Πρωτον αν με γνωριζες δε θα ελεγες οτι λεω κατι στην τυχη......οποτε πριν σχολιασεις θα μπορουσες να ρωτησεις γιατι λεω οκ βαλτο......
Δευτερον δε μπορω να κατσω να αναλυσω αυτη τη στιγμη με τυπους, ωμικες αντιστασεις, διατομη καλωδιου , τι ισχυ θελουμε, ποσο πτωση τασης θα εχει στα 7,10,15 Amps και σε ποση θερμοτητα,ποση ενεργεια θα γινεται θερμοτητα.......
Εχω αυτη τη δυνατοτητα γιατι ειναι η δουλεια μου αυτη.......
Παρε λοιπον αυτο τον ετοιμο πινακα που εχεις βρει (τον εχω χρησιμοποιησει και εγω στο παρελθον) βαλε τα στοιχεια του φιλου με Αμπεραζ 7ΑH και δες οτι στα 6V για 30 cm μηκος εχει πτωση τασης περιπου 0,23V που δεν θα σου εξηγησω το λογο αλλα ειναι πολυ αποδεκτή........
Μετα να σου πω οτι, οτι καλωδιο και να βαλεις το φισακι που παει πανω στο δεκτη του δε περναει 15Α που στοχευετε εσεις σε καμια περιπτωση......αν θελεις λοιπον και σε εμποδιζει το καλωδιο να περασεις το συγκεκριμμενο ρευμα που ουτε προκειται ποτε να δεις με αυτα τα σερβο σε κανονικη λειτουργια (παντα μιλαω για μεσο ορο καταναλωσης 7-8 Αμπερ και οχι στιγμιαια) βαλε αλλο ενα 22αρι καλωδιο και ενωσε τα παραλληλα........
Τελος απο μετρησεις που εχουμε κανει σε ενα Yak που εχω με συνολο 6 ψηφιακα σερβο ( 2 Savox αρκετα ενεργοβορα 12kg+3XQ 16kg+1XQ 20 Kg.......)στο εδαφος το logger εδειξε max 4 Amp με τρελες κινησεις στα πηδαλια βεβαια χωρις φορτιο και στον αερα max 8,5 Amp με πολυ χαμηλοτερο μεσο ορο στην πτηση που δεν το θυμαμαι.........
Βεβαια δεν πεταω σαν το Brugman αλλα το εδωσα και σε καποιον αλλο το α/π που το πιεζε αρκετα......
Τελος να σου επισημανω οτι και εγω επειδη ειμαι μηχανολογος ημουν υπερβολικος παντα με τα setup ακομα και σε φθηνα αεροπλανα και εχω τελικα διαπιστωσει οτι πρεπει να μην ειμαστε και τοσο υπερβολικοι......
To reg που αγορασε ο Χρηστος ειναι καλο αλλα για πιο μεγαλες απαιτησεις απο αυτες που ζητουν τα σερβο του..........
Νικος
Φιλε νίκο.
Πραγματικά δεν σε ξέρω και ούτε κρίνω εάν αυτά που γραφεις τα ξέρεις η όχι.
αυτό που είπα είναι οτι γράφουμε σε ένα forum και διαβάζουν κάποια άτομα που θέλουν να μάθουν. Το να λέμε εάν αόριστο "βαλτο" δεν λέει κάτι. πρέπει να είναι τεκμηριωμένα
Επίσης πρέπει να δίνουμε την δυνατοτητα να έχουν άποψη εάν αυτό που λέμε είναι σωστό η όχι.Στο κάτω κάτω αυτή θα πληρώσουν εάν χάσουν το μοντέλο τους.
Αυτό που είπα είναι και η σωστή μέθοδος για να ξέρεις τι σου γίνετε. Στην μέτρηση που έκανε το logger σου έδειξε max 4 amp ΧΩΡΙΣ φορτίοκαι 8.5 στην πτήση. άμεσος είσαι εκτος προδιαγραφών.
πράγματι το πλέον πιθανόν είναι να μην τα χρειαστεί τόσα αμπέρ αλλα άμα το δούμε σε θεωρητικό επίπεδο είναι λάθος. Το σωστό είναι να κρεμάσεις βάρος από το servo να δεις ποσο τραβάει.
@kolotoympas και για κάθε ενδιαφερόμενο
http://www.frsky-rc.com/add_book_det.asp?id=1100