Καθυστέρησα.......
Αρχισα λοιπον να ψαχνω τι χρειαζεται για να ολοκληρωθεί η κοπή των φτερών...
Το CNC για ακόμα μια φορά το είχα βγάλει από το μυαλό μου οπότε ακολούθησα την γνωστή μέθοδο με την θέρμανση χρωμονικελίνης...και ενος ξύλινου τόξου.
Το τόξο το έφτιαξα μόνος μου και την χρωμονικελίνη την προμηθεύτηκα απο ένα ηλεκτρολογειο .
H διαδικασία είναι γνωστή αλλά και απλή ( εξάλλου είχα δεί τόσα video στο youtube) ..... παίρνουμε felizol - DOW τοποθετούμε τις κατάλληλες αεροτομες , από την προηγούμενη φωτογραφία, στις δύο πλαϊνές πλευρές του φελιζολ-DOW, κρατάμε το τόξο στα χέρια και ξεκινάμε να κόβουμε θερμαίνοντας την χρωμονικελίνη.
Η αλήθεια είναι όμως οτι είναι πολύ ποιο δύσκολο απο όσο ακούγεται.
To φελιζολ στην ουσία παίρνει το αεροδυναμικό σχήμα που ορίζουν τα τεμπλατες και θα πρέπει να έχει άριστη επιφάνεια. Το χείλος προσβολής και το χείλος εκφυγης θα πρέπει να είναι άψογα κομμένα. Το κομμένο φελιζόλ είναι ο πυρήνας του φτερού ο οποίος θα ντυθεί με τα κατάλληλα υφασματα και θα πρεπει να είναι
Τέλειος όσο ποιο σωστός είναι ο πυρήνας όσο ποιο σωστή επιφάνεια έχει τόσο ποιο σωστό θα είναι το τελικό φτερό.
Αμέσως λοιπόν άρχισα τις δικαιολογίες .! φταίει το τόξο μου!!!

φταιει ο μετασχηματιστης κλτ κλτκ λκ
Σίγουρα γνωρίζεται το ΤΕΚΟΑ BOW
http://www.cstsales.com/tekoa_hot_wire.html οταν το είδα είπα.....θα το αγοράσω να ξεμπερδεύω .....οταν ειδα όμως τιμες μεταφορικα..απο ΗΠΑ κλτ κλτ το ξεχασα.!
Έψαξα να βρω κάποιο κατάστημα απο Ευρώπη αλλα τίποτα...
Αποφάσισα τότε να μελετήσω το TEKOA και να αντιγράψω το τοξο της ....στο ιδιο λινκ που σας έδωσα η ΤΕΚΟΑ έχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα με τροχαλίες και σταθερή ταχύτητα κοπής.! Οταν το μελέτησα και κατάλαβα πως λειτουργεί....κατάλαβα τι θέματα είχα και μετα απο τα αμέτρητα κομμάτια φελιζόλ που είχα κοψει ηξερα τι τί έπρεπε να κάνω.
- Σταθερη ταχυτητα κοπής.!
- H χρωμονικελίνη πρεπει να είναι πολυ καλα τεντομενη και το τόξο να μπορει να συγκρατήσει τις δυνάμεις που ασκούνται.
- Σωστη θερμοκρασία αλλα και σταθερή
- Ταυτόχρονη εισοδο και έξοδο απο το φελιζολ ( θα το εξηγήσω στο επόμενο ποστ.)
- Βαρος επάνω στο φελιζόλ που να κάνει διανομη σε όλη την επιφάνεια του φτερου.!
- Καθαρισμα του σύρματος με βρεγμενο πανι πριν την κάθε κοπή
Εάν κάτι απο τα παραπάνω δεν ισχύει..........το φτερό που παίρνεις......τελος παντων.....
Τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα.... δεν ειχε νόημα να ασχοληθώ εάν η κοπή μου δεν ήταν σωστή. Πολλές στιγμές απογοήτευσης πάρα πολλές..
Το πρωτο τόξο δεν το έβγαλα ποτε φωτογραφία........στις παρακάτω φωτογραφίες οι οποίες ειναι σκόρπιες και χωρίς σειρα.......θα δείτε το σύστημα που έφτιαξα που στην ουσία ειναι αντιγραφή της ΤΕΚΟΑ.
Αγόρασα ένα τροφοδοτικό το οποιο....έχει τάση εξόδου ρυθμιζόμενη από 0-30VDC και ισχύς εξόδου ρυθμιζόμενη από 0-5Α.
Αντικατέστησα την χρωμονικελίνη με αυτό
http://www.masontackle.com/store/index.php?l=product_detail&p=152 DIA .18 (βοήθησε ο ξάδερφος) ωστε να μπορώ να το τεντώνω αρκετά τόσο που να μην λυγίζει και τα την κοπή
Βρήκα πλαστικές τροχαλίες....κατι απο εδω κατι απο εκει.......και ημουν ετοιμος!
Οι πρωτες δοκιμές...ήταν πολύ ενθαρρυντικές.!! το συστημα λειτουργουσε αψογα και το αποτέλεσμα ήταν αυτο ακριβως που έιχα στο μυαλό μου.!
Θα δείτε οτι σε καποιες φωτογραφίες το βάρος (βαρυ γυμναστικής) δεν διανέμεται σωστά σε όλο το φτερό.....αυτες είναι παλιότερες.!
Τώρα χρησιμοποιώ μια σειρά απο βάρη που έφτιαξα σε ενα φίλο 3cm x 3cm x Υ(τα διάφορα μήκη)
......
H παραπάνω περιγραφή μας δίνει ενα φτερο το οποιο δεν ειναι ακόμα έτοιμο να ντυθεί με υφάσματα.!
Θα το εξηγήσω στο επόμενο post

Να είστε καλά!
Μανος