Πριν τρεις μέρες ακριβώς όπως έγραψα και παραπάνω όλα καλά κι ωραία.
Σήμερα έκανα ακριβώς τα ίδια. Πήγα στο ίδιο μέρος, πέταξα ακριβώς την ίδια πορεία απλά πιο χαμηλά.
Ενώ για παράδειγμα πριν πέταγα στα 22 μέτρα, σήμερα πέταγα στα 13.
Στο ίδιο ακριβώς σημείο και με στροφή προς εμένα το video σήμα χάθηκε.
Το τρελό δεν είναι αυτό. Το τρελό είναι ότι μόλις γύρισα το διακόπτη στην τηλεκατεύθυνση σε Failsafe να γυρίσει πίσω, (κάτι που έκανα 500 φορές με επιτυχία παλαιότερα αλλά και πριν τρεις μέρες...) αυτό προσγειώθηκε μέσα στα χόρτα!

Γαμήθηκα για να το βρω. Έκανα τον ταρζάν μέσα σε ψηλούς θάμνους κλαδιά και χόρτα. Μέχρι και πηγάδι βρήκα μπροστά μου!
Μετά από αρκετή ώρα και με τα γυαλιά (ευτυχώς μου 'κοψε να δω προς τα που έχω κάπως καλό σήμα και έτσι το εντόπισα) το βρήκα σα σκατό μέσα στα χόρτα, αφού κάλυψα μια έκταση 5 περίπου στρεμμάτων!
Δεν έπεσε, δεν έκοψε το ρεύμα. Αντί να κάνει RTL έκανε απλά land. Οι δορυφόροι ήταν κλειδωμένοι στους 10 παρακαλώ! Σαν να το πήρε καποιος την προηγούμενη μέρα, το έβαλε στο Naza assistant στο PC και άλλαξε την παράμετρο του failsafe από "return to home and land" σε "land" και προσγειώθηκε σα κουράδα κάτω!

Πείτε μου τώρα εσείς παρακαλώ πως να ξαναπετάξω, με τι κέφι, ένα πράγμα που συμπεριφέρθηκε με τέτοιο αναξιόπιστο τρόπο!

Naza, Ardupilot, Μyflydream και κουραφέξαλα. Ή είμαι τελικά ηλίθιος, ή με κυνηγά ο διάολος, ή τελικά όλα τα συστήματα είναι αναξιόπιστα.
Αυτά αγαπητοί φίλοι, συγχωρέστε με για τον εκνευρισμό και το υβρεολόγιό μου.
Θα συνέλθω και θα επανέλθω πιστεύω σύντομα αν δεν τα στείλω όλα στο διάολο!
Καλές γιορτές και υγεία!