Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.692 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 16:28:32

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 16:28:32

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από ΗΑWK 100
    [Σήμερα στις 00:24]

από Markhelis
    [Χθες στις 15:03]

[Χθες στις 08:22]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 09:28:56]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309692
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 107
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 41
    Συνολικά: 42
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Φουσκωμένες LiPo...και τι κάνουμε όταν δουλεύουν χωρί&#  (Αναγνώστηκε 10836 φορές)
    gvertical
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

HI ALL

« Απάντηση #45 στις: Τετάρτη, 28 Νοε 2012, 15:42:09 »

θα γραψει η πειρα 4χρονων! καντε στη μπαντα ολοι! 
    1, εχω αφησει και μια εβδομαδα, χωρις προβλημα.
    2, δεν φορτιζω στο αμαξι, δεν ξερω. φορτιζω παντα μετα μια ωρα και δεν εχω προβλημα.
    3, εγω αν ενα κελι ειναι 4.20 και το αλλο ειναι 4,17 κανω μπαλανς αν ειναι πιο πανω δεν κανω.(δηλ. 0,3 διαφορα).
    4, δεν το κανω ποτε.
    5, τα αφηνω οσο πανε.
    γενικα μην αγχωνεσε τοσο πολυ με τις μπαταριες, πετα-πετα-πετα!
    αν μιλας για 12σελα σεταπ τοτε σοβαρευουν τα πραγματα, ετσι!
    Καταγράφηκε

live simply, so other people can simply live!
    nikpapvolcan
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #46 στις: Σάββατο, 8 Δεκ 2012, 10:59:07 »

Πάρα πολύ χρήσιμο το συγκεκριμένο θέμα, διαβάζοντάς το έμαθα αρκετά πράγματα που μέχρι τώρα τα αγνοούσα.
    Ομως ακόμα έχω κάποιες απορίες και αν έχετε την καλοσύνη θα ήθελα να με διαφωτίσετε ως ποιο έμπειροι από εμένα.

1) Χρησιμοποιώ lipo μπαταρίες στους δέκτες των μοντέλων μου & στην τ/κ. Στις φορτίζω και πετάω μέχρι το κάθε κελί να πέσει κάτω από τα 3.87V εως 3.82V, Όμως μπορεί να μην “αδειάσουν” την ημέρα που πήγα να πετάξω και να τις αφήσω με το φορτίο που έχουν μέχρι την επόμενη φορά που μπορεί να είναι & μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων ή όταν ξανά πάω να πετάξω να τις ξανά φορτίσω. Θέλουν & αυτές storage μετά το πέρας των 2 ημερών? την μπαταρία της τ/κ μπορεί να την αφήσω σε αυτή την κατάσταση και για διάστημα μεγαλύτερο του μήνα, πόσο καταστροφικό είναι αυτό για την μπαταρία.

2) Αν τις παραπάνω μπαταρίες τις ξανά φορτίσω αμέσως μετά την τελευταία πτήση χωρίς να κάνω storage υπάρχει πρόβλημα.

3) Ο φορτιστής μου ενώ ολοκληρώνει την φόρτιση δεν δείχνει ότι όλα τα κελιά έχουν 4.20, πχ σε 3σελες μπαταρίες το ένα έχει 4.20 και τα υπόλοιπα 4.19, μερικές φορές έχει τύχη το κάθε κελί να έχει και διαφορετική τιμή πχ το 1 κελί 4.20, το 2 κελί 4.19 & το 3 κελί 4.18, πόσο επηρεάζει αυτό την απόδοση και την διάρκεια ζωής της μπαταρίας αν δεν κάνω balancer ?

4) Αν σταματήσω την διαδικασία της φόρτισης πχ στα 4.17 με 4.18 και αν όλα τα κελιά δεν έχουν το ίδιο φορτίο & στην συνέχεια κάνω balancer είναι σωστό ή όχι. Διάβασα ότι δεν επηρεάζει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, είναι σωστή αυτή η άποψη ?

5) Αν όταν κάνω storage τα volt πέσουν κάτω από 3.80 ανά κελί πχ 3.75 μειώνω την απόδοση και την ζωή της μπαταρίας ? Στο συγκεκριμένο άρθρο διάβασα ότι δεν μειώνει την ζωή της μπαταρίας, είναι σωστή αυτή η άποψη ?

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Καλημέρα σας, κάποιος άλλος δεν υπάρχει να μου λύσει τις απορίες μου
    για να ασχοληθώ ποιο σοβαρά με τα ηλεκτρικά μοντέλα 

σας ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων
    Καταγράφηκε
    pagani
    Aeromodeller Sr. Member

Kostas Laliotis

« Απάντηση #47 στις: Σάββατο, 8 Δεκ 2012, 11:33:21 »

1φιλε μου τις μπαταριες για δεκτη και τκ εγω τις φορτιζω καθε ενα μηνα η οταν ξεφορτισουν, και να χαλασουν σε 2 χρονια θαεχουν βγαλει τα λεφτα τους, αν χαλασουν,
    2δεν υπαρχει κανενα προβλημα
    3 μην κοιτας τι λεει ο φορτιστης, ολα αυτα ειναι στο περιπου, αν δεις ενα στοιχειο 4 10 φορτισμενο και δεν παει κοντα στο 4 16 με τιποτα τοτε σημαινει οτι εχει χαλασει και συντομα θα σου κανει αλλα περιεργα σχεδια οπως το να μην μπαλανσαρει η να μη φορτιζει καθολου,
    4εγω πολλες φορες αν βιαζομαι ακομα και τα 12σελα μολις φτασουν 4 18 τα βγαζω χωρις να κανουν balance αλλα οχι συχνα,
    5κατω απο 3,4 μειωνετε η ζωη τηε μπαταριας παντα θεωρητικα.

6και σημαντικοτερο μην τρελενεσαι με τις μπαταριες, ειναι εργαλεια για να μας εξυπερετουν αναλωσιμα οπως ολα. να τις σεβεσαι και να τις προσεχεις αλλα και να τις λιωνεις στο παιξιμο.
    επισης για το storage σε μικρες μπαταριες εγω δεν κανω σιγα μηνα κτσω ποση ωρα να κανω στην 2σελη storage. και μετα παλι φορτιση, στις μεγαλες ομως δεν τις αφηνω φορτισμενες πανω απο 2 μερες, συνηθως κανω ενα hover στον κηπο να ξεφορτισουν , δεν χρειαζετε storage στο 3,80 με balance ακριβως, σιγα πια
    αυτη ειναι η δικη μου αποψη παντα ετσι
    Καταγράφηκε
    nikpapvolcan
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #48 στις: Κυριακή, 9 Δεκ 2012, 14:04:43 »

Τις lipo μπαταρίες που χρησιμοποιείτε στα θερμικά μοντέλα (για τους δέκτες) για την κίνηση των σέρβο
    τις κάνετε storage κάθε φορά που γυρνάτε σπίτι μετά απο τις πτήσεις που κάνετε ? 
    Εγώ συνήθως όταν γυρνάω πίσω οι μπαταρίες μου έχουν φορτίο απο 3.88 εως 3.85
    και τις ξανά φορτίζω όταν θα ξανά πάω για πτήσης χωρίς να τις κάνω storage, είναι σωστό αυτό ή όχι.
    Καταγράφηκε
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #49 στις: Κυριακή, 9 Δεκ 2012, 20:06:55 »

1 φιλε μου τις μπαταριες για δεκτη και τκ εγω τις φορτιζω καθε ενα μηνα η οταν ξεφορτισουν, και να χαλασουν σε 2 χρονια θαεχουν βγαλει τα λεφτα τους, αν χαλασουν,
    2 δεν υπαρχει κανενα προβλημα

Στο λέει ξεκάθαρα...
    Και νομίζω ότι αν υπήρχε πρόβλημα τότε δεν θα υπήρχαν και οι lipo για πομπούς.
    Εγώ προσωπικά έχω μία ζιππυ 2500 στην τ/κ που χρειάζεται φόρτισμα μία φορά το μήνα ή ανάλογα τις πτύσεις και την εξομοίωση που θα κάνω.
    Την φορτίζω μόλις πέσει στα 11.4 και την αφήνω έτσι χωρίς πρόβλημα.
    Αν υπήρχε πρόβλημα τώρα θα είχε γίνει ήδη σαν πεπόνι από το φούσκωμα αλλά είναι σαν καινούργια.

Υ.Γ Για να λέμε και την αλήθεια όμως μία ανησυχία την έχω για την τ/κ  Grin Grin Grin
    Καταγράφηκε

Trex 100 ~ Trex 450 pro v2 BeastX ~ Futaba T7C
    Σελίδες: 1 2 3 [4]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Φουσκωμένες LiPo...και τι κάνουμε όταν δουλεύουν χωρί&#
    Μεταπήδηση σε: