Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 09:29:03

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 09:29:03

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 52
    Συνολικά: 53
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα ουράς στο νέο Βlade 130Χ  (Αναγνώστηκε 20171 φορές)
    Nikos4
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Σάββατο, 17 Νοε 2012, 11:30:49 »

Το δικο μου το μονο προβλημα που εχει ειναι να μην πεταει μετα που εχει ασχημη προσγιωση ή πτωση.Η λυση αυτου ειναι να κουμπωνω το γραναζι πισω γιατι ξεκουμπωνει με το παραμικρο.Ενα τσαφ του κανεις με τα νυχια και κουμπονει.Και λιγο ξεκουμπομενο να ειναι εχεις τζογους.Εγω για σταθεροτερη ουρα εχω βαλει δυο tail pushrod support τα μαμα και κουμπονω καλυτερα το γραναζι οταν εχει τζογους και ειναι μια χαρα.Για οτι μεταλλικη αναβαθμιση θελεις θα τα βρεις εδω http://www.microheli.com/store/index.php/cPath/3_75  .Τα ds35 δεν υπαρχουν αυτην την στιγμη πουθενα σε στοκ και ολοι περιμενουνε.Ετσι τουλαχιστον γραφουν.Ολοι υποστηριζουν πως πρεπει να αλλαχθει το σερβο ουρας,το tail slider ,να μπουν δυο tail pushrod support μεταλλικα,και για καλυτερα να βαλεις μεταλλικα γραναζια.Ελενξε αν πατιναρει η ουρα σου και κουμποσε τα γραναζια καλα.Εγω δεν εχω αλλαξει τιποτα και τα ρουλεμαν δεν μου προκαλεσαν ζημιες.Αλλο ενα must ειναι αυτο http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=42_43_180_367&products_id=5790 .Ευχαριστω Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Nikos4
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #16 στις: Σάββατο, 17 Νοε 2012, 11:35:46 »

Τελευταια ολοι ανεβαζουν φωτογραφιες απο tail blades τα οποια εν ωρα πτησεις εκτοξευτικαν και ετσι ειχαν ολοι πτωσεις.Η λυση για να μην φυγει κανενα tail blade ειναι να βαλεις kbdd και αν κανεις παραγγελια εξιζει να παρεις και kbdd main blades.Α ξεχασα να σου πω πως και τα tail grips σε καποια 130 ειναι αθλοια και θελουν αλλαγμα μεταλλικα οπωσδηποτε.Αναβαθμισεις στην κεφαλη αξιζουν πολυ και κατα την γνωμη μου αυτο το ελικοπτερο ειναι ολο συμφορες.Οποτε η καλυτερη λυση ειναι να βρεις ενα μαγαζι απο εξω που να τα εχει ολα αυτα,να κανεις μια συνολικη παραγγελια που να τα εχει ολα αυτα να τα βαλεις και να κανεις 200 πτησεις χωρις προβληματα. Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Nikos4
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #17 στις: Σάββατο, 17 Νοε 2012, 11:41:26 »

3 λεπτα θα σου επερνε η εγγραφη σου στο φβ ,μην κανεις φιλους ουτε τιποτα ουτε φωτο μονο μπες στην ομαδα και βλεπε καθε δυο-τρεις μερες τα νεα.Αυτοι θα σου λυσουν ολες τις αποριες ειναι φοβεροι.Ετοιμαζεται και DFC για 130. Cheesy
    Καταγράφηκε
    Nikos4
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #18 στις: Σάββατο, 17 Νοε 2012, 13:14:09 »

Ξεχασα να σου πω την σημαντικοτερη πατεντα.Εαν συνεχιζεις μετα απο αυτο που σου ειπα με το κουμπομα του γραναζιου,να εχεις τζογους και προβληματα στην ουρα,κολησε ενα μικρο αυτοκολιτακι στο ενα tail blade και λογικα θα φτιαξει.Ενα μικρο διαφανες αυτοκολητακι για να μην φαινετε,που να αρχιζει απο την μεση της μιας πλευρας του tail blade και να καταληγει στην αλλη πλευρα στην μεση.Να μην το καλυβει ολοκληρο και σε μηκος να ειναι σαν το μισο tail blade και το αυτοκολητο θα το βαλεις στην μεση. Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #19 στις: Τρίτη, 22 Ιαν 2013, 12:33:07 »

Τελευταια ολοι ανεβαζουν φωτογραφιες απο tail blades τα οποια εν ωρα πτησεις εκτοξευτικαν και ετσι ειχαν ολοι πτωσεις.Η λυση για να μην φυγει κανενα tail blade ειναι να βαλεις kbdd και αν κανεις παραγγελια εξιζει να παρεις και kbdd main blades.Α ξεχασα να σου πω πως και τα tail grips σε καποια 130 ειναι αθλοια και θελουν αλλαγμα μεταλλικα οπωσδηποτε.Αναβαθμισεις στην κεφαλη αξιζουν πολυ και κατα την γνωμη μου αυτο το ελικοπτερο ειναι ολο συμφορες.Οποτε η καλυτερη λυση ειναι να βρεις ενα μαγαζι απο εξω που να τα εχει ολα αυτα,να κανεις μια συνολικη παραγγελια που να τα εχει ολα αυτα να τα βαλεις και να κανεις 200 πτησεις χωρις προβληματα. Thumbs up

Τώρα μόλις το είδα αυτό. Μάλλον παιδιά και εγώ κάτι τέτοιο πρέπει να έπαθα, διότι βρήκα το ένα blade grip της ουράς σχισμένο κατά μήκος και η λεπίδα του έλειπε μαζί με την βίδα. Με μια πρόχειρη έρευνα στο σημείο της πτώσης δεν βρήκα την λεπίδα, άρα μπορεί να έφυγε στον αέρα και να προσγειώθηκε μακρυά. Όμως η ανεξέλεγκτη περιστροφή του, δείχνει πρόβλημα σίγουρα στην ουρά. Βέβαια έπαθε τόσες πολλές ζημιές από την πτώση που δεν είμαι σε θέση να πω τι ακριβώς από όλα έγινε. Βρήκα το push rod του tail servo ξεκουμπωμένο, το σέρβο ξεκολλημένο από την μπούμα, το D γρανάζι να έχει δυο δόντια λιγότερα, το blade grip σχισμένο κατά μήκος, και την λεπίδα να λείπει... οπότε άντε βγάλε άκρη τι πραγματικά έγινε πρώτο...

Για να προσθέσω λίγο στην συζήτηση, να σας πω ότι τελικά εγώ έκανα τα εξής:

α) Στην θέση της άθλιας πλαστικής ακίδας του pitch slider έβαλα κομμάτι από καρφίτσα μεταλλική, το οποίο τοποθέτησα πυρακτωμένο πάνω στο σώμα του pitch slider, και μέσα σε 1-2 δευτερόλεπτα κόλλησε. Έβαλα και λίγη λόγκο για καλύτερο κράτημα.  Μετά το έντυσα με ένα μικρό κομματάκι από καλώδιο που χρησιμοποιούν οι ΟΤΕτζήδες. Ήρθε ακριβώς σε μέγεθος μέσα στην υποδοχή του pitch lever και δεν έχει πλέον καθόλου τζόγους.

β) Μείωσα το gain. Αυτό έκανε πραγματικά τεράστια διαφορά. Δεν έχω πλέον κανένα τράνταγμα, ούτε καν κατά την απογείωση, ακόμα και όταν ανεβάζω στροφές λίγο - λίγο. Πετάει καλά, δεν χάνει ουρά, ούτε έχει κάποια ενοχλητική παρενέργεια. Έχω το DS35 σέρβο βάλει, αλλά πιστεύω ότι και με το μαμά σέρβο, η μείωση του gain είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσετε.
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Τρίτη, 22 Ιαν 2013, 17:41:20 »

... Μείωσα το gain. Αυτό έκανε πραγματικά τεράστια διαφορά. Δεν έχω πλέον κανένα τράνταγμα, ούτε καν κατά την απογείωση, ακόμα και όταν ανεβάζω στροφές λίγο - λίγο. Πετάει καλά, δεν χάνει ουρά, ούτε έχει κάποια ενοχλητική παρενέργεια. Έχω το DS35 σέρβο βάλει, αλλά πιστεύω ότι και με το μαμά σέρβο, η μείωση του gain είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσετε.
    Διαφωνώ φίλε Fer De Lance. Το να μειώνεις το gain για να αντισταθμίσεις μία μηχανική δυσλειτουργία ακούγεται κάπως σαν ήτα στα αυτιά μου. Στους μήνες που πέρασαν έκανα πολλές δοκιμές για να καταλάβω το 130Χ. Σε κάποια από αυτές είχα το gain τέρμα φούλ (+10 βήματα) και πετούσε βελούδο σε sport πτήση.

Ξεχασα να σου πω την σημαντικοτερη πατεντα.Εαν συνεχιζεις μετα απο αυτο που σου ειπα με το κουμπομα του γραναζιου,να εχεις τζογους και προβληματα στην ουρα,κολησε ενα μικρο αυτοκολιτακι στο ενα tail blade και λογικα θα φτιαξει.Ενα μικρο διαφανες αυτοκολητακι για να μην φαινετε,που να αρχιζει απο την μεση της μιας πλευρας του tail blade και να καταληγει στην αλλη πλευρα στην μεση.Να μην το καλυβει ολοκληρο και σε μηκος να ειναι σαν το μισο tail blade και το αυτοκολητο θα το βαλεις στην μεση. Thumbs up
    Διαφωνώ επίσης φίλε Nikos4. Αν φτιάχνω ένα ελικόπτερο που μαζεύει τον συντονισμό ένα κοματάκι ταινία στο blade να το βράσω. Αυτό σημαίνει ότι αν ακουμπήσει έστω λίγο σε ένα χαλίκι αυτό θα προκαλέσει χτύπημα τουλάχιστον ισοδύναμο με μία ταινία και θα θέλει πάλι ζύγισμα. Έχοντας κάνει αρκετές βελτιώσεις με stock εξαρτήματα την Κυριακή που μας πέρασε έριξα από λάθος το 130Χ από ψηλά -έπεσε με την ουρά -έσπασε το φιν. Το σκούπισα και ξανά στον αέρα εξακολουθώντας να μην συντονίζει πουθενά σε όλες τις στροφές. Η γνώμη μου είναι ότι όταν στηθεί καλά η ουρά τότε είναι σαν τα msr - mcx - mcpx στο κεντρικό στροφείο. Είναι τόσο ελαφρά που δεν καταλαβαίνουν τίποτε από διαφορά βάρους. Μπορείς να βάλεις 10 ταινίες στο ένα blade και να μην υπάρχει καμία διαφορά στον αέρα όταν πετάει.

Επίσης να σημειώσω ότι είχα και εγώ τους προηγούμενους μήνες εκτόξευση tail blade εν πτήση λόγω σκισμένου blade grip 2 φορές. Κατηγόρησα τα blade grips αλλά πλέον άλλαξα γνώμη και νιώθω ασφαλής. Όταν η ουρά δεν έχει κραδασμούς ακόμα και αυτά τα μαλακά μαμίσια blade grip μπορούν να ανταπεξέλθουν καλά.
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #21 στις: Τρίτη, 22 Ιαν 2013, 19:20:24 »

... Μείωσα το gain. Αυτό έκανε πραγματικά τεράστια διαφορά. Δεν έχω πλέον κανένα τράνταγμα, ούτε καν κατά την απογείωση, ακόμα και όταν ανεβάζω στροφές λίγο - λίγο. Πετάει καλά, δεν χάνει ουρά, ούτε έχει κάποια ενοχλητική παρενέργεια. Έχω το DS35 σέρβο βάλει, αλλά πιστεύω ότι και με το μαμά σέρβο, η μείωση του gain είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσετε.
    Διαφωνώ φίλε Fer De Lance. Το να μειώνεις το gain για να αντισταθμίσεις μία μηχανική δυσλειτουργία ακούγεται κάπως σαν ήτα στα αυτιά μου. Στους μήνες που πέρασαν έκανα πολλές δοκιμές για να καταλάβω το 130Χ. Σε κάποια από αυτές είχα το gain τέρμα φούλ (+10 βήματα) και πετούσε βελούδο σε sport πτήση.

Διαφωνώ επίσης φίλε Nikos4. Αν φτιάχνω ένα ελικόπτερο που μαζεύει τον συντονισμό ένα κομματάκι ταινία στο blade να το βράσω. Αυτό σημαίνει ότι αν ακουμπήσει έστω λίγο σε ένα χαλίκι αυτό θα προκαλέσει χτύπημα τουλάχιστον ισοδύναμο με μία ταινία και θα θέλει πάλι ζύγισμα. Έχοντας κάνει αρκετές βελτιώσεις με stock εξαρτήματα την Κυριακή που μας πέρασε έριξα από λάθος το 130Χ από ψηλά -έπεσε με την ουρά -έσπασε το φιν. Το σκούπισα και ξανά στον αέρα εξακολουθώντας να μην συντονίζει πουθενά σε όλες τις στροφές. Η γνώμη μου είναι ότι όταν στηθεί καλά η ουρά τότε είναι σαν τα msr - mcx - mcpx στο κεντρικό στροφείο. Είναι τόσο ελαφρά που δεν καταλαβαίνουν τίποτε από διαφορά βάρους. Μπορείς να βάλεις 10 ταινίες στο ένα blade και να μην υπάρχει καμία διαφορά στον αέρα όταν πετάει.

Επίσης να σημειώσω ότι είχα και εγώ τους προηγούμενους μήνες εκτόξευση tail blade εν πτήση λόγω σκισμένου blade grip 2 φορές. Κατηγόρησα τα blade grips αλλά πλέον άλλαξα γνώμη και νιώθω ασφαλής. Όταν η ουρά δεν έχει κραδασμούς ακόμα και αυτά τα μαλακά μαμίσια blade grip μπορούν να ανταπεξέλθουν καλά.

Φίλε Skynet, θεωρητικώς, είναι έτσι όπως το λες, όμως από την άλλη, από το να κυνηγάω κάθε τρις και λίγο, μία το ένα γρανάζι, μία το στρεβλό tail case, μία τα ανεπαρκή ρουλεμάν, κλπ κλπ, και να μου σπάει τα νεύρα, του έριξα λίγο "ηρεμιστικό" και ησύχασα. Άλλωστε στο χαλαρό 3d που κάνω εγώ, δεν φαίνεται να κάνει καμιά διαφορά. Με το ίδιο σκεπτικό, και το expo ήττα είναι άμα βάλεις. Ο κατασκευαστής πάντως λέει, ότι όλες οι ρυθμίσεις του gain από -10, μέχρι και +10 είναι όλες μέσα στα αποδεκτά πλαίσια για πτήση.

Αυτό με την ταινία στις λεπίδες, για ζύγισμα, το έχουν προτείνει πάρα πολλοί, και σε άλλους δούλεψε, αλλά στους περισσότερους όπως και σε εμένα όχι. Δεν σημαίνει ότι είναι λάθος. Απλά σημαίνει στην ουσία, αυτό που σημαίνουν και όλα τα άλλα που γράφουμε εδώ πέρα. Ότι το πρόβλημα είναι ΠΟΛΥΣΥΣΤΗΜΙΚΟ και εμείς κάθε φορά καταπολεμούμε μία αιτία, ή "πνίγουμε"  ένα σύμπτωμα χρησιμοποιώντας διάφορα γιατροσόφια. Η πλήρης διόρθωση θα έπρεπε να είναι δουλειά της e-flight.

Διάβασα όλες τις τροποποιήσεις και βελτιώσεις που προτείνεις, και τις βρήκα τις περισσότερες πολύ λογικές, αν και όχι και τόσο εύκολες (π.χ. το να κόψεις με τόση ακρίβεια carbon TT και να κάνεις και με τόση ακρίβεια την απίστευτα  μικρή πατούρα που έχει στις δύο άκρες, δεν είναι εύκολο.). Ο πιο ανασταλτικός παράγοντας για εμένα, είναι ότι μου έρχεται δύσκολα να κάτσω να κάνω όλη αυτή την δουλειά, σε ένα ελικόπτερο που δουλεύει πλέον, όπως δουλεύει... άμα γίνει σμπαράλια πάλι, κάτι παραπάνω θα κάνω από αυτά που προτείνεις.

Πες μου μόνο, πως βάζεις την εποξειδική κόλλα, για να στερεώσεις τα έξτρα ρουλεμάν στον πίσω άξονα χωρίς να κολλήσεις κατά λάθος τα ρουλεμάν; Αυτό πραγματικά είναι ένα πολύ καλό mod, που έχει και νόημα και βελτιώνει την αντοχή της κατασκευής πνίγοντας ταλαντώσεις και κραδασμούς.
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Τρίτη, 22 Ιαν 2013, 19:58:17 »

...Απλά σημαίνει στην ουσία, αυτό που σημαίνουν και όλα τα άλλα που γράφουμε εδώ πέρα. Ότι το πρόβλημα είναι ΠΟΛΥΣΥΣΤΗΜΙΚΟ και εμείς κάθε φορά καταπολεμούμε μία αιτία, ή "πνίγουμε"  ένα σύμπτωμα χρησιμοποιώντας διάφορα γιατροσόφια. Η πλήρης διόρθωση θα έπρεπε να είναι δουλειά της e-flight....

Πες μου μόνο, πως βάζεις την εποξειδική κόλλα, για να στερεώσεις τα έξτρα ρουλεμάν στον πίσω άξονα χωρίς να κολλήσεις κατά λάθος τα ρουλεμάν; Αυτό πραγματικά είναι ένα πολύ καλό mod, που έχει και νόημα και βελτιώνει την αντοχή της κατασκευής πνίγοντας ταλαντώσεις και κραδασμούς.

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τα περισσότερα από όσα γράφεις!

Δεν έχω χρόνο δυστυχώς ούτε να πετάξω, πόσο μάλλον να κάνω καλή παρουσίαση. Αλλά θα προσπαθήσω να περιγράψω. Θεωρώ ότι το extra ρουλεμάν είναι το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ mod. Πλέον δεν θεωρώ τη carbon TT απαραίτητη γι' αυτό και δεν την ανέφερα στο τελευτάιο άρθρο με βελτιώσεις.

Πρόσεξε τώρα τι κάνω πλέον στο extra ρουλεμάν:
    Καταργώ εντελώς το φλαντζωτό ρουλεμάν στο case από τη μεριά του έλικα της ουράς. Στh θέση του βάζω ένα ρουλεμάν από blade grip ουρας του 130Χ (όχι πλέον από main grip mcpx). Το ρουλεμάν του 130Χ είναι φαρδύτερο και καλύτερο. Μετά μοντάρω τον άξονα της ουράς και σπρώχνω το νέο ρουλεμάν μέσα στο case ώστε να πάρει τη θέση του παλιού φλαντζωτού. Το νέο ρουλεμάν βυθίζεται έτσι 1mm περίπου μέσα στο case. Πιέζω όσο να έχουν σωστό mesh τα γρανάζια C-D Μένει να στερεωθεί γιατί δεν είναι φλαντζωτό... Λοιπόν με ένα ζεστό κολλητήρι κάνω 2-3 πονταρισιές από το έξω μέρος του case ώστε να λιώσει ελαφρά και να κάνει πατούρα που δεν αφήνει πλέον το ρουλεμάν να γλυστρίσει προς τη μεριά του έλικα.

Δοκίμασέ το! Θα ήθελα να δώ το χαμόγελό σου στο πρώτο spool up!

Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #23 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 01:52:32 »

Μάλιστα... δηλαδή αν κατάλαβα καλά, από την μια πλευρά το κρατάει στην θέση του ο spacer του άξονα, και από την άλλη μεριά που είναι η μεριά του έλικα το κρατάει στην θέση του το ελαφρώς λιωμένο πλαστικό από το tail case. Είναι καλύτερη μετατροπή δηλαδή από το να αφήσεις το φλατζωτό όπως είναι, και να βάλεις άλλο ένα κολλητά δίπλα του, από την μεριά του έλικα και να το στερεώσεις με εποξειδική;

Πάντως κάποιο κόλπο θα δοκιμάσω όταν ξαναχαλάσει... Προς το παρόν παίζει.
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 02:24:10 »

Μάλιστα... δηλαδή αν κατάλαβα καλά, από την μια πλευρά το κρατάει στην θέση του ο spacer του άξονα, και από την άλλη μεριά που είναι η μεριά του έλικα το κρατάει στην θέση του το ελαφρώς λιωμένο πλαστικό από το tail case. Είναι καλύτερη μετατροπή δηλαδή από το να αφήσεις το φλατζωτό όπως είναι, και να βάλεις άλλο ένα κολλητά δίπλα του, από την μεριά του έλικα και να το στερεώσεις με εποξειδική;

Πάντως κάποιο κόλπο θα δοκιμάσω όταν ξαναχαλάσει... Προς το παρόν παίζει.

Μου κάνει εντύπωση πως παίζει ακόμη. Δηλαδή το stock φλαντζωτό δικό σου δεν έχει μπόσικα? Είσαι τυχερός τότε...

Τώρα για την αλλαγή:
    1) Αν βάλεις εποξειδική και ρουλεμάν mcpx πρέπει να αγριέψεις  το case για να πιάσει πάνω του. Με ένα μεγενθυντικό (έχω πρεσβυωπία) απλώνω το υλικό με μία καρφίτσα.
    2) Ναι "από την μια πλευρά το κρατάει στην θέση του ο spacer του άξονα, και από την άλλη μεριά που είναι η μεριά του έλικα το κρατάει στην θέση του το ελαφρώς λιωμένο πλαστικό από το tail case"

Θυμίσου και στις 2 περιπτώσεις στην άλλη μεριά βάζουμε ρουλεμάν από mcpx που το κρατάει το stop δαχτυλίδι με τις βίδες.
    Καταγράφηκε

kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #25 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 09:32:39 »

Update.

Λοιπόν το 130Χ όπως είναι από το κουτί του με ένα extra mcpx grommet κομμένο στα 2 και τοποθετημένο στο μπαλάκι του pitch slider + ένα αυτοκόλλητο στο tail blade, και πετάει μια χαρά.
    Βέβαια μετά από δική μου λανθασμένη κίνηση όταν εξέταζα το tail slider έσπασα την πλαστική ακίδα του. Έβαλα το pitch slider στην θέση του με σπασμένη ακίδα και πάλι πέταγε καλά .Όμως αυτό που παρατήρησα που δεν ξέρω εάν φταίει η σπασμένη ακίδα  είναι ότι σε γρήγορα banked turns κάνοντας δεξιά το rudder το ελικόπτερο δεν έκανε καμία ενέργεια αλλά μετά από λίγο δούλευε η ουρά. Δηλαδή για κάποιον λόγω κολλούσε το rudder για λίγο σε αυτές τις γρήγορες στροφές.

Εικάζω πως φταίει η σπασμένη ακίδα που μάλλον δημιουργεί γωνία στο tail slider και κολλάει στο αξονάκι της ουράς κάτω από κάποιες συνθήκες αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος. 
    Υπάρχει καμία ιδέα για το κόλλημα του rudder ?

Τέλος παρατήρησα πως σε hover το ελικόπτερο στρίβει πολύ αργά προς τα αριστερά. Έπαιξα με το tail servo push rod connector ξεβιδώνοντας ή βιδώνοντας για να δώσω περισσότερο pitch στην ουρά προς τα δεξιά (ανάποδα από εκεί που στρίβει μόνο του) αλλά πάλι δεν είδα αποτέλεσμα .

Καμία ιδέα για αυτό ?

Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 10:41:32 »

Update.

Λοιπόν το 130Χ όπως είναι από το κουτί του με ένα extra mcpx grommet κομμένο στα 2 και τοποθετημένο στο μπαλάκι του pitch slider + ένα αυτοκόλλητο στο tail blade, και πετάει μια χαρά....

Φίλε kdrak όπως είπε και ο φίλος Fer De Lance το πρόβλημα του 130Χ είναι ΠΟΛΥΣΥΣΤΗΜΙΚΟ και μάλιστα διαφορετικό στον κάθε ένα από εμάς. Η γραμμή παραγωγής τους έχει μεγάλες ανοχές και τα μηχανικά του μέρη έχουν σφάλματα που διαφέρουν στο κάθε ένα ελικόπτερο. Γι' αυτό και δεν μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε το δικό σου πρόβλημα αφού δεν έχουμε απαραίτητα το ίδιο και εμείς. Άρα το να λέμε ότι μόλις διορθώσετε αυτό τότε πετάει μιά χαρά δεν ισχύει.

Προσωπικά θεωρώ την αλλαγή του ρουλεμάν της ουράς απαραίτητη γιατί έχω δει το πρόβλημα σε 7-8 130X φίλων που έχω παρατηρήσει. Αλλά και πάλι δεν λέω ότι μόλις αλλαχτεί θα πετάει μια χαρά...

Καλές πτήσεις και κουράγιο σε όλους μας
    Καταγράφηκε

SOP
    Aeromodeller Sr. Member

agios nikolaos aeromodeling club

« Απάντηση #27 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 10:47:38 »

ρ παιδια γινετε ν πεταει καλα και μ χαλασμενα ρουλεμν  ουρας???

ολη η ουρα εχει τζογου και πεταει οκ
    Καταγράφηκε
    Heli.Maniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #28 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 11:02:25 »

Κατα τη γνωμη μου τα ρουλεμαν της ουρας οσο καλα και να ειναι δεν θα καλυπτουν για παντα αλλα προβληματα στην ουρα. Υπαρχουν επιβεβαιωμενες φημες οτι το κυριο προβλημα ειναι τα tail shafts που hub ειναι σε πολλες περιπτωσεις στραβοτριπημενο και δεν καθεται 90 μοιρες ως προς τον αξονα. Αυτο προφανως βελτιωνεται σημαντικα με την προσθηκη επιπλεον ρουλεμαν και την αναβαθμιση τους με καλυτερα, αλλα το προβλημα παραμενει...
    Καταγράφηκε

Andreas
    COMPASS 7HV
    TREX 600EFL Pro
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 11:20:42 »

Κατα τη γνωμη μου τα ρουλεμαν της ουρας οσο καλα και να ειναι δεν θα καλυπτουν για παντα αλλα προβληματα στην ουρα. Υπαρχουν επιβεβαιωμενες φημες οτι το κυριο προβλημα ειναι τα tail shafts που hub ειναι σε πολλες περιπτωσεις στραβοτριπημενο και δεν καθεται 90 μοιρες ως προς τον αξονα. Αυτο προφανως βελτιωνεται σημαντικα με την προσθηκη επιπλεον ρουλεμαν και την αναβαθμιση τους με καλυτερα, αλλα το προβλημα παραμενει...

Συμφωνώ. Έχω αλλάξει 3-4 tail shafts αγορασμένα από εδώ και έξω και έχω πετάξει 1 από αυτά μόλος το έβγαλα από το σκουλάκι. Μάλλον έχω πλέον ένα σωστό shaft στην ουρά. Και με ευχαρίστηση διαπιστώνω ότι αν και έχει φάει πτώσεις εξακολουθεί να μην δημιουργεί προβλήματα συντονισμού. Ένα πρόβλημα χαλαρής ουράς που έχω σε fast backwards πτήση το ψάχνω ακόμη να δώ που οφείλεται...
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Πρόβλημα ουράς στο νέο Βlade 130Χ
    Μεταπήδηση σε: