Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.917 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 17 Αυγ 2026, 17:52:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 17 Αυγ 2026, 17:52:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:23]

από coach
    [Χθες στις 11:22]

από Yiannis_S
    [Πέμπτη, 13 Αυγ 2026, 15:40:31]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309917
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 269
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 136
    Συνολικά: 138
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 13     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: FUTABA 14SG  (Αναγνώστηκε 56680 φορές)
    panioul
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #90 στις: Κυριακή, 3 Μαρ 2013, 12:36:43 »

Προσπαθώ εδώ και 2 μέρες να ρυθμίσω ένα Futaba GY520. Δεν μπορώ με τίποτα στην τηλεκατεύθυνση να το κάνω να ξεκινήσει σε AVCS mode. Μήπως κάποιος έχει κάνει παρόμοιο setup με την 14SG;
    Καταγράφηκε

Ιωαννίδης Παναγιώτης
    Ένωση Αερομοντελιστών Θεσσαλονίκης
    billiano
    Aeromodeller Hero Member

Ζητω το Δ.Ν.Ταμειο Που Με Εκανε Ν'αρχισω Το Λαχειο

« Απάντηση #91 στις: Δευτέρα, 4 Μαρ 2013, 02:34:31 »

ιντερνετ εψαξες  ?
    Καταγράφηκε

Sponsored Απο Την Τσεπη Μου.....Και τα Λεφτα Απο Τα Καλαντα Γιατι Με Συμπαθει Η Γειτονια.....
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #92 στις: Δευτέρα, 4 Μαρ 2013, 04:08:02 »

Προσπαθώ εδώ και 2 μέρες να ρυθμίσω ένα Futaba GY520. Δεν μπορώ με τίποτα στην τηλεκατεύθυνση να το κάνω να ξεκινήσει σε AVCS mode. Μήπως κάποιος έχει κάνει παρόμοιο setup με την 14SG;

Ειχες σετάρει παλαιότερα σε φουτάμπα??! Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα??
    Καταγράφηκε
    panioul
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #93 στις: Δευτέρα, 4 Μαρ 2013, 23:22:33 »

ιντερνετ εψαξες  ?

Έφαγα τον τόπο!!

Λοιπόν πριν είχα ένα gyro hitec ρυθμισμένο στην 10C και δούλευε μια χαρά. Αποφάσισα να αλλάξω gyro και πήρα το 520 το οποίο προσπάθησα πρώτη φορά να το ρυθμίσω με τη 14άρα. Ενώ κάνω όλες τις ρυθμίσεις όπως λέει το manual και του gyro και του πομπού, και έχοντας ρυθμίσει να αλλάζει mode με διακόπτη το gyro επιμένει να ξεκινάει σε normal mode και να μην αλλάζει σε AVCS. Μετά το initialisation μένει σταθερά αναμένο σε μπλέ χρώμα το gyro. Το θέμα είναι ότι όλες οι άλλες ρυθμίσεις του gyro φαίνεται να γίνονται κανονικά και μάλιστα όταν κουνάω το ελικόπτερο το gyro ανταποκρίνεται αφού αναβοσβήνει το led είτε σε μπλέ είτε σε κόκκινο χρώμα. Άλλαξα τα καλώδια και έβαλα καινούρια, επίσης τα άλλαξα μεταξύ τους θέση μπας και είχα κάνει μακακία, έκανα reset data το γυροσκόπιο αλλά τίποτα δε βοήθησε. Στο τέλος χωρίς να αλλάξω καμία απολύτως ρύθμιση στην τηλεκατεύθυνση σύνδεσα το hitec γυροσκόπιο το οποίο μόλις άναψα το δέκτη εκίνησε κανονικότατα σε heading hold mode και έπειτα άλλαζε mode από τον διακόπτη. Πολύ φοβάμαι ότι έχω κάποιο πρόβλημα στο gyro (πιθανών στην είσοδο του gain) αλλά προσπαθώ να το επαληθεύσω...   Sad
    Καταγράφηκε

Ιωαννίδης Παναγιώτης
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #94 στις: Τετάρτη, 6 Μαρ 2013, 01:30:33 »

Σήμερα έκανα το πρώτο bind, πλήρης συμβατότητα με 8FG.  Thumbs up

Έτοιμοι για πτήση.

* 14SG.jpg (119.66 KB, 768x576 - εμφανίστηκε 742 φορές.)
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #95 στις: Τετάρτη, 6 Μαρ 2013, 01:54:49 »

ιντερνετ εψαξες  ?

Έφαγα τον τόπο!!

Λοιπόν πριν είχα ένα gyro hitec ρυθμισμένο στην 10C και δούλευε μια χαρά. Αποφάσισα να αλλάξω gyro και πήρα το 520 το οποίο προσπάθησα πρώτη φορά να το ρυθμίσω με τη 14άρα. Ενώ κάνω όλες τις ρυθμίσεις όπως λέει το manual και του gyro και του πομπού, και έχοντας ρυθμίσει να αλλάζει mode με διακόπτη το gyro επιμένει να ξεκινάει σε normal mode και να μην αλλάζει σε AVCS. Μετά το initialisation μένει σταθερά αναμένο σε μπλέ χρώμα το gyro. Το θέμα είναι ότι όλες οι άλλες ρυθμίσεις του gyro φαίνεται να γίνονται κανονικά και μάλιστα όταν κουνάω το ελικόπτερο το gyro ανταποκρίνεται αφού αναβοσβήνει το led είτε σε μπλέ είτε σε κόκκινο χρώμα. Άλλαξα τα καλώδια και έβαλα καινούρια, επίσης τα άλλαξα μεταξύ τους θέση μπας και είχα κάνει μακακία, έκανα reset data το γυροσκόπιο αλλά τίποτα δε βοήθησε. Στο τέλος χωρίς να αλλάξω καμία απολύτως ρύθμιση στην τηλεκατεύθυνση σύνδεσα το hitec γυροσκόπιο το οποίο μόλις άναψα το δέκτη εκίνησε κανονικότατα σε heading hold mode και έπειτα άλλαζε mode από τον διακόπτη. Πολύ φοβάμαι ότι έχω κάποιο πρόβλημα στο gyro (πιθανών στην είσοδο του gain) αλλά προσπαθώ να το επαληθεύσω...   Sad

Δν το νομιζω ... Κατι κανεις λαθος.. Και ας δουλετει το αλλο γυροσκοπιο..
    Καταγράφηκε
    panioul
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #96 στις: Τετάρτη, 6 Μαρ 2013, 09:05:01 »

Και γω αυτό πιστεύω γι' αυτό δεν έχω χάσει τις ελπίδες μου. Η μόνη λύση όμως πιστεύω πως είναι να δοκιμάσω από κάποιον άλλον ένα 520 χωρίς να αλλάξω καθόλου τις παραμέτρους στην τηλεκατεύθυνση. Αν μπεί σε AVCS mode τότε κλάφτα... Από την άλλη δεν μπορώ να σκεφτώ και κάτι άλλο να έχει πάει στραβά...
    Καταγράφηκε

Ιωαννίδης Παναγιώτης
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #97 στις: Τετάρτη, 13 Μαρ 2013, 22:36:31 »

14SG vs 14MZ

14SG - Airplane Mode

- Εχει ολες τις λειτουργιες της 14ΜΖ εκτος από περισσότερα wing types, conditions, logic switch
    - Ειναι πιο εργονομικη και ελαφρυα
    - Εχει μεγαλυτερη αυτονομια λογω χαμηλης καταναλωσης
    - Εχει τηλεμετρια και υποστηριζει δεκτες HV και πρωτοκολο FASSTest καθως FHSS
    - Υποστηριζει binding 2 δεκτων 7ch με αυξητικο αριθμο καναλιων στον 2ο. Ο 1ος δεκτης 1-7ch και ο 2ος 8-14ch
    - Εξωτερικο stick adjustment σε ολα τα stick εκτος απο γκαζι
    - Υποστηριζει μπαταρια NiMh και LiPo

14ΜΖ - Airplane Mode

- Στιβαρη και βαρυα κατασκευη με εγχρωμη οθονη
    - Οχι τοσο εργονομικη
    - Logic Switch, 8 Conditions, in flight KE (Knife Edge) Mix adjustment
    - Καλυτερο stick (κατα τη γνωμη μου)
    - Εξωτερικο stick adjustment σε ολα τα stick
    - Παλιας τεχνολογιας μπαταρια LiIon η οποια ειναι ακριβη αν την παρεις γνησια. Οι μαιμουδες προσοχη μπορει να σας προκαλεσουν προβληματα...

* 14SG_1.jpg (77.16 KB, 768x576 - εμφανίστηκε 634 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 13 Μαρ 2013, 22:52:52 από 3DJunk » Καταγράφηκε
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #98 στις: Τετάρτη, 13 Μαρ 2013, 22:37:12 »

...

* 14SG_2.jpg (96.43 KB, 922x692 - εμφανίστηκε 648 φορές.)
    Καταγράφηκε
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #99 στις: Τετάρτη, 13 Μαρ 2013, 22:38:27 »

Προβληματα εργονομιας στη 14ΜΖ..πραγματικα ενοχλητικο...αν βαζεις το δαχτυλο σου εκει την ωρα που πετας...

* 14SG_4.jpg (83.34 KB, 922x692 - εμφανίστηκε 662 φορές.)
    Καταγράφηκε
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #100 στις: Τετάρτη, 13 Μαρ 2013, 22:40:24 »

14SG καλυτερο κρατημα χωρις προβληματα εργονομιας...

* 14SG_5.jpg (78.7 KB, 922x692 - εμφανίστηκε 641 φορές.)
    Καταγράφηκε
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #101 στις: Δευτέρα, 18 Μαρ 2013, 20:36:57 »

Καλησπέρα,

Δυστυχώς προβλήματα με τη 14SG και τους δέκτες FASST (Οχι FASSTest) στο πρωτο crash test που εγινε... Sad

Πραγματικά είναι η πρώτη μου φορά που μου κλειδώνει σύστημα Futaba στα 2.4GHz και είναι σοκαριστικό όταν πρόκειται με ενα απο τα καλυτερα σου αεροπλάνα στο οποίο μόνο τα servo κοστίζουν πολυ παραπάνω από την ΤΚ. Σοκαριστικό είναι επισης το να σκεφτείς πως το μοντέλο σου έχει κλειδώσει σε knife edge και κατευθύνεται προς την Εθνική Οδο Αθηνών Λαμίας. Λοιπόν δεν θέλω να δώσω περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν, οι φιλοι μοντελιστές που με  γνωρίζουν προσωπικα ξέρουν πόσο προσέχω τα πράγματα μου και πόσο σχολαστικος έιμαι. ΕΛΠΙΖΩ πως θα βρεθεί λύση με το κατάστημα στην Ελλάδα από το οποιο αγοράστηκε και να με αντιμετωπίσουν ως μοντελιστη και οχι σαν την κα Μάρω που αγοράζει ψυγείο από τον Κωτσόβολο.  Wink

Στο video υπάρχουν μάρτυρες που είδαν το περιστατικό καθώς και με βοήθησαν στα περαιτερω test που έκανα. Στόχος μου είναι να πετάω και να περναω καλα χωρις αγχος με αξιοπιστο παντα εξοπλισμο...επισης το ιδιο αεροπλανο με το ιδιο ακριβως setup εχει πεταξει και με την 8FG SUPER χωρις κανενα απολυτως προβλημα.

« Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 18 Μαρ 2013, 20:49:58 από 3DJunk » Καταγράφηκε
    GeorgeC
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #102 στις: Δευτέρα, 18 Μαρ 2013, 21:21:22 »

+1
    Καταγράφηκε
    panioul
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #103 στις: Δευτέρα, 18 Μαρ 2013, 22:30:36 »

Νικόλα καλησπέρα. Διάβαζα το απόγευμα το post σου στο Flying giants και ανησυχούσα και γω μαζί σου. Τώρα το διαβάζω και το βλέπω και εδώ. Ανησυχώ γιατί πήρα και γω την ίδια τηλεκατεύθυνση μένοντας πιστός στην αξιοπιστία της Futaba για 5η συνολικά τηλεκατεύθυνση. Ζήλευα και απορούσα ταυτόχρονα όταν διάβαζα τους ξένους να σε προτρέπουν να την επιστρέψεις στο service για να την ελέγξουν και άλλα τέτοια σχετικά. Αλήθεια εδώ στην Ελλάδα γιατί όλα αυτά μας μοιάζουν ουτοπικά;;; Πριν χρόνια είχα ένα πρόβλημα με έναν δέκτη 9κάναλο της Futaba (τον ακριβότερο δέκτη της Futaba, εκείνα τα χρόνια) τον οποίο είχα αφήσει στο μαγαζί από όπου τον αγόρασα για να τον στείλει για έλεγχο...Ουδέποτε πήγε για έλεγχο και τον παρέλαβα πίσω μετά από 3 μήνες που τον είχε πιάσει η σκόνη πάνω στο γραφείο που τον άφησα. Τον είχα αγοράσει τότε από το μαγαζί εκείνο υποστηρίζοντας τον ιδιωκτήτη του μαγαζιού, εις γνώσην μου ότι τον αγόραζα ακριβότερα μόνο και μόνο ελπίζοντας σε πράγματα τα οποία φαντάζουν λίγο ξένα στην Ελλάδα. Τέλος πάντων...Τη δικιά μου τηλ/νση την πήρα επίσης από Ελλάδα και μάλιστα είναι εισαγωγή μέσω Robbe. Η δικιά σου είναι robbe; To ρωτάω αυτό γιατί πιστεύω πως ο Robbe υποστηρίζει καλύτερα τα προιόντα του και πιστεύω ότι μπορείτε να τη στείλετε για έλεγχο μέσω του καταστήματος που την πήρες.
    Καταγράφηκε

Ιωαννίδης Παναγιώτης
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #104 στις: Δευτέρα, 18 Μαρ 2013, 22:45:46 »

Γεια σου φιλε μου,

Ισως το δικο μου ειναι μεμονωμενο περιστατικο και δεν ισχυει για ολες τις ΤΚ. Δεν ειναι Robbe ειναι απο αλλο Ευρωπαικο οικο.

Για εμενα για κατι που εχει χρησιμοποιηθει σκαρτες 2 φορες, δεν τηθεται θεμα να σταλει πισω θα απαιτησω να αντικασταθει. Οπως εγραψα πιο πανω δεν ειμαι η κα Μαρω που ψωνισε απο τον Κωτσοβολο ψυγειο οσο υπεροπτικο κι αν ακουγεται αυτο. Εδω παιζονται καποια χρηματα μοντελων, κοπος, ψυχικη οδυνη και η ασφαλεια μας. Επισης οπως εγραψα εχω απαιτησεις απο τον εξοπλισμο που χρησιμοποιω τοσο σε αξιοπιστα οσο και σε αποδοση λογω του τροπου που πεταω ή προσπαθω να πεταξω τουλαχιστον...

Στηριζουμε τα ελληνικα καταστηματα καιρος να μας στηριξουν και αυτα σε τετοιες περιπτωσες. Thumbs up Ειμαι σιγουρος πως θα το πραξουν. Καιρος να αποκτησουν ολες οι επιχειρησεις "πελατοκεντρικη" κουλτουρα, ιδιατερα σε περιοδο κρισης αυτο μετραει.

Για την πορεια της ΤΚ μου θα εχετε δημοσια ενημερωση εδω... Wink

Φιλικα
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 13     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: FUTABA 14SG
    Μεταπήδηση σε: