Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.790 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Ιουλ 2026, 23:07:38

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Ιουλ 2026, 23:07:38

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από spirost
    [Σήμερα στις 19:34]

[Σήμερα στις 15:43]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:54]

[Χθες στις 14:35]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309790
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 172
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 115
    Συνολικά: 118
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10] 11     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Tarot 450 pro v2 fbl  (Αναγνώστηκε 32681 φορές)
    ilias
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #135 στις: Πέμπτη, 4 Σεπ 2014, 22:23:07 »

Μου κοπηκε η βιδα που πιανει το RADIUS ARM πανω στο MAIN ROTOR HOUSING (δεν ξερω πως να τα πω ελληνικα)

Το προβλημα ειναι οτι εμεινε η βιδα με την κολλα της πανω στο σπειρωμα και δεν ξερω πως να την βγαλω . Το κομματι της βιδας εξεχει ελαχιστα και δεν ξερω τι να κανω

Καποια προταση;

Y.Γ. που μπορω να βρω σκετες τις βιδες με τις ροδελες τους;
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 4 Σεπ 2014, 22:44:53 από ilias » Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #136 στις: Παρασκευή, 5 Σεπ 2014, 01:09:51 »

Welcome to the club... ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΣ ΒΙΔΕς ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΙΕΣΗ...ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΕΣ...
    Πριν καν πεταξω το ελικοπτερο εκει που καθοταν ακουο εναν ηχο και νιωθω κατι στο προσωπο μου...ηταν μιση βιδα απο το συγκεκριμενο σημειο που μου ηρθε στα μουτρα... Ευτυχως μπορεσα να βιδωσω τη μιση βιδα με την κεφαλη οποτε εσπρωξε το κομματι που εμεινε μεσα προς τα εξω...
    Στο πρωτο hover με το που το προσγειωνω βλεπω τα blades σε περιεργη θεση...παω καο βλεπω την ιδια βιδα σπασμενη καο σφηνωμενη μεσα...αυτη τη φορα δεν εβγαινε με τιποτα καο ετσι αγορασα 5-6 ευρω το main rotor housing απο alphasportrc και αλλαξα φυσικα τη βιδα
    Καταγράφηκε
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #137 στις: Παρασκευή, 5 Σεπ 2014, 09:53:27 »

Ποτέ δεν είχε πρόβλημα με την συγκεκριμένη βίδα
    Καταγράφηκε
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #138 στις: Παρασκευή, 5 Σεπ 2014, 16:29:43 »

Έχω και εγώ το συγκεκριμένο ελικόπτερο, αγορασμένο από Alphasportrc

Ομολογώ ότι ως εδώ δεν είχα κανένα περίεργο πρόβλημα και έχω πετάξει εκατοντάδες φορές. Εκτός από μια φορά που έσπασε η βίδα που κρατάει το ένα blade grip στην ουρά, και έπαθα μικροζημιές, μιας και το σπάσιμο έγινε στο spool up στο έδαφος και το είδα. Για να είμαι και σωστός, ίσως το φτεράκι να βρήκε στο έδαφος, ή σε κάποιο πετραδάκι και να έσπασε την βίδα.

'Ομως επειδή και από άλλους έχω ακούσει τις ίδιες προτροπές για αλλαγή των βιδών, ξέρει κανείς αν υπάρχει κάπου ολόκληρο σετ από "καλές" βίδες να αγοράσουμε; Δεν θέλω να μπώ στην διαδικασία να τις παραγγέλνω μία - μία με βάση τις διαστάσεις τους, λέω αν υπάρχουν όλες μαζί σαν μια παραγγελία. Όποιος έχει κατάλληλο λινκ, ας το δώσει.

Όσο για την σπασμένη βίδα, και εγώ δεν βρήκα τρόπο να την βγάλω από εκεί μέσα, και αγόρασα όλο το ανταλλακτικό, το οποίο δεν ήταν ευτυχώς και ιδιαιτέρως ακριβό.
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #139 στις: Παρασκευή, 5 Σεπ 2014, 19:04:05 »

Δεν ειναι  δυσκολο να τις παρεις μια μια...Αν εχεις το manual ειναι 5 λεπτα δουλεια να δεις τι θες...ωστοσο εγω που τις πηρα απο ebay  δεν μπορω να πω οτι μου βγηκαν και φτηνες...πρεπει να εδωσα 15 ευρω απο οσο θυμαμαι... Βεβαια πηρα πιο πολλες απο οσες χρειαζομουν...Αλλα  μια καλη πτωση κοστιζει περισσοτερα...

Τοτε διορθωνω και λεω welcome to my club ...χαχα 2 φορες η ιδια βιδα? Ισως κατι αλλο δεν παει καλα...
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #140 στις: Παρασκευή, 5 Σεπ 2014, 19:09:16 »

Το κομματι της βιδας εξεχει ελαχιστα και δεν ξερω τι να κανω

Ζεσταίνεις την βίδα ακουμπώντας επάνω της την μύτη από το κολλητήρι ή με ζεστό αέρα από πιστόλι ή από
    σεσουάρ για να σπάσει η κόλλα σπειρωμάτων, κατόπιν πιάνεις γερά το κομμάτι που εξέχει με μία μικρή πένσα
    και την ξεβιδώνεις!!
    Αν δεν μπορείς να την πιάσεις με την μικρή πένσα τότε πριν την ζεστάνεις κάνεις με το dremel μία εγκοπή να
    μπορεί να πιάσει ίσιο κατσαβίδι, την ζεσταίνεις και την ξεβιδώνεις!!
    Αν δεν πετύχουν τα παραπάνω τότε θέλει σταθερό τρυπάνι να μπορέσεις με ακρίβεια να την ξετρυπήσεις την
    βίδα για να αδυνατίσει και βάζοντας ένα ψιλό ίσιο κατσαβίδι στην τρύπα να την ξεβιδώσεις!!
    Η αν έχει δυνατότητα να την ξετρυπήσεις τελείως και να βάλεις περαστή, δεν θυμάμαι ακριβώς το σημείο!!!

Αν δεν πετύχει και αυτό τότε κάνεις αυτό που έκανε και ο φίλος Fer De Lance, αγοράσεις άλλο ανταλλακτικό!!  Wink
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #141 στις: Παρασκευή, 5 Σεπ 2014, 19:17:59 »

Δεν ειναι  δυσκολο να τις παρεις μια μια...Αν εχεις το manual ειναι 5 λεπτα δουλεια να δεις τι θες...ωστοσο εγω που τις πηρα απο ebay  δεν μπορω να πω οτι μου βγηκαν και φτηνες...πρεπει να εδωσα 15 ευρω απο οσο θυμαμαι... Βεβαια πηρα πιο πολλες απο οσες χρειαζομουν...Αλλα  μια καλη πτωση κοστιζει περισσοτερα...

Τοτε διορθωνω και λεω welcome to my club ...χαχα 2 φορες η ιδια βιδα? Ισως κατι αλλο δεν παει καλα...

Στην Αθήνα αν πας στον Ρέππα ή στην Βιδεμπορική θα βρεις "παπάδες" και μάλιστα ατσάλινους!!  Wink
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #142 στις: Παρασκευή, 5 Σεπ 2014, 19:27:51 »

Στην Αθήνα αν πας στον Ρέππα ή στην Βιδεμπορική θα βρεις "παπάδες" και μάλιστα ατσάλινους!!  Wink

Ατσαλινες πηρα αλλα δυστυχως δεν ειμαι απο Αθηνα και δεν ειχα βρει πουθενα σε τοσο μικρο μεγεθος...δεν ηξερα καο που να ψαξω εδω στη Θεσσαλονικη...εκεινη την περιοδο βεβαια ημουν στη Λαρισα
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #143 στις: Παρασκευή, 5 Σεπ 2014, 19:41:58 »

Οσα μεγάλα μαγαζιά ασχολούνται με βίδες σίγουρα θα έχουν, τις πρώτες ατσάλινες που παράγγειλα ήταν από μικρό
    μαγαζί της Καρύστου με σιδερικά, ήταν για τον άξονα από το 450άρι τις Μ 2 χ 12mm και μάλιστα τις βρήκα σε 16mm
    αλλά δεν με χάλαγε καθόλου που ήταν πιο μακρύες!!  Thumbs up

Βέβαια όμως σε μεγαλύτερη ποσότητα και τις μοιράστηκα με έναν φίλο μου!!  Wink   
    Καταγράφηκε
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #144 στις: Παρασκευή, 5 Σεπ 2014, 21:03:36 »

Το κομματι της βιδας εξεχει ελαχιστα και δεν ξερω τι να κανω

Ζεσταίνεις την βίδα ακουμπώντας επάνω της την μύτη από το κολλητήρι ή με ζεστό αέρα από πιστόλι ή από
    σεσουάρ για να σπάσει η κόλλα σπειρωμάτων, κατόπιν πιάνεις γερά το κομμάτι που εξέχει με μία μικρή πένσα
    και την ξεβιδώνεις!!
    Αν δεν μπορείς να την πιάσεις με την μικρή πένσα τότε πριν την ζεστάνεις κάνεις με το dremel μία εγκοπή να
    μπορεί να πιάσει ίσιο κατσαβίδι, την ζεσταίνεις και την ξεβιδώνεις!!
    Αν δεν πετύχουν τα παραπάνω τότε θέλει σταθερό τρυπάνι να μπορέσεις με ακρίβεια να την ξετρυπήσεις την
    βίδα για να αδυνατίσει και βάζοντας ένα ψιλό ίσιο κατσαβίδι στην τρύπα να την ξεβιδώσεις!!
    Η αν έχει δυνατότητα να την ξετρυπήσεις τελείως και να βάλεις περαστή, δεν θυμάμαι ακριβώς το σημείο!!!

Αν δεν πετύχει και αυτό τότε κάνεις αυτό που έκανε και ο φίλος Fer De Lance, αγοράσεις άλλο ανταλλακτικό!!  Wink

δυστυχως η βιδα δεν προεξεχει.
    προσπαθω να την ξεβιδωσω βιδωνοντας απο το τελος της βιδας. εχει λιγο προχωρησει αλλα δεν παει αλλο

θα προσπαθησω να τρυπησω την βιδα αλλα μαλλον θα χαλασω το σπειρωμα της κεφαλης

Ανταλλακτικο δεν μπορω να βρω Ελλαδα

* IMGP2661.JPG (79.45 KB, 980x735 - εμφανίστηκε 281 φορές.)
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #145 στις: Παρασκευή, 5 Σεπ 2014, 21:34:36 »

Ηλια ξετρυπησε την και βαλε πιο μακρυα βιδα με παξιμαδι (περαστη)!!!

Καταγράφηκε
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #146 στις: Παρασκευή, 5 Σεπ 2014, 21:40:51 »

μετα δεν θα πρεπει να βρω παξιμαδι ασφαλειας (υπαρχει για M2;) ή με ενα απλο παξιμαδι και κολλα σπιρωματος θα ειναι ενταξει;

απο θεμα ζυγισματος σε σχεση με την  κανονικη βιδα που θα ειναι απο την αλλη πλευρα θα υπαρχει θεμα;
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #147 στις: Παρασκευή, 5 Σεπ 2014, 22:19:31 »

Το ανταλλακτικο ειναι αυτο http://www.alphasportrc.com/index.php?main_page=product_info&cPath=166_168&products_id=3329 αλλα απο οτι φαινεται εγω πηρα το τελευταιο κομματι. Μαλιστα δεν το ειχε σε μαυρο και πηρα ασημι. Ο μονος λογος που θα αλλαξω κεφαλη ειναι για να πιανει καλυτερα στο main shaft... κατα τα αλλα το ε/π ειναι αψογο.

Οσο για το ζυγισμα κανε το ιδιο και με την αλλη βιδα και θα εισαι οκ. Μην την εμπιστευεσαι...εμενα με πουλησει 2 φορες και εβαλα μυαλο...παλι καλα που δεν το επαθα στον αερα...

ΥΓ. Μηπως τις παρασφιγγουμε?
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #148 στις: Σάββατο, 6 Σεπ 2014, 13:31:41 »

μετα δεν θα πρεπει να βρω παξιμαδι ασφαλειας (υπαρχει για M2;) ή με ενα απλο παξιμαδι και κολλα σπιρωματος θα ειναι ενταξει;

απο θεμα ζυγισματος σε σχεση με την  κανονικη βιδα που θα ειναι απο την αλλη πλευρα θα υπαρχει θεμα;

Υπάρχουν παξιμάδια ασφαλείας για Μ 2 βίδες, όσο για το ζύγισμα αν και είναι αμελητέο το βάρος μπορείς να βάλεις
    και από την άλλη μεριά όπως πολύ σωστά είπε ο φίλος Αλέξης!!!

Πρέπει να έχω να σου στείλω Μ 2 παξιμάδια ασφαλείας αν χρειαστείς!!  Wink
    Καταγράφηκε
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #149 στις: Σάββατο, 6 Σεπ 2014, 14:57:22 »

Λοιπον τελικα ημουν τυχερος

Με ενα εξαρτημα απο dremel που ηταν μυτερο το εβαλα σε δραπανο και καταφερα να βγαλω την βιδα χωρις να χαλασω το σπειρωμα (νομιζω) . Θα βαλω βιδες μεγαλυτερες απο αυτες που εχει ωστε να βαλω παξιμαδι για καλο και για κακο.

Απλα παξιμαδια εχω και λεω να βαλω και κολλα σπειρωματος οποτε λογικα δεν θα χρειαστω ασφαλειας

Υ.Γ. ευχαριστω για την προσφορα
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10] 11     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Tarot 450 pro v2 fbl
    Μεταπήδηση σε: