Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.919 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 18 Αυγ 2026, 11:09:09

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 18 Αυγ 2026, 11:09:09

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:22]

από coach
    [Κυριακή, 16 Αυγ 2026, 11:22:33]

από Yiannis_S
    [Πέμπτη, 13 Αυγ 2026, 15:40:31]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309919
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 296
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 226
    Συνολικά: 228
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 13     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: FUTABA 14SG  (Αναγνώστηκε 56740 φορές)
    kotsak
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #75 στις: Κυριακή, 24 Φεβ 2013, 21:36:09 »

το θεμα ειναι αν ο αισθητηρας του robbe κανει συνεργαζεται με την 14αρα οκ 35 ευρο λογικη τιμη!!!!! αλλα η διπλαισα τιμη της futaba ενταξει το εχουν παρακανει πια, με λιγα ευρο parapanv  αγοραζεις πλυντηριο ρουχων και 7 κιλων σουπερ αυτοματο
     laugh  laugh  laugh
    Καταγράφηκε
    panioul
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #76 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2013, 22:14:57 »

Τελικά χθες προχώρησα σε παραγγελία του πρώτου αισθητήρα από tower. Πρόκειται για τον οπτικό αισθητήρα στροφών ο οποίος δεν έχει διαφορά στην τιμή από Ευρώπη. Περιμένω να τον εγκαταστήσω και να σας πω εντυπώσεις. Υπάρχει κάποιος που έχει εγκαταστήσει αισθητήρες;
    Καταγράφηκε

Ιωαννίδης Παναγιώτης
    Ένωση Αερομοντελιστών Θεσσαλονίκης
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #77 στις: Παρασκευή, 1 Μαρ 2013, 08:18:50 »

Καλημέρα,

Με ενημέρωσαν χθές απο τα Πορτα Πόρτα να παραλάβω τον αισθητήρα Vario, οπότε θα δουμε τι παίζει ....

Εν αναμονή λοιπόν

Τελικά χθες προχώρησα σε παραγγελία του πρώτου αισθητήρα από tower. Πρόκειται για τον οπτικό αισθητήρα στροφών ο οποίος δεν έχει διαφορά στην τιμή από Ευρώπη. Περιμένω να τον εγκαταστήσω και να σας πω εντυπώσεις. Υπάρχει κάποιος που έχει εγκαταστήσει αισθητήρες;

Εγώ φίλε μου ψωνίζω τα πάντα για Futaba απο τον κ. Μαργαρώνη RCSamos. Σε πολλές περιπτώσεις οι τιμές του είναι καλύτερες απο Ευρώπη, βλέπε Lindinger και χωρίς μεταφορικά. Να σου δώσω ένα παράδειγμα .... το Vario και κάτι σέρβο Futaba 3150, μου τα έδωσε φθηνότερα απο τον Lindinger και ΧΩΡΙΣ μεταφορικά !
    Εχω και την άνεση να πάρω να μιλήσω όπως και όλοι μας φατάζομαι. Στον Tower .... ?

Βέβαια όπως βολεύεται ο καθένας ...
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    kotsak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #78 στις: Παρασκευή, 1 Μαρ 2013, 08:53:04 »

στο site του rcsamos δεν υπαρχουν  sensores
    ενδιαφερωμαι και εγω σχετικα για θερμοκρασιας Ολοι οι futaba κανουν για ολες τις τ/κ η καθε τ/κ εχει τους δικους της
    Καταγράφηκε
    nickhawk
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #79 στις: Παρασκευή, 1 Μαρ 2013, 16:22:09 »

Υπάρχει και μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία                         http://www.der-schweighofer.at/artikel/106896/modellsport?query=lipo+2800
    Καταγράφηκε

Νίκος Γραμματικάκης Ε.Α.Θ
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #80 στις: Παρασκευή, 1 Μαρ 2013, 18:20:06 »

στο site του rcsamos δεν υπαρχουν  sensores
    ενδιαφερωμαι και εγω σχετικα για θερμοκρασιας Ολοι οι futaba κανουν για ολες τις τ/κ η καθε τ/κ εχει τους δικους της

Στείλτου email η πάρτον ενα τηλέφωνο ... η ρωτα εμενα που το ψαχνω !
    Καταγράφηκε

GRE-F-0611
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #81 στις: Παρασκευή, 1 Μαρ 2013, 19:29:17 »

Καλησπέρα,

Δείτε αυτό το link:

http://www.flyinggiants.com/forums/attachment.php?attachmentid=542668&d=1361770326

Κατεβασα το manual και το πέρασα μια γρήγορα. Εχει αρκετές δυνατότητες για το μέσο μοντελιστή. Ωστόσο λοίπουν τα Conditions από το Airplane Mode(τα οποία μπορείς να φτάξεις με άλλο τρόπο, το έχω κάνει στην 8FG), στο Glider και το Heli είναι διαθέσιμα.

Υπάρχει κάτι που έχουν η 12Ζ και η 14ΜΖ που δεν είμαι σίγουρος αν το κάνει, λέγεται Logic Switch και το χρησιμοποιούν πολλοί πιλότοι στο F3A όταν θέλουν να αυξήσουν την κίνηση σε κάποια πηδάλια χωρίς διακόπτη αλλά ανάλογα με τη θέση των stick.

Αν το έχει αυτό τότε σκέφτομαι άμεση αντικατάσταση τόσο της 14ΜΖ όσο και της 8FG.

Τέλος κάτι που μου άρεσε είναι ότι μπορείς να ρυθμίσεις το stick tension εξωτερικά. Thumbs up
    Καταγράφηκε
    panioul
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #82 στις: Παρασκευή, 1 Μαρ 2013, 23:30:13 »

Διαβάζοντας στο flyinggiants στο αντίστοιχο thread για την 14sg λέει ότι μπορούν να οριστούν logic switches για διάφορα conditions χωρίς όμως να αναφέρει κατι περισσότερο...
    Καταγράφηκε

Ιωαννίδης Παναγιώτης
    panioul
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #83 στις: Παρασκευή, 1 Μαρ 2013, 23:41:57 »

Εγώ φίλε μου ψωνίζω τα πάντα για Futaba απο τον κ. Μαργαρώνη RCSamos. Σε πολλές περιπτώσεις οι τιμές του είναι καλύτερες απο Ευρώπη, βλέπε Lindinger και χωρίς μεταφορικά. Να σου δώσω ένα παράδειγμα .... το Vario και κάτι σέρβο Futaba 3150, μου τα έδωσε φθηνότερα απο τον Lindinger και ΧΩΡΙΣ μεταφορικά !
    Εχω και την άνεση να πάρω να μιλήσω όπως και όλοι μας φατάζομαι. Στον Tower .... ?

Το όπως βολεύεται έχει πολλές μεταφράσεις.....αν εννοείς ότι θα έπρεπε να υποστηρίζουμε τα ελληνικά μαγαζιά τότε θα σου πω απλά πως την τηλεκατεύθυνσή μου την πήρα από τοπικό κατάστημα, όπως και την προηγούμενή μου...όπως και την πρώτη μου κτλ. κτλ. Την αγορά την έκανα από tower μόνο και μόνο γιατί ήθελα να παραγγείλω κάποια πράγματα που δεν έβρισκα εδώ και συμπλήρωσα την παραγγελία μου. Με τον κ. Γιώργο στη Σάμο έχω άριστη συνεργασία και με έχει εντυπωσιάσει με τον επαγγελματισμό του και την διάθεση του για να εξυπηρετήσει. Η αλήθεια είναι ότι σε μία σύντομη έρευνα που είχα κάνει δεν υπήρχαν στο site του και σήμερα βλέπω ότι έχει μόνο το GPS προφανώς φέρνοντας μαζί με το δικό σου και ένα κομμάτι ακόμα. Τέλος για το θέμα της επικοινωνίας ειδικά για τον tower όσες φορές χρειάστηκε να γίνει τότε ήταν πολύ πιο άμεση από πολλά καταστήματα Έλλάδας και Ευρώπης προσφέροντας μάλιστα λύσεις σε καταστάσεις για τις οποίες δεν έφερε ευθύνη...
    Καταγράφηκε

Ιωαννίδης Παναγιώτης
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #84 στις: Παρασκευή, 1 Μαρ 2013, 23:55:32 »

Διαβάζοντας στο flyinggiants στο αντίστοιχο thread για την 14sg λέει ότι μπορούν να οριστούν logic switches για διάφορα conditions χωρίς όμως να αναφέρει κατι περισσότερο...

Ναι αναμενω απαντηση απο τον S.Kaluf τον εκπροσωπο της Hobbico...μαλλον δεν υπαρχει logic switch αν δεν υπαρχει flight condition κατι που δεν υποστηριζεται στο airplane mode. Ας ελπισουμε πως θα βγει καποιο σχετικο software update στο μελλον.
    Καταγράφηκε
    panioul
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #85 στις: Παρασκευή, 1 Μαρ 2013, 23:59:20 »

Αμα σου πω ότι τώρα είδα ότι το ρωτούσες εσύ!!!!    Cheesy sorry!!
    Καταγράφηκε

Ιωαννίδης Παναγιώτης
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #86 στις: Σάββατο, 2 Μαρ 2013, 11:11:05 »

Το όπως βολεύεται έχει πολλές μεταφράσεις.....αν εννοείς ότι θα έπρεπε να υποστηρίζουμε τα ελληνικά μαγαζιά τότε θα σου πω απλά πως την τηλεκατεύθυνσή μου την πήρα από τοπικό κατάστημα, όπως και την προηγούμενή μου...όπως και την πρώτη μου κτλ. κτλ. Την αγορά την έκανα από tower μόνο και μόνο γιατί ήθελα να παραγγείλω κάποια πράγματα που δεν έβρισκα εδώ και συμπλήρωσα την παραγγελία μου. Με τον κ. Γιώργο στη Σάμο έχω άριστη συνεργασία και με έχει εντυπωσιάσει με τον επαγγελματισμό του και την διάθεση του για να εξυπηρετήσει. Η αλήθεια είναι ότι σε μία σύντομη έρευνα που είχα κάνει δεν υπήρχαν στο site του και σήμερα βλέπω ότι έχει μόνο το GPS προφανώς φέρνοντας μαζί με το δικό σου και ένα κομμάτι ακόμα. Τέλος για το θέμα της επικοινωνίας ειδικά για τον tower όσες φορές χρειάστηκε να γίνει τότε ήταν πολύ πιο άμεση από πολλά καταστήματα Έλλάδας και Ευρώπης προσφέροντας μάλιστα λύσεις σε καταστάσεις για τις οποίες δεν έφερε ευθύνη...

Φίλε μου δεν σε κατηγόρησα !
    Απλώς ο κ. Μαργαρώνης έχει τις φθηνότερες τιμές στην γή στα είδη Futaba που δραστηριοποιούμαστε ... αυτό !
    Είναι κρίμα να μην το εκμεταλλευτούμε !

Υπάρχει και μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία
    http://www.der-schweighofer.at/artikel/106896/modellsport?query=lipo+2800

Εκτιμώ ότι την παρήγγειλες ήδη futabafumara futabafola !

Καταπληκτικό σε διαστάσεις και βάρος το Vario sensor, ελπίζω να κάνει ότι υπόσχεται !
    http://www.robbe.de/vario-sensor.html

« Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 2 Μαρ 2013, 11:53:12 από Αναστάσιος Μαρκούσης » Καταγράφηκε

GRE-F-0611
    panioul
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #87 στις: Σάββατο, 2 Μαρ 2013, 15:05:43 »

Άντε περιμένουμε νεώτερα από το Vario όποτε μπορέσεις....ελπίζω στο τέλος να έχουμε τα μάτια μας στα αεροπλάνα και όχι στην τηλεκατεύθυνση!
    Καταγράφηκε

Ιωαννίδης Παναγιώτης
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #88 στις: Σάββατο, 2 Μαρ 2013, 20:32:52 »

Άντε περιμένουμε νεώτερα από το Vario όποτε μπορέσεις....ελπίζω στο τέλος να έχουμε τα μάτια μας στα αεροπλάνα και όχι στην τηλεκατεύθυνση!

Θα κάνεις λίγο υπομονή, μέχρι τότε όμως μπορείς να δεις μια συγκριτική φωτογραφία δύο πομπών ...

Μπορώ να πώ ότι η 14SG είναι μια "χορταστική" τηλεκατεύθυνση με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και καμμιά σχέση φθηνοδουλειάς όσον αφορά την εξωτερική της εμφάνιση.
    Οι διαστάσεις της, όπως φαίνεται και από την φωτογραφία, είναι της "μεγάλης" κατηγορίας της εταιρίας και μου θύμισε αρκετά την 10CP.
    Η οθόνη της, γνωστή μας απο την 8FG, είναι φωτιζόμενη με backlight και απολαυστική, εάν θα μπορούσα να επιλέξω αλλά θα προτιμούσα αυτήν της 12Ζ.
    Κατα τ 'άλλα το μενού της είναι βασισμένο στην φιλοσοφία της Futaba δλδ System, Linkage και Model menu.
    Η εναλλάγή μεταξύ συστημάτων FASSTest, FASST και S-FHSS γίνεται εύκολα και απροβλημάτιστα.
    Σε δοκιμές που έκανα, αλλάζοντας τα μοντέλα απο το μενού οι δέκτες λειτούργησαν ακαριαία χωρίς καμμιά παρέμβαση, όπως για παράδειγμα Bind.

'Ανετα θα έλεγα ότι η 8FG μπροστά της είναι "φθηνοκατασκευή" με χαμηλότερης ποιότητας υφής πλαστικό και ότι ο 14SG είναι ένας πομπός που θα καλύψει τους πάντες. Θα πρέπει να τονίσω ότι το software που φοράνε είναι εφάμιλλο με μόνη διαφορά την τηλεμετρία και το modulation.

Εάν κάποιος ρωτάει εάν αξίζει τα λεφτά του απαντώ ΝΑΙ και μάλλον είναι υποτιμημένος σε σχέση με αυτά που έχουμε δεί έως τώρα απο την Futaba.

* 14SGvs12Z.JPG (123.23 KB, 1198x776 - εμφανίστηκε 406 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 2 Μαρ 2013, 21:59:01 από Αναστάσιος Μαρκούσης » Καταγράφηκε

GRE-F-0611
    panioul
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #89 στις: Σάββατο, 2 Μαρ 2013, 23:36:36 »

Λοιπόν μετά απο μία εβδομάδα σχεδόν ρυθμίσεων και άλλων δοκιμών σήμερα ήρθε η ώρα να φορτίσω την μπαταρία της για πρώτη φορά. Εκείνο που με παραξένεψε είναι ότι η τηλεκατεύθυνση έσβησε ξαφνικά χωρίς ΚΑΜΙΑ προειδοποίηση. Είχα προσέξει βέβαια οτι η τάση της ήταν πολύ χαμηλά....(6,5Volt) αλλά περίμενα ότι θα έδινε ηχητικό σήμα. Αυτό πρέπει να το ψάξω...Η δεύτερη έκπληξη ήρθε όταν πήγα να βγάλω το pack μεσα από τον πομπό για να το φορτίσω.....και ο robbe έχει μέσα τη LiPo 2800mAh μπαταρία!!!! Τωρα που το έψαξα στο site του είδα πως και ο φορτιστής που δίνει είναι για Lipo.....Τα σχόλια δικά σας....
    Καταγράφηκε

Ιωαννίδης Παναγιώτης
    Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 13     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: FUTABA 14SG
    Μεταπήδηση σε: