Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 01:42:40

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 01:42:40

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 102
    Συνολικά: 103
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα ουράς στο νέο Βlade 130Χ  (Αναγνώστηκε 20155 φορές)
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #45 στις: Κυριακή, 3 Φεβ 2013, 21:05:57 »

Άργησα να βρώ χρόνο να λύσω την ουρά, γεγονός που σημαίνει παράλληλα ότι πλέον δεν χρειάζεται να λύνω τόσο συχνά το 130X για επισκευές  

Ακολουθούν οι φωτό. Η ουρά από αριστερά, από δεξιά και close up στο λυώσιμο του case για να κρατά το ρουλεμάν στη θέση του. Δεν είναι όμορφο, αλλά δεν φαίνεται και είναι άκρως λειτουργικό. Το Ε/Π έχει πτώσεις χωρίς να πάθει τίποτε το ρουλεμάν.  

Ανακεφαλαιώνοντας τα ρουλεμάν είναι:
    Αριστερά: από main blade grip mcpx και το δικό του φλαντζωτό
    Δεξιά: από blade grip ουράς από 130Χ

* 1.jpg (20 KB, 447x336 - εμφανίστηκε 438 φορές.)

* 2.jpg (22.39 KB, 448x336 - εμφανίστηκε 452 φορές.)

* 3.jpg (26.57 KB, 448x336 - εμφανίστηκε 453 φορές.)
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #46 στις: Κυριακή, 3 Φεβ 2013, 21:40:19 »

Οι πόντες στο δεξί ρουλεμάν, μου άρεσαν πολύ, τις έχεις πετύχει πάρα πολύ καλά, και θα το έχω υπόψιν μου. Στην αριστερή μεριά, εκείνη η μεταλλική τάπα με τις δύο βιδούλες, βρίσκει χώρο να πιάσει; Γιατί το ρουλεμάν του mcpx φαίνεται να εξέχει αρκετά. Πάντως το καλό σε εκείνο το σημείο αριστερά είναι ότι δεν χρειάζεται ούτε πόντες, ούτε κόλλες ούτε τίποτα, γιατί από την μια το κρατάει το φλατζωτό ρουλεμάν, και από την άλλη η εν λόγω μεταλλική τάπα (ως κολάρο μου φαίνεται το αναφέρουν). Οπότε είναι στην ουσία μια πολύ ωραία, εύκολη και εν πολλοίς ανέξοδη μετατροπή. Στο αμέσως επόμενο τσάκισμα, θα το δοκιμάσω.  laugh

Περιμένω και κάτι φλατζωτά ρουλεμάν της walkera που αγόρασα κοψοχρονιά... αλλά φαίνεται ότι φοβήθηκε με όλα αυτά που πρόκειται να πάθει άμα δεν κάθεται καλά, και προς το παρόν δείχνει χαρακτήρα, παρόλο τα δύο ρουλεμάν που έχουν πάρκινσον στην ουρά.

http://www.youtube.com/watch?v=y1Bgrs_bWX8

Στην επόμενη στούκα όμως, δεν τις γλυτώνει τις μετατροπές... απλά τώρα το λυπάμαι να το πειράξω χωρίς εμφανές πρόβλημα... Όπως φαίνεται και στο video, όπου επίτηδες του κάνω αργό spool up, και αργά το σβήνω στον τέλος, δεν τραντάζεται σχεδόν καθόλου... Βασικά αυτό που χρειάζεται αναβάθμιση είναι η κάμερα, πρέπει να αξιοθώ κάποια στιγμή να πάρω μια της προκοπής (άσχετο....)
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #47 στις: Κυριακή, 3 Φεβ 2013, 22:07:15 »

...Στην αριστερή μεριά, εκείνη η μεταλλική τάπα με τις δύο βιδούλες, βρίσκει χώρο να πιάσει;...
    Ναι βρίσκει χώρο και μάλιστα το βιδάκι εξακολουθεί να είναι μέσα στην πατούρα του άξονα. Εκεί που χρειάζεται προσοχή κατα τη γνώμη μου είναι να έχεις πιέσει σωστά μέσα το δεξί ρουλεμάν πριν κάνεις τις πονταρισιές. Η πίεση θα καθορίσει πόσο σφιχτό ή χαλαρό θα είναι το mesh στα γρανάζια C-D. Προσωπικά έβγαλα το γρανάζι A πριν κάνω τις πονταρισιές ώστε γυρίζοντας τον άξονα της ουράς να είμαι σίγουρος ότι δουλεύει σωστά πριν το ποντάρω.
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #48 στις: Δευτέρα, 4 Φεβ 2013, 18:08:19 »

Και συνεχίζουμε στον μαγικό κόσμο των ανεξήγητων του 130Χ με το θέμα που έθεσε ο φίλος kdrak, σχετικά με το στρίψιμο προς τα αριστερά (και όχι μόνον όπως θα δούμε...)  Τελικά δεν είναι καθόλου φυσιολογικό, είναι πρόβλημα του mainboard,  αλλά ευτυχώς διορθώνεται.

Πρακτικά πρόκειται για ελάττωμα του  AS3X συστήματος του 130Χ και φαίνεται ότι έχουν πάρα πολλοί χρήστες το εν λόγω πρόβλημα, πιθανώς περισσότεροι από όσους δεν το έχουν μάλιστα. Το πρόβλημα μπορεί να επηρεάζει, ένα, δύο ή και τα τρία σέρβο του 130Χ, καθώς ακόμα και το σέρβο της ουράς (όπως και στην δική μου περίπτωση, διαπίστωσα εχθές ότι έχω μία από τις πολλές ελαττωματικές mainboards). Είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσει κανείς το πρόβλημα, διότι εμφανίζεται μόνον όταν δουλεύει το σύστημα AS3X. Με άλλα λόγια, όταν έχουμε το throttle στο μηδέν, ή έχουμε πατημένο το throttle hold, και κάνουμε ρυθμίσεις, όλα φαίνονται τέλεια, αλλά μόλις πάμε να πετάξουμε τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά.

Στην πράξη, το AS3X, δίνει από λάθος προγραμματισμό εντολές στα servo να κινηθούν, άλλα πιο γρήγορα, και άλλα πιο αργά, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να έχει δώσει τέτοια εντολή ο χειριστής. Δεν μπορούσα να φανταστώ τι ακριβώς σημαίνει αυτό, μέχρι που είδα αυτό εδώ το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=3z7W7CbLGnM . Ο τύπος έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στην απόδειξη και περιγραφή του προβλήματος, δυστυχώς δεν είναι το ίδιο κατατοπιστικός στις οδηγίες που δίνει για διόρθωση. Το δικό μου δεν ήταν στα μαύρα χάλια που ήταν το δικό του, αλλά και πάλι ήθελε διόρθωση.

Πρακτικά, για να δούμε αν έχουμε πρόβλημα, κάνουμε το εξής: Βγάζουμε το μοτέρ από το ρεύμα (δεν μας κάνει είπαμε το throttle hold για την περίπτωσή μας).  Ανάβουμε τηλεκατεύθυνση και βάζουμε μπαταρία στο ελικόπτερο. Αφήνουμε να κεντράρουν τα σέρβο. Και μετά, ανεβάζουμε throttle μέχρι την μέση.

Αν το swash plate αρχίσει να κινείται μόνο του, τότε έχουμε μία από τις ελαττωματικές mainboards. Επίσης μπορεί να αρχίσουν να κινούνται και τα φτεράκια της ουράς, προς τα δεξιά ή τα αριστερά. Προφανώς τότε έχουμε πρόβλημα και στο σέρβο της ουράς (όπως είχα και εγώ). Κατεβάζοντας το throttle στο μηδέν, και κουνώντας λίγο πέρα δώθε τον δεξί μοχλό, μετά από λίγο τα σέρβο ξανακεντράρουν αυτόματα, διότι βγαίνει off το AS3X σύστημα, και συνεπώς, όλα μας φαίνονται φυσιολογικά, όταν προσγειωθούμε από μια πτήση. Ενώ λοιπόν στον αέρα το ελικόπτερο μπορεί να είναι πολύ νευρικό και να θέλει συνεχώς διορθώσεις, όταν προσγειωνόμαστε συμπεριφέρεται σαν Αρσακειάδα.

Η μόνη λύση είναι η χρήση subtrims. Εγώ έπρεπε να βάλω 6L στο Aileron και 5L στο rudder. Με αυτές τις ρυθμίσεις, η ουρά δεν γυρνάει εκατοστό (στο δικό μου ελικόπτερο, όμως η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, για να έχει και ενδιαφέρον άλλωστε...) .

Επίσης ο δίσκος του swash plate φαίνεται πάρα πολύ σταθερός για μεγάλο χρονικό διάστημα πλέον. Πραγματικά άλλη αίσθηση να μην χρειάζεται συνέχεια να μαζεύεις την ουρά. Και σκεφτείτε ότι το δικό μου φτιάχτηκε βάζοντας "μόνον" 5L στο rudder. Άλλα ελικόπτερα μπορεί να θέλουν 10, 13, 15 L ή R στο rudder μόνο και μόνο για να μην φεύγει η ουρά... σκεφτείτε τι τραβάνε οι κάτοχοί τους για να τα απογειώσουν...

Όποιος κάνει την δοκιμή στην δική του mainboard, ας γράψει τι αποτελέσματα είχε, έτσι για να δούμε αν πράγματι είναι ένα τόσο διαδεδομένο πρόβλημα, και τις εντυπώσεις του, μετά την διόρθωσή του.
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #49 στις: Δευτέρα, 4 Φεβ 2013, 19:03:19 »

.....
    Όποιος κάνει την δοκιμή στην δική του mainboard, ας γράψει τι αποτελέσματα είχε, έτσι για να δούμε αν πράγματι είναι ένα τόσο διαδεδομένο πρόβλημα, και τις εντυπώσεις του, μετά την διόρθωσή του.

Θα κάνω τη δοκιμή, και θα ενημερώσω... Η ενασχόληση με τα Τ/Κ ελικόπτερα είναι από μόνη της μία εμονή. Η ενασχόληση με τα συγκεκριμένα της blade τι είναι?
    Καταγράφηκε

nikopol
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #50 στις: Δευτέρα, 4 Φεβ 2013, 19:30:50 »

Βιτσιο ....
    Καταγράφηκε

fly safe
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #51 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2013, 00:22:58 »

Τι έγινε; Ησυχία εεεεε;;;; Κανείς δεν έχει τι να πει, τα λέει όλα η σιωπή...

Τέλος πάντων, ας προσθέσω εγώ ένα - δυο θεματάκια ακόμα, για να έχουμε το νού μας.

1) Έβαλα το μεταλλικό Α γρανάζι, διότι το πλαστικό όπως ίσως ξέρετε όλοι ξεδοντιάζεται μόνο του σιγά - σιγά. Φαίνεται ότι το μεταλλικό Α γρανάζι είναι ελάχιστα μικρότερο από το πλαστικό (ίσως η διάμετρός του, ίσως τα δόντια του, ή ίσως να είναι τόσο μεγάλες οι κατασκευαστικές ανοχές, που να παίζει πολύ το μέγεθος). Το αποτέλεσμα είναι να επιτρέπει στο Β γρανάζι να έρχεται πιο μπροστά, και έτσι να μην περισσεύει αρκετός ΤΤ στο πίσω μέρος για να πιάσει καλά το C γρανάζι.

Έτσι, χωρίς να έχω αλλάξει μπούμα και ΤΤ, έψαχνα δυο ώρες να βρω τι έγινε και δεν περισσεύει αρκετός ΤΤ στην ουρά.  idiot2 Η μόνη λύση τελικά σε αυτήν την περίπτωση είναι με ένα γυαλόχαρτο να τροχίσετε απαλά την μπούμα ώστε να κοντύνει 1-2 χιλιοστά. Προσοχή, η μπούμα τρώγεται πολύ εύκολα, μην το παρακάνετε.

2) Το ελικοπτεράκι πέταξε λοιπόν μια χαρά μετά, για καμιά 10αριά πτήσεις μέσα και έξω, αλλά συμπεριφέρεται λες και έχει την κακή συνήθεια να αυτοδιαφθείρεται κάθε φορά που πετάει. Εκεί που πέταγα μέσα καμιά 10αριά πόντους πάνω από τα πλακάκια, έκανε ξαφνηκά πιρουέτες και ευτυχώς το προσγείωσα εύκολα και ομαλά, λόγω χαμηλού ύψους... Συνήθης ύποπτος σε τέτοιες περιπτώσεις, το C γρανάζι...

Αμ δε... Το γρανάζι ήταν καλά. Τα σέρβο πάλι όχι.  Κανένα δεν δούλευε... Με λίγο ψάξιμο στο Ιντερνετ, βρήκα αμέσως ότι είναι γνωστό πρόβλημα, και ότι οφείλεται σε καμμένο BEC. Το παθαίνουν πολλοί... Την επισκευή ανέλαβε ο γνωστός ακτινοδιαγνώστης-ψυχοερευνητής-νευροχειρούργος των mainboard, Σπύρος. Ο οποίος και διαπίστωσε ότι το BEC κάηκε, όταν τα τίναξε το elevator servo, και βραχυκύκλωσε στην ουσία όλο το σύστημα. Και όλα αυτά σε 10 πόντους χοβερ... Άντε να είσαι 10 μέτρα πάνω και να το πάθεις αυτό στα καλά καθούμενα. Και είναι η δεύτερη φορά που καίγεται σέρβο στον αέρα, την πρώτη φορά έπαθα μεγαλύτερες ζημιές γιατί πέταγα έξω. Το ιντερνετ βρίθει από αναφορές χρηστών για σέρβο που κάηκαν στον αέρα, και οι περισσότεροι έχουν μεγάλη συλλογή από καμμένες πλακέτες σέρβο.

Δεν ξέρεις από που να φυλαχτείς με αυτό το ελικοπτεράκι. Είναι τόσο ωραίο, και τόσο δυνατό, και τόσο καλό σε διαστάσεις, και παίζει ίσως χωρίς κανέναν άλλο ανταγωνιστή στα κυβικά του, αλλά είναι τόσο πρόβλεπτο, που δεν μπορώ να το εμπιστευτώ με τίποτα. Όλα μπορούν να γίνουν ανα πάσα στιγμή.

Υ.Γ. 1. Μερικοί ισχυρίζονται ότι τα μπροστινά σέρβο, καίγονται πολύ πιο εύκολα όταν το Α γρανάζι είναι μεταλλικό, διότι πολύ απλά τόσο το πλαστικό όσο και το μεταλλικό γρανάζι ακουμπάνε την πίσω πλευρά των σέρβο, απλά το μεταλλικό κάνει πολύ μεγαλύτερη και γρήγορη ζημιά. Η αλήθεια είναι ότι με το πλαστικό δεν είχα κάψει μπροστινό σέρβο. Μόλις έβαλα το μεταλλικό, μετά από λίγες πτήσεις κάηκε. Ελπίζω να είναι απλά σύμπτωση. Αν ακόμα και στην αναβάθμιση του γραναζιού από πλαστικό σε μεταλλικό, τα έκαναν χάλια, τότε τι να πω...

Υ.Γ 2. Φαίνεται ότι το ξύσιμο του FET στην πίσω πλευρά του μπροστινού σέρβο, είναι πρόβλημα αναγνωρισμένο από την e-flight, η οποία κυκλοφόρησε νέα σέρβο, τα οποία έχουν το εν λόγω FET σε άλλο σημείο της πλακέτας για να μην το γρατζουνάνε τα περιστρεφόμενα Α γρανάζια. Τα εν λόγω σέρβο τα βάζει στις νέες παρτίδες 130Χ, αλλά μόνον στην θέση του μπροστινού σέρβο. Στις άλλες θέσεις αφήνει τα "παλιά".
    Καταγράφηκε
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #52 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2013, 09:34:17 »

30 πτήσεις και κανένα πρόβλημα εκτός από το γρανάζι της ουράς που είχε φαγωθεί από μέσα και καμιά φορά έκανε πιρουέτες.

Έχω δει και εγώ αυτό που λες με το μεταλλικό γρανάζι που μπορεί να φθείρει το μπροστινό servo αλλά εμένα πρέπει να είναι το νέο version γιατί δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Πάντως γενικά έχω πάθει πλάκα με το ελικόπτερο …Είναι από τα καλύτερα και προσωπικά βλέπω τι προβλήματα έχω εγώ και όχι τι αναφέρουν και μέχρι στιγμής το ελικόπτερο για εμένα είναι απροβλημάτιστο. Το αυτοκόλλητο στα tail blades και τα λαστιχάκια στο tail slider για τους τσόγους ήταν υπόθεση 5 λεπτών.

Συνέχεια το πετάω έξω στις αλυκές Αναβύσσου και μάλιστα πρώτα πετάω το mcpx για αρκετές μπαταρίες και μετά το 130X

Καταγράφηκε
    mihalis78
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #53 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2013, 17:03:14 »

Και εμένα ειναι απο τα αγαπημένα μου ελικόπτερα.ενταξει θέλει λίγο να ασχοληθούμε με την ουρα αλλα ειναι οκ. Και το mcpx είχε θέματα με Σέρβο και ουρα. Δεν παύει το 130 χ να ειναι ένα απίστευτο ελικόπτερο που πραγματικά όταν πετάει καλα  έχεις την αίσθηση οτι πετάς 450.
    Καταγράφηκε
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #54 στις: Παρασκευή, 1 Μαρ 2013, 09:29:53 »

Και εμένα ειναι απο τα αγαπημένα μου ελικόπτερα.ενταξει θέλει λίγο να ασχοληθούμε με την ουρα αλλα ειναι οκ. Και το mcpx είχε θέματα με Σέρβο και ουρα. Δεν παύει το 130 χ να ειναι ένα απίστευτο ελικόπτερο που πραγματικά όταν πετάει καλα  έχεις την αίσθηση οτι πετάς 450.

+10000 πραγματικά απίστευτο ελικόπτερο
    Καταγράφηκε
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #55 στις: Σάββατο, 2 Μαρ 2013, 00:23:08 »

Μα και εγώ, ένα mcpx και το 130Χ έχω, δεν έχω άλλα ελικόπτερα. Και προφανώς όταν πετάει καλά, είναι χαρά Θεού, αλλά λέμε ΌΤΑΝ πετάει καλά. Άλλωστε δεν νομίζω ότι έχει κανενός είδους ανταγωνισμό στην κατηγορία του, για να πεις ότι σπρώχνουμε άλλο ελικόπτερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να λέμε και τα στραβά του, έτσι ώστε όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο από τα πιθανά προβλήματα που παρουσιάζει, να ξέρουν τι να κάνουν.

Έχω δει post από άνθρωπο που λέει ότι αγόρασε ένα 130Χ και δεν έχει αλλάξει ούτε το πίσω γρανάζι μετά από 150 πτήσεις, και ο ίδιος άνθρωπος να λέει ότι αγόρασε ένα δεύτερο, και δεν μπορεί να το κάνει να πετάει καλά με τίποτα. Μιλάμε ο ΙΔΙΟΣ άνθρωπος έτσι;  idiot2

Μετά είναι και θέμα πως πετάς, και σε τι "πόζα" σε βρίσκει το κακό. Άμα κάνεις χόβερ και αρχίσει τις πιρουέτες, μπορεί και να την γλυτώσεις με το πίσω φαγωμένο γραναζάκι... Άμα κάνεις κάνα flip ή roll, ή τίποτα άλλο, και πατινάρει το πίσω γρανάζι, εκεί έχεις μεγάλες πιθανότητες να ψάχνεις σε μεγάλη ακτίνα να δεις που πετάχτηκε το κάθε κομμάτι μετά την πτώση...   

Άλλωστε τι νομίζεται, ότι τα βγάζω από το κεφάλι μου; Να, σήμερα μάλιστα το παρέλαβα επισκευασμένο, με νέο BEC, που μου ήταν αδύνατον να το κολλήσω εγώ με κολλητήρι, και νέο elevator servo... Του άλλαξα και τα πίσω ρουλεμάν της ουράς που ήταν της μαμάς e-flight και του έβαλα τα αντίστοιχα από walkera, που είναι της προκοπής, και πέταξε ΤΕΛΕΙΑ. Αλλά όλα αυτά, ισχύουν για σήμερα... Για αύριο, δεν ποντάρω ούτε δίευρω... Δυστυχώς, έχει απολεσθεί η εμπιστοσύνη, και σε λίγο προβλέπω να το πετάω φορώντας λαστιχένιο λουράκι με κιάλια στο κεφάλι... 

Πάντως είναι ευχάριστο ότι σε πολλούς δουλεύει απροβλημάτιστα.

Το τέστ με την mainboard το έκανε τελικά κανένας;
    Καταγράφηκε
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #56 στις: Δευτέρα, 4 Μαρ 2013, 09:52:24 »

Μα και εγώ, ένα mcpx και το 130Χ έχω, δεν έχω άλλα ελικόπτερα. Και προφανώς όταν πετάει καλά, είναι χαρά Θεού, αλλά λέμε ΌΤΑΝ πετάει καλά. Άλλωστε δεν νομίζω ότι έχει κανενός είδους ανταγωνισμό στην κατηγορία του, για να πεις ότι σπρώχνουμε άλλο ελικόπτερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να λέμε και τα στραβά του, έτσι ώστε όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο από τα πιθανά προβλήματα που παρουσιάζει, να ξέρουν τι να κάνουν.

Έχω δει post από άνθρωπο που λέει ότι αγόρασε ένα 130Χ και δεν έχει αλλάξει ούτε το πίσω γρανάζι μετά από 150 πτήσεις, και ο ίδιος άνθρωπος να λέει ότι αγόρασε ένα δεύτερο, και δεν μπορεί να το κάνει να πετάει καλά με τίποτα. Μιλάμε ο ΙΔΙΟΣ άνθρωπος έτσι;  idiot2

Μετά είναι και θέμα πως πετάς, και σε τι "πόζα" σε βρίσκει το κακό. Άμα κάνεις χόβερ και αρχίσει τις πιρουέτες, μπορεί και να την γλυτώσεις με το πίσω φαγωμένο γραναζάκι... Άμα κάνεις κάνα flip ή roll, ή τίποτα άλλο, και πατινάρει το πίσω γρανάζι, εκεί έχεις μεγάλες πιθανότητες να ψάχνεις σε μεγάλη ακτίνα να δεις που πετάχτηκε το κάθε κομμάτι μετά την πτώση...  

Άλλωστε τι νομίζεται, ότι τα βγάζω από το κεφάλι μου; Να, σήμερα μάλιστα το παρέλαβα επισκευασμένο, με νέο BEC, που μου ήταν αδύνατον να το κολλήσω εγώ με κολλητήρι, και νέο elevator servo... Του άλλαξα και τα πίσω ρουλεμάν της ουράς που ήταν της μαμάς e-flight και του έβαλα τα αντίστοιχα από walkera, που είναι της προκοπής, και πέταξε ΤΕΛΕΙΑ. Αλλά όλα αυτά, ισχύουν για σήμερα... Για αύριο, δεν ποντάρω ούτε δίευρω... Δυστυχώς, έχει απολεσθεί η εμπιστοσύνη, και σε λίγο προβλέπω να το πετάω φορώντας λαστιχένιο λουράκι με κιάλια στο κεφάλι...  

Προφανώς φαίνεσαι πως δεν είσαι ευχαριστημένος από το συγκεκριμένο ελικόπτερο. Επειδή το hobby είναι για να μας ευχαριστεί και όχι για να μας προβληματίζει και να μας στεναχωρεί εγώ στην θέση σου θα πήγαινα σε άλλο ελικόπτερο.

Και εγώ έχω ένα mCPX και ένα 130X και όταν οποιοδήποτε από τα 2 σταματήσει να με ευχαριστεί ή μου δημιουργεί προβλήματα και δεν ευχαριστιέμαι το hobby τότε θα πάω σε άλλο ελικόπτερο. Μέχρι τώρα έχω αρκετές πτήσεις και πτώσεις και στα 2 και τα γουστάρω τρελά.

Εχθές με τρελά μποφόρ 6+ δοκίμασα να πετάξω στο 130Χ στις Αλυκές. Φυσικά δεν γινόταν να πετάξει αφού σε κάποια φάση το κράτησα σε Hover και ο αέρας του έριξε σφαλιάρα και έπεσε κάτω.  3 πτώσεις και δεν έπαθε τίποτα !!!

Τώρα για ποιο test αναφέρεσαι στην main board ?

Τα ρουλεμάν walkera από που τα πήρες ?
    Καταγράφηκε
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #57 στις: Δευτέρα, 4 Μαρ 2013, 14:01:53 »

Έχω δει post από άνθρωπο που λέει ότι αγόρασε ένα 130Χ και δεν έχει αλλάξει ούτε το πίσω γρανάζι μετά από 150 πτήσεις, και ο ίδιος άνθρωπος να λέει ότι αγόρασε ένα δεύτερο, και δεν μπορεί να το κάνει να πετάει καλά με τίποτα. Μιλάμε ο ΙΔΙΟΣ άνθρωπος έτσι;  idiot2

Προφανώς φαίνεσαι πως δεν είσαι ευχαριστημένος από το συγκεκριμένο ελικόπτερο. Επειδή το hobby είναι για να μας ευχαριστεί και όχι για να μας προβληματίζει και να μας στεναχωρεί εγώ στην θέση σου θα πήγαινα σε άλλο ελικόπτερο.

Και εγώ έχω ένα mCPX και ένα 130X και όταν οποιοδήποτε από τα 2 σταματήσει να με ευχαριστεί ή μου δημιουργεί προβλήματα και δεν ευχαριστιέμαι το hobby τότε θα πάω σε άλλο ελικόπτερο. Μέχρι τώρα έχω αρκετές πτήσεις και πτώσεις και στα 2 και τα γουστάρω τρελά.

Εχθές με τρελά μποφόρ 6+ δοκίμασα να πετάξω στο 130Χ στις Αλυκές. Φυσικά δεν γινόταν να πετάξει αφού σε κάποια φάση το κράτησα σε Hover και ο αέρας του έριξε σφαλιάρα και έπεσε κάτω.  3 πτώσεις και δεν έπαθε τίποτα !!!

Τώρα για ποιο test αναφέρεσαι στην main board ?

Τα ρουλεμάν walkera από που τα πήρες ?

Χεχε... το test με την mainboard για να καταλάβεις, είναι κάτι στο οποίο οδηγήθηκα από δική σου μάλιστα ερώτηση. Άμα δεις ποιο πάνω στην συζήτηση, κάπου το αναφέρω. Είχες ρωτήσει κάποια στιγμή για ποιόν λόγο ντριφτάρει το ελικοπτεράκι σου. Αυτό το έκανε και το δικό μου. Μπορεί η αιτία βέβαια να ήταν διαφορετική, και να το έλυσες το πρόβλημά σου με άλλον τρόπο. Πάντως με αφορμή το δικό σου ερώτημα, βρήκα ότι το δικό μου ελικόπτερο (και προφανώς πάρα πολλά άλλα ελικόπτερα), έχουν ένα πρόβλημα στην πλακέτα, που τα επηρεάζει μόνον όταν πετάνε (όχι στο έδαφος, και όχι με το throttle hold πατημένο). Κοίτα κάπου παραπάνω που γράφω όλη την διαδικασία. Η διαπίστωση του προβλήματος είναι πολύ απλή υπόθεση, η διόρθωση είναι λίγο πιο δύσκολη. Επεναλαμβάνω όμως, μπορεί τελικά να μην είναι αυτό που χρειαζόσουν εσύ, πλήν όμως και το τέστ είναι εξαιρετικά απλό, εγώ θα το έκανα ακόμα και χωρίς λόγο.

Τα ρουλεμάν της walkera τα πήρα από εξωτερικό, μαζί με κάτι άλλα πράγματα που είχα παραγγείλει. Όμως πιστεύω ότι και στην Ελλάδα όσοι πουλάνε walkera ελικόπτερα, σίγουρα θα τα έχουν. Έρχονται πάντως ακριβώς.
    Καταγράφηκε
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #58 στις: Τρίτη, 5 Μαρ 2013, 14:44:08 »

Χεχε... το test με την mainboard για να καταλάβεις, είναι κάτι στο οποίο οδηγήθηκα από δική σου μάλιστα ερώτηση. Άμα δεις ποιο πάνω στην συζήτηση, κάπου το αναφέρω. Είχες ρωτήσει κάποια στιγμή για ποιόν λόγο ντριφτάρει το ελικοπτεράκι σου. Αυτό το έκανε και το δικό μου. Μπορεί η αιτία βέβαια να ήταν διαφορετική, και να το έλυσες το πρόβλημά σου με άλλον τρόπο. Πάντως με αφορμή το δικό σου ερώτημα, βρήκα ότι το δικό μου ελικόπτερο (και προφανώς πάρα πολλά άλλα ελικόπτερα), έχουν ένα πρόβλημα στην πλακέτα, που τα επηρεάζει μόνον όταν πετάνε (όχι στο έδαφος, και όχι με το throttle hold πατημένο). Κοίτα κάπου παραπάνω που γράφω όλη την διαδικασία. Η διαπίστωση του προβλήματος είναι πολύ απλή υπόθεση, η διόρθωση είναι λίγο πιο δύσκολη. Επεναλαμβάνω όμως, μπορεί τελικά να μην είναι αυτό που χρειαζόσουν εσύ, πλήν όμως και το τέστ είναι εξαιρετικά απλό, εγώ θα το έκανα ακόμα και χωρίς λόγο.

Τα ρουλεμάν της walkera τα πήρα από εξωτερικό, μαζί με κάτι άλλα πράγματα που είχα παραγγείλει. Όμως πιστεύω ότι και στην Ελλάδα όσοι πουλάνε walkera ελικόπτερα, σίγουρα θα τα έχουν. Έρχονται πάντως ακριβώς.

Εμένα δεν ντριφτάρει απλά το rudder πηγαίνει μόνο του σιγά σιγά προς τα αριστερά.
    Έκανα το τεστ με την main board. Την πρώτη φορά κουνήθηκε το swash plate και συγκεκριμένα έκανε προς τα πάνω το δεξιό servo (όπως κοιτάμε φάτσα το ελικόπτερο).
    Δοκίμασα 3-4 φορές το ίδιο test και περίμενα πολύ ώρα αλλά δεν το ξαναέκανε. Δηλαδή όλες τις άλλες φορές όσο και να περιμένεις δεν κουνιέται ούτε το swash plate αλλά και ούτε το servo της ουράς.
    Καταγράφηκε
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #59 στις: Τρίτη, 5 Μαρ 2013, 19:56:42 »

Εμένα δεν ντριφτάρει απλά το rudder πηγαίνει μόνο του σιγά σιγά προς τα αριστερά.
    Έκανα το τεστ με την main board. Την πρώτη φορά κουνήθηκε το swash plate και συγκεκριμένα έκανε προς τα πάνω το δεξιό servo (όπως κοιτάμε φάτσα το ελικόπτερο).
    Δοκίμασα 3-4 φορές το ίδιο test και περίμενα πολύ ώρα αλλά δεν το ξαναέκανε. Δηλαδή όλες τις άλλες φορές όσο και να περιμένεις δεν κουνιέται ούτε το swash plate αλλά και ούτε το servo της ουράς.

Το rudder που κινήθηκε μόνο του, είναι συμβατό με το πρόβλημα που περιγράφεις για ντριφτάρισμα, αλλά από την άλλη, δεν αναπαράγεται πάντα στο δικό σου το πρόβλημα. Στο δικό μου έκανε πάντα το ίδιο, κάθε φορά που ανέβαζα γκάζι. Μιλάμε πάντα με το μοτέρ βγαλμένο από την μπρίζα, και χωρίς throttle hold. Τώρα τι να πω, γιατί μια φορά να το κάνει και 3-4 φορές να μην το κάνει, δεν καταλαβαίνω. Είναι θέμα πιθανοτήτων δηλαδή; Δεν είναι λογικό...

Πάντως άμα δεν το κάνει, έστω στην συντριπτική πλειοψηφία των πτήσεων, μια χαρά είσαι.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Πρόβλημα ουράς στο νέο Βlade 130Χ
    Μεταπήδηση σε: