Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.793 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 17:54:36

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 17:54:36

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:07]

[Σήμερα στις 12:49]

[Σήμερα στις 03:41]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309793
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 139
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 74
    Συνολικά: 76
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ερωτηση για Spektrum Regulator!  (Αναγνώστηκε 5869 φορές)
    ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Κυριακή, 13 Μαΐ 2012, 17:15:18 »

Καλησπερα!
    Ηθελα να κανω μια ερωτηση!
    Σε ενα regulator Spektrum Vr6010 εχω βαλει κανονικα την παροχη της μπαταριας αλλα θελω μετα στην εξοδο του να το ενωσω απ'ευθειας πανω στον δεκτη χωρις ενδιαμεσους κονεκτορες.Σκεφτηκα να χρησιμοποιησω καλωδιο απο προεκταση η οποια ειναι 22 AWG τυπου JR.
    Η ερωτηση μου ειναι η εξης αν χρησιμοποιησω το παραπανω καλωδιο κολλητο σε αυτο της εξοδου του Spektrum regulator θα εχω προβλημα να μου το καψει η να μου κανει bypass τον δεκτη?
    Καταγράφηκε

50 cc Petrol POWER/Acro F3D 50''/Piper Pawnee 40 Hangar 9/TT Piper J3 Cub/Sebart Sukhoi 29s 30E/ScratchBuild 3DPMini/Bixler EPO 1400mm/Kyosho Calmato 40 Trainer/BMI Extra 330EP/<<JR XG8>>/Spectrum DX7se!!!

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ!!!!!!
    www.emr.gr
    ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 14 Μαΐ 2012, 23:05:21 »

Huh? Sad Sad Sad
    Καταγράφηκε

50 cc Petrol POWER/Acro F3D 50''/Piper Pawnee 40 Hangar 9/TT Piper J3 Cub/Sebart Sukhoi 29s 30E/ScratchBuild 3DPMini/Bixler EPO 1400mm/Kyosho Calmato 40 Trainer/BMI Extra 330EP/<<JR XG8>>/Spectrum DX7se!!!

www.emr.gr
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2012, 09:35:04 »

Καλησπερα!
    Σε ενα regulator Spektrum Vr6010 εχω βαλει κανονικα την παροχη της μπαταριας αλλα θελω μετα στην εξοδο του να το ενωσω απ'ευθειας πανω στον δεκτη χωρις ενδιαμεσους κονεκτορες.Σκεφτηκα να χρησιμοποιησω καλωδιο απο προεκταση η οποια ειναι 22 AWG τυπου JR.
    Η ερωτηση μου ειναι η εξης αν χρησιμοποιησω το παραπανω καλωδιο κολλητο σε αυτο της εξοδου του Spektrum regulator θα εχω προβλημα να μου το καψει η να μου κανει bypass τον δεκτη?
    η σκέψη να μην βάζεις ενδιάμεσα βύσματα είναι σωστή αλλα σε αυτήν την περίπτωση το βλέπω υπερβολικό.
    Δεν θα έχεις πρόβλημα εάν τα κολλήσεις κατευθείαν πάνω στις πλακέτες.
    το 22 είναι καλο για απλά servo
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    http://www.facebook.com/pages/Watchers-Fpv/133379920096512?v=wall
    ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2012, 18:28:06 »

Τα σερβο που φοραω στο α/π ειναι 6 και ειναι τα Power HD 1201 MG 13.2kg!!!
    Καταγράφηκε

www.emr.gr
    ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2012, 22:42:41 »

Καλησπερα!
    η σκέψη να μην βάζεις ενδιάμεσα βύσματα είναι σωστή αλλα σε αυτήν την περίπτωση το βλέπω υπερβολικό.

Θα κανω αυτο που λες παντως φιλε θα κολλησω απ'ευθειας πανω στην πλακετα ενα ιδιο 22AWG καλωδιο με σερβο κονεκτορα και θα πηγαινει καρφι στον δεκτη.
    Πιστευω να μπορει απο το 22αρι το καλωδιο να μπορουν να περασουν εως 10-15 Α!
    Καταγράφηκε

www.emr.gr
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2012, 22:54:37 »

Καλησπερα!

Θα κανω αυτο που λες παντως φιλε θα κολλησω απ'ευθειας πανω στην πλακετα ενα ιδιο 22AWG καλωδιο με σερβο κονεκτορα και θα πηγαινει καρφι στον δεκτη.
    μην το κανεις ... από το 22 δεν περνάνε τόσα amp. το καλύτερο που έχεις να κανεις είναι να μετρήσεις τι κατάλωση έχει το 1 servo και μετά να αποφασίσεις για το καλώδιο
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member

Nikos

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2012, 23:02:03 »

Τι τα χρειαζεσαι τοσα αμπερ? 15 Αμπερ σημαινει πως ολα τα σερβο σου ειναι σε stall current που σημαινει οτι πιθανον ετσι και αλλιως το μοντελο σου θα γινει χαρτοπόλεμος......ασε που δεν ειναι καν ψηφιακα και δεν τρβανε τοσο ρευμα........
    Επιπλεον πρεπει να μας πεις τι μηκος θα εχει το κομματι του AWG22 , αν ειναι 10 - 20 cm φτανει και περισσευει αν ειναι ομως 1 μ το συζητάμε.......
    Καταγράφηκε
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member

Nikos

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2012, 23:05:47 »

Επίσης ποιο μοντελο Spectrum Reg εχεις? VR 5203?
    Καταγράφηκε
    ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2012, 23:11:32 »

Το μηκος του καλωδιου θα ειναι οπως ειπες απο 10 εως βαρια 20 cm.
    To Regulator ειναι το VR6010!
    Καταγράφηκε

www.emr.gr
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member

Nikos

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2012, 23:20:45 »

Εγω λεω βαλτο δε θα εχεις θεμα ουτε τοσα πολλα Αμπερ.....
    Καταγράφηκε
    ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2012, 23:25:16 »

Θα το κολλησω αμα ειναι επανω στο Regulator απ'ευθειας!
    Πολλα ειναι ετσι με τετοιο καλωδιο και δεν τα επηρεαζει και χρησιμοποιουν και ψηφιακα σερβο!
    Καταγράφηκε

www.emr.gr
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 16 Μαΐ 2012, 01:37:54 »

ας είναι λίγο τεκμηριωμένες οι απαντήσεις και όχι τυχαίες.
    Το ότι δουλεύει και κάπου αλλου δεν πάει να πει ότι μας κάνει. Ούτε και να μαντεύουμε εάν έχει τόσα αμπέρ η όχι.
    Το σωστό είναι να μετρήσει την καταναλώσει και να αποφασίσει εάν κάνει η όχι. Το 22 δεν σηκώνει πάνω από 7 amp max. Εάν είναι κινεζικο και έχουν κλέψει λίγο τότε πέφτει ακόμα.
    Η επιλογή δικη σου

και κάτι που θα το χρειαστείς

http://www.powerstream.com/Wire_Size.htm
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 16 Μαΐ 2012, 15:48:55 »

Πως μπορω να μετρησω σωστα τα αμπερ που τραβαει το σερβο???
    Καταγράφηκε

www.emr.gr
    asterixx25
    Aeromodeller Hero Member

Τρία πουλάκια κάθονται...

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 16 Μαΐ 2012, 18:15:39 »

Πως μπορω να μετρησω σωστα τα αμπερ που τραβαει το σερβο???

http://www.aeromodelistis.com/smfgr/index.php?PHPSESSID=nslr6fu9pcopf63bbc5u85d2v1&topic=6203.msg57451#msg57451

Σε συνέχεια των παραπάνω πόστ του link, αν θέλεις να έχεις μια ένδειξη ακόμη πιο κοντά στην πραγματική, την ώρα που θα κάνεις την μέτρηση μπορείς να ζορίζεις την κίνηση του servo με το χέρι σου "προσομοιώνοντας" το πραγματικό ζόρι.

Το αποtέλεσμα που θα βρείς το πολλαπλασιάζεις με τον αριθμό των servos. (Αν και είναι λίγο δύσκολο την ίδια χρονική στιγμή να δουλεύουν όλα μαζί τα servo-εκτός περιπτώσεις extreme πτήσης.)
    Καταγράφηκε
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member

Nikos

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 16 Μαΐ 2012, 18:30:24 »

ας είναι λίγο τεκμηριωμένες οι απαντήσεις και όχι τυχαίες.
    Το ότι δουλεύει και κάπου αλλου δεν πάει να πει ότι μας κάνει. Ούτε και να μαντεύουμε εάν έχει τόσα αμπέρ η όχι.
    Το σωστό είναι να μετρήσει την καταναλώσει και να αποφασίσει εάν κάνει η όχι. Το 22 δεν σηκώνει πάνω από 7 amp max. Εάν είναι κινεζικο και έχουν κλέψει λίγο τότε πέφτει ακόμα.
    Η επιλογή δικη σου

και κάτι που θα το χρειαστείς

http://www.powerstream.com/Wire_Size.htm

Πρωτον αν με γνωριζες δε θα ελεγες οτι λεω κατι στην τυχη......οποτε πριν σχολιασεις θα μπορουσες να ρωτησεις γιατι λεω οκ βαλτο......
    Δευτερον δε μπορω να κατσω να αναλυσω αυτη τη στιγμη με τυπους, ωμικες αντιστασεις, διατομη καλωδιου , τι ισχυ θελουμε, ποσο πτωση τασης θα εχει στα 7,10,15 Amps και σε ποση θερμοτητα,ποση ενεργεια θα γινεται θερμοτητα.......
    Εχω αυτη τη δυνατοτητα γιατι ειναι η δουλεια μου αυτη.......
    Παρε λοιπον αυτο τον ετοιμο πινακα που εχεις βρει (τον εχω χρησιμοποιησει και εγω στο παρελθον) βαλε τα στοιχεια του φιλου με Αμπεραζ 7ΑH και δες οτι στα 6V για 30 cm μηκος εχει πτωση τασης περιπου 0,23V που δεν θα σου εξηγησω το λογο αλλα ειναι πολυ αποδεκτή........
    Μετα να σου πω οτι, οτι καλωδιο και να βαλεις το φισακι που παει πανω στο δεκτη του δε περναει 15Α που στοχευετε εσεις σε καμια περιπτωση......αν θελεις λοιπον και σε εμποδιζει το καλωδιο να περασεις το συγκεκριμμενο ρευμα που ουτε προκειται ποτε να δεις με αυτα τα σερβο σε κανονικη λειτουργια (παντα μιλαω για μεσο ορο καταναλωσης 7-8 Αμπερ και οχι στιγμιαια) βαλε αλλο ενα 22αρι καλωδιο και ενωσε τα παραλληλα........
    Τελος απο μετρησεις που εχουμε κανει σε ενα Yak που εχω με συνολο 6 ψηφιακα σερβο ( 2 Savox αρκετα ενεργοβορα 12kg+3XQ 16kg+1XQ 20 Kg.......)στο εδαφος το logger εδειξε max 4 Amp με τρελες κινησεις στα πηδαλια βεβαια χωρις φορτιο και στον αερα max 5,5 Amp (instant για λιγοτερο απο sec) με πολυ χαμηλοτερο μεσο ορο στην πτηση που δεν το θυμαμαι.........
    Βεβαια δεν πεταω σαν το Brugman αλλα το εδωσα και σε καποιον αλλο το α/π που το πιεζε αρκετα......
    Τελος να σου επισημανω οτι και εγω επειδη ειμαι μηχανολογος ημουν υπερβολικος παντα με τα setup ακομα και σε φθηνα αεροπλανα και εχω τελικα διαπιστωσει οτι πρεπει να μην ειμαστε και τοσο υπερβολικοι......
    To reg που αγορασε ο Χρηστος ειναι καλο αλλα για πιο μεγαλες απαιτησεις απο αυτες που ζητουν τα σερβο του..........

Νικος
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 18 Μαΐ 2012, 20:34:04 από extenge » Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Ερωτηση για Spektrum Regulator!
    Μεταπήδηση σε: