Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 04:42:20

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 04:42:20

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 45
    Συνολικά: 45
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 10 11 12 [13] 14 15     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Spektrum DX-7  (Αναγνώστηκε 60537 φορές)
    MarD
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #180 στις: Δευτέρα, 23 Φεβ 2009, 20:59:19 »

Έχει καμιά σχέση αυτή η τηλνση με την DX 7??http://shop.graupner.de/webuerp/servlet/AI?ARTN=23000&PIC=1

Το λογισμικό και ο τρόπος λειτουργίας είναι τα ίδια. Κατασκευασμένα από την JR. Χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνολογίες όμως όσων αφορά την εκπομπή του σήματος. Η Graupner χρησιμοποιεί το δικό της, το iFS και η Spektrum μαζί με την JR χρησιμοποιούν το DSM2 της Spektrum.

Τώρα πιο είναι καλύτερο δεν γνωρίζω. Πρακτικά η χρήση και οι εντυπώσεις των χρηστών θα μας το πουν αυτό.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #181 στις: Πέμπτη, 16 Ιουλ 2009, 22:04:38 »

Αγαπητοί φίλοι συνμοντελιστές, σας παρουσιάζω τήν νέα μου mascot, στα χρώματα τής spektrum..... Cheesy Cheesy
    Υπογράψαμε συμβόλαιο μέχρι να ξεκολλήσει.  Μετά θα το βιδώσω........ laugh

* masspe.jpg (72.98 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 419 φορές.)
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #182 στις: Πέμπτη, 16 Ιουλ 2009, 22:05:16 »

..

* spemas.jpg (98.82 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 404 φορές.)
    Καταγράφηκε

peris2312
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #183 στις: Πέμπτη, 16 Ιουλ 2009, 23:08:50 »

aaa re vtr!!!
    apla teleios!!!!mas edoses idees tora!!! Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #184 στις: Πέμπτη, 16 Ιουλ 2009, 23:35:47 »

Γειά σας φίλοι,
    θα ήθελα τις γνώσεις σας γύρω από τον διακόποτη throtle hold. Αυτό που περίμενα΄, και θέλω, είναι στο ηλεκτρικό ελικοπτεράκι μου, ο διακόπτης αυτός απλά να μηδενίζει το σήμα του throtle αφήνοντας όλες τις άλλες θέσεις των servo απαράλαχτες σε όποιο από τα norm, st-1, st-2 mode πτήσης και να βρίσκομαι. Όμως στην πράξη αυτός μετατοπίζει και λίγο τα servo του swashplate. Τι έχω καταλάβει λάθος?

Υ.Γ.
    Κοιτώντας το thread της spectrum προς τα πίσω, μήπως έχει ήδη απαντηθεί το ερώτημά μου, βλέπω ότι έχει γίνει, κατά τη γνώμη μου, λάθος παρουσιάση του θέματος expo. Επειδή τα posts είναι παλαιότερα, δεν ξέρω αν ενδιαφέρει ακόμη το θέμα. Αν ναι, ευχαρίστως να καταθέσω μία ακόμη γνώμη. 
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 16 Ιουλ 2009, 23:47:18 από Skynet » Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #185 στις: Πέμπτη, 16 Ιουλ 2009, 23:45:07 »

Υ.Γ.
    Κοιτώντας το thread της spectrum προς τα πίσω, μήπως έχει ήδη απαντηθεί το ερώτημά μου, βλέπω ότι έχει γίνει, κατά τη γνώμη μου, λάθος παρουσιάση του θέματος expo. Επειδή τα posts είναι παλαιότερα, δεν ξέρω αν ενδειαφέρει ακόμη το θέμα. Αν ναι, ευχαρίστως να καταθέσω μία ακόμη γνώμη. 

Οι γνώμες πάντα είναι ευπρόσδεκτες......
    Καταγράφηκε

Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

Βενζίνη, τσόκ, δυο σχοινιές και φύγαμε!!!

« Απάντηση #186 στις: Παρασκευή, 17 Ιουλ 2009, 00:11:21 »

Γειά σας φίλοι,
    θα ήθελα τις γνώσεις σας γύρω από τον διακόποτη throtle hold. Αυτό που περίμενα΄, και θέλω, είναι στο ηλεκτρικό ελικοπτεράκι μου, ο διακόπτης αυτός απλά να μηδενίζει το σήμα του throtle αφήνοντας όλες τις άλλες θέσεις των servo απαράλαχτες σε όποιο από τα norm, st-1, st-2 mode πτήσης και να βρίσκομαι. Όμως στην πράξη αυτός μετατοπίζει και λίγο τα servo του swashplate. Τι έχω καταλάβει λάθος?

Φιλε Skynet, οταν ενεργοποιησεις την λειτουργεια hold, παρουσιαζεται στο μενου μια ακομη καμπυλη το hold pitch curve. Αυτη η καμπυλη ενεργοποιηται οταν τραβηξεις τον διακοπτη hold. Προφανως την εχεις αφησει γραμμικη και γι' αυτο αλλαζουν θεση τα σερβο.
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 17 Ιουλ 2009, 00:27:39 από Dimitris Kriti » Καταγράφηκε

Καποιοι λενε "οτι δεν εχει πτερυγα δεν πεταει".
    Λαθος, πεταει αλλα ειναι λιγααακι ποιο δυσκολο...
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #187 στις: Παρασκευή, 17 Ιουλ 2009, 00:33:48 »

Οι expo καμπύλες είναι μοναδικές στη φύση γύρω μας. Και η μοναδικότητά τους είναι, με απλά λόγια, ότι ο τρόπος που μεταβάλλονται είναι ανάλογος με την τιμή που έχουν σε κάθε σημείο τους. Αυτό είναι χρήσιμο σε εμάς του μοντελιστές όταν θέλουμε γύρω από το κέντρο του stick το πηδάλιό μας να μην "κοβει " πολύ ώστε μεγάλες κινήσεις του stick να αντιστοιχούν σε μικρές κινήσεις στα πηδάλια και αργότερα προς το τέλος της διαδρομής τα πηδάλια να κανουν μεγάλες διαδρομές με μικρές κινήσεις του stick. Ουσιαστικά έχουμε δύο διαφορετικές συμπεριφορές στο μοντέλο μας. Στο κέντρο είναι σαν να οδηγείς φορτηγό (που γυρίζεις πολλές φορές το τιμόνι για να πάρεις μια στροφή) ενό στος άκρες είναι σα να οδηγείς φόρμουλα όπου σε μισή στροφή του τιμονιόύ έχεις στρείψει στο τέρμα τις ρόδες. Όταν πετάμε το μοντέλο μας επιθυμούμε η μετάβαση από τη μία συμπεριφορά στην άλλη να γίνεται όσο πιό ομαλά γίνεται για να μην αιφνιδιάζεται ο εγκέφαλος και να μπορεί να προσαρμόζεται προοδευτικά από τη μία συμπεριφορά στην άλλη. Και εδώ είναι που έρχονται οι expo καμπύλες. Η ιδιότητά τους που αναφέρθηκε στην αρχή μας εξασφαλίζει ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΜΠΥΛΗ που να μπορεί να κατασκευάσει κάποιος που να κάνει πιο ομαλή την μετάβαση από τη μία συμπεριφορά στην άλλη. Έτσι λοιπόν τις χρησιμοποιούμε σε ailerons elevator και rudder.
       Τώρα στις καμπύλες pitch και του throlde με τα σημεία που ορίζουμε ουσιαστικά περιγράφουμε 3-4 διαφορετικές συμεριφορές με τα σημεία καμπύλης που ορίζουμε. Και εδώ έρχονται πάλι οι expo να φροντίσουν για την ομαλότερη μετάβαση ανάμεσα σε αυτές. Όπως είπε ο STRATOS77 γλυκαίνει η καμπύλη. Όμως υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι στα μαθηματκά να γλυκάνεις μία καμπύλη, expo όμως είναι μόνο μία.
       Η παρανόηση, κατά τη γνώμη, μου έγινε όταν αναφέρθηκε σε προηγούμενο post ο παράγοντας χρόνος. Οι expo καμπύλες (όπως και όλες οι καμπύλες) δεν καθυστερούν στο χρόνο τα servo αλλά στον χώρο.

Υ.Γ.1
      Είμαι τόσο αναλυτικός 12 η ώρα το βράδυ, γιατί ξαγρυπνώ περιμένωντας να ξημερώσει και να πάω να πετάξω στο ΣΕΦ μιάς και έχω ξεκλέψει λίγη ώρα από την πρωινή δουλειά μου.  Cheesy

Υ.Γ.2
    Ευχαριστώ Dimitris Kriti , κατάλαβα.

Υ.Γ.3
    Μάλλον θα ανοίξω και κένα άλλο θέμα μέχρι να ξημερώσει  idiot2

« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 17 Ιουλ 2009, 00:59:38 από Skynet » Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    nettraptor
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #188 στις: Πέμπτη, 27 Αυγ 2009, 10:43:21 »

παιδια καταστήματα στο εξωτερικό έχετε να μου προτείνετε για την DX7?
    Καταγράφηκε
    sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #189 στις: Πέμπτη, 27 Αυγ 2009, 14:15:51 »

Και φυσικά! Γιατί να την πάρεις από Ελλάδα; Εγώ έφερα δύο τέτοιες
    http://www.espritmodel.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=6255
    που έχουν 154 ευρώ (όταν τις έφερα εγώ είχαν αρκετά παραπάνω αλλά πάει καιρός)
    και τώρα θα φέρω για εμένα την καινούρια έκδοση
    http://www.espritmodel.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=9207
    Καταγράφηκε
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #190 στις: Πέμπτη, 27 Αυγ 2009, 16:19:26 »

Και φυσικά! Γιατί να την πάρεις από Ελλάδα; Εγώ έφερα δύο τέτοιες
    http://www.espritmodel.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=6255
    που έχουν 154 ευρώ (όταν τις έφερα εγώ είχαν αρκετά παραπάνω αλλά πάει καιρός)
    και τώρα θα φέρω για εμένα την καινούρια έκδοση
    http://www.espritmodel.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=9207
    aYTO EΙΝΑΙ καταστημα αμερικης ετσι;;

Τι γινεται με το τελωνειο;; Huh
    Καταγράφηκε

what the fuck...γιατί δεν πετάει :p
    sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #191 στις: Πέμπτη, 27 Αυγ 2009, 19:00:53 »

Τίποτα παιδιά δεν γίνεται με το τελωνείο! Δεν με έχει σταματήσει ποτε και έχω αγοράσει καμια δεκαριά φορές
    Καταγράφηκε
    nettraptor
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #192 στις: Πέμπτη, 27 Αυγ 2009, 19:38:21 »

Αμα στο βάλει με απλό USPS δεν τρέχει τίποτα.. Είναι μεγάλο το θέμα και βγήκαμε και εκτός θέματος smiley6600

αλήθεια αυτό http://www.espritmodel.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=6255
    το δίνει χώρις δέκτη εε? επίσης αν πάρω το heli Version είναι ευκολο να την χρησιμοποιήσω για αεροπλάνο , τέλος μπορώ να το βάλω στο pc για simulator?
    Καταγράφηκε
    sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #193 στις: Πέμπτη, 27 Αυγ 2009, 20:32:09 »

Ναι είναι χωρίς δέκτη αλλά εξίσου χαμηλές τιμές έχουν και οι δέκτες οπότε παίρνεις και έναν δέκτη! Δεν έχεις κανένα πρόβλημα αν είναι heli mode, η διαφορά είναι στην ονομασία ενός διακόπτη και μόνο, λειτουργικά είναι ακριβώς ίδιες. Δουλεύει μια χαρά και με αεροπλάνα. Όσο για simulator δουλεύει κανονικά αρκεί να πάρεις το καλώδιο. Εγώ είχα και έχω το Reflex
    Καταγράφηκε
    nettraptor
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #194 στις: Πέμπτη, 27 Αυγ 2009, 20:50:44 »

Thumbs up 
    Ναι είναι χωρίς δέκτη αλλά εξίσου χαμηλές τιμές έχουν και οι δέκτες οπότε παίρνεις και έναν δέκτη! Δεν έχεις κανένα πρόβλημα αν είναι heli mode, η διαφορά είναι στην ονομασία ενός διακόπτη και μόνο, λειτουργικά είναι ακριβώς ίδιες. Δουλεύει μια χαρά και με αεροπλάνα. Όσο για simulator δουλεύει κανονικά αρκεί να πάρεις το καλώδιο. Εγώ είχα και έχω το Reflex
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 10 11 12 [13] 14 15     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Spektrum DX-7
    Μεταπήδηση σε: