Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 23:51:08

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 23:51:08

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 16:24]

[Χθες στις 22:09]

[Χθες στις 18:59]

από dominicm
    [Χθες στις 17:14]

από Stargazer
    [Χθες στις 11:39]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 144
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 133
    Συνολικά: 133
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα ουράς στο νέο Βlade 130Χ  (Αναγνώστηκε 20152 φορές)
    Heli.Maniac
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 11:50:55 »

Παντως στο δικο μου ειναι χαλαρη η ουρα οταν το bogαρω. Λογικα χανε στροφες η ουρα αρα και δυναμη. Αν και εχω ακουσει οτι το νεο σερβο που βαζουν οι ξενοι στην ουρα (το ds35) διορθωνει πολλα προβληματα με το κρατημα και επιτρεπουν  ανεβει και λιγο το gain που λογικα θα βοηθησει στη χαλαρη ουρα.
    Καταγράφηκε

Andreas
    COMPASS 7HV
    TREX 600EFL Pro
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #31 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 12:09:39 »

Πάντως γενικά υπάρχουν προβλήματα με το 130Χ αλλά όπως και υπάρχουν προβλήματα με άλλα ελικόπτερα.   Ποιος όμως μπορεί να ανταγωνιστεί το 130Χ?  Για πείτε μου άλλο ελικόπτερο στις διαστάσεις του 130Χ που πετάει όπως το 130Χ και είναι απροβλημάτιστο από την κούτα του?
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #32 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 12:43:06 »

Πάντως γενικά υπάρχουν προβλήματα με το 130Χ αλλά όπως και υπάρχουν προβλήματα με άλλα ελικόπτερα.   Ποιος όμως μπορεί να ανταγωνιστεί το 130Χ?  Για πείτε μου άλλο ελικόπτερο στις διαστάσεις του 130Χ που πετάει όπως το 130Χ και είναι απροβλημάτιστο από την κούτα του?

Να μην παρεξηγηθώ: Αυτή τη στιγμή το 130Χ είναι το αγαπημένο μου ελικόπτερο και γενικότερα θεωρώ ότι η e-flight βγάζοντας πρώτη ένα ελικόπτερο σαν το mcx άνοιξε νέους δρόμους στο hobby μας.
    Θεωρώ όμως ότι η e-flight (Βlade πλεον) ξέρει ότι μας έχει στο χέρι και μας αρμέγει κανονικά. Και εγώ θα αντισταθώ !! Θα φωνάζω !!

Και μετά θα πάω να πάρω το nano - 26gr colective?!?!!! ! ! !
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #33 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 12:46:51 »

Update.

Λοιπόν το 130Χ όπως είναι από το κουτί του με ένα extra mcpx grommet κομμένο στα 2 και τοποθετημένο στο μπαλάκι του pitch slider + ένα αυτοκόλλητο στο tail blade, και πετάει μια χαρά.
    Βέβαια μετά από δική μου λανθασμένη κίνηση όταν εξέταζα το tail slider έσπασα την πλαστική ακίδα του. Έβαλα το pitch slider στην θέση του με σπασμένη ακίδα και πάλι πέταγε καλά .Όμως αυτό που παρατήρησα που δεν ξέρω εάν φταίει η σπασμένη ακίδα  είναι ότι σε γρήγορα banked turns κάνοντας δεξιά το rudder το ελικόπτερο δεν έκανε καμία ενέργεια αλλά μετά από λίγο δούλευε η ουρά. Δηλαδή για κάποιον λόγω κολλούσε το rudder για λίγο σε αυτές τις γρήγορες στροφές.

Εικάζω πως φταίει η σπασμένη ακίδα που μάλλον δημιουργεί γωνία στο tail slider και κολλάει στο αξονάκι της ουράς κάτω από κάποιες συνθήκες αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος. 
    Υπάρχει καμία ιδέα για το κόλλημα του rudder ?

Τέλος παρατήρησα πως σε hover το ελικόπτερο στρίβει πολύ αργά προς τα αριστερά. Έπαιξα με το tail servo push rod connector ξεβιδώνοντας ή βιδώνοντας για να δώσω περισσότερο pitch στην ουρά προς τα δεξιά (ανάποδα από εκεί που στρίβει μόνο του) αλλά πάλι δεν είδα αποτέλεσμα .

Καμία ιδέα για αυτό ?

Πετάει ακόμα και με σπασμένη ακίδα στο pitch slider, διότι κατά πάσα πιθανότητα αν και σπασμένη, πρέπει να έχει μείνει ένα πολύ μικρό κομματάκι της βάσης της ακόμα στην θέση του. Το είχα πάθει και εγώ, και απόρησα πως δουλεύει. Δούλευε όμως διότι εντός μικρών ορίων απότομων αλλαγών, το pitch lever, έπιανε πάνω σε αυτήν την μικρή έστω προεξοχή, και φαινόταν να δουλεύει. Φυσικά τα μπόσικα έτσι κάνουν πάρτυ, και βέβαια αργά ή γρήγορα θα σε προδώσει.

Έκανα αυτήν την μετατροπή που περιέγραψα και σε άλλο μήνυμα, γιατί αυτό το εξαρτηματάκι, είναι και πολύ ευαίσθητο, και πολύ ακριβό:

Kαι εδώ πως φαίνεται πάνω στην ουρά :

Άντεξε ακόμα και στο χειρότερο τσάκισμα. Ενώ έχω φτιάξει δύο, ακόμα το πρώτο χρησιμοποιώ.

Για το πρόβλημα που λες με το αριστερό στρίψιμο, νομίζω ότι είναι φυσιολογικό, κάτι σαν να ντριφτάρει. Μου φαίνεται, χωρίς να είμαι σίγουρος για αυτό, σε τέτοιου είδους ελικόπτερα, υπάρχει αυτό το αργό ντριφτάρισμα.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ για την ουρά, που το είχα διαβάσει ότι συμβαίνει, αλλά ακόμα και όταν το έπαθα, δεν το διέκρινα αμέσως, είναι ύπουλη ζημιά. Η μπούμα φεύγει πολλές φορές από την θέση της, προς τα έξω. Θα το καταλάβεις, μόνον άμα κοιτάξεις το C γρανάζι. Άμα ο άξονας TT δεν έρχεται αρκιβώς φάτσα με το γρανάζι, και φαίνεται να κάθεται έστω και ελάχιστα πιο μέσα, τότε έχει μετακινηθεί η μπούμα σου προς τα έξω. Και παρόλο που το ελικόπτερο πετάει, θα έχεις τραντάγματα, θα σου φάει το C γρανάζι εσωτερικά και μάλιστα στην πίσω του πλευρά. Από έξω θα φαίνεται κούκλα, και από μέσα θα είναι πανούκλα.

Εγώ, για να μην την ξαναπατήσω, αφού έσπρωξα την μπούμα να πάει στην σωστή της θέση και την ξαναβίδωσα, έβαλα στο σημείο επαφής μπούμας - πλαισίου λίγο μπλάνκο. Έτσι άμα η μπούμα ξαναγλυστρίσει έστω και ελάχιστα, θα εμφανιστεί μαύρο κομμάτι από μέσα, και θα το δω αμέσως.

Καταγράφηκε
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #34 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 12:48:47 »

Επειδή γενικά στο hobby είμαι νέος (παλιός είμαι όσο αφορά τα αμαξάκια) θα ήθελα να ήξερα εάν έχω κάποια άλλη εναλλακτική κάποιο άλλο ελικόπτερο που μπορεί να αντικαταστήσει το 130Χ και να πετάει σαν αυτό φυσικά απροβλημάτιστα από το κουτί του.

Και μην κολλάτε στο 130Χ ας πάρουμε ένα 450αρι.  Τι μου προτείνετε όσο αφορά την αγορά 450αρι ηλεκτρικό που να πετάει από το κουτί του απροβλημάτιστα ? Align βλέπω έχει όλος ο κόσμος. Μήπως όμως είναι πολύ ακριβό εάν πέσει κάτω σε σχέση με ένα blade 450X ?  
    Καταγράφηκε
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #35 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 12:54:44 »

Πάντως για το αργό drifting προς τα αριστερά διάβασα πως μπορεί να έχει φαγωθεί ελάχιστα κάποιο γρανάζι της ουράς και καμιά φορά να γλιστράει.

Τώρα στο προηγούμενο μου Post που έγραψα πως κολλάει το rudder δεν ανέφερα πως όταν ξεκόλλησε άρχισε να κάνει πιρουέτες το ελικόπτερο για λίγο και μετά όλα καλά.

Συνεπώς βλέποντας το αργό drifting προς τα αριστερά και το κόλλημα του rudder σε συνδυασμό με τις πιρουέτες νομίζω πως έχει φαγωθεί από μέσα το γρανάζι της ουράς και μερικές φορές γλιστράει το ΤΤ και είτε δεν δουλεύει το rudder σωστά είτε καθόλου και κάνει πιρουέτες.
    Καταγράφηκε
    mihalis78
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #36 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 13:39:04 »

Επειδή γενικά στο hobby είμαι νέος (παλιός είμαι όσο αφορά τα αμαξάκια) θα ήθελα να ήξερα εάν έχω κάποια άλλη εναλλακτική κάποιο άλλο ελικόπτερο που μπορεί να αντικαταστήσει το 130Χ και να πετάει σαν αυτό φυσικά απροβλημάτιστα από το κουτί του.

Και μην κολλάτε στο 130Χ ας πάρουμε ένα 450αρι.  Τι μου προτείνετε όσο αφορά την αγορά 450αρι ηλεκτρικό που να πετάει από το κουτί του απροβλημάτιστα ? Align βλέπω έχει όλος ο κόσμος. Μήπως όμως είναι πολύ ακριβό εάν πέσει κάτω σε σχέση με ένα blade 450X ?  

φιλε μου εδω γραφουμε για προβλημα ουρας σε ενα συγκεκριμενο ελικοπτερο μην το χαλασουμε το θεμα γιατι ειναι κριμα και για αυτους που βρισκουν λυσεις και καθονται και τις γραφουν.δες σε καποιο αλλο θεμα η ανοιξε ενα νεο θεμα αλλου να σου προτεινουν καποιο ελικοπτερο.
    Καταγράφηκε
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #37 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 14:03:27 »

φιλε μου εδω γραφουμε για προβλημα ουρας σε ενα συγκεκριμενο ελικοπτερο μην το χαλασουμε το θεμα γιατι ειναι κριμα και για αυτους που βρισκουν λυσεις και καθονται και τις γραφουν.δες σε καποιο αλλο θεμα η ανοιξε ενα νεο θεμα αλλου να σου προτεινουν καποιο ελικοπτερο.

ok
    Καταγράφηκε
    Heli.Maniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #38 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 15:29:59 »

Πάντως γενικά υπάρχουν προβλήματα με το 130Χ αλλά όπως και υπάρχουν προβλήματα με άλλα ελικόπτερα.   Ποιος όμως μπορεί να ανταγωνιστεί το 130Χ?  Για πείτε μου άλλο ελικόπτερο στις διαστάσεις του 130Χ που πετάει όπως το 130Χ και είναι απροβλημάτιστο από την κούτα του?

Η αλήθεια να λέγεται πως δεν υπαρχει (και απ' οτι προβλεπω δεν θα υπαρξει σύντομα) αλλο ελικοπτερο που να μικρο μεγεθος αλλα και τις 3D δυνατότητες του 130x. Αν και είναι σχετικα φθηνο γι' αυτά που προσφέρει δεν δικαιολογείται να υπάρχουν τεράστιες ανοχές στα ανταλλακτικα και στο στησιμο. Το θεωρώ γελοίο να πρεπει να αγοράζουμε καμια πεντάρα tail shafts για να ήμαστε σίγουροι οτι ένα απο αυτά θα ειναι ισιο. Το προβλημα των στραβών hub στην ουρά ειναι γνωστο εδώ και πολύ καιρό, αρκετό για να το διορθώσει η blade. Το λατρεύω το 130x και με έχει βοηθήσει πολυ και σε συνδιασμό με εξομιωτή κανει θαύματα, αλλα νιωθω οτι ωρες ωρες μας κοροιδεύουν κανονικότατα.
    Εχει δοκιμάσει κανενας τα μεταλλικα slider στην ουρα να μας πει τη γνωμη του καιν εαν οντως διορθωνει ολο το τζόγο?
    Καταγράφηκε

Andreas
    COMPASS 7HV
    TREX 600EFL Pro
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #39 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 15:44:36 »

Έκανα αυτήν την μετατροπή που περιέγραψα και σε άλλο μήνυμα, γιατί αυτό το εξαρτηματάκι, είναι και πολύ ευαίσθητο, και πολύ ακριβό:

Φίλε Fer De Lance αυξάνοντας τόσο πολύ τη διάμετρο της ακίδας δεν σου δημιουργεί σφίξιμο στη διαδρομή του tail slider?

Εγώ την χτίζω ελαφρά με λίγη CA φτιάχνωντας ένα λεπτό φιλμ που της μεγαλώνει ελαφρά τη διάμετρο και αν το παρακάνω ο μηχανισμός δεν κινείται ωραία. Πάντως σίγουρα δεν είναι να την αφήσεις και μαμίσια γιατί "πλέει" ολίγον μέσα στη διχάλα, δημιουργώντας έτσι ένα ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των τζόγων...
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #40 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 16:14:44 »

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες, αλλά η εικόνα ξεγελάει λίγο. Η επένδυση από το καλωδιάκι αυτό είναι αρκετά παχυά για να μην αφήνει λάσκα, και αρκετά ελαστική για να έχει και λίγο ανοχές άμα χρειάζεται. Δεν είναι εντελώς ανελαστικό δηλαδή όπως δίνει την εντύπωση στην εικόνα.

Πάντως, αν αντί για καρφίτσα, που έχει μικρή διάμετρο, κάποιος βάλει ένα λίγο πιο παχύ σύρμα (π.χ. από push rod του σέρβο του mcpx ίσως;;;; Δεν ξέρω, μια ιδέα λέω, δεν το έχω δοκιμάσει), τότε ίσως να μην χρειάζεται καν η επένδυση. Εγώ την έβαλα επειδή η καρφίτσα που χρησιμοποίησα, έτυχε να είναι λεπτή. Και στάθηκα απλά τυχερός να φοριέται γάντι το καλώδιο του ΟΤΕ.

Η κεντρική ιδέα πάντως, είτε με "βελονισμούς", είτε με CA, είναι ότι πρέπει κάπως να ενισχυθεί αυτό το κομμάτι. Δεν χρειάζεται κανείς να το χαλάσει, μόνον και μόνον για να το φτιάξει αλλιώς, αλλά επειδή θα του χαλάσει κάποτε ακόμα και από απροσεξία, απλά να έχει μια - δυο εναλλακτικές λύσεις.
    Καταγράφηκε
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #41 στις: Δευτέρα, 28 Ιαν 2013, 17:25:09 »

Για να μην αφήνουμε πράγματα στην μέση, και παιδεύεται και άλλος κόσμος (μαζί με εμάς που παιδευόμαστε έτσι και αλλιώς  Grin ) δοκίμασα να κάνω την "επέμβαση" προσθήκης ενός έξτρα ρουλεμάν από mcpx, στερεώνοντάς το με εποξειδική. Η εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε στην δεύτερη πτήση, διότι η εποξειδική έσπασε, και το ρουλεμάν βγήκε από την θέση του. Το ελικόπτερο βέβαια δεν έπαθε τίποτα, απλά το έξτρα ρουλεμάν έκοβε βόλτες πάνω στον άξονα. Και είχα κάνει πολύ καλή δουλειά στο φτιάξιμο της "φωλιάς" του ρουλεμάν με εποξειδική, και είχε στεγνώσει και μια ολόκληρη μέρα. Ίσως να μην μπορεί η κόλλα να κρατήσει αξιόπιστα το ρουλεμάν σε τόσο δύσκολο σημείο.

Δεύτερον... Το pitch slider, είτε με βελόνα, είτε με CA είτε με τίποτα απολύτως, είτε και εντελώς κομμένο, δουλεύει γιατί το οδηγεί το πάνω μπαλάκι που πιάνει στο pitch lever. Η διαφορά είναι ότι έτσι δουλεύει με έναν μόνον βραχύονα, ενώ όταν υπάρχει και η ακίδα από κάτω, δουλεύει με δύο. Το τι είναι καλύτερο, είναι προφανές. Για τους Guru των μετατροπών, βρήκα αυτό εδώ: http://www.banggood.com/Wholesale-Walkera-New-V120d02s-Rc-Helicopter-Parts-Tail-Steering-Set-Hm-v120d02s-z-15-p-50116.html . Με μόλις 2 ευρώ. Σε μια λίστα συμβατότητας που είχα βρει, έλεγε ότι είναι συμβατό με 130Χ, σε άλλη συζήτηση λέγανε ότι θέλει μια μικρή μετατροπή στις τρύπες... Με 2 ευρώ, ίσως κάποιος αρχιμάστορας να θέλει να δοκιμάσει. Τώρα για την ποιότητα, δεν ξέρω, αλλά πόσο χειρότερο μπορεί να είναι δηλαδή;

Και τέλος, το πιο σημαντικό από όλα. Τα δύο ρουλεμάν της ουράς, είναι εντελώς απαράδεκτα. Είναι αισχρά, με μια οδοντολυφίδα άμα τα κουνήσεις, δείχνουν έτοιμα να διαλυθούν, ο μέσα δίσκος τους κάνει τραμπάλα. Η μόνη σοβαρή και αξιοπρεπής λύση σε αυτό, είναι να μπουν άλλα ρουλεμάν, από άλλον κατασκευαστή. Το δικό μου πετάει με αυτά, αλλά δεν του έχω καμιά απολύτως εμπιστοσύνη. Ακόμα και με ενισχύσεις με άλλα ρουλεμάν, αυτά εξακολουθούν να παραμένουν στο σύστημα της ουράς. Είναι σα να έχει κάταγμα ο άλλος στο πόδι του, πρήξιμο και ανοιχτή πληγή, και να του βάζεις ένα τσιρότο από πάνω για να πάει στον Μαραθώνιο.
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #42 στις: Δευτέρα, 28 Ιαν 2013, 22:45:00 »

Για να μην αφήνουμε πράγματα στην μέση, και παιδεύεται και άλλος κόσμος (μαζί με εμάς που παιδευόμαστε έτσι και αλλιώς  Grin ) δοκίμασα να κάνω την "επέμβαση" προσθήκης ενός έξτρα ρουλεμάν από mcpx, .......

Και τέλος, το πιο σημαντικό από όλα. Τα δύο ρουλεμάν της ουράς, είναι εντελώς απαράδεκτα. Είναι αισχρά, με μια οδοντολυφίδα άμα τα κουνήσεις, δείχνουν έτοιμα να διαλυθούν, ο μέσα δίσκος τους κάνει τραμπάλα. Η μόνη σοβαρή και αξιοπρεπής λύση σε αυτό, είναι να μπουν άλλα ρουλεμάν, από άλλον κατασκευαστή. Το δικό μου πετάει με αυτά, αλλά δεν του έχω καμιά απολύτως εμπιστοσύνη. Ακόμα και με ενισχύσεις με άλλα ρουλεμάν, αυτά εξακολουθούν να παραμένουν στο σύστημα της ουράς. Είναι σα να έχει κάταγμα ο άλλος στο πόδι του, πρήξιμο και ανοιχτή πληγή, και να του βάζεις ένα τσιρότο από πάνω για να πάει στον Μαραθώνιο.

Συμφωνούμε στο πιο σημαντικό από όλα " Τα δύο ρουλεμάν της ουράς, είναι εντελώς απαράδεκτα. Είναι αισχρά, με μια οδοντολυφίδα άμα τα κουνήσεις, δείχνουν έτοιμα να διαλυθούν, ο μέσα δίσκος τους κάνει τραμπάλα."
    Επίσης να προσθέσω ότι και καινούργια να πάρεις μόλις τα βγάλεις από το σακουλάκι είναι το ίδιο χάλι. Τουλάχιστον μέχρι πριν από 3 μήνες που πήρα γιατί μετά δεν ασχολήθηκα ξανά με ρουλεμάν της blade.

Να σε ρωτήσω 2 πράγματα:
    1) Έβαλες επιπλέον ρουλεμάν και στις 2 πλευρές του case?
    2) Όταν έβαλες το/τα ρουλεμάν και όσο ήσουν στον πάγκο (πριν πετάξεις) είχε τον παραμικρό τζόγο ο άξονας?

Προσωπικά αρνούμαι να δώσω 30+ € για ένα ζευγάρι φλαντζωτά boca berings και έχω καταφέρει με stock ουρά μαζί με τα extra ρουλεμάν (κόστος 0 - υπήρχαν στον πάγκο) να έχω τζόγο 0 απολύτως   (στον άξονα-το υπόλοιπο σύστημα το παλεύω ακόμη)

Καταγράφηκε

Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #43 στις: Δευτέρα, 28 Ιαν 2013, 23:42:43 »

Για να μην αφήνουμε πράγματα στην μέση, και παιδεύεται και άλλος κόσμος (μαζί με εμάς που παιδευόμαστε έτσι και αλλιώς  Grin ) δοκίμασα να κάνω την "επέμβαση" προσθήκης ενός έξτρα ρουλεμάν από mcpx, .......

Συμφωνούμε στο πιο σημαντικό από όλα " Τα δύο ρουλεμάν της ουράς, είναι εντελώς απαράδεκτα. Είναι αισχρά, με μια οδοντολυφίδα άμα τα κουνήσεις, δείχνουν έτοιμα να διαλυθούν, ο μέσα δίσκος τους κάνει τραμπάλα."
    Επίσης να προσθέσω ότι και καινούργια να πάρεις μόλις τα βγάλεις από το σακουλάκι είναι το ίδιο χάλι. Τουλάχιστον μέχρι πριν από 3 μήνες που πήρα γιατί μετά δεν ασχολήθηκα ξανά με ρουλεμάν της blade.

Να σε ρωτήσω 2 πράγματα:
    1) Έβαλες επιπλέον ρουλεμάν και στις 2 πλευρές του case?
    2) Όταν έβαλες το/τα ρουλεμάν και όσο ήσουν στον πάγκο (πριν πετάξεις) είχε τον παραμικρό τζόγο ο άξονας?

Προσωπικά αρνούμαι να δώσω 30+ € για ένα ζευγάρι φλαντζωτά boca berings και έχω καταφέρει με stock ουρά μαζί με τα extra ρουλεμάν (κόστος 0 - υπήρχαν στον πάγκο) να έχω τζόγο 0 απολύτως   (στον άξονα-το υπόλοιπο σύστημα το παλεύω ακόμη)

1) Δεν έβαλα και από τις δύο μεριές, έβαλα μόνον από την μεριά που είναι προς τα πίσω φτερά, από την δεξιά πλευρά, του δεξιού ρουλεμάν δηλαδή, όπως κοιτάμε την ουρά από πίσω. Αν κρατήσει αυτό το ρουλεμάν, δεν βλέπω σε τι χρειάζεται το έξτρα ρουλεμάν στην άλλη πλευρά. Άσε που δεν είχα και άλλο ρουλεμάν από mcpx blade grip. Δεν χαλάνε τα άτιμα εύκολα...  laugh Τι να πω, να μην ήταν καλή η εποξειδική; Έπρεπε να το είχα βγάλει φωτό, αλλά δεν περίμενα να διαλυθεί τόσο γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα παραμένει ότι μαζί με το καλό (ή καλά άμα βάλεις δύο) ρουλεμάν, μένουν και τα δύο σκάρτα.

2) Όχι δεν είχε τζόγο, ή τουλάχιστον όχι τόσο που να με ενοχλήσει και να τον παρατηρήσω. Προφανώς το έξτρα ρουλεμάν, έκανε την προβλεπόμενη δουλειά του, και κράταγε το αξονάκι στα ίσα. Μήπως για αυτό έσπασε η εποξειδική; Μήπως έφαγε αυτό όλο το ζόρι; Θα δοκίμαζα να λυώσω λίγο το πλαστικό για να το κρατήσει στην θέση του, αλλά δεν έχω άλλο case άμα το χαλάσω.

Έχεις δίκιο, και εγώ αρνούμαι να δώσω 30 ευρώ. Άμα ήταν έτσι, θα είχα αγοράσει ένα άλλο tail case και θα τελείωνε εκεί το θέμα. Κάπου πήρε το μάτι μου γιαπωνέζικα ρουλεμάν, για 130Χ με 5-6 ευρώ, και υπάρχει πάντα και η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν τα καλύτερα ρουλεμάν που έχει η walkera... Τώρα πόσο τιμητικό είναι αυτό για την e-flight να πέρνουμε κομμάτια από walkera, δεν ξέρω.

Η λύση θα βρεθεί. Τι να κάνουμε, έχει 2-3 σημεία αυτό το ελικόπτερο, που δεν αντέχουν, έτσι όπως είναι, χρειάζονται αλλαγή. Μάλιστα, στα μέσα Φλεβάρη, η Lynx βγάζει και σετάκια με A,B,C και D μεταλλικά γρανάζια. Εεεε... άμα σε γλυτώνουν από τον φόβο μην φαγωθεί η πατούρα του γραναζιού στον αέρα, ίσως να αξίζουν τα λεφτά τους ( δεν ξέρω πόσο θα έχουν και σε τι συνδιασμούς θα πωλούνται).
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #44 στις: Τρίτη, 29 Ιαν 2013, 11:41:37 »

1) Δεν έβαλα και από τις δύο μεριές, έβαλα μόνον από την μεριά που είναι προς τα πίσω φτερά, από την δεξιά πλευρά, του δεξιού ρουλεμάν δηλαδή, όπως κοιτάμε την ουρά από πίσω. Αν κρατήσει αυτό το ρουλεμάν, δεν βλέπω σε τι χρειάζεται το έξτρα ρουλεμάν στην άλλη πλευρά. ....

Αν παλατζάρει τρελά από την άλλη πλευρά, τότε ο άξονας γίνεται μοχλός που μεταφέρει τη δόνηση με  υπομόχλιο (ακίνητο σημείο) το δικό μας extra ρουλεμάν. Η δόνηση μεταφέρεται προς την κόλλα και όλο το υπόλοιπο τμήμα του άξονα μέχρι και τα blades . Χρειαζόμαστε 2 γερά σημεία για να σταθεροποιησουμε ένα άξονα. Γι' αυτό κατά τη γνώμη μου είναι απαραίτητα και τα 2 extra ρουλεμάν και ίσως αυτός είναι ο λόγος που ξεκόλησε η εποξειδική.

Πάντως υπάρχει καλύτερη νομίζω λύση με 1 ρουλεμάν από mcpx και ένα ρουλεμάν από blade grip ουράς από 130X (από αυτά έχουμε αφθονα αφού τα grips σκίζονται και εκτοξεύουν το blades   ) και χωρίς κόλλα. Το βράδυ θα λύσω την ουρά μου και θα ανεβάσω φωτό.

Καλή συνέχεια και καλό (σε όλους μας) κουράγιο!
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Πρόβλημα ουράς στο νέο Βlade 130Χ
    Μεταπήδηση σε: