Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 19:29:11

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 19:29:11

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 48
    Συνολικά: 50
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Μοντέλα σταθερών πτερύγων Ανύψωσης βάρους με ηλεκτρικό προωστικό σύστημα  (Αναγνώστηκε 16116 φορές)
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 29 Οκτ 2012, 13:20:13 »

Στο δίκτυο είδα ότι γίνονται στην αμερική και Ευρώπη αγώνες ανύψωσης βάρους με ηλεκτρικά μοντέλα .
    Εδώ μπορούμε να συζητάμε σχετικά
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 29 Οκτ 2012, 22:50:45 »

> Μία καλή σκέψη είναι να υπάρχει περιορισμός Μόνο στο Τελικό Βάρος του σκάφους, Χωρίς την μπαταρία. Έτσι μπορούν όλοι να πειραματιστούν με νέες τεχνολογίες κατασκευής, αυξάνοντας την ωφέλιμη επιφάνεια για ανύψωση και μειώνοντας το βάρος διατηρώντας την δομική αντοχή...

> Επίσης περιορισμός στην Εισερχόμενη Ισχύ απο την μπαταρία. Θα μπορούσε να επιτρέπεται Μόνο 3S LiPo, και με ένα Limiter φτιαγμένο απο Έλληνα (μέχρι 40 Αμπέρ π.χ.), να περιορίζεις την εισερχόμενη Ισχύ. Απο εκεί και έπειτα, να κάνει ο καθένας ότι θέλει αυτή την ισχύ (400 Watts χονδρικά όπως πρότεινα παραπάνω) και να διαλέξει το μοτέρ και τον έλικά του...

> Σύστημα προσγείωσης... Να μήν απορρίπτεται, αλλά να είναι ελεύθερο αν θα είναι ανασσυρρόμενο ή σταθερό (Retractable ή Fixed).

> Μορφή σκάφους ελεύθερη φυσικά, απλά στο Τελικό Βάρος να υπάρχει Μέγιστο όπως προανέφερα.

**Στις σύγχρονες μεταφορές, μας νοιάζει ο Χρόνος παράδοσης και το κόστος σε Καύσιμα και ανθρώπινο δυναμικό. Δλδ ένα αργό σκάφος, θα πετάει για πολλές ώρες, θα σηκώνει πολύ φορτίο βέβαια, αλλά ένα άλλο πιό γρήγορο και με λιγότερες δυνατότητες Lift, θα πάει, θα έρχεται, θα αλλάζει πλήρωμα και θα ξαναφεύγει... !
    Άρα παίζει ρόλο να δούμε, Αυτό το συγκεκριμένο βάρος, σε πόσο χρόνο το πάει 1 χιλιόμετρο μακριά, και Πόσο καίει για να το πάει 1 χλμ. μακρυά...  Wink
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 30 Οκτ 2012, 07:31:21 »

Αποστόλη 
    Καλό θα ήταν να δούμε ανάλογους κανονισμούς στο εξωτερικό . Έτσι θα δούμε προς τα που κινούνται τα πράγματα.

Γενικά μπορούμε να πούμε ότι ένας τέτοιο  αγώνας ,που περιλαμβάνει , τουλάχιστον μια μικρή εμπλοκή του αερομοντελιστή στην κατασκευή, ότι υπάρχουν 3 κατευθύνσεις
    Η μία είναι να μπορεί να συμμετέχει ο καθένας   με φτηνές κατασκευές και ή δεύτερη να απαιτεί ,λόγω  υψηλών απαιτήσεων από τον κανονισμό , την εμπλοκή ομάδας για τον διαμοιρασμό κόστους , της κατασκευής των τμημάτων   και η τρίτη που φαντάζομαι δεν μας ενδιαφέρει ή ανάπτυξη τεχνολογίας .

Αυτά πολύ γενικά.

Εκείνο που είναι σημαντικό είναι οτι οι προτάσεις  για δημιουργία νέας κατηγορίας ( αν δεν κάνω λάθος ) είναι μέχρι 3 Νοέμβρη .
    Οπότε μόνο η αντιγραφή  υπάρχοντος κανονισμού , από εξωτερικό , μπορεί να βοηθήσει στο προλάβουμε την προθεσμία .
    Αλλιώς φτιάχνουν , οι ενδιαφερόμενοι,  τον κανονισμό με την την ησυχία τους για το 2014.

Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 30 Οκτ 2012, 09:28:16 »

Καλημέρα σας.

Νομίζω πως είναι καιρός να "σπάσουμε τα καλούπια" και να βγούμε εκεί έξω φωνάζοντας... "Παιδιά, εδώ είμαστε, σας θέλουμε κοντά μας, δείξτε μας τί μπορείτε να κάνετε"... !
    Έχουμε αρκετούς, εκατοντάδες θα έλεγα νέους, που θέλουν ένα ΣΩΣΤΟ ερέθισμα για να ασχοληθούν Σοβαρά, για να κατασκευάσουν και να προωθήσουν την πατρίδα-μυαλό μας σε... Διεθνικότερα στερεώματα και όχι απλά στην Ελλάδα.
    Το να πούμε, ελάτε με το trainer σας και παλέψτε το, Όχι, εμένα προσωπικά δέν με ενδιαφέρει καθόλου... Όλα τα παιδιά γύρω μου σε ηλικίες 18-30 και βάλε, μου λένε... ρε συ Απόστολε, διοργάνωσε κανά meeting της προκοπής... τότε που έκανες τα πανηγύρια, μας έβαζες να "ψαχτούμε" λίγο, να δούμε πώς θα το κάνουμε καλύτερο και να πάρουμε το βραβείο...

Όχι πιά Γιάννη. Δέν αντέχω άλλο προσωπικά, απλά ακόμη έναν αγώνα του όμορφου Σαββατοκύριακου. Θέλω κάτι που θα κάνει τον κόσμο να πηδήξει απ'τη θέση του, να ξεσηκωθεί, να νιώσει οργασμικά και να το ονειρεύεται πότε θα πάρει μέρος, να μήν περνάν οι μήνες, να τους φιλοξενήσω σε ένα τεράστιο μέρος οργανωμένο με Camping, ντουζιέρες και Καντίνα φαγητού, για Μία αερομοντελιστική βδομάδα τρελών ανταλλαγών απόψεων και πτήσεων, κατασκευών επι τόπου, μοντελιστικές-αγωνιστικές διακοπές θέλω να μπορεί να κάνει ο κόσμος , ένα event που θα μένει στις μνήμες Όλων για Χρόνια και να περιμένουμε και να συζητάμε για το επόμενο...
    Για ένα τέτοιο Event, θα δώσω τα λεφτά μου τα λιγοστά, τον χρόνο μου, την προσωπική μου εργασία και την προσωπική μου περιουσία για χρήση Κοινωφελή όπως το φορτηγάκι μου, το χορτοκοπτικό μου και θα βάλω την μάνα και την γυναίκα μου να φτιάξουν 10 πίτες και 10 Λίτρα λεμονάδα για να έχουν οι αγωνιζόμενοι...

Αυτά, αααααα... μου φτιάξατε τη μέρα. Προτείνω Ανύψωση Βάρους με έλεγχο του Τί σήκωσες, Πόσο μακρυά το πήγες, σε Πόσο Χρόνο και Πόση Ενέργεια ξόδεψες. Με μοντέλα Τελικού Βάρους μέχρι 3 Κιλά Χωρίς την μπαταρία και τον εξοπλισμό "ελέγχου" της διοργάνωσης. Επανέρχομαι σε επόμενο Μήνυμα με ακριβέστερο σχέδιο... 
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 30 Οκτ 2012, 10:05:57 από DeltaMan » Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 30 Οκτ 2012, 10:00:59 »

Θέλω να πώ πως δέν έχω δικαίωμα να υποβάλλω γραπτώς τίποτα ακόμη στην ΕΛΑΟ γιατί το σωματείο στο οποίο ανήκω (Αερολέσχη Πύλης), δέν είναι ακόμα μέλος της ΕΛΑΟ. Θέλουμε 550 ευρώ και δέν έχουμε λεφτά γιατί δέν γράφεται κανένας μέλος... Έτσι θα ήθελα να περάσει με κάποιο τρόπο η πρότασή μου μέσω άλλου σωματείου, ή να με κατευθύνετε τί πρέπει να κάνω...

> Να υπάρχει συγκεκριμένος χώρος ανάμεσα σε Μπαταρία και ESC για να μπαίνει Βατόμετρο με συγκεκριμένους Κονέκτορες εμπρός και πίσω (Deans π.χ.), ώστε να μετράται η καταναλωθείσα ενέργεια της πτήσης.

> Η διοργάνωση να έχει τηλεμετρία σε module, να βάζει και να βγάζει απο μοντέλο σε μοντέλο. Απογείωση-Πτηση/Βόλτα-Προσγείωση. Μετά την προσγείωση, "κατεβάζουμε" τα στοιχεία ή και εν ώρα πτήσης, του πόσο ταξίδεψε, πόσο ενέργεια έκαψε (βατόμετρο επίσης το λέει), πόσο χρόνο έκανε γι'αυτό.
     ΟΛΟΙ θα συμμετέχουν εκτός απο χειριστές και στην κριτική επιτροπή-Βοήθεια. Μόλις πετάξεις, θα πάς να βοηθήσεις.
     Αν δέν υπάρχει τηλεμετρία, θέλει οργάνωση με σημεία Α, Β και κριτές με χρονόμετρα στα σημεία. Τηλεμετρία καλύτερα, είναι πιά πολύ οικονομικές.

> Να επιτρέπονται ΟΛΕΣ οι ιπτάμενες μηχανές. Blimps, ελικόπτερα, τα πάντα, ακόμα και μικτές, π.χ. Αεροπλάνο με ήλιον στα φτερά...

> Όσο αυξάνουμε το Άνω όριο βάρους, θα δούμε Φανταστικά πράγματα. Για κάθε έξτρα κιλό, θα μεγαλώνουν τερατωδώς τα σκάφη και θα έχει Φοβερό ενδιαφέρον. Πάντα φυσικά στα όρια της Ομοσπονδίας έτσι... Δλδ αν αντί για 2 πούμε 3 Κιλά... Πώωω... τρελή αλλαγή!

> ΔΕΝ θα είναι μονοήμερο event-διαγωνισμός. Απο Παρασκευή σε Κυριακή Τουλάχιστον... ! Αν υπάρξει χρόνος την Κυριακή, μπορούν να διαγωνιστούν και εκείνοι που δέν μπορούν αλλιώς. Η σειρά προτεραιότητας, θα "παίζει" με την εμφάνισή σου στο χώρο. Έρχεσαι στη γραμματεία, εγγράφεσαι, παίρνεις νούμερο συμμετοχής και περιμένεις τη σειρά σου. Απο πρίν (μήνες) μπορείς να δηλώσεις δήλωση επιθυμίας, αλλά η σειρά δικαιώματος-διαγωνισμού θα παρθεί την 1η μέρα...

> Τουλάχιστον ο Χειριστής απο τα μέλη κάποιας ομάδας, να είναι μέλος σωματείου της ΕΛΑΟ.

> Ο διαγωνισμός να γίνεται σε μέρη που χρίζουν προσοχής για να ανεβαίνει το αερομοντελιστικό επίπεδο στην περιοχή. Απο Λάρισα, Αθήνα και Θεσ/νίκη χορτάσαμε... έχει και αλλού λιβάδια και ανθρώπους να βοηθήσουν. Να προσπαθήσουμε να έχουμε και σπόνσορες απο οπουδήποτε για να έχουμε Χρηματικά έπαθλα και να έρχεται η κάθε ομάδα χωρίς πολλές σκέψεις. Θα μπορούσε να υπάρχει εγγραφή χρηματική για όλους που θα συμμετέχουν, και στο τέλος αυτά τα χρήματα να πάνε ένα μέρος στην Ομοσπονδία και ένα στους νικητές. Όλοι βάζουμε στη "μπάνκα" και όλοι παίρνουμε απο αυτή αν μας αξίζει.
    Καταγράφηκε

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 30 Οκτ 2012, 14:21:44 »

Γιαννη, Αποστολε,

Καλησπερα, Ωραια φαση ειναι αυτο το σκηνικο! μπραβο για την πρωτοβουλια...!

Αποστολε , το μεγεθος του αεροσκαφους στο ACC της euroavia οσο παει και μικραινει γιατι καθε χρονια θελει να ανεβασει τον πυχη...! ανεβαινει και ο βαθμος δυσκολιας...!

Γενικα  μπορουμε να οργανωσουμε πολλα event, πιστευω οτι στην προκειμενη περιπτωση καλο θα ταν να εχουμε χαμηλα στανταρτ και ενα μονο τασκ την ολοκληρωση της πτησης με το ωφελιμο φορτιο! δεν εχει για μενα νοημα να μετρησουμε τον χρονο που θα διασκησει καποιος μια αποσταση,αλωστε με μια καλη ριπη θα χασει 2 δευτερολεπτα ...! τουλαχιστον μην το κανουμε σε αυτο το event αν τελικα προλαβουμε να καταθεσουμε και αν τελικα μας δεκτουν! αλλωστε δεν υπαρχει και εμπειρια...! (και δεν μιλαω για 5-10 ατομα) γιατι ετσι οπως το βλεπω σκεφτεσαι για μεγααααΑΑΑααααλο event...! και απο του χρονου με δεδομενη καποια εμπειρια ανεβαινουν και τα στανταρτ...! κυριοι προκλησεις δεν θελετε? θα μετρησω και την ταχυτητα σας και την καταναλωση σας και τον τροπο πτησης σας...(αγκομαχαει? πεταει σταθερα και ωραια?) κοστος μελετης κατασκευης και πολλα αλλα ! αλλα για αρχη απλα και λυτα...!

Επειτα Κυριοι μπορουμε να βαλουμε και την τεχνολογια στο παιχνιδι σε επομενες χρονιες...!
    καπως ετσι ξεκινησε και το ACC και σημερα ειναι πανευροπα'ι'κο event που προωθει την μελετη, σχεδιαση και εξελιξη κατασκευων υψηλου επιπεδου ...!

Ειναι σαφες πως δεν εννοω να καθιερωσουμε 2ο ACC αλλα να ανευασουμε το μοντελιστικο επιπεδο μας, στην Ελλαδα...!...!...!
    Καταγράφηκε

GG 707
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 30 Οκτ 2012, 14:57:52 »

Γιαννη, Αποστολε,

Καλησπερα, Ωραια φαση ειναι αυτο το σκηνικο! μπραβο για την πρωτοβουλια...!

Αποστολε , το μεγεθος του αεροσκαφους στο ACC της euroavia οσο παει και μικραινει γιατι καθε χρονια θελει να ανεβασει τον πυχη...! ανεβαινει και ο βαθμος δυσκολιας...!

Γενικα  μπορουμε να οργανωσουμε πολλα event, πιστευω οτι στην προκειμενη περιπτωση καλο θα ταν να εχουμε χαμηλα στανταρτ και ενα μονο τασκ την ολοκληρωση της πτησης με το ωφελιμο φορτιο! δεν εχει για μενα νοημα να μετρησουμε τον χρονο που θα διασκησει καποιος μια αποσταση,αλωστε με μια καλη ριπη θα χασει 2 δευτερολεπτα ...! τουλαχιστον μην το κανουμε σε αυτο το event αν τελικα προλαβουμε να καταθεσουμε και αν τελικα μας δεκτουν! αλλωστε δεν υπαρχει και εμπειρια...! (και δεν μιλαω για 5-10 ατομα) γιατι ετσι οπως το βλεπω σκεφτεσαι για μεγααααΑΑΑααααλο event...! και απο του χρονου με δεδομενη καποια εμπειρια ανεβαινουν και τα στανταρτ...! κυριοι προκλησεις δεν θελετε? θα μετρησω και την ταχυτητα σας και την καταναλωση σας και τον τροπο πτησης σας...(αγκομαχαει? πεταει σταθερα και ωραια?) κοστος μελετης κατασκευης και πολλα αλλα ! αλλα για αρχη απλα και λυτα...!

Επειτα Κυριοι μπορουμε να βαλουμε και την τεχνολογια στο παιχνιδι σε επομενες χρονιες...!
    καπως ετσι ξεκινησε και το ACC και σημερα ειναι πανευροπα'ι'κο event που προωθει την μελετη, σχεδιαση και εξελιξη κατασκευων υψηλου επιπεδου ...!

Ειναι σαφες πως δεν εννοω να καθιερωσουμε 2ο ACC αλλα να ανευασουμε το μοντελιστικο επιπεδο μας, στην Ελλαδα...!...!...!

Την καλησπέρα μου αλλά νομίζω ότι ονειροβατείτε και οι δύο σας !

Δεν πήρατε το μήνυμα, κάποιοι ενδιαφέρονται να πετάξουν στον αγώνα με ARF και εσείς σκέφτεστε κατασκευές πτητικό μέρος κλπ κλπ.
    Ολα αυτά προυποθέτουν γνώσεις και χρήμα !
    Ας υποθέσουμε ότι γνώσεις υπάρχουν με το χρήμα τι γίνεται ?
    Σήμερα με την παρούσα οικονομική κατάσταση ονειρεύεστε σχεδιασμό και εξέλιξη όταν πολλοί απο τους αερομοντελιστές βλέπουν τις δουλειές τους να πατώνουν ή να κλείνουν και να πουλούν εξοπλισμό για να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.
    Δεν θέλω να πω, πως ΔΕΝ πρέπει να οραματιζόμαστε, αλλά πάντα σημασία έχει και η κατάλληλη χρονική στιγμή.
    Ισως να προκαλέσετε το ενδιαφέρον κάποιων φοιτητών αλλα και πάλι μου φαίνεται χλωμό γιατί έχω περάσει απο αυτό το στάδιο και φοιτητής εάν δεν βλέπει απτό Αντικειμενικό Σκοπό δεν θα ασχοληθεί !

Απόστολε τόσα χρόνια προσπαθείς σε ενα τομέα ... γνωρίζεις πόσο δύσκολο μονοπάτι είναι και προσπαθείς, καλό αυτό αλλά δεν το βλέπω.
    Σκέψου τί έφταιξε και δέστο εξ αρχής.
    Μιλάς για αναπτυξιακά και απο την άλλη ΔΕΝ έχετε μέλη ώστε να συγκεντρώσετε τις συνδρομές και να γίνετε μέλος στην ΕΛΑΟ για 550 Ευρώ.
    Κάνατε όμορφο event στα Τρίκαλα με πτησεις εθισμού, τι αποκομίσατε σαν Σύλλογος ?
    Να είσαι σίγουρος ότι πολλά θα αναθεωρηθούν στο εγγύς μέλλον, νομίζω και η συνδρομή της ΕΛΑΟ αλλά δεν θέλω να φέρνω τέτοιες γκρίζες μέρες μπροστά μας τόσο γρήγορα.

Εγινε ο κακός χαμός με τον αγώνα που έθεσε η ΕΑΘ γιατι αποκλείονται τα ηλεκτρικα κλπ κλπ κλπ
    Δεν το βλέπετε .... ότι απ'όσους συμμετείχαν στην συζήτηση τελικά θα συμμετέχουν 1 με 2 ?
    Οι υπόλοιποι για το θεαθείναι ..... δυστυχώς.

Ο αγώνας προσέβλεπε σε υπάρχοντα εξοπλισμό και για να μην μπερδεύομαστε εννοώ μηχανή και ηλεκτρονικά. Το κόστος ενός αερομοντέλου κλάσσης 0.40cc πρέπει να ανερχεται στο ποσό 50-70€ που μπορούμε να το διαθέσουμε. Λίγο πολύ όλοι μας έχουμε ένα τέτοιο μοτέρ και πολύ εύκολα θα το βγάλουμε απο το συρτάρι για ενα τέτοιο αγώνα.
    Εγώ σχεδίαζα να χτίσω μια άτρακτο για το κουτί και με το φτερό απο ενα Calmato να παίξω. Νομίζω ότι είναι εφικτό και θα περάσουμε όμορφα.

Τα event που σχεδιάζετε μάλλον ανέφικτα τα βλέπω, σκεφθείτε πρώτα που θα γίνουν πόσοι θα συμμετέχουν αλλά και θα ξανασυμμετάσχουν εάν και εφ'όσον έχουν σπάσει και τι έξοδα θα κληθούν να καταβάλουν για τις επαναλαμβανόμενες συναντήσεις.

Τελειώνοντας θέλω να πω ότι ΔΕΝ είμαι αρνητικός αλλά είναι ακατάλληλη η στιγμή για όλα αυτά.

Μάλλον για να αναπτύσουμε φιλολογικά το θέμα μόνον.

Υ.Γ. Ξέχασα και δεν σχολίασα Απόστολε την φώτο που έχεις επισυνάψει σε εκείνο το πόστ, Θερμικό δεν είναι το μοτέρ Huh?
    Για δώσε περισότερα στοιχεία !

Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 30 Οκτ 2012, 15:30:55 »

κυριε Μαρκουση,
    εμεις ζητησαμε να μπουνε τα ηλεκτρικα σε μια εστω ξεχωριστη κατηγορια στον αλλο αγωνα για να ερθουμε , (οπως ειπατε με υλικα που  ηδη εχουμε) και τελος παντων πηγε μακρια το θεμα....

τωρα λοιπον που εδω ξεκιναμε για ενα προμοιο event με 2-3 πραγματακια διαφορτετικα λετε οτι ονειροπολουμε?..! Αλωστε ολα αυτα στοχευουν στην χρηση πραγματων που ηδη εχουμε,...!!! τα εξτα κολπα και συστηματα που αναφερουμε ειναι για πολυ μετα...! αν και εφοσον προχωρισει η ιδεα...!οποτε μπορουμε να τα ξεχασουμε τελιως για τωρα...!

οσο για το χρημα ε ενταξη  εγω αν κοψω το σουβλακι και τον καφε (δεν μου περισεβουν αλλα λεμε εαν) μπορω να παρω 2 υλικα, μπαλσα, κιανο και λιγο μονοκοτ, καθως μπορω να χρησιμοποιησω μια ετοιμη ατρακτο κτλ...κτλ...κτλ...!

με λιγα λογια θελω να πω οτι "η ωρεξη ειναι το παν"...!
    Καταγράφηκε

GG 707
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 30 Οκτ 2012, 17:16:53 »

Τάσο, η φωτό δέν ξέρω απο τί είναι... Την βρήκα τυχαία στο Νέτ... Απλά δείχνει μιά αεροτομή ικανή για Lift και την έβαλα σάν παράδειγμα...

Γιώργο, ναί, έχεις δίκιο... ίσως είναι πολλά όλα αυτά αλλά ξέρεις... πάντα είχα ένα γνωμικό μέσα μου... τόσα χρόνια έλεγα... Μήν περνάμε τον κόσμο για Χαζό!

Λέγοντας λοιπόν αυτό, δέν ξέρω σίγουρα, αλλά θεωρώ πως ίσως περιμένουν κάποια πνεύματα κάτι "δυνατό" για να ξυπνήσουν και να επαναστατήσουν...
    Το ξεκινάμε σίγουρα απλά και το εξελίσσουμε, κανένα πρόβλημα... Μπορεί να έχει έξτρα τομείς, σάν "μπόνους" κάτι, εξέλιξη, ναί οκ...
    Πάντως αν καταφέρουμε να γίνει όπως το προτείνω, με γραφήματα απόδοσης κλπ, και προωθηθεί και στο εξωτερικό, θα έχει και απο εκεί συμμετοχές... !

Για να δούμε θα υπάρξουν άλλες προτάσεις απο κανέναν?   
    Καταγράφηκε

_ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 30 Οκτ 2012, 19:28:10 »

κυριε Μαρκουση,
    εμεις ζητησαμε να μπουνε τα ηλεκτρικα σε μια εστω ξεχωριστη κατηγορια στον αλλο αγωνα για να ερθουμε , (οπως ειπατε με υλικα που  ηδη εχουμε) και τελος παντων πηγε μακρια το θεμα....

τωρα λοιπον που εδω ξεκιναμε για ενα προμοιο event με 2-3 πραγματακια διαφορτετικα λετε οτι ονειροπολουμε?..! Αλωστε ολα αυτα στοχευουν στην χρηση πραγματων που ηδη εχουμε,...!!! τα εξτα κολπα και συστηματα που αναφερουμε ειναι για πολυ μετα...! αν και εφοσον προχωρισει η ιδεα...!οποτε μπορουμε να τα ξεχασουμε τελιως για τωρα...!

οσο για το χρημα ε ενταξη  εγω αν κοψω το σουβλακι και τον καφε (δεν μου περισεβουν αλλα λεμε εαν) μπορω να παρω 2 υλικα, μπαλσα, κιανο και λιγο μονοκοτ, καθως μπορω να χρησιμοποιησω μια ετοιμη ατρακτο κτλ...κτλ...κτλ...!

με λιγα λογια θελω να πω οτι "η ωρεξη ειναι το παν"...!

Καμμιά αντίρηση αλλά θέλω να σας ρωτήσω κάτι !
    Οταν ετοιμαζόσασταν για τον αγώνα για το Πανεπιστήμιο αμφισβητήσατε τον κανονισμό και ζητήσατε τροποποίησή του και κάποια αλλαγή εν προκειμένω να συμμετάσχετε ?
    Η μήπως εκεί δεν σας πέρνει γιατί είναι ξένοι και τι θα πούνε !

Που θέλω να καταλήξω, ότι κάνατε μπάχαλο το θέμα του αγώνα της ΕΑΘ !

Εν προκειμένω θέλετε να καταλήξετε στον αγώνα όπως ακριβώς σας βολεύει.
    Δεν είναι δίκαιο ούτε αντρίκιο !!!

Εν προκειμένω ανέπτυξα το θέμα του αγώνα με κάποιο αντικειμενικό σκοπό και το γυρνάτε στο κλέφτικο και εσείς και ο Απόστολος !

Κρίμα .....

Τάσο, η φωτό δέν ξέρω απο τί είναι... Την βρήκα τυχαία στο Νέτ... Απλά δείχνει μιά αεροτομή ικανή για Lift και την έβαλα σάν παράδειγμα...

Γιώργο, ναί, έχεις δίκιο... ίσως είναι πολλά όλα αυτά αλλά ξέρεις... πάντα είχα ένα γνωμικό μέσα μου... τόσα χρόνια έλεγα... Μήν περνάμε τον κόσμο για Χαζό!

Λέγοντας λοιπόν αυτό, δέν ξέρω σίγουρα, αλλά θεωρώ πως ίσως περιμένουν κάποια πνεύματα κάτι "δυνατό" για να ξυπνήσουν και να επαναστατήσουν...
    Το ξεκινάμε σίγουρα απλά και το εξελίσσουμε, κανένα πρόβλημα... Μπορεί να έχει έξτρα τομείς, σάν "μπόνους" κάτι, εξέλιξη, ναί οκ...
    Πάντως αν καταφέρουμε να γίνει όπως το προτείνω, με γραφήματα απόδοσης κλπ, και προωθηθεί και στο εξωτερικό, θα έχει και απο εκεί συμμετοχές... !

Για να δούμε θα υπάρξουν άλλες προτάσεις απο κανέναν?   

Εντάξει Απόστολε καθάρισες την συζήτηση μαζί μου και την εμπλοκή σου με τον αγώνα με τέσσερεις λέξεις, μια πρόταση.
    Ενω έλεγες διάφορα για τα ηλεκτρικά ποστάρισες φώτο απο τον αγώνα φυσικά με θερμικό κινητήρα !
    Ειναι λογικό γιατί ο θερμικός αποδίδει σταθερά το ίδιο απο το 1o ml καυσίμου μέχρι το τελευταιο του ρεζερβουάρ και μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την αποδοσή του. Με τα ηλεκτρικά δεν συμβαίνει το ίδιο !!!!

ΚΡΙΜΑ και χτυπιέσαι όσα χρόνια σε ξέρω για αναπτυξη, προσέλκυση νέων και αγώνες.
    Αυτό είναι ..... διάβασε σε παρακαλώ τι σου γράφω παραπάνω !!!!

@ και στους δυό σας
    Εάν νομίζετε ότι μπορείτε να πετύχετε όλα αυτά που αναφέρετε στα πρώτα ποσταρίσματα, κόβωντας τα σουβλάκια και με τα περισεύμματα και ονειροπολώντας είστε βαθειά νυχτωμένοι.

Θα κάνετε μια πρώτη συνάντηση με ότι ναναι, θα τα σπάσετε όλα και μετά "πάπαλα"

Με ενοχλεί που τα παρακάμπτεται όλα έτσι απλοικά ... λέγοντας "θα κόψω τα σουβλάκια" και έχουμε όρεξη και θα τα καταφέρουμε

Ισως για αυτό τα Πολυτεχνεία μας ειναι πάτος !

Απογοητεύτηκα και απο τους δυό σας !
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 30 Οκτ 2012, 21:17:19 από Αναστάσιος Μαρκούσης » Καταγράφηκε

GRE-F-0611
    Nikolas K
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 30 Οκτ 2012, 19:30:31 »

Αν τσ κοστη ειναι μεγαλα ,τοτε ας καθιερωθει ενιαια ατρακτος,απο ενα arf ενδεχομενως και ας διαγωνιζεσαι στην κατασκευη του φτερου. Ή ας σχεδιαστει μια ατρακτος φθηνη,τυπου spad ας πουμε την οποια ομως θα πρεπει ολοι να κατασκευαζουν κ να χρησιμοποιουν.Τοτε ο διαγωνισμος θα γινεται για την πτερυγα και το setup. Η αποψη μου αυτη worths my two pennies οπως λενε και οι αγγλοι.απλα μια γνωμη.
    Καταγράφηκε

Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!

Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 30 Οκτ 2012, 20:19:26 »

Καλησπέρα. Νικόλα, σε ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου, άλλωστε όλοι αυτό κάνουμε, δίνουμε προτάσεις για να αποφασίσουμε όλοι μαζί έπειτα...
    Δέν μπορώ να σου απαντήσω με καθαρό μυαλό αυτή τη στιγμή, λυπάμαι... Δέν έχεις άδικο, δέν χρειάζονται δά και τόσα λεφτά... Όλοι έχουν ένα ESC και ένα μοτέρ, την μπαταρία και την τηλεμετρία που πρότεινα μπορεί να την δίνει η διοργάνωση, χτίσιμο με φόαμ ή μπάλσα και λίγο carbon, πού είναι τα εκατοντάδες ευρώ?

Βρέ Τάσο, γιατί με κάνεις έτσι ρέ γμτη? Δέν τολμάω να γράψω κάτι, είπα ότι θα με αποθάρρυνε, προσέχω μερικές φορές τί γράφω γιατί την ψιλιαζόμουνα ότι θα προκαλούσα αναστάτωση πάλι... Ζητήσαμε συγνώμη, ο Κος Γιώργος απέκλεισε τον άλλο Γιώργο (!), και πάλι γράφουμε εκεί και προσφέρουμε και μπορεί και να έρθουμε, είτε εγώ είτε ο Γιώργος, είτε και οι δύο...
    Οι διαχειριστές του Φόρουμ αποφάσισαν για το Νέο θέμα, δέν πίεσα κανέναν, ο πρόεδρος της διεθνούς CIAM συμφώνησε να το συζητήσουμε, γιατί να αναιρεί το ένα το άλλο? Ας γίνει και ο αγώνας της ΕΑΘ, ας γίνει και αυτός, δέν ξέρω... μάλλον εγώ είμαι λάθος.

Συγνώμη που συμμετέχω τόσο ενεργά και παθιασμένα, ίσως πρέπει να κάνω ένα διάλλειμμα και να σκεφτώ μερικά πράγματα, συγνώμη.
    Δέν μπορώ άλλες στεναχώριες, αρκετά τώρα τελευταία...
    Καταγράφηκε

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 30 Οκτ 2012, 20:58:50 »

Αποστολε μην στεναχωριεσε...! και μην κανεις κανα αστειο να τα παρατησεις...!

εγω την συγνωμη μου την ζητησα και φερθηκα αρκετα αντρικια. ο αγωνας της Ε.Α.Θ. αν και με απεκλησε εγω και παλι συνεχισα να δινω αν και οτι μπορω...!

Καταγράφηκε

GG 707
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 30 Οκτ 2012, 21:03:19 »

Nikolas K ειναι μια ωραια η εκδοχη που πρωτεινεις...! αλλα ισως να ριξει ακομη το κοστος η κατασκευη χειροποιητης ατρακτου...! ομως φανταζομαι οτι με μια καθιερομενη ατρακτο θα περιοριζομαστε και σε συμβατικο φτερο...!
    Καταγράφηκε

GG 707
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 30 Οκτ 2012, 21:15:26 »

Καλησπέρα. Νικόλα, σε ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου, άλλωστε όλοι αυτό κάνουμε, δίνουμε προτάσεις για να αποφασίσουμε όλοι μαζί έπειτα...
    Δέν μπορώ να σου απαντήσω με καθαρό μυαλό αυτή τη στιγμή, λυπάμαι... Δέν έχεις άδικο, δέν χρειάζονται δά και τόσα λεφτά... Όλοι έχουν ένα ESC και ένα μοτέρ, την μπαταρία και την τηλεμετρία που πρότεινα μπορεί να την δίνει η διοργάνωση, χτίσιμο με φόαμ ή μπάλσα και λίγο carbon, πού είναι τα εκατοντάδες ευρώ?

Βρέ Τάσο, γιατί με κάνεις έτσι ρέ γμτη? Δέν τολμάω να γράψω κάτι, είπα ότι θα με αποθάρρυνε, προσέχω μερικές φορές τί γράφω γιατί την ψιλιαζόμουνα ότι θα προκαλούσα αναστάτωση πάλι... Ζητήσαμε συγνώμη, ο Κος Γιώργος απέκλεισε τον άλλο Γιώργο (!), και πάλι γράφουμε εκεί και προσφέρουμε και μπορεί και να έρθουμε, είτε εγώ είτε ο Γιώργος, είτε και οι δύο...
    Οι διαχειριστές του Φόρουμ αποφάσισαν για το Νέο θέμα, δέν πίεσα κανέναν, ο πρόεδρος της διεθνούς CIAM συμφώνησε να το συζητήσουμε, γιατί να αναιρεί το ένα το άλλο? Ας γίνει και ο αγώνας της ΕΑΘ, ας γίνει και αυτός, δέν ξέρω... μάλλον εγώ είμαι λάθος.

Συγνώμη που συμμετέχω τόσο ενεργά και παθιασμένα, ίσως πρέπει να κάνω ένα διάλλειμμα και να σκεφτώ μερικά πράγματα, συγνώμη.
    Δέν μπορώ άλλες στεναχώριες, αρκετά τώρα τελευταία...

Δεν θέλω να το σχολιάσω για το νέο θέμα και που εγώ αναιρώ την διάθεση του κ. Παπαδόπουλου (προέδρου της CIAM) να μην το συζητήσουμε ?

Εσείς ονειροπολείτε και εγώ σας προσγειώνω δίνοντας σας ρεαλιστικά στοιχεία.

Σαν και σένα και εγώ, θέλω να πιστεύω ότι συμμετέχω ενεργά και παθιασμένα όπως και εσύ !!!!!
    Θεωρώ κάποια πράγματα απραγματοποίητα την παρούσα χρονική στιγμή και θα σου πω γιατι ....

1. ΘΕΩΡΩ απαράδεκτο να σχεδιάζεις αγώνα και να περιμένεις απο την διοργανώτρια αρχή να σου δώσει εξοπλισμό.
    2. Ειναι τόσο ισχνές οι αγελάδες  που φαντάζομαι ότι οι δοκιμές όσων προσπαθήσουν και αποβούν μοιραίες θα σταματήσουν τις προσπαθειες
    3. Αντε και πες ότι κάποιοι το τολμήσουν τα έξοδα για τις επανηλλημένες συγκεντρώσεις, μετακινήσεις φαγητό διαμονή, θα είναι υπέρογκα.

Αχ και φαντάζεσαι εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις ............... ΑΧΧΧΧ
    Καταγράφηκε

GRE-F-0611
    Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Μοντέλα σταθερών πτερύγων Ανύψωσης βάρους με ηλεκτρικό προωστικό σύστημα
    Μεταπήδηση σε: