Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 04:39:47

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 04:39:47

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 44
    Συνολικά: 44
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 9 10 11 [12] 13 14 15     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Spektrum DX-7  (Αναγνώστηκε 60525 φορές)
    pani
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #165 στις: Δευτέρα, 6 Οκτ 2008, 08:55:43 »

Βτρ το expo στις καμπυλες γλυκαινει το σημειο μεταβασης εαν αυτο υπαρχει (με λιγα λογια εαν δεν ειναι ευθειες οι καμπυλες σου για καποιο λογο).
    Δοκιμασε να το βαλεις σε 0-50-100 καμπυλη και θα δεις την γραμμη στην οθονη σου να μην αλλαζει.
    Βαλε σε 0-30-70-100 και θα δεις οτι γλυκαινει λιγο τις γωνιες της καμπυλης.
    Τελικα το μικρο δεκτακι τα εκλασε οπως λες?
    Καταγράφηκε

Ignorance is bliss
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #166 στις: Δευτέρα, 6 Οκτ 2008, 09:13:31 »

Φίλε pani καλημέρα.
    Μόλις δοκίμασα αυτό που λές. Ετσι είναι όντως. Μάλλον όμως στόν αέρα δέν θα υπάρχει διαφορά αισθητή.

Τό δεκτάκι όντως τά έκλασε, μετά από κλείδωμα στόν αέρα, και πτώση. Μάλλον στήν πτώση τήν άκουσε.

Τά αντικατέστησα πακέτο, για νά έχω τό κεφάλι μου ήσυχο...
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #167 στις: Πέμπτη, 30 Οκτ 2008, 21:56:43 »

Σκέφτομαι να τοποθετήσω εξωτερικό BEC στον AR6100. Δεν έχω ελεύθερο κανάλι όμως κι έτσι έψαξα λίγο στο νετ να δω αν μπορώ να το τοποθετήσω στο BATT. Σχεδόν όλοι συμφωνούν πως άνετα μπορείς να συνδέσεις εκεί είτε εξωτερικό BEC, είτε απλά ένα ξεχωριστό pack τροφοδοσίας για τον δέκτη.

Εγώ όμως έχω την εξής απορεία. Αν πετάω το μοντέλο μου και κάποιος δίπλα μου με DX7 κάνει range test για παράδειγμα, δεν υπάρχει κίνδυνος να κάνει bind με το δεκτάκι μου;
    Φαντάζομαι πως εν λειτουργία και εφόσον είναι κλειδωμένο στο δικό μου πομπό δεν θα υπάρξει τέτοιο πρόβλημα, αλλά αυτό θα ήθελα να το ξέρω στα σίγουρα αν είναι έτσι...

EDIT: Άκυρο τελικά, μόλις παρατήρησα πως το bind plug βραχυκυκλώνει τα 2 ακριανά πινάκια ενώ το BEC το positive και negative μόνο...  Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 30 Οκτ 2008, 22:07:53 από MarD » Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #168 στις: Πέμπτη, 30 Οκτ 2008, 23:10:59 »

Φίλε pani καλημέρα.
    Μόλις δοκίμασα αυτό που λές. Ετσι είναι όντως. Μάλλον όμως στόν αέρα δέν θα υπάρχει διαφορά αισθητή.

Τό δεκτάκι όντως τά έκλασε, μετά από κλείδωμα στόν αέρα, και πτώση. Μάλλον στήν πτώση τήν άκουσε.

Ρε φίλε.... μου κλείδωσε και μένα στον αέρα και μάλιστα την ώρα που ήμουν 30 περίπου μέτρα ψηλά και inverted....

Δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα... έσκασε κάτω με την κεφαλή, και έγινε κομμάτια....

ΤΕΛΟΣ... θα βάλω εξωτερικό Bec γιατί τα ψηφιακά σέρβο μου ψωφάνε το ενσωματομένο στο ESC.

Μέτρησα στον πάγκο 1,53Α μάξ σε κίνηση όλα μαζί, φαντάσου στον αέρα τι θα τραβάνε, γιατί σε νορμάλ πτήση δεν είχα πρόβλημα.
    Το πρόβλημα έγινε όταν έκανα λουπάκια με κόντρα αέρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!  όποιος έχει ψηφιακά σέρβο στο Μινι Τιτάν χρειάζεται εξωτερικό Bec >= 3A
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #169 στις: Πέμπτη, 30 Οκτ 2008, 23:15:45 »

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!  όποιος έχει ψηφιακά σέρβο στο Μινι Τιτάν χρειάζεται εξωτερικό Bec >= 3A

Συμφωνώ και επαυξάνω!

Αλλά δεν μου λες... Όταν έτυχε αυτό το κλείδωμα είχες μήπως πάνω κανά πυκνωτάκι, έτσι για ασφάλεια για αυτές τις περιπτώσεις;
    Γιατί εγώ έχω και μέχρι τώρα που είμαι χωρίς BEC δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα με τον AR6100 (μια φορά θα τύχει θα μου πεις...).
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #170 στις: Πέμπτη, 30 Οκτ 2008, 23:27:01 »

Φίλε pani καλημέρα.

Ρε φίλε.... μου κλείδωσε και μένα στον αέρα και μάλιστα την ώρα που ήμουν 30 περίπου μέτρα ψηλά και inverted....
    Δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα... έσκασε κάτω με την κεφαλή, και έγινε κομμάτια....

Παναγιώτη εμένα μου κλείδωσε (μάλλον) απο στατικό ηλεκτρισμό. Ακούγεται ότι τα τυριά με τόν ιμάντα (600 και 500) παρουσιάζουν τέτοιο φαινόμενο. Τέλος πάντων, δέν βρήκα ποτε τήν αιτία. Οτι άκουσα και διάβασα.

Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #171 στις: Παρασκευή, 31 Οκτ 2008, 09:25:44 »

Συμφωνώ και επαυξάνω!

Αλλά δεν μου λες... Όταν έτυχε αυτό το κλείδωμα είχες μήπως πάνω κανά πυκνωτάκι, έτσι για ασφάλεια για αυτές τις περιπτώσεις;
    Γιατί εγώ έχω και μέχρι τώρα που είμαι χωρίς BEC δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα με τον AR6100 (μια φορά θα τύχει θα μου πεις...).

Μάριε, το είχα φίλε το πυκνωτάκι και να σου πώ την αλήθεια δεν είχα ποτέ πρόβλημα μέχρι τώρα, αλλά πετούσα μόνο πορείες σε νορμάλ και idle up.

Τώρα που άρχισα τα ακροβατικούλια, βγήκε το πρόβλημα, εάν δεν είχα digital στο cyclic ίσως και να μην κλείδωνε, μέτρησα κατανάλωση στον πάγκο μέγιστη 1,53Α
    με όλα μαζί σε κίνηση, στον αέρα λογικά θα καταναλώνουν περισσότερο γιατί υπάρχει και η κόντρα του αέρα.
    Το Bec του σπιντ κοντρολ είναι ~2Α άρα είμαι πολύ κοντά στο όριο....

Τουλάχιστον πιστεύω ότι αυτό ήταν η αιτία της πτώσης γιατί, ενώ ήταν inverted έκοψε στροφές το στροφείο και δεν άκουγε τίποτα τουλάχιστον να το έφερνα κανονικά να πέσει με τα Skid.

Αυτά....
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #172 στις: Παρασκευή, 31 Οκτ 2008, 15:16:37 »

Σωστά Παναγιώτη, δεν έχω κάνει μέτρηση αλλά λογικά καταναλώνω λιγότερο ρεύμα από εσένα καθώς χρησιμοποιώ αναλογικά σερβό εκτός από αυτό της ουράς.
    Βασικά να σου πω την αλήθεια, όταν έκανα ακροβατικά με το scorpion μοτέρ (τώρα χρησιμοποιώ ένα της esky για οικονομία και δεν επιχειρώ ακροβατικά καθώς του πέφτει αδύναμο), το κατέβαζα μέσα στα 5 λεπτά περίπου καθώς φοβόμουν που το ESC ανέβαζε τόσο την θερμοκρασία του. Αυτό ίσως να με γλύτωσε...
    Καταγράφηκε

- Igor Sikorsky

Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #173 στις: Παρασκευή, 31 Οκτ 2008, 16:02:02 »

Μάριε, σίγουρα τα αναλογικά καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα.
    Τι έγινε με το Scorpion 2216-6 ? γνωστοί μου το φοράνε σε Trex-450SE και πάει μια χαρά.
    Βέβαια 'εχουν περιορίσει λίγο το throttle έτσι ώστε να βρίσκεται πάντοτε εντός ορίων στροφών
    Το εν λόγο μοτέρ θέλει και κατάλληλο ESC, εάν σε ενδιαφέρει να ρωτήσω ποιο και να σου πώ.

Αυτό που έχεις τώρα είναι απο Belt ?

Καταγράφηκε

www.aeromodelistis.gr/
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #174 στις: Παρασκευή, 31 Οκτ 2008, 16:53:21 »

Το μοτέρ ναι είναι το 3900KV της ESKY. Χρησιμοποιώ το Align 35A ESC αφού το Scorpion Commander 45A που είχα πάρει μου είχε βγει προβληματικό  και όταν το έστειλα για αντικατάσταση το δέμα χάθηκε στην πορεία από καθαρά δικό μου λάθος. Το μοτεράκι από την άλλη (Scorpion 2221-6 V2) μου βγήκε πύραυλος. Έκανα όμως το λάθος και του φόρεσα 12Τ γρανάζι και ήταν πολύ σφαίρα. Παράγγειλα όμως 11Τ να δοκιμάσω και μάλλον εκεί θα μείνω.
    Καταγράφηκε

- Igor Sikorsky

Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #175 στις: Παρασκευή, 31 Οκτ 2008, 19:24:56 »

Ναι και εγώ νομίζω ότι το 11άρι θα είναι ότι πρέπει γιατί με το 12άρι ανεβάζεις τρελές στροφές.

Κοίταξε στις φωτό πως το έκανα, εάν μπορέις να το κάνεις στείλε μου την διεύθυνση σου να σου
    ταχυδρομήσω στην πόλη σου θερμοσυστελλόμενο.
    Εάν δεν μπορείς να χειριστείς καλά το κολλητήρι και θέλεις στείλε μου το Αθήνα να στο φτιάξω και στο στέλνω πίσω έτοιμο.

Το 3900KV της Esky λένε ότι είναι δύναμη,  εσένα δεν σου πάει καλά ?

Έχω πάρει και εγώ το 2221-6 V2 αλλά δεν πρόλαβα ούτε να το βάλω επάνω αφού έφαγα την πτώση inverted και έγινε κομμάτια το τιτάν.

Το Bec μου μέσα !!!!!  @#$%#!%@%$^$%@!$#$%Ε#!%   

Ξέρεις τι είναι να μην το έχεις ρίξει ποτέ... να το έχεις σώσει δυο φορές απο βέβαια πτώση και να σκάει κάτω απο κλέίδωμα του δέκτη λόγω τάσης....   

Ήταν ~30 μέτρα ψηλά κάνω φλίπ, και βλέπω το στροφείο να χάνει στροφές προσπάθησα να το φέρω ίσια να καθήσει με τα σκίντ αλλά δεν άκουγε τίποτα... Undecided

* DSC00159.jpg (102.41 KB, 450x468 - εμφανίστηκε 428 φορές.)

* DSC00160.jpg (85.5 KB, 700x370 - εμφανίστηκε 446 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 31 Οκτ 2008, 19:42:40 από Peterpanta » Καταγράφηκε

www.aeromodelistis.gr/
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #176 στις: Παρασκευή, 31 Οκτ 2008, 20:37:11 »

Βασικά ναι, είναι πολύ πιο προσεγμένη δουλειά.
    Ωραία αυτό ήθελα, να το δω και να πάρω την ιδέα. Θα το κάνω έτσι λοιπόν. Εγώ έλεγα να αφήσω και το JST για να είναι πιο "Universal" ας πούμε για να το τοποθετήσω αν θέλω αργότερα και σε κανά άλλο μοντέλο. Δηλαδή σε μια λογική plug 'n' play. Βέβαια δεν είναι και ότι πιο ασφαλή αυτά τα βάλε - βγάλε, γι' αυτό μάλλον θα φτιάχνω ξεχωριστά και πιο "φιξαριστά" για κάθε μοντέλο.

To μοτέρ της ESKY είναι πολύ καλό. Αλλά κι εκεί έμπλεξα με τα γρανάζια και το πετούσα με 10Τ, οπότε καταλαβαίνεις ότι για απλό χόβερ το είχα ρυθμισμένο στο 80% (δεν έχουμε κάποιο κατάστημα εδώ, οπότε τρέχα γύρευε).

Πάντως ναι, έτσι έσπασα κι εγώ τον Raptor. Όταν με χαιρέτησε το σερβό στα ailerons. Είναι πίκρα να σπας από αστοχία υλικού και γι' αυτό τώρα πια θέλω να παίρνω όσο το δυνατόν περισσότερα μέτρα. Προτιμώ από υπερβολική αυτοπεποίθηση παρά έτσι...

EDIT: Αν μπορεί κάποιος moderator ας μεταφέρει τα δύο αυτά τελευταία posts στο https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=7137.0 καθώς πιστεύω αρμόζουν περισσότερο στην κατηγορία αυτή.
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 31 Οκτ 2008, 20:48:49 από MarD » Καταγράφηκε

- Igor Sikorsky

Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #177 στις: Σάββατο, 1 Νοε 2008, 00:38:58 »

Εγώ έλεγα να αφήσω και το JST για να είναι πιο "Universal" ας πούμε για να το τοποθετήσω αν θέλω αργότερα και σε κανά άλλο μοντέλο. Δηλαδή σε μια λογική plug 'n' play. Βέβαια δεν είναι και ότι πιο ασφαλή αυτά τα βάλε - βγάλε, γι' αυτό μάλλον θα φτιάχνω ξεχωριστά και πιο "φιξαριστά" για κάθε μοντέλο.

Μα αυτό που βλέπεις είναι για universal plug and play Μάριε.
    Πρόσεξε το καλύτερα.... είναι ένα αρσενικό και ένα θυληκό Deans κολλημένα μεταξύ τους
    ενω παράλληλα παίρνει ρεύμα και το bec απο τις επαφές τους.

Στο αρσενικό βάζεις την μπαταρία και έτσι έχεις ρεύμα στο bec αρα, σε δέκτη , σέρβο , γυροσκόπιο.
    ενώ στο θυληκό απο πίσω βάζεις το Deans του ESC, και έχεις ρεύμα στο μοτέρ.

Με αυτό τον τρόπο το βγάζεις με μια κίνηση απο το ένα μοντέλο και το βάζεις σε άλλο άμεσα φτάνει όλες οι μπαταρίες σου να έχουν
    θυληκό Deans και όλα τα ESC σου να έχουν αρσενικό...

Τόσο απλά, για δες το καλύτερα....
    Καταγράφηκε

www.aeromodelistis.gr/
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #178 στις: Σάββατο, 1 Νοε 2008, 02:08:11 »

Έχεις δίκιο, εγώ μάλλον έκανα universal τον αντάπτορα και όχι το BEC μαζί με τον αντάπτορα.  laugh  idiot2

Άσχετο τώρα με την παρούσα συζήτηση αλλά σχετικό με το thread. Διάβαζα συχνά πυκνά για παράπονα που κάνανε διάφοροι πως ο AR6100 είναι πραγματικά μικρής εμβέλειας και πως τα περίσσοτερα προβλήματα που είχε ο κόσμος με τις Spektrum είχαν να κάνουν με αυτό το δεκτάκι και πιο συγκεκριμένα με τις πιο παλιές εκδόσεις του. Αντίθετα διάβασα τα καλύτερα για τον AR6000 που ενώ όλοι ξέρουμε πως είναι DSM δηλαδή παλιότερης γενιάς, κανείς δεν έχει να κάνει κάποιο παράπονο παρά μόνο καλά λόγια λένε. Ειδικά μάλιστα για την εμβέλεια που οι περισσότεροι λένε με σιγουριά πως χάρειν στο dual link του σου δίνει χαλαρά full range. Έτσι το βρήκα πολύ φτηνό και αγόρασα δύο από αυτά τα δεκτάκια. Το ένα το τοποθέτησα στο αεροπλάνο μου (E-Starter) και το άλλο στην καβάντζα 

Έχει κανείς να προσθέσει τις εμπειρίες του με αυτό το δεκτάκι;
    Καταγράφηκε

- Igor Sikorsky

Δημήτρης Άρτα
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #179 στις: Δευτέρα, 23 Φεβ 2009, 20:21:08 »

Έχει καμιά σχέση αυτή η τηλνση με την DX 7??http://shop.graupner.de/webuerp/servlet/AI?ARTN=23000&PIC=1
    Καταγράφηκε

Πετάμε ?
    Σελίδες: 1 ... 9 10 11 [12] 13 14 15     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Spektrum DX-7
    Μεταπήδηση σε: