Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 20:06:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 20:06:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 16:24]

[Χθες στις 22:09]

[Χθες στις 18:59]

από dominicm
    [Χθες στις 17:14]

από Stargazer
    [Χθες στις 11:39]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 113
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 57
    Συνολικά: 57
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: JR XG8 Γνωμες-Αποψεις!!!  (Αναγνώστηκε 11611 φορές)
    FlyingDoctor
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Βασιλης

« Απάντηση #15 στις: Κυριακή, 11 Νοε 2012, 23:15:40 »

Καλησπερα!
    Ανεξαρτητου μαρκας,αν το προβλημα ηταν τα καναλια,αν δεν κανω λαθος η συγκεκριμενη τ/κ ειναι 8αρα οποτε το προβλημα των παραπανω απαιτησεων ουσιαστικα δεν λυθηκε.
    Πιο ευελικτη αγορα ηταν η 8fgs με τα 14 καναλια με εναν 6014HS επανω και την εναλακτικη των φθηνων κινεζικων δεκτων.
    Αλλιως και γω εχω ακουσει τα καλυτερα σαν συστημα και μου εχουν πει οτι εχει ενα συστημα που διαλεγεις στα στικ επανω αναλογα με την διαδρομη να ενεργοποιει τις διαφορες μιξεις.
    Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #16 στις: Κυριακή, 11 Νοε 2012, 23:32:51 »

Αναφέρεσαι στα Logic Switches ......
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    FlyingDoctor
    Aeromodeller Sr. Member

Βασιλης

« Απάντηση #17 στις: Κυριακή, 11 Νοε 2012, 23:43:22 »

Αναφέρεσαι στα Logic Switches ......

Ναι,μπραβο,δεν θυμομουν την ονομασια.
    Καταγράφηκε
    Aris M.
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #18 στις: Κυριακή, 11 Νοε 2012, 23:44:46 »

Stick position switch όπως τα ονομάζει η JR.
    Καταγράφηκε

_ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #19 στις: Κυριακή, 11 Νοε 2012, 23:48:25 »

Stick position switch όπως τα ονομάζει η JR.

και οχι μόνον, θέτεις όρους και όταν αυτοί επιτευχθούν ενεργοποιείται κάτι άλλο.
    Καταγράφηκε

GRE-F-0611
    FlyingDoctor
    Aeromodeller Sr. Member

Βασιλης

« Απάντηση #20 στις: Κυριακή, 11 Νοε 2012, 23:59:14 »

Προσωπικα την θεωρω εξυπνη σαν ιδεα,αν και δεν μπορω να φανταστω που μπορει να σου χρησιμευσει,αν και γω προσωπικα γενικα δεν χρησιμοποιω τετοια καλουδια,εμαθα απο μικρος που δεν υπηρχαν αυτου του ειδους οι προγραμματισμοι να τα κανω manual,οταν πεταγα αεροπλανα,ουτε ρυθμισεις δεν εβαζα για να μου κραταει το αεροπλανο στο knife.
    Καταγράφηκε
    Aris M.
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #21 στις: Δευτέρα, 12 Νοε 2012, 00:11:32 »

Ενα απλό και βολικό σημείο εφαρμογής είναι το start timer..
    Καταγράφηκε

0 teo
    Aeromodeller Hero Member

ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου

« Απάντηση #22 στις: Δευτέρα, 12 Νοε 2012, 00:29:02 »

Από όσα έχω καταλάβει γενικότερα οι τηλεκατευθύνσεις έχουν δύο διακριτά μέρη:
    α) το μέρος χειρισμού - προγραμματισμού και
    β) το μέρος εκπομπής

Αν λοιπόν το κομμάτι χειρισμού - προγραμματισμού βολεύει τον καθέναν μας μια συγκεκριμένη τηλεκατεύθυνση, οκ... την επιλέγει και την αγοράζει.
    Με όλα αυτά τα modules που κυκλοφορούν στην αγορά δεν νομίζω πως μπορεί να πει κανείς το άλλο, πως δηλαδή επειδή μια τηλεκατεύθυνση έχει το τάδε μέρος εκπομπής που το θεωρεί ανώτερο όλων θα πάρει την τάδε τηλεκατεύθυνση κι ας μην έχει τις δυνατότητες χειρισμού και προγραμματισμού μιας άλλης.

Τώρα το αν δέχεται μια τηλεκατεύθυνση ένα module τύπου plug-n-play ή όχι έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
    Η είσοδος κάθε module έχει συγκεκριμένα pin και αντίστοιχα σε κάθε κάρτα προγραμματισμού μπορούν να ανευρεθούν όλα τα απαραίτητα pin για κάθε σύστημα μετάδοσης.
    Εξού και τα ουκ ολίγα θέματα σε πολλά fora του εξωτερικού με "κανιβαλσιμό" τηλεκατευθύνσεων και μετατροπή τους σε υβρίδια.
    Τώρα βέβαια αν θες να τα έχεις όλα πακέτο σε μπιμπελό συσκευή τότε πας και ακουμπάς ένα σεβαστό ποσό και παίρνεις το αντικείμενο του πόθου πολλών.

Δεν χρειάζεται να είμαστε δογματικοί λοιπόν.
    Λύσεις υπάρχουν για όλα.
    Καταγράφηκε

FrSky ACCST @ Spektrum-DX7
    E-Starter || Wilga 2000 || Easy Cub
    Hawk Sky || Easy Star I || Sky Sprite
    Easy Glider Pro || Phoenix 2000 || Phoenix EVO
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #23 στις: Δευτέρα, 12 Νοε 2012, 01:04:19 »

Είναι πολύ καλή ΤΚ και είναι θετικό που υποστηρίζει το νέο πρωτόκολο DMSS. Εχω πετάξει με του Γιάννη (Red Baron) και έχω να πω πως κάθεται τέλεια στα χέρια.

Ενα video με τον Hajime Hatta (μέλος της F3A ομάδας Ιαπωνίας) που πετάει με αυτή τη ΤΚ στους διεθνείς αγώνες.

Καταγράφηκε
    Aris M.
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #24 στις: Δευτέρα, 12 Νοε 2012, 01:13:45 »

Οντως η εφαρμογή στα χέρια και το βάρος της είναι τέλεια όπως είχα προαναφερει.
    Καταγράφηκε

_ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #25 στις: Δευτέρα, 12 Νοε 2012, 08:36:40 »

β) το μέρος εκπομπής

Αν λοιπόν το κομμάτι χειρισμού - προγραμματισμού βολεύει τον καθέναν μας μια συγκεκριμένη τηλεκατεύθυνση, οκ... την επιλέγει και την αγοράζει.
    Με όλα αυτά τα modules που κυκλοφορούν στην αγορά δεν νομίζω πως μπορεί να πει κανείς το άλλο, πως δηλαδή επειδή μια τηλεκατεύθυνση έχει το τάδε μέρος εκπομπής που το θεωρεί ανώτερο όλων θα πάρει την τάδε τηλεκατεύθυνση κι ας μην έχει τις δυνατότητες χειρισμού και προγραμματισμού μιας άλλης.

Τώρα το αν δέχεται μια τηλεκατεύθυνση ένα module τύπου plug-n-play ή όχι έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
    Η είσοδος κάθε module έχει συγκεκριμένα pin και αντίστοιχα σε κάθε κάρτα προγραμματισμού μπορούν να ανευρεθούν όλα τα απαραίτητα pin για κάθε σύστημα μετάδοσης.
    Εξού και τα ουκ ολίγα θέματα σε πολλά fora του εξωτερικού με "κανιβαλσιμό" τηλεκατευθύνσεων και μετατροπή τους σε υβρίδια.
    Τώρα βέβαια αν θες να τα έχεις όλα πακέτο σε μπιμπελό συσκευή τότε πας και ακουμπάς ένα σεβαστό ποσό και παίρνεις το αντικείμενο του πόθου πολλών.

Λύσεις υπάρχουν για όλα.

Νομίζω φίλε μου ότι παραλληρείς ..... δυστυχώς.

Τις δικές μου ανάγκες εσύ ΔΕΝ μπορείς να τις κρίνεις.
    Δεν μπορείς επίσης να έχεις τις ανάλογες επιλογές λόγω απειρίας.
    Δεν μπορείς επίσης να έχεις άποψη για κάποια πράγματα διαβάζοντας φόρουμ ΜΟΝΟΝ.
    Ολα τα παραπάνω πρέπει να τα αποκτήσεις λόγω "τριβής", ενασχόλησης με τον αερομοντελισμό.

Καταλήγοντας εσύ έχεις επιλέξει Spektrum εγώ Futaba και κάποιοι άλλοι κάτι διαφορετικό λόγω των παραπάνω παραγόντων.
    Μην ενίστασε λοιπόν γιατί κάποιοι παίρνουν κάποιες αποφάσεις ή προσπαθούν αν υποστηρίξουν τις επιλογές τους ή στο τέλος τέλος να ανοίξουν τα μάτια κάποιων άλλων.

Δογματικός είσαι εσύ λοιπόν που αποτάσεις όλους εμάς που επιχειρηματολογούμε τους λόγους για τους οποίους κάνουμε κάποιες επιλογές

Φιλικά
    Καταγράφηκε

GRE-F-0611
    ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Δευτέρα, 12 Νοε 2012, 09:23:47 »

Καλησπερα!
    Ανεξαρτητου μαρκας,αν το προβλημα ηταν τα καναλια,αν δεν κανω λαθος η συγκεκριμενη τ/κ ειναι 8αρα οποτε το προβλημα των παραπανω απαιτησεων ουσιαστικα δεν λυθηκε.
    Πιο ευελικτη αγορα ηταν η 8fgs με τα 14 καναλια με εναν 6014HS επανω και την εναλακτικη των φθηνων κινεζικων δεκτων.
    Αλλιως και γω εχω ακουσει τα καλυτερα σαν συστημα και μου εχουν πει οτι εχει ενα συστημα που διαλεγεις στα στικ επανω αναλογα με την διαδρομη να ενεργοποιει τις διαφορες μιξεις.

ΚΑλημερα!
    Στην ουσαι το προβλημα με τα καναλια λυθηκε αφου η Jr εχει ξεχωριστη υποδοχη της μπαταριας ενω ο 8καναλος της Futaba δεν ειχε ξεχωριστη θυρα για την μπαταρια αν δεν κανω λαθος!!!!
    Καταγράφηκε

50 cc Petrol POWER/Acro F3D 50''/Piper Pawnee 40 Hangar 9/TT Piper J3 Cub/Sebart Sukhoi 29s 30E/ScratchBuild 3DPMini/Bixler EPO 1400mm/Kyosho Calmato 40 Trainer/BMI Extra 330EP/<<JR XG8>>/Spectrum DX7se!!!

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ!!!!!!
    www.emr.gr
    0 teo
    Aeromodeller Hero Member

ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου

« Απάντηση #27 στις: Δευτέρα, 12 Νοε 2012, 09:47:46 »

β) το μέρος εκπομπής

Λύσεις υπάρχουν για όλα.

Νομίζω φίλε μου ότι παραλληρείς ..... δυστυχώς.

Τις δικές μου ανάγκες εσύ ΔΕΝ μπορείς να τις κρίνεις.
    Δεν μπορείς επίσης να έχεις τις ανάλογες επιλογές λόγω απειρίας.
    Δεν μπορείς επίσης να έχεις άποψη για κάποια πράγματα διαβάζοντας φόρουμ ΜΟΝΟΝ.
    Ολα τα παραπάνω πρέπει να τα αποκτήσεις λόγω "τριβής", ενασχόλησης με τον αερομοντελισμό.

Καταλήγοντας εσύ έχεις επιλέξει Spektrum εγώ Futaba και κάποιοι άλλοι κάτι διαφορετικό λόγω των παραπάνω παραγόντων.
    Μην ενίστασε λοιπόν γιατί κάποιοι παίρνουν κάποιες αποφάσεις ή προσπαθούν αν υποστηρίξουν τις επιλογές τους ή στο τέλος τέλος να ανοίξουν τα μάτια κάποιων άλλων.

Δογματικός είσαι εσύ λοιπόν που αποτάσεις όλους εμάς που επιχειρηματολογούμε τους λόγους για τους οποίους κάνουμε κάποιες επιλογές

Φιλικά

Αναστάσιε ευτυχώς βελτιώνεσαι!
    Τουλάχιστον αρθρώνεις καλύτερο λόγο!

Από την άλλη κανείς δεν σε έχει ορίζει συνήγορο κανενός και άρα ότι λες αντικατροπτίζουν τις δικές σου απόψεις και μόνον.
    Στην βάση του ελεύθερου λόγου και έκφρασης που αυτό το forum έχει αποδείξει πως υποστηρίζει προφανώς και η άποψή σου είναι σεβαστή.
    Το ίδιο και η δική μου.

Τώρα το αν η δική μου ή η δική σου είναι καλύτερη στα μάτια ενός τρίτου, πόσο μάλλον ενός νέου στο hobby, αυτό επαφίεται στην κρίση του καθενός.
    Ούτε εσύ λοιπόν θα πάρεις προαγωγή ούτε εγώ θα αποταχθώ αν έχεις εσύ δίκιο.
    Χρησιμοποιώ το σενάριο που έχεις εσύ δίκιο για λόγους ευγενείας.

Και τέλος εγώ έκανα κάποιες αναφορές σε επεμβάσεις επί τηλεκατευθύνσεων που όλοι γνωρίζουμε και πως γίνονται και πως δουλεύουν αποτελεσματικά.
    Ακόμα και η χρήση μη γνήσιων δεκτών (αναφορά σε αντίγραφα AR6200 λ.χ για το σύστημα DSM2) ή η χρήση απλά συμβατών δεκτών (αναφορά δεκτών FrSky λ.χ. για το σύστημα FASST) είναι κάποιου είδους "αντισυμβατική" επέμβαση στο σύστημα.
    Ή για να το πω πιο απλά αν σου συμβεί κανένα κακό η Horrizon Hobby και η Futaba αντίστοιχα δεν θα ασχοληθεί καν μαζί σου. 'Ισως να καταφέρεις να βρεις ένα απειροελάχιστο δίκιο στον προμηθευτή του "αντισυμβατικού" δέκτη σου (έως αντικατάστασης του δέκτη σου).

Κατά συνέπεια πριν ξαναμιλήσεις ειδικά σε μένα θα πρέπει να το σκεφτείς πολύ καλά, μιας κι εγώ πάντα μιλάω γενικά και με επιχειρήματα ή δείχνοντας τι έχουν κάνει άλλοι πιο έμπειροι ως κατάθεση γενικής γνώσης χωρίς να έχω δογματικό δόλο προσανατολισμού της κοινής γνώμης υπέρ του ενός ή του άλλου κατασκευαστή ή την διάθεση επιβολής της άποψής μου ή τον σχηματισμό εντυπώσεων.

Αυτά για καλημέρα...

ΥΓ
    Γιατί δεν κάνετε ένα κλειστό forum όλοι εσείς που είστε πάνσοφοι και τα ξέρετε όλα έχοντας κρυστάλλινη άποψη υπέρ των σωστού και να αφήσετε όλους εμάς να αναζητούμε την αλήθεια κάνοντας και κανένα λάθος που και που;
    Άντε κάντε μας την χάρη λοιπόν... 
    Καταγράφηκε

FrSky ACCST @ Spektrum-DX7
    E-Starter || Wilga 2000 || Easy Cub
    Hawk Sky || Easy Star I || Sky Sprite
    Easy Glider Pro || Phoenix 2000 || Phoenix EVO
    flaperon35
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #28 στις: Δευτέρα, 12 Νοε 2012, 12:08:37 »

Καλησπερα!

ΚΑλημερα!
    Στην ουσαι το προβλημα με τα καναλια λυθηκε αφου η Jr εχει ξεχωριστη υποδοχη της μπαταριας ενω ο 8καναλος της Futaba δεν ειχε ξεχωριστη θυρα για την μπαταρια αν δεν κανω λαθος!!!!
    Καλημέρα, όταν θέλουμε να δοσουμε ρεύμα σε έναν δεκτι ο οπιος δεν έχει ξεχωριστή θύρα για μπαταρία, τότε δεινουμε σε ένα κανάλι ρεύμα με χριση ύψιλον!!...δεν χαλαμε ένα κανάλι μόνο για να δοσουμε.ρεύμα όταν δεν έχουμε esc με bec μαζί.
    Καταγράφηκε

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΖΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.... ΜΟΝΟ ΧΑΖΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
    FlyingDoctor
    Aeromodeller Sr. Member

Βασιλης

« Απάντηση #29 στις: Δευτέρα, 12 Νοε 2012, 12:26:06 »

Καλησπερα!

ΚΑλημερα!
    Καλημερα!!
    Το να συνεχισουμε την συζητηση για το 8 καναλι θα καταληξη σε αντιπαραθεση και οχι σε φιλικη/συναδελφικη κουβεντουλα.
    Εαν εσυ νομιζεις οτι η μονη λυση για να ξεπερασεις το προβλημα των απαιτησεων σου στα καναλια ηταν η αλλαγη εταιριας.......εμενα προσωπικα μου ειναι ΟΚ ανεξαρτητως τι πιστευω η' οχι.
    Επι του θεματος τωρα,στα διαφορα φορουμ του εξωτερικου εχω διαβασει τα καλυτερα,μαλιστα την 6 καναλη εκδοση την κοιταει πολυ και ο αδελφος μου,η οποια υπαρχει στην ευρωπη σε αρκετα καλη και ανταγωνιστικη τιμη
    Πιο ειδικα,το καλοκαιρι γνωρισα ενα παιδι που την ειχε και μου ειπε τα καλυτερα,μαλιστα ηταν αυτος που μου ανεφερε την λειτουργια που προανεφερα.

Φιλικα Βασιλης

ΥΓ. Οταν με το καλο την παραλαβεις,κανε μας μια παρουσιαση να την δουμε και ......επι ελληνικου εδαφους!
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 12 Νοε 2012, 12:41:58 από ΒΑΣΙΛΗΣ » Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: JR XG8 Γνωμες-Αποψεις!!!
    Μεταπήδηση σε: