει το καλούπι.
    Όταν το πρωτότυπο  το φτιάχνεις για 6 μηνες καλο ειναι να το σκεφτεις λίγο παραπάνω..........Προσωπικά δεν ήθελα με τιποτα να συμβεί αυτό...
    Όταν περάσουμε το GEλcoat το ζεσταίνουμε....και όταν λεω το ζεσταίνουμε εννοώ το "βράζουμε"....με καμινέτο.... ( Μασκα φορέσατε?Huh) θα το ζεστάνουμε τόσο ώστε να δούμε οτι αναδύονται και σκάνε φυσαλίδες αέρα τότε αφαιρούμε το καμινέτο και αφήνουμε το gelcoat να κρυώσει. Μην το παρακάνετε όμως με το βρασιμο....(το MSDS το διαβασατε..?? του υλικου..? ) ο λόγος είναι να εξαφανίσουμε όλες τους θύλακες αέρα..πρέπει να μην υπάρχει καθόλου αέρας μέσα σε αυτο το πολύ μικρο φιλμ.
    Για τις ακμες και τα δύσκολα σημεία που μπορει να κρατηθεί αέρας φτιαχνουμε όπως είπα μια παστα απο epoxy και cotton flocks και περνάμε τα σημεία.

Οταν  γινει gel.... και το πινέλο αφήνει οριακά αποτύπωμα επάνω του ξεκιναμε το στρωσιμο των υφασμάτων.

Το μισό καλουπι μου πήρε 1 KG κόλλα.  Για την ακρίβεια 890 gr Να οι εμμονές μου Τάσο!!  
    Τα υφάσματα που χρησιμοποιησα με την σειρά που τα έστρωσα:
    Glass fabric 80 g/m? (twill)  5 στρώσεις
    Glass fabric 163 g/m? Panda, twill,5 στρώσεις
    Glass fabric 280 g/m? (twill) 3 στρώσεις
    Glass fabric 390 g/m?  twill,3 στρώσεις

Πάντα επιλέγουμε Twill υφάσματα...διοτι μπορουν να κινηθουν σε εσοχές και γενικότερα να διαβάσουν πολύ καλύτερα το πρωτότυπο.
    Παρόλα αυτα όπως βλέπετε τα υφάσματα τα έχω κόψει σε λωρίδες. Μπορείτε να μην τα κόψετε σε λωρίδες και να έχετε τα υφάσματα σε ολόκληρα κομμάτια....αλλά διαπίστωσα σε δοκιμές που έκανα οτι είανι πολυ καλύτερα σε λωριδες. Η πιθανότητα να κρατήσετε αέρα κάτω απο τα υφάσματα ειναι πολύ μεγαλη οταν τα κομμάτια είναι ολόκληρα. Οποτε σε λωρίδες εξαλείφετε τελείως την πιθανότητα.

Τελειώνοντας να σας πώ για το Poraver.  http://shop1.r-g.de/item/210132
    Το Poraver.......στην ουσία καλύπτει το κενο που βλέπετε μέχρι το ύψος του καλουπιού σας.
    Ειναι κάτι σαν ελαφρόπετρα...αλλα πολύ μικρης διατομής. Ανακατευεται με epoxy και το στρωνουμε συμπιεζοντας .
    Στην παρακάτω φώτο...το στρωσιμο έχει τελειώσει.

θα μπορούσα να μην βάλω καθόλου poraver ή να βάλω άμμο στεγνή ανακατεμένη με κόλα..για να καλύψω το κενο (αρκετά βαρύτερο)
    Εαν δεν έβαζα Poraver ή αμμο θα έπρεπε  αφου στεγνωσουν τα υφάσματα να ανοιξω τρυπες και να βάλω βίδες και παξιμαδια για να συγρατήσω το καλούπι οταν θα του ασκώ πίεση.
    Το poraver στην ουσία το έβαλα διότι  το καλούπι μου θα το συγκρατήσω με σφηκτηρες οποτε ήθελα μια ενιαια επιφάνια.

Παμε και για το άλλο μισό..Huh??
    ....μετά απο 36 ώρες......αρχισα να βγαζω τα ξύλα...

θέλω να δώσετε προσοχή στην γραμμή επαφής μεταξύ του πρωτότυπου και του καλουπιού.....ειναι ασπρη και χαλια.....διοτι ετσι επρεπε να ήταν..!!!!!.

το κενο κλείστηκε με στόκο ξύλου ο οποίος τρίβεται εύκολα και λειαίνετε.
    Παμε λίγο ανάποδα.........το μπλε gelcoat  έχει στρωθεί στην πλευρά του στόκου που δεν φαίνεται  που δεν την βλέπουμε. Ο στόκος εχει λειανθει και έχει στρωθεί στην πλευρά που βρίσκεται το μπλε. Στην πλευρα αυτη που εμείς δεν βλεπουμε..

Οταν  όμως αφαίρεσα τον στόκο τελείως........

Πιστεύω να έγινα κατανοητός.....

Και τώρα γυάλισμα.....

Πριν

Μετα

Κάτι έγινε......

ΜΗΝ ΚΟΥΝΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ..      απλα θα χαλασετε το καλουπι.!!! γυαλιστε το , γυαλιστε το ,γυαλιστε το !!!!!!!!!!!!!!!!

Διότι φτιάχνοντας το άλλο μισό...ήρθε η ώρα να εγκλωβίσετε για τα καλά το πρωτότυπο μέσα στο καλούπι.!

γυαλιστε το , γυαλιστε το ,γυαλιστε το

Οσο ποιο καλα γυαλισμένο είναι ολο το καλουπι τοσο ποιο πολυ αυξάνετε τις πιθανότητες να πάρετε πίσω το πρωτότυπο.

ΠΑΜΕΕΕΕΕΕ

Ψυλότερα ξυλα για να πιάσουμ και τα δύο καλουπια.....η διαδικασία πλέον ειναι η ιδια...

και Poraver.....

συνεχίζεται.........

Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #21 στις: Τετάρτη, 30 Απρ 2014, 14:04:42 »

Ρε Μάνο !!!!

Τι συνεχίζετε ....... στμάτα το αμέσως το θέμα.

Προτείνω να το ξαναρχίσεις απο την αρχή σαν νέο θέμα με τίτλο

"Κατασκευή καλουπιού"

και να το έχουμε μόνιμο θέμα Wink

ΕΥΓΕ !
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    mbarb
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #22 στις: Τετάρτη, 30 Απρ 2014, 15:50:45 »

χαχαχ Α ρε φιλε.....
    και ξερεις ποιο είναι το θέμα....εχω αφήσει μερικες παρα πολυ σημαντικές λεπτομέρειες.....απο έξω......γαμώτο..τις ξεχναω....
    Θα πω κατι που το λέω...συνέχεια........
    Μου πήρε 6 μηνες να φτιαξω αυτα τα δύο.....

Ονοματα έχω αλλα δεν τα λέω....Cheesy
    Κοιτα μια λεπτομέρια......
    λοιπον.....αυτο με το χωνευτο φτερό........το πάτημα του φτερου...δεν ειναι στην τύχη φυσικα..!

Εχω φτιαξει το φτερο.........αντε ρε μπαγασηδες να δειξω..!!!!!
    Εχω ξεκινησει απο τα φτερα και εχω κάνει πολλαπλες δοκιμες.......... εχω αποφασισει οτι θα έχει 6.5 μοιρες διεδρο και το σχεδιο ...το εχω τυπωμενο...τελοςπαντων
    οπότε φτερα είχα

Λοιπον οταν είχα το πρωτότυπο pod  στην φάση με τον πολυεστερικό στόκο......παίρνω μια μεγάλη ποσοτητα στοκου και την βάζω στον χώρο όπου θα πάτήσει το φτερό
    ακουμπάω το φτερο επανω του με προσοχή μετραω τις αποστασεις.....και βάζω επάνω του βάρος. Ετσι πηρα την δίεδρο γωνία και την αεροτομή αποτύπωμα πάνω στο pod
    όποτε η δίεδρος είναι 6.5 μοίρες. Το εψαξα πολύ και αποφάσισα οτι το 6.5 ειναι μια πολυ καλη γωνία για σταθερότητα...αλλα πάνω απο όλα μια καλή γωνία για καλα υψη κατα την απογείωση.

.........να πως το έκανα...οι φώτο δεν ειναι καλές όμως διότι ηταν αργα το βραδυ και δεν είχα καλό φωτισμό.!!!
    Περνετε και μία γευση για το φτερο αλλα και για την μπουμα.

Σε αυτη την φάση λοιπον κανω στο περιπου τον χώρο που θα κάτσει το φτερο.

Εδώ βλέπετε την ποσότητα που στοκου που έχει τοποθετηθεί στην ατρακτο.

Εδω το φτερο έχει τοποθετηθεί και στηριχτεί και έχει μπεί και η μπουμα. Η μπουμα μπήκε για να έχουμε σημεία απο τα οποία πρεπει να πάρουμε τις μετρήσεις μας.

Και άλλη μία.....απο μπροστά....

να το πώ πάλι..Huh?

Συνεχίζεται.....     .αλλα όσο με τσιγκλας όλο και θα βγάζεις λαβράκι.. Wink
    Καταγράφηκε
    mbarb
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #23 στις: Τετάρτη, 7 Μαΐ 2014, 17:05:13 »

Και ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το καλούπι μας να δούμε τι κάναμε....και πάνω απο όλα...HuhHuh
    Να δούμε εάν θα πάρουμε πίσω το πρωτότυπο......

Ξεβίδωμα και βγάλσιμο των MDF

Χρήση των σφηνων για να μπορέσουμε να ξεκολλήσουμε τα δύο μέρη.
    Για να δουμε τα αντικολλητικά τι έκαναν..........

Άφωνος.....!! Δεν ξέρω εσεις......πως το βλέπετε ....αλλα εγώ έμεινα άφωνος......τα υλικα είχαν κανει την δουλειά τους..!!
    Το μισό πρωτότυπο όπως βλέπετε είναι ακόμα μέσα.....αλλα ο τρόπος με τον οποίο ξεκόλλησε μου έδινε ελπίδες..!!!

Μέσα σε 5 λεπτά ........το πρωτότυπο είχε αποκολληθεί απο το καλούπι αφήνοντας μια τέλεια επιφάνεια.!

Αυτο που μας ενδιαφέρει είναι η επιφάνεια στην οποία καθόταν το πρωτότυπο να είναι άψογη  διοτι απο αυτήν την επιφάνεια αυτή θα γεννηθούν τα νέα pods οποτε...τι κανουμε..HuhHuh
    Πλύσιμο καλο με ζεστό νερο να φύγουν όλα τα αντικολλητικά και Γυαλισμα....Γυαλισμα...!

Το καλουπι μας είναι έτοιμο προς χρήση.!!!

Δείτε και αυτό http://www.youtube.com/watch?v=UXVd6i0FRE4

Συνεχίζεται.....

Καταγράφηκε
    paraman007
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #24 στις: Τετάρτη, 7 Μαΐ 2014, 17:35:42 »

Ένα πράγμα μπορώ να πω μονο....τρέχουνε τα σάλια μου!!!
    Ανυπομονώ να δω το pod τελειωμένο...καλή συνεχεια...
    Γεωργός   
    Καταγράφηκε
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Πέμπτη, 8 Μαΐ 2014, 15:10:58 »

…Και όχι μόνο!

Εγώ ζητώ σειρά προτεραιότητας (σε περίπτωση που αποφασίσεις να το διαθέσεις για αγορά). Το νούμερο 2 παρακαλώ. Azn

Μπράβο σου Μάνο, συνέχισε.

Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    ArgyrisGiannetakis
    Board moderator

« Απάντηση #26 στις: Πέμπτη, 8 Μαΐ 2014, 15:43:28 »

Ωραία καλουπωδουλειά  Thumbs up κατατοπιστικότατος καλή συνέχεια!R&G εγγύηση! Thumbs up
    Καταγράφηκε

Η ομορφιά είναι στα μάτια αυτού που τη βλέπει.

http://www.youtube.com/user/ARGYPILATUS?feature=guide
    http://www.flickr.com/photos/argyris_giannetakis/
    Mandarakas Andreas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #27 στις: Πέμπτη, 8 Μαΐ 2014, 15:57:27 »

Καταπληκτική δουλεια!
    Αναμένω με ενδιαφέρον την συνέχεια Thumbs up
    Καταγράφηκε
    mbarb
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #28 στις: Δευτέρα, 12 Μαΐ 2014, 14:52:38 »

Καλημέρα,
    Σας ευχαριστώ παιδιά.!!!!
    Ειλικρινά σας ευχαριστώ.!

Ωραία καλουπωδουλειά  Thumbs up κατατοπιστικότατος καλή συνέχεια!R&G εγγύηση! Thumbs up
    Πραγματικά η R&G είναι εγγύηση,..!! Σωστός.!

…Και όχι μόνο!

Εγώ ζητώ σειρά προτεραιότητας (σε περίπτωση που αποφασίσεις να το διαθέσεις για αγορά). Το νούμερο 2 παρακαλώ. Azn

Μπράβο σου Μάνο, συνέχισε.

Ειλικρινά ο σκοπός μου είναι αυτός αλλά όχι μόνο για το Pod αλλα για όλο το DLG.
    Φυσικά δεν ήταν αυτος όταν ξεκίναγα! πριν 2 χρόνια......
    Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως  θέλω το τελικό αποτέλεσμα να ξεπερνάει  τις προσδοκίες μου αλλιώς......δεν έχει νόημα.
    Και αυτος ειναι ο λόγος που δίνω προσοχή στην λεπτομέρεια και κάνω τόσες δοκιμές.

Καταγράφηκε
    mbarb
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #29 στις: Πέμπτη, 29 Μαΐ 2014, 00:10:18 »

Καλησπέρα σας...,
    Αυτες τις ημέρες εφτιαξα μερικα pods και μερικα boom για να κανω τις δοκιμές μου.
    Καταφερα και εφτιαξα το πρωτο DLG μου και εκανα αρκετες πτήσεις μαζί του.
    Υπηρξαν στιγμες ικανοποίησης φυσικά....... αλλα και στιγμες απογοητευσης ετσι ειναι αυτα..!

Αρχικα λοιπον επρεπε να δοκιμασω οτι θα αντεξει στην απογείωση...η ουρα..
    ο τροπος με τον οποιο έχεις τις μικροτερες ζημιές σε αυτο το test ειναι να σηκωσεις βαρος με την ατρακτο...χώρις τα φτερα. Στην ουσία δεν κάνεις καμία απογείωση.
    Πιανεις λοιπον ολη την ατρακτο κρατώντας την απο το σημείο οπου θα βρίσκονται τα φτερα και περνας την ουρα ....την άκρη της μπουμας δηλαδη..σε ένα βάρος......προσπαθεις μετα να το σηκώσεις.....
    εαν κάνεις δοκιμη ταπογείωσης  με ολα τα πραγματα επάνω...φτερα κτλ...και σπάσει η μπουμα κατα την απογείωση τοτε έχεις μια σπασμενη μπουμα....ένα χτυπημενο στην καλύτερη φτερο αν όχι σπασμένο και μαλλον κανενα fin.

Καταφερα και εσπασα ολες τις μπουμες μου 5 στο συνολο και 3 pods....Sad
    Φτιαχνω λοιπόν ένα boom τερας...στα 25gr ενω όλα βρίσκονται γύρω στα 16 με 18 γραμμάρια.
    Φτιάχνω και ένα pod ενισχυμένο στα σημεία που πάθαινα τις ζημιές(που έσπαγε δηλαδη....) και αυτό ήταν.!
    Σήκωσα 2.5 κιλα για 2 δευτερολεπτα......
    Το pod βγήκε 29γρ.
    Τώρα....μεγάλη ιστορια.....υπάρχει κόσμος που λεει εισαι ΟΚ. υπαρχει κόσμος που λέει πρεπει να σηκώσεις ποιο πολλα.....και ο " γιατρός" Gerlad λεει το εκπληκτικό νουμερο...των 3.5 κιλων.....!!!! ενα κιλό πανω απο αυτο που έιχα δοκιμάσει....

Τι αποφασισα..?? να μείνω στα 2.5κιλα και να μην προσπαθησω να σηκώσω περισσότερα.  Εξαλου έχετε ακουσει να σπάει carbon..Huh Εσκαγα σε κάθε κρακ........

Να προχωρήσω με τα επόμενα tests μου και να φτίαξω to dlg αυτο αποφάσιασα! Θα έκανα ηρεμες απογειώσεις.....και δεν θα τα έδινα όλα.
    Επρεπε να δοκιμαστουν τα δεσιματα τωn φτερων,ο χώρος του pod για τα ηλεκτρονικα, το overall weight το οποιο δεν πρεπει να υπερβαινει τα 280gr και η πτήτική ικανότητα..

Ηξερα εξ αρχης οτι θα είχα θέμα με το CG λόγο βαριάς μπουμας αλλα θα το διόρθωνα αυτό με το επιπλεον βάρος που θα έβαζα μπροστά.

Pod=29gr
    Ερμα= 25gr
    Μπαταρία 7.4 = 29.1gr
    Δέκτης = 12.2gr
    Servo Elevator = 6.2gr
    Φτερο&Servos&pushrods = 137.2
    Boom=25gr
    Horizontal Fin = 7.5gr
    Vertical Fin = 8.5gr
    V-mount= 2.6gr
    Βίδες - t-nuts - καλωδιώσεις = 18 gr

Συνολο = 300.3gr

Εαν λοιπον κάνω μια σωστή booma γύρο στα 16γρ αφαιρεσω το ερμα των 25gr μαζεψω και αλλο το Vmount σε βάρος
    τοτε.....είμα άνετα στα 266γρ. ΜΑζεύω και λίγο τα Βίδες - t-nuts - καλωδιώσεις και έχω το βάρος που θέλω.!κάτω απο τα 260γρ!

Παμε στις φώτος..Huh γιατι μαλλον σας έχω κουράσει...

Εδω τα τρια pods που έσπασα. αυτα που έχουν μπλε ταινια...στον κ***λο είναι τα σπασμενα..
    Αυτο που δεν εχει ταινια...ειναι αυτο που άντεξε το βάρος και αυτο με το οποιο έκανa τις πτητικες δοκιμες.

Ενα full carbon pod οπως βγήκε.....απο το καλούπι....το οποίο το εσπασα κατα την δοκιμή βαρους.

Εφτιαξα και ενα πολυ λιτο απο υφασματα pod για να κάνω τις δοκιμες χώρου με τα ηλεκτρονικα .....

Μια φωτογραφια απο το onboard altimeter που χρησιμοποι. Οι μετρήσεις είναι μια απο τις  πτητικες δοκιμές που έκανα....

Και εδώ ενα σύντομο video που έφτιαξα απο κομμάτια των πτήσεων.....είπαμε σύντομο....Wink
    Δείτε το HD 720 ή 1080 οποιος είναι μερακλής.

http://youtu.be/3TVrrU2kKCk

Ετοιμαζω άλλο ένα video που δείχνει δύο pod να βγαίνουν απο το καλούπι.
    Αυριο θα το έχετε.....

Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3 4  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ανεμόπτερα R/C  |  Ολα τα ανεμόπτερα R/C (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: Σχεδιασμός και κατασκευή DLG από το 0
    Μεταπήδηση σε: