Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.942 μηνύματα σε 12.395 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 30 Αυγ 2026, 19:07:51

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 30 Αυγ 2026, 19:07:51

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από coach
    [Σήμερα στις 18:16]

από Yiannis_S
    [Σήμερα στις 16:28]

από Markhelis
    [Χθες στις 23:59]

[Κυριακή, 23 Αυγ 2026, 12:13:06]

από carapis
    [Σάββατο, 22 Αυγ 2026, 10:15:19]

[Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 15:32:58]

από coach
    [Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 14:40:09]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309942
    Σύνολο θεμάτων: 12395
    Online σήμερα: 67
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 13
    Συνολικά: 15
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Σχεδιασμός και κατασκευή DLG από το 0  (Αναγνώστηκε 21037 φορές)
    mbarb
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Παρασκευή, 4 Απρ 2014, 01:35:36 »

Χαιρετώ την παρέα!
    Μετά την παρότρυνση του Τάσου πριν απο έναν μήνα περίπου και μετά απο ....
    2 χρόνια αναζήτησή.......Ψάξιμο ......διάβασμα........εκμάθηση υλικών, δοκιμές υλικών, δοκιμαστικές πτήσεις...κτλ...με πιάνετε...πιστεύω..
    Μπορώ να παρουσιάσω το σημείο που βρίσκομαι.
    Στα γρήγορα .....15 χρόνια μοντελιστης, αεροπλάνα ελικόπτερα γενικά μόνο οτι πετάει......
    Μου αρέσει η κατασκευη και πιάνουν τα χέρια μου...!
    Έφτιαξα κάποτε 3 αεροπλάνα και ενα υδροπλάνο απο μπάλσα απο το μηδέν τα οποία μου έδωσαν αρκετή ικανοποίηση και κατα την κατασκευή και κατα το πέταγμα . Το υδροπλάνο δεν μου έδωσε τα αναμενόμενα κατα το πέταγμα....αλλά....άξιζε η προσπάθεια. http://m.youtube.com/watch?v=z9juAafa3Cs. Πριν χρόνια!

Πριν απο δυο χρόνια λοιπόν είδα τα dlg και το πρώτο πράγμα που με εντυπωσίασε ήταν η ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ . το δεύτερο ο τρόπος απογείωσης.!
    Τιμή απλησίαστη!! Και δεν μιλάω για μικρά μίνι κτλ μιλάω για 1.50μ άνοιγμα φτέρων. Κατηγορία F3Κ
    Μα γιατί τόσο ακριβά.! Είχα αναρωτηθεί και απο εκεί ξεκίνησαν όλα!
    Για έναν χρόνο διάβασμα και ψάξιμο rcgroups  ktl ktl. Πριν απο έναν χρόνο άρχισα να τα βάζω κάτω τι χρειάζομαι και πως θα το κάνω!.......διαβαςμα και δοκιμές με μικρές ποσότητες υλικών για να μην πετάμε χρήματα!
    Και ερχόμαστε στο τώρα.
    Θα παρουσιάσω τον τροπο κατασκευής τους με vacuum τεχνική. Θα σας δείξω φωτός και videos θα σας δείξω πως κάνουν -κάνω  τις μπουμες πως χρησιμοποιούν το vacuum πως έκανα το καλούπι για την άτρακτο πως τα φτερά και οτι χρειάζεται για να σηκωθεί στον αέρα.
    Εσείς θα μου δώσετε την σπίθα να συνεχίσω διότι ο χρόνος ειναι λίγος τα λεφτά λίγα και χάνεις πολύ εύκολα την όρεξη για να συνεχίσεις.
    Πρέπει να πω που είμαι σίγουρος οτι το γνωρίζετε ....όπως συμβαίνει σε όλα τα πράγματα έτσι και εδώ οτι πληρώνεις παίρνεις οπότε.......τα υλικά που χρησιμοποιώ ειναι ακριβά ....και μερικές φορές αρκετά ακριβά......
    Δεν χρηςιμοποιω σκούπα...καθαρισμού για να κάνω κενό.....το δοκίμασα και το φτερό δεν ήταν οπως έπρεπε να ειναι.....
    Δεν παίρνω carbon απο eBay.......και δεν ασχολούμενοι με hobby king.........δεν υποτιμώ τίποτα......αλλά όταν κανείς τις δοκιμές σου βγάζεις τα συμπεράσματα σου.!

Μέχρι τώρα τι έμαθα??
    Όρεξη να έχεις να μαθαίνεις Wink

Μανος

Καταγράφηκε
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 4 Απρ 2014, 07:21:08 »

Καλή συνέχεια Μάνο .

Περιμένουμε ανυπόμονα , την παρουσίαση .
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 4 Απρ 2014, 08:05:56 »

Χαίρομαι Μάνο που τα κατάφερα και σε έπεισα να γινεις μέλος μας και να ξεκινήσεις να γράφεις.

Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε να μάθουμε κάτι απο τις γνώσεις που απλόχερα θα μοιραστείς μαζί μας !
    Θα πρέπει να ξέρεις ότι πολλοί είναι οι φίλοι ανα το Πανελλήνιο που κατασκευάζουν διάφορα μοντέλα με διάφορετικές η παρόμοιες σε γενικές γραμμές τακτικές και μεθόδους. Εδώ πιστεύω θα συνδράμεις και εσύ με τις γνώσεις που απέκτησες αυτά τα χρόνια !

Ως γνωστόν ο χρόνος είναι χρήμα έτσι και κατ'επέκταση αυτού και οι γνώσεις είναι χρήμα !

Εν αναμονή λοιπόν της παρουσίασης σου !!!
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    mbarb
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 4 Απρ 2014, 10:03:19 »

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο.
    Γεια σου Γιάννη!
    Τασο το γνωρίζω αυτό που λές και έχω δεί  πολύ καλές κατασκευές που με έχουν εντυπωσιάσει εδώ στο forum.
    Για να μήν παρεξηγηθώ λοιπόν .....το νόημα της παρουσίασης είναι να αλληλοβοηθηθουμε όλοι.!
    Και εγώ, διότι πάντα υπάρχουν σημεία προς συζήτηση και βελτίωση  αλλά και κάποιος που ενδιαφέρεται και θέλει να ασχοληθεί με την κατασκευή.

Σε καμία περίπτωση "Δεν ανακάλυψα τον τροχό"! απλά ακολούθησα την περπατημένη.

Μανος.

Καταγράφηκε
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 4 Απρ 2014, 21:26:52 »

Αναμένω και εγω την παρουσίαση σου!

Καλή συνέχεια ...
    Καταγράφηκε
    eolos30
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 4 Απρ 2014, 23:56:53 »

Μάνο, εδώ είμαστε.
    Καταγράφηκε

The desire for safety stands against every great and noble enterprise. -Tacitus
    mbarb
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #6 στις: Σάββατο, 5 Απρ 2014, 02:15:21 »

Σας ευχαριστώ όλους......
    Παμε λοιπον.....
    Ποιο είναι το ποιο σημαντικο...HuhHuhσε ενα DLG.......αλλα γενικοτερα σε μια ιπταμενη μηχανη..Huh?
    Αεροτομες.....χωρις τις αεροτομες...τιποτα δεν πεταει οπως το έχει σχεδιασει ο σχεδιαστής του.
    Οποτε έπρεπε να βρώ αεροτομες....
    Εκανα τισ προσπαθειες μου με γνωστα προγραμματα....αλλα οταν εφτασα στο διαταυτα καταλαβα οτι δεν μπορει να γινει έτσι.
    Δεν θα είχε νόημα.....εκτος φυσικα εαν είχα laser cut μηχανημα....διοτι όλες οι αεροτομες του Drela που μας ενδιαφέρουν είναι διαθέσιμες στο ευρη κοινό
    Μπηκα rcgroups ρωτησα.........εψαξα....κai ξαφνικα...είχα όλες τις αεροτομες...που χρειαζόμουν.
    στην πορεία όμως......είδα......οτι.....θα ήθελα να μιλήσω με τον Drela...να τον ρωτήσω να μου πεί.....την ψαχνω γενικότερα......
    Επειδη θα ήταν δύσκολο αυτο.....επεσα στον Gerald....ο οποίος έχει σχεδιασει μερικες αξιόλογες εώς παρα πολύ καλες αεροτομες που τις ονομαζει EDGE και ZONE 2p 4p

Αυτο ήταν.....ειχα παρει την απόφαση μου......θα ξεκινήσω με ΖΟΝΕ φτερα 2P....και θα ρωτάω ότι θελω τον Gerald ο οποιος....παντα βρισκεται εκεί για να σου απαντήσει την ερώτηση σου.!
    Tails όμως...Huh?? καλα με το main wing με την ουρα..Huh
    Φυσικα ο Gerald εχει σχεδιάσει και αεροτομες για την ουρα.........αλλα είδα στο διαβασμα που έριξα....οτι ένας πολύ δυνατος συνδιασμός ειναι το ZONE V2 2P για main wing αλλα ταιλσ με αεροτομες EDGE.
    Ok είπα.....!
    Αυτο είναι έκλεισε!
    Μιλαω με Jastin και μου στελνει τις αεροτομες που βλεπετε....οι οποιες είναι ....απλα ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!

Παει το ένα πολυ σημαντικο μερος.....που αφορα.....τα φτερα.....είχα στα χέρια μου τις αεροτομες είχα αποφασισει οτι θα δουλευα μονο με ΖΟΝΕ V2 gia main και EDGE gia tails ......και αμεσως θα πέρναγα στο επομενο σήμαντικο μέρος.....που είναι τι άλλο η κοπη των φτερών.............οχ ΘΕΕ μου!!!!
    ......Wink

PS
    Καποιοι τα ξερετε.ολα αυτα ...... καποιοι αλλοι όχι .......
    ισως ΟΛΟΙ να τα ξερετε...
    Αλλα ρε παιδια.....θελω να τα πω κάπου.!!!
    οποτε αφηστε με να τα πώ!

Α ......δεν αντεχω...........αλλο......ναι ρε παιδια ειναι Ελληνικοτατο DLG τι να κανουμε αφου Ελληνας είμαι!....!!!!
    Αντιγραφή..Huh?? ολα είναι αντιγραφη τα παντα....ο ενας αντιγραφει τον αλλον και καποιος το κανει λίγο καλυτερο.....και ετσι πορεύετε η κοινωνία μας το είδος μας..!!!!

IKAROS14.....Συνεχισε.!!!!!!! ρε φιλε.!!!!

Αυτα για τωρα....

* 2014-04-05 01.33.10.jpg (117.73 KB, 700x525 - εμφανίστηκε 1257 φορές.)
    Καταγράφηκε
    mbarb
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 8 Απρ 2014, 15:53:12 »

Καθυστέρησα.......
    Αρχισα λοιπον να ψαχνω τι χρειαζεται για να ολοκληρωθεί η κοπή των φτερών...
    Το CNC για ακόμα μια φορά το είχα βγάλει από το μυαλό μου οπότε ακολούθησα την γνωστή μέθοδο με την θέρμανση χρωμονικελίνης...και ενος ξύλινου τόξου.
    Το τόξο το έφτιαξα μόνος μου και την χρωμονικελίνη την προμηθεύτηκα απο ένα ηλεκτρολογειο .
    H διαδικασία είναι γνωστή αλλά και απλή ( εξάλλου είχα δεί  τόσα video στο youtube)  ..... παίρνουμε felizol - DOW  τοποθετούμε τις κατάλληλες αεροτομες , από την προηγούμενη φωτογραφία, στις δύο πλαϊνές πλευρές του φελιζολ-DOW, κρατάμε το τόξο στα χέρια και ξεκινάμε να κόβουμε θερμαίνοντας την χρωμονικελίνη.
    Η αλήθεια είναι όμως οτι είναι πολύ ποιο δύσκολο απο όσο ακούγεται.
    To φελιζολ στην ουσία παίρνει  το αεροδυναμικό σχήμα που ορίζουν τα τεμπλατες  και θα πρέπει  να έχει άριστη επιφάνεια. Το χείλος προσβολής και το χείλος εκφυγης θα πρέπει να είναι άψογα κομμένα. Το κομμένο φελιζόλ είναι ο πυρήνας του φτερού  ο οποίος  θα ντυθεί με τα κατάλληλα υφασματα και θα πρεπει να είναι Τέλειος  όσο ποιο σωστός είναι ο πυρήνας όσο ποιο σωστή επιφάνεια έχει  τόσο ποιο σωστό θα είναι το τελικό φτερό.
    Αμέσως λοιπόν άρχισα τις δικαιολογίες .! φταίει το τόξο μου!!! φταιει ο μετασχηματιστης κλτ κλτκ λκ
    Σίγουρα γνωρίζεται  το ΤΕΚΟΑ BOW http://www.cstsales.com/tekoa_hot_wire.html οταν το είδα είπα.....θα το αγοράσω να ξεμπερδεύω .....οταν ειδα όμως τιμες μεταφορικα..απο ΗΠΑ κλτ κλτ το ξεχασα.!
    Έψαξα να βρω κάποιο κατάστημα απο Ευρώπη αλλα τίποτα...
    Αποφάσισα τότε να μελετήσω το TEKOA και να αντιγράψω το τοξο της ....στο ιδιο λινκ που σας έδωσα η ΤΕΚΟΑ έχει ένα ολοκληρωμένο  σύστημα με τροχαλίες και σταθερή ταχύτητα κοπής.! Οταν το μελέτησα και κατάλαβα πως λειτουργεί....κατάλαβα τι θέματα είχα και μετα απο τα αμέτρητα κομμάτια φελιζόλ που είχα κοψει ηξερα τι  τί έπρεπε να κάνω.
    • Σταθερη ταχυτητα κοπής.!
    • H χρωμονικελίνη πρεπει να είναι πολυ καλα τεντομενη και το τόξο να μπορει  να συγκρατήσει τις δυνάμεις που ασκούνται.
    • Σωστη θερμοκρασία αλλα και σταθερή
    • Ταυτόχρονη εισοδο και έξοδο απο το φελιζολ ( θα το εξηγήσω στο επόμενο ποστ.)
    • Βαρος επάνω στο φελιζόλ που να κάνει διανομη σε όλη την επιφάνεια του φτερου.!
    • Καθαρισμα του σύρματος με βρεγμενο πανι πριν την κάθε κοπή

Εάν κάτι απο τα παραπάνω δεν ισχύει..........το φτερό που παίρνεις......τελος παντων.....
    Τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα.... δεν ειχε νόημα να ασχοληθώ εάν η κοπή μου δεν ήταν σωστή. Πολλές στιγμές απογοήτευσης πάρα πολλές..

Το πρωτο τόξο δεν το έβγαλα ποτε φωτογραφία........στις παρακάτω φωτογραφίες οι οποίες ειναι σκόρπιες και χωρίς σειρα.......θα δείτε το σύστημα που έφτιαξα που στην ουσία ειναι αντιγραφή της ΤΕΚΟΑ.
    Αγόρασα ένα  τροφοδοτικό το  οποιο....έχει τάση εξόδου ρυθμιζόμενη από 0-30VDC και ισχύς εξόδου ρυθμιζόμενη από 0-5Α.
    Αντικατέστησα την χρωμονικελίνη με αυτό http://www.masontackle.com/store/index.php?l=product_detail&p=152 DIA .18 (βοήθησε ο ξάδερφος) ωστε να μπορώ να το τεντώνω αρκετά τόσο που να μην λυγίζει και τα την κοπή
    Βρήκα πλαστικές τροχαλίες....κατι απο εδω κατι απο εκει.......και ημουν ετοιμος!
    Οι πρωτες δοκιμές...ήταν πολύ ενθαρρυντικές.!! το συστημα λειτουργουσε αψογα και το αποτέλεσμα ήταν αυτο ακριβως που έιχα στο μυαλό μου.!
    Θα δείτε οτι σε καποιες φωτογραφίες το βάρος (βαρυ γυμναστικής)  δεν διανέμεται σωστά σε όλο το φτερό.....αυτες είναι παλιότερες.!
    Τώρα χρησιμοποιώ μια σειρά απο βάρη που έφτιαξα σε ενα φίλο 3cm x 3cm x Υ(τα διάφορα μήκη)

......
    H παραπάνω περιγραφή μας δίνει ενα φτερο το οποιο δεν ειναι ακόμα έτοιμο να ντυθεί με υφάσματα.!
    Θα το εξηγήσω στο επόμενο post Wink
    Να είστε καλά!

Μανος

Καταγράφηκε
    mbarb
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 8 Απρ 2014, 16:25:52 »

Ριξτε και μια ματια εδώ και εδώ
    Προσέξτε οτι το βάρος δεν διανέμεται σωστα όπως είπαμε με τα βάρη που χρησιμοποιώ.
    Αυτο έχει σαν αποτελεσμα...οταν τελειωσει η διαδικασία το κομμάτι που έχουμε κόψει να έχει μια τάση στρέβλωσης κάτι που δεν το θέλουμε με τίποτα.

Μανος
    Καταγράφηκε
    alex.cularis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 9 Απρ 2014, 09:28:07 »

καλημερα
    πολυ καλη προσπαθεια   μερικες ερωτησεις  η σειρα με την οποια κοβεις το dow ειιναι πρωτα η κατω επιφανεια και μετα η πανω?
    πως ρυθμιζεις  να αρχιζει  και να τελειωνει μαζι το κοψιμο οταν το φτερο ειναι διαφορετικου πλατους χορδης οπως αυτο στην φωτογραφια ?
    η θερμοκρασια κοπης  αλλαζει αναλογα με το μηκος του φτερου?
    Καταγράφηκε
    mbarb
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 21 Απρ 2014, 21:47:45 »

καλημερα
    πολυ καλη προσπαθεια   μερικες ερωτησεις  η σειρα με την οποια κοβεις το dow ειιναι πρωτα η κατω επιφανεια και μετα η πανω?
    πως ρυθμιζεις  να αρχιζει  και να τελειωνει μαζι το κοψιμο οταν το φτερο ειναι διαφορετικου πλατους χορδης οπως αυτο στην φωτογραφια ?
    η θερμοκρασια κοπης  αλλαζει αναλογα με το μηκος του φτερου?

Γεια σου φίλε μου!!!
    Σωστό..! Πρωτα κόβεις την κάτω και μετα την απο πάνω.!
    Και υπάρχει λόγος γιαυτό. Το ζεστό σύρμα εξαυλωνει το DOW αυτος είναι και ο τρόπος που κόβει..! Οταν λοιπον κόβεις το κάτω μέρος πρώτα....το DOW "πέφτει" για να κάλύψει το κενό που δημιουργείται αυτός είναι και ο λόγος που θέλεις το βάρος απο πάνω.! στην συναίχεια κόβεις την απο πάνω πλευρα και έχεις την σωστή αεροτομή.! Εαν το είχες κάνει ανάποδα θα είχες μικρότερο πυρήνα τόσο όσο είναι το πάχος του σύρματος που χρησιμοποιείς.! Σκεψου το .....να το καταλάβεις.
    Εαν έχεις ερώτηση εδώ είμαι....
    Κοιτα και αυτό το http://www.charlesriverrc.org/articles/foam_vac/ericsanders_orderoffoamcuts.htm
    Οχι η θερμοκρασία δεν αλλάζει καθόλου....και παντα ξεκινας απο το LE και πας προς το ΤΕ.

Εάν κάνεις την κοπή στον χέρι αντιλαμβάνεσαι οτι θα πρεπει να κινεις το τόξο σου ποιο γρήγορα...απο την πλευρά που η χορδή είναι ποιό φαρδιά έτσι όπως το κάνω παίζεις στην ουσία με τις γωνιακές ταχύτητες.κάτσε να βρώ μια καλή φωτογραφία να στο δείξω.!

Μανος

Καταγράφηκε
    mbarb
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 21 Απρ 2014, 21:58:19 »

Λοιπον Αλεχ....
    κοιτα....την φώτο αυτή

η κίτρινη γραμή είναι στην ουσία ο σπάγος που τραβάει απο την πλευρα της στενης χορδής.
    Ο κόκκινος απο την πλευρα της φαρδιάς χορδής.
    Όπως βλέπεις στον χάρακα βρίσκονται σε διαφορετικό σημειο.
    και επειδη έχουμε σταθερό άξονα  αριστερα του χάρακα οταν αυτός πέφτει.....η κίτρινη πλευρα κινείται ποίο αργα απο την κόκκινη πλευρα.! Το βάρος που έχουμε τοποθετήσει στον χάρακα είναι σταθερό.
    Οι γωνιακές ταχύτητες είανι διαφορετικές.
    Τό χεις...Huh? ή οχί..Huh
    Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 22 Απρ 2014, 00:28:33 »

Μάνο το έχει !!!

Ο Βαγγέλης ειναι πρώτος !!!
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    mbarb
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 22 Απρ 2014, 01:01:29 »

Μπράβο ....!
    Δεν πρέπει να μένουν απορίες!
    Καταγράφηκε
    mbarb
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 22 Απρ 2014, 01:22:41 »

Αφήνουμε για λίγο τα φτερά για να έχουμε ποικιλία και πάμε στο pod.
    Στην ανάζητηση μου λοιπόν για το πως θα κάνω την άτρακτο είδα οτι υπάρχουν δυο τρόποι. Pod boom και ενιαία Άτρακτος.
    Αποφάσισα να ξεκινήσω με pod boom  setup.
    Πρώτα θα μιλήσω για το pod.
    Η λύση ειναι η καταςκευη καλούπιου φυςικα. Η  διαδικασία αυτή θέλει τρίψιμο.......τρίψιμο...και υπομονή.
    Δεν θυμάμαι πόσο καιρό μου πήρε ......

Βλέπετε 3 σχέδια το χρωματιστο με το σχέδιο επάνω στο ξύλο ειναι του dr Drela το μεσαίο ειναι απο φίλο ξυλουργο όπου έδωσα τις διαστάσεις που ήθελα και το έβαλε στον τορνο. Το τελευταίο ειναι απλά μια στεκα μπιλιάρδου όπου το σχήμα βοηθάει.
    Με αυτά ξεκίνησα και τελικά κατέληξα να δουλέψω μόνο τα δυο. Η στεκα μπιλιάρδου δεν βοήθησε καθόλου και απλά την παράτησα.

Τρίψιμο ....και το χρωματιστο ξύλο άρχισε να πέρνει το σχήμα...που ήθελα......

....οι φωτογραφίες περιέχουν τα αποτελέσματα  και μερικών άλλων προσπαθειών που έκανα χωρίς όμως να με ικανοποιεί το αποτέλεσμα........

Μανος

Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2 3 4  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ανεμόπτερα R/C  |  Ολα τα ανεμόπτερα R/C (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: Σχεδιασμός και κατασκευή DLG από το 0
    Μεταπήδηση σε: