Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.690 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 17:30:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 17:30:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 15:03]

[Σήμερα στις 08:22]

από AKISSSS
    [Χθες στις 13:15]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 09:28:56]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 19:58:57]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309690
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 82
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 42
    Συνολικά: 43
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Μοντέλα σταθερών πτερύγων Ανύψωσης βάρους με ηλεκτρικό προωστικό σύστημα  (Αναγνώστηκε 16372 φορές)
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #30 στις: Τετάρτη, 31 Οκτ 2012, 11:17:34 »

Σχετικά με την Κρίση-Βαθμολογία, απ'το άρθρο που βρήκε ο Γιάννης απ'το Purdue University...

Το συνολικό Σκόρ, είναι το άθροισμα των τριών επιμέρους αποστολών. Στην 1η αποστολή, το σκόρ βασίζεται στο αριθμό των "κύκλων" που θα κάνει το μοντέλο σε μιά περίοδο τεσσάρων (4) λεπτών. Για να μεγιστοποιήσουμε το Σκόρ στην 1η αποστολή, πρέπει να "τρέχει" το μοντέλο πολύ, γρήγορη δηλαδή πλεύση. Η 2η και η 3η αποστολή, είναι πτήσεις των τριών κύκλων έκαστη, με φορτίο, απαιτώντας απο το μοντέλο να μεταφέρει εσωτερικά ατσάλινες ράβδους, βάρος ή έρμα δηλαδή...

* Οι μπάλες του Γκόλφ είναι τόσο βαριές? 

Χμμμ... ενδιαφέρον τρόπος βαθμολόγησης. Θα βοηθούσε να κατασταλλάξουμε και στους κανονισμούς της Κατασκευής πιστεύω, αν το δούμε λίγο "ανάποδα-απ'το τέλος"...
    Πώς θα οριστεί όμως πόσο και πού θα είναι ο κάθε "Κύκλος"? Θα υπάρχουν κάτι σαν πυλώνες που έχει στο Pylon με Κριτή?
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #31 στις: Τετάρτη, 31 Οκτ 2012, 11:26:35 »

Επιτρέψτε μου να επισημάνω κάτι΄
    Κανένας με ατομική του απόφαση δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιον απο αγώνα που διοργανώνει σωματείο (θα μπορούσε να το κάνει σε αγώνα που διοργανώνει ο ίδιος).
    Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΘ δεν εχει πάρει καμιά απόφαση αποκλεισμου κάποιου απο τον επικείμενο αγώνα ανύψωσης βάρους, πολύ περισσότερο δεν υπάρχει μέχρι τώρα σχετική ανακοίνωση του σωματείου.
    Η επαναλαμβανόμενη αναφορά σε "αποκλεισμο" ελπίζω να οφείλεται σε παρερμηνεια και όχι σε πρόθεση πρόκλησης εντάσεων.

Γιάννη,έχω μία άπορία,
    Άπό πότε τό "ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ τήν διαγραφή σημαίνει διαγράφω,διέγραψα ή θά διαγράψω?
    Τελικά τό ΔΣ τής ΕΑΘ  συνεδρίασε ή οχι?
    Ή έπαναλαμβανόμενη άναφορά σέ"άποκλεισμό" είναι θέμα παρεμηνείας άλλων.(δές πιό πάνω) καί όχι δική μου.
    Όπως θά πρέπει νά ξέρεις Γιάννη τά γραπτά μου είναι πάντοτε σαφή καί δέν δέχονται καμμία παρερμηνεία.
    Όσο γιά τό ποιός διαγράφει ποιόν καί άπό πού ισως θά έπρεπε νά τό έχω κάνει στόν δεύτερο άγώνα πού είχα διοργανώσει μόνος μου καί μιλούσα γιά κανονισμό
    καί κάποιος ήταν άρνητικός καί ήθελε νά πετάμε μέ ότι έχουμε στό στυλ "Γιουργια στόν ταβλά μέ τά κουλούρια", τόν θυμάσαι?
    Τελικά τόν κάθε σύλλογο έκφράζει ό πρόεδρος καί ό Γ γραμματέας.Ό πρόεδρος έχει ήδη πάρει μέρος σ'αύτή τήν κατ'ευφημισμό συζήτηση καί δέν έφερε καμμία
    άντίδραση.Ισα ίσα πού τήν ύποστήριξε. Έσύ μιλάς σάν Γιάννης κλειδαράς ή σάν ΔΣ τής ΕΑΘ?

Σέ ευχαριστώ γιά τήν άπάντησή σου

Σε αυτούς του δύσκολους καιρούς που πέρναμε σαν Χώρα συνεχίζετε και μιλάτε για Διαγραφές και αποκλεισμούς μελών απο αεραθλητικές δραστηριότητες?? ( και δν μας νοιάζει αν διαγράφετε , διεγράψατε ή θα διαγράψετε η ουσία αυτών που γράφετε μας ενδιαφέρει)

Είναι δυνατόν?? Αυτό είναι Αερομοντελισμός? Αυτό είναι Αεραθλητισμός? Αυτά μαθαίνετε στα παιδιά σας??ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΪΣΧΟΣ Κύριοι..!

Μην παίζεται με τα παιδιά σας γιατί θα τα βρείτε μπροστά σας..! Να θυμάστε καλά ότι με αυτό το κράτος που φίαξατε και μασ κάνατε να μην ελπίζουμε σε τπτ  θα παλέψουμε έστω για να κρατηθούμε στην αγαπημένη δραστηριόττητα μας με οποιον τρόπο χριαστει..!

Υ.Γ Προς όλους αυτούς τους Κυρίους που με πήραν τηλ να μου δώσουν συγχαρητήρια παρακαλώ κύριοι γράψτε ότι μου λέτε στο τηλέωνο εδώ..! Μας έχει καταστρέψει αυτή η μυστικοπάθεια..! Για τον μέλλον του αερομοντελλισμού και των παιδιών σας θυσιάστε και κάτι..!
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 31 Οκτ 2012, 11:41:03 από PaNt » Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #32 στις: Τετάρτη, 31 Οκτ 2012, 12:45:45 »

Απευθύνομαι στην Επιτροπή Αερομοντελισμού της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, πληροφορίες της οποίας βρίσκω εδώ...
    http://epae.elao.gr/index.php/epaegeneralinfo/epaeboard

Διατίθεμαι να δώσω προσωπικό χρόνο, χρήμα και εθελοντική εργασία, προκειμένου να ιδρυθεί και να υπάρξει διοργάνωση Ελληνικού-Πανευρωπαικού-Παγκόσμιου διαγωνισμού Τηλεκατευθυνόμενων Αερομοντέλων Ανύψωσης Βάρους στη χώρα μας.

Παρακαλώ, απαντήστε αν νομίζετε πως θα βοηθούσε να μεταφράσω στα Ελληνικά, Όλο το κείμενο της διοργάνωσης "Air Cargo Challenge 2011" απο τον οργανισμό Euroavia που έλαβε μέρος στην Στουτγκάρδη το 2011.
    Πρόκειται για ένα Πλήρη οδηγό, που μπορεί κανείς να βρεί εδώ... http://acc2011.com  (Καρτέλα "Participation" - Σύνδεση "ACC2011 Regulations V1.00").
    Με δεξί κλίκ πάνω στη σύνδεση (link), μπορεί να γίνει και τοπική αποθήκευση στον σκληρό σας δίσκο.
    Αν νομίζετε πως θα ωφελούσε η μετάφραση, πείτε μου έπειτα πώς να υποβάλω την έκθεση-αίτησή μου προς την Επιτροπή και σε ποιά μορφή (ηλεκτρονική-κείμενο κλπ). Αν πρέπει να γίνει μέσω κάποιου σωματείου-μέλος της ΕΛΑΟ, προτείνετέ μου σας παρακαλώ "τον δρόμο" που πρέπει να ακολουθήσω.
    Είμαι Αθλητής του ΟΑΜΕΛ και ανέλαβα να υποστηρίξω το τμήμα Αερομοντελισμού της Αερολέσχης Πύλης, η οποία ακόμη δέν είναι μέλος της ΕΛΑΟ.

Αναμένω την απάντησή σας,
    Γαδετσάκης Απόστολος
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #33 στις: Τετάρτη, 31 Οκτ 2012, 13:39:06 »

Παράκληση προς όλους: Σταματήστε επιτέλους ν' ασχολείστε με κάποιες ατυχείς διατυπώσεις που έγιναν σε άλλο θέμα.

Δημιουργήθηκε το θέμα για συζήτηση προτάσεων για προδιαγραφές αγώνα ανύψωσης βάρους αερομοντέλων σταθερής πτέρυγας με ηλεκτρικό κινητήρα για την Ελλάδα. Ο τίτλος παραπέμπει μάλλον σε θεωρητική συζήτηση σχεδιασμού, αυτό αλλάζει εύκολα.

Προϋπόθεση: Ο εξοπλισμός να είναι συνήθης και προσιτός στους περισσότερους αερομοντελιστές
    Ερώτημα: Ο αγώνας θα είναι ξεχωριστός ή θα ενσωματωθεί στον υπάρχοντα για κινητήρες εσωτερικής καύσης; Μπορεί αυτό να αφεθεί και στην κρίση του διοργανωτή ανάλογα με τις συμμετοχές.

Εαν υπάρξει σοβαρή συζήτηση και προτάσεις και κυρίως, αν σταματήσουν οι άσχετες αντιπαραθέσεις, πιστεύω οτι ίσως, με την ανοχή της ΕΠΑΕ για τα χρονικά περιθώρια, να υπάρξει ολοκληρωμένη πρόταση για τροποποίηση του υπάρχοντος κανονισμού ή προσθήκη νέας κατηγορίας αγώνων μέχρι την συνάντηση της 10ης Νοεμ. Αν πάλι δεν υπάρξει σύντομα, θα βγει αργότερα

Θα παρακαλέσω επίσης όσους δεν ενδιαφέρονται να μην κωλυσιεργούν.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #34 στις: Τετάρτη, 31 Οκτ 2012, 15:44:48 »

Κυριοι χαιρετε,

Αποστολε , αν θυμαμαι καλα φιλε με τα μπαλακια του γκολφ μετρανε τον ωφελιμο ογκο.

ενα παλικαρι που μιλαγαμε σχετικα, μου ειχε πει οτι ενα πανεπιστημιο κερδισε γιατι δεν ειχε πολυ χωρο και ηταν μικρο αεροπλανο αλλα, κουβαλησε το βαρος του πολυ γρηγορα...! καπως ετσι μου το ειχε μεταφερει αν δεν κανω λαθος...! οποτε μετρανε ολα μαζι...! θα διαβασω και γω την αναφορα αλλα εχτες ξεκινησα και μου φανηκε ατελειωτη...!
    Καταγράφηκε

GG 707
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #35 στις: Τετάρτη, 31 Οκτ 2012, 20:45:09 »

Καλησπέρα Κύριοι.

Κώστα, θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε και αντέχουμε, στο υπόσχομαι...
    Δέν έχω προσωπικά ΚΑΜΙΑ απολύτως αντίρρηση να ενσωματώσουμε τα Ηλεκτρικά με τα Θερμικά. Φυσικά μπορεί να γίνει!

Γιώργο, απίστευτο... Όγκο με τα μπαλάκια του γκόλφ? Μυστήριο...
    Ας μήν μιλάμε για πανεπιστήμια και εξωτερικό και γνώσεις που έχουμε και λοιπά γιατί ακουγόμαστε σαν ξερόλες μερικές φορές... Wink
    Μικρό αεροπλάνο που κέρδισε γιατί κουβάλησε το βάρος του πολύ γρήγορα... δέν το καταλαβαίνω πλήρως. Για το Air Cargo Challenge μιλάς έ?

Τάσο, κάπου είδα ότι γράφεις... "ο θερμικός αποδίδει σταθερά το ίδιο απο το 1o ml καυσίμου μέχρι το τελευταιο του ρεζερβουάρ και μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την αποδοσή του"...
    Ναί έχεις δίκιο... Ο Θερμικός αποδίδει σταθερά εν σχέση με τις μπαταρίες που πέφτει η τάση τους, και μάλιστα όσο αδειάζει το καύσιμο, το αεροπλάνο ελαφραίνει, οπότε μπορεί και ανεμοπορεί καλύτερα, με λιγότερο δλδ κινητήρα... Ένα επιβατικό ας πούμε, στο μέσον της διαδρομής του, μπορεί να υπολογίζει απο πιό νωρίς να κόψει κινητήρες και να κάνει glide για περαιτέρω εξοικονόμηση καυσίμου... !
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 31 Οκτ 2012, 20:58:53 από DeltaMan » Καταγράφηκε

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #36 στις: Τετάρτη, 31 Οκτ 2012, 21:02:28 »

Αποστολε,

Οχι στο Air Cargo Challenge, ο αγωνας ειναι αυτος που χρησιμοποιουν τα μπαλακια, μου διαφευγει πως λεγετε .

που μετραει ,ογκο και βαρος και ταχυτητα...! ακομη δεν εχω διαβασει την παρουσιαση,
    θα διαβασω την παρουσιαση προσεκτικα μη τυχον και ειναι παρομοιος αγωνας...!
    Καταγράφηκε

GG 707
    Pritsinias
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #37 στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2012, 00:08:19 »

Κώστα, θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε και αντέχουμε, στο υπόσχομαι...
    Αχχχχχ ....αχχχχχ.......πως υποσχεσε μωρε? πως υποσχεσε? Εγω βλεπω υποστολη σημαιας και στη θεση της ενα μαυρο πανι  
    ετσι εκανανε μωρε οι Τρικαλινοι  στο  731 υποστηλαν τη σημαια?....που ειναι βρε το ''λατρεμενο μπλε ασπρο μλπε ασπρο μπλε ασπρο....''
    ε, που ειναι?
    Ας μήν μιλάμε για πανεπιστήμια και εξωτερικό και γνώσεις που έχουμε και λοιπά γιατί ακουγόμαστε σαν ξερόλες μερικές φορές... Wink
    Τι μερικες? δεν λες Ολες. Δεν θελω μετριοφροσυνη δεν θελω μετριοφροσυνη.
    Ε εν τω μεταξυ ειμαστε κι εμεις λιγο ζηλιαριδες (εως κομπλεξικοι θα πεις και θα χεις δικιο) μωρε και καταλαβαινεις τωρα, ξεφευγει λιγο το πραγμα, συγνωμη δεν το κανουμε 6 επι τουτου.
    ελπιζω μονο να μη στειλατε καμια επιστολη σε κανενα ξενο πανεπιστημιο και  τους γραψατε οτι η Ε.Α.Θ.
     '''' α ν α π α λ α ι ω ν η '''' τον αγωνα ανυψωσης βαρους, ο θεος να βαλει το χερι του μην εχουν κανα μπαουλο σε κανενα υπογειο (με τιποτα vintage χερουλια) και μας το στειλουν για αναπαλαιωση laugh και  που να βρεις κασια να το βαψεις? οτι ειχαμε μας τελειωσε,    θυμασαι,  στο ααλλο... .....................που το εκανε vintage βρε, ....................το κουτι ρε συ......

Καταγράφηκε

_-_=_-_¤>₹₪ ₪ ៛₪
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #38 στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2012, 02:12:56 »

Μια ιδεα ειναι, οπως προαναφερθηκε, να πατησουμε σε υπαρχοντες κανονισμους, για γνωμονα...! και ισως να μετατρεψουμε...! Και να παρουσιαστει μια νεα ολοκληρωμενη προταση που θα περιλαμβανει τα glow και τα ηλεκτρικα σε υποκατηγοριες η ισως μια "κοινη" και επειτα να ισχυσει εαν και εφοσον γινει αποδεκτη απο την ομοσπονδια!

Αλλα θα προτεινα καλυτερα να δημιουργησουμε μια κατηγορια ,η οποια θα προσκολληθει στην υπαρχουσα, που εφτιαξε ο κυριος Μεσκος και θα ειναι  ξεχωριστη ,περιλαμβανοντας τα ιδια στοιχεια και περιορισμους(διαστασεις κτλ...) αλλα θα διαφερει ως προς το συστημα προωσης...!

θα θελατε καποια απο αυτες τις 2 προτασεις να συζητησουμε περαιτερω?
    Καταγράφηκε

GG 707
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #39 στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2012, 06:36:34 »

Απευθύνομαι στην Επιτροπή Αερομοντελισμού της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, πληροφορίες της οποίας βρίσκω εδώ...
    http://epae.elao.gr/index.php/epaegeneralinfo/epaeboard

.........................................
    Αναμένω την απάντησή σας,
    Γαδετσάκης Απόστολος

Καλημέρα Απόστολε,

Στην σελίδα που επισκέφτηκες θα δεις ότι υπάρχει και η επιλογή ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Γιαυτό τον σκοπό είναι.

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #40 στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2012, 08:10:07 »

Καλημέρα σας.

Γιώργο, ααα... μιλάς για τον διαγωνισμό του Purdue University που έδειξε ο Γιάννης, ναί...
    Μπορούμε να κάνουμε φυσικά προσκόλληση στην F3WLGR, αλλά προσωπική μου επιθυμία είναι να οργανωθεί κάτι Μοναδικό, που θα τραβούσε το ενδιαφέρον ΠΟΛΛΩΝ ανθρώπων, ομάδων κλπ και ακόμη και απο το Εξωτερικό, γιατί όχι.

Y22... Χαχαχαα... το είχα κάνει "γαλάζιο άσπρο γαλάζιο άσπρο" αλλά τώρα είμαι στεναχωρημένος.

Αντώνη, απέστειλα το μέιλ απο την Επικοινωνία, και συγνώμη για το δημόσιο, αλλά δέν έχω να κρύψω κάτι. 
    Καταγράφηκε

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #41 στις: Πέμπτη, 1 Νοε 2012, 08:48:18 »

Απόστολε,

Δεν είναι θέμα να κρύψεις κάτι. Είναι απλά θέμα σωστής διαδικασίας.

Στο forum συμμετέχουμε ως απλοί μοντελιστές και ανταλλάσουμε ιδέες.

Εσύ πχ είσαι στρατιωτικός. Μπορείς να ικανοποιήσεις ένα αίτημα οποιουδήποτε συμμετέχοντος στο forum, που είναι της αρμοδιότητας σου, επειδή στο ζήτησε μέσω forum?

Απλά πράγματα. Φαντάζομαι να συμφωνείς.

Αντώνης Παπαδόπουλος

Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #42 στις: Σάββατο, 3 Νοε 2012, 08:06:28 »

Καλημέρα σας Κύριοι.

Αντώνη, φυσικά και συμφωνώ. Πάω να δώ τα μέιλ μου γιατί απουσίαζα δυό μέρες απ'το pc, στα άδητα του εργαστηρίου μου... 

Βγήκε και ο κανονισμός του ACC '13. Μπορούμε να πάρουμε ιδέες και απο 'κει...
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #43 στις: Σάββατο, 3 Νοε 2012, 11:29:05 »

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι τους ελικοπτεράδες ή γενικά εκείνους τους αερομοντελιστές που ασχολούνται με έλικες Μεταβλητού Βήματος...

1η Υπόθεση... Φτιάχνουμε έναν αγώνα, όπου ο Μόνος Περιορισμός, είναι η Μέγιστη Εισερχόμενη Ισχύς. Παράδειγμα τα 400 Watts, απο 3S LiPo Μόνο, δηλαδή κάπου 40 Αμπέρ... δέν μας νοιάζουν όμως τα Αμπέρ, αλλά τα Watts...

2η Υπόθεση... Θέλουμε να επιτρέψουμε ΟΛΑ τα ιπτάμενα αερομοντέλα. Ελικόπτερα, αερόπλοια, κλπ...

3η Υπόθεση... επιτρέποντας τα ελικόπτερα, μάνι-μάνι επιτρέπουμε τους έλικες μεταβλητού βήματος, οπότε μπορεί κάποιος να βάλει μεταβλητού βήματος Καί σε αεροπλάνο, αλλά Καί σε Αερόπλοιο π.χ...

Το Ερώτημα... Σε πιό σημείο του "βήματος" θα πεί η επιτροπή τον διαγωνιζόμενο να βάλει τον έλικά του, ώστε να του μετρήσουμε τα 400 Watts και να "κόψουμε" αντίστοιχα απ'την κίνησή του? Στο σημείο του Μέγιστου βήματος, ή κάπου στο 60-70% αυτού, όπου και μπορεί να αποδίδει καλύτερα ο έλικας... ?
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #44 στις: Σάββατο, 3 Νοε 2012, 11:37:24 »

> Λέμε σε όσους έχουν μεταβλητό βήμα να το βάλουν σε συγκεκριμένο σημείο για την πτήση και να μετρήσουμε εκεί τα 400 Watts με μέγιστο γκάζι? Τότε δέν έχει και νόημα να βάλει κάποιος μεταβλητό βήμα σε σταθερού φτερού μοντέλο...

> Μετράμε την μέγιστη επιτρεπόμενη Ισχύ στο Μέγιστο Βήμα και Μέγιστο Γκάζι και αφήνουμε εκείνον να αποφασίσει σε ποιό σημείο του βήματος θα πετάξει?
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Μοντέλα σταθερών πτερύγων Ανύψωσης βάρους με ηλεκτρικό προωστικό σύστημα
    Μεταπήδηση σε: