Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.794 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 20:42:32

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 20:42:32

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 18:50]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:07]

[Σήμερα στις 03:41]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309794
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 139
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 71
    Συνολικά: 74
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ερωτηση για Spektrum Regulator!  (Αναγνώστηκε 5879 φορές)
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Nikos

« Απάντηση #15 στις: Τετάρτη, 16 Μαΐ 2012, 18:40:05 »

Χρηστο αν λοιπον εχεις αμφιβολια για να σου φυγει , παρε 2 extensions 22αρια αν δεν εχεις προβλημα βαρους (που σιγουρα δεν εχεις), κολλησε τα παραλληλα στο reg σου και συνδεσε τα σε 2 διαφορετικα καναλια του δεκτη σου ..........
    Καλες πτησεις
    Καταγράφηκε
    ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #16 στις: Τετάρτη, 16 Μαΐ 2012, 19:01:25 »

Σε ευχαριστω για τις απαντησεις και για την αναλυση σου.Προβλημα βαρους φιλε μου δεν εχω αλλα δεν εχω αλλη κενη θεση στον δεκτη ειναι 8καναλος και ειναι ολες πιασμενες 6 σερβο 1 killswitch και ο κονεκτορας της μπαταριας.Αλλιως θα το εκανα.Οποτε δεν εχω προβλημα να κολλησω 22αρι απ'ευθειας.
    Παρα πολυ καλα!
    Εδω θα σημειωσω οτι σε μια ερευνα που εκανα δεν βρηκα ας πουμε 20αρα προεκταση με κονεκτορα σερβο οποτε το 22αρι θα του κατσει πιστευω πολυ καλα!!!

Καταγράφηκε

50 cc Petrol POWER/Acro F3D 50''/Piper Pawnee 40 Hangar 9/TT Piper J3 Cub/Sebart Sukhoi 29s 30E/ScratchBuild 3DPMini/Bixler EPO 1400mm/Kyosho Calmato 40 Trainer/BMI Extra 330EP/<<JR XG8>>/Spectrum DX7se!!!

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ!!!!!!
    www.emr.gr
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member

Nikos

« Απάντηση #17 στις: Τετάρτη, 16 Μαΐ 2012, 19:58:07 »

Ποιο δεκτη εχεις? Δεν εχει batt port επανω του?
    Καταγράφηκε
    ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Τετάρτη, 16 Μαΐ 2012, 20:25:52 »

Εχω τον Frsky με την τηλεμετρια!
    Καταγράφηκε

50 cc Petrol POWER/Acro F3D 50''/Piper Pawnee 40 Hangar 9/TT Piper J3 Cub/Sebart Sukhoi 29s 30E/ScratchBuild 3DPMini/Bixler EPO 1400mm/Kyosho Calmato 40 Trainer/BMI Extra 330EP/<<JR XG8>>/Spectrum DX7se!!!

www.emr.gr
    kolotoympas
    Moderator

« Απάντηση #19 στις: Πέμπτη, 17 Μαΐ 2012, 22:15:09 »

Μπορείς να βάλεις και  δεύτερο καλώδιο όπως λέει ο Extenge για ενίσχυση,  με ένα Υ αφού δεν έχεις άλλο ελεύθερο κανάλι.
    Εγώ όμως έχω μια απορία.. Πόσα αμπέρ μπορούν να περάσουν μέσα από τον δέκτη?
    Καταγράφηκε

Ή Αστοχία Υλικού Ή Μ…κια Τεχνικού!
    kolotoympas Youtube
    kolotoympas Vimeo
    ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Πέμπτη, 17 Μαΐ 2012, 23:10:23 »

Μιλησα με τον Νικο και μου το ειπε και εκεινος για το Υ καλωδιο θα δω τελικα τι θα γινει εχω καιρο μεχρι το Σαββατο το απογευμα!
    Θα ενημερωσω παντως!
    Καταγράφηκε

www.emr.gr
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member

Nikos

« Απάντηση #21 στις: Πέμπτη, 17 Μαΐ 2012, 23:27:14 »

Μπορείς να βάλεις και  δεύτερο καλώδιο όπως λέει ο Extenge για ενίσχυση,  με ένα Υ αφού δεν έχεις άλλο ελεύθερο κανάλι.
    Εγώ όμως έχω μια απορία.. Πόσα αμπέρ μπορούν να περάσουν μέσα από τον δέκτη?
    Πολλα.......δεν ξερω συγκεκριμενα απ τον FRSKY αλλα ειχα στειλει ενα mail στην jr για τον dmss 831b που εχω και δες την απαντηση:
    Dear Sir

I have just heard back from JR and they are saying the the IC and circuitry in the RG831 can take up to 35amp in continuous current and 50amps as a peak current.

Kind regards

Steve Roberts

MacGregor Industries
    Cordwallis Street
    MAIDENHEAD
    Berks SL6 7GF
    UK
    Καταγράφηκε
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member

Nikos

« Απάντηση #22 στις: Πέμπτη, 17 Μαΐ 2012, 23:31:23 »

Μιλησα με τον Νικο και μου το ειπε και εκεινος για το Υ καλωδιο θα δω τελικα τι θα γινει εχω καιρο μεχρι το Σαββατο το απογευμα!
    Θα ενημερωσω παντως!
    Χρηστο με το Υ αν ειναι 22αρι δεν κερδιζεις σε περισσοτερο αμπεραζ απ αυτο που εχεις ειδη κανει......απλα εχεις την ασφαλεια αν εχεις 2 reg και 2 μπαταριες...... Thumbs up
    Καταγράφηκε
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #23 στις: Παρασκευή, 18 Μαΐ 2012, 11:23:07 »

Πρωτον αν με γνωριζες δε θα ελεγες οτι λεω κατι στην τυχη......οποτε πριν σχολιασεις θα μπορουσες να ρωτησεις γιατι λεω οκ βαλτο......
    Δευτερον δε μπορω να κατσω να αναλυσω αυτη τη στιγμη με τυπους, ωμικες αντιστασεις, διατομη καλωδιου , τι ισχυ θελουμε, ποσο πτωση τασης θα εχει στα 7,10,15 Amps και σε ποση θερμοτητα,ποση ενεργεια θα γινεται θερμοτητα.......
    Εχω αυτη τη δυνατοτητα γιατι ειναι η δουλεια μου αυτη.......
    Παρε λοιπον αυτο τον ετοιμο πινακα που εχεις βρει (τον εχω χρησιμοποιησει και εγω στο παρελθον) βαλε τα στοιχεια του φιλου με Αμπεραζ 7ΑH και δες οτι στα 6V για 30 cm μηκος εχει πτωση τασης περιπου 0,23V που δεν θα σου εξηγησω το λογο αλλα ειναι πολυ αποδεκτή........
    Μετα να σου πω οτι, οτι καλωδιο και να βαλεις το φισακι που παει πανω στο δεκτη του δε περναει 15Α που στοχευετε εσεις σε καμια περιπτωση......αν θελεις λοιπον και σε εμποδιζει το καλωδιο να περασεις το συγκεκριμμενο ρευμα που ουτε προκειται ποτε να δεις με αυτα τα σερβο σε κανονικη λειτουργια (παντα μιλαω για μεσο ορο καταναλωσης 7-8 Αμπερ και οχι στιγμιαια) βαλε αλλο ενα 22αρι καλωδιο και ενωσε τα παραλληλα........
    Τελος απο μετρησεις που εχουμε κανει σε ενα Yak που εχω με συνολο 6 ψηφιακα σερβο ( 2 Savox αρκετα ενεργοβορα 12kg+3XQ 16kg+1XQ 20 Kg.......)στο εδαφος το logger εδειξε max 4 Amp με τρελες κινησεις στα πηδαλια βεβαια χωρις φορτιο και στον αερα max 8,5 Amp με πολυ χαμηλοτερο μεσο ορο στην πτηση που δεν το θυμαμαι.........
    Βεβαια δεν πεταω σαν το Brugman αλλα το εδωσα και σε καποιον αλλο το α/π που το πιεζε αρκετα......
    Τελος να σου επισημανω οτι και εγω επειδη ειμαι μηχανολογος ημουν υπερβολικος παντα με τα setup ακομα και σε φθηνα αεροπλανα και εχω τελικα διαπιστωσει οτι πρεπει να μην ειμαστε και τοσο υπερβολικοι......
    To reg που αγορασε ο Χρηστος ειναι καλο αλλα για πιο μεγαλες απαιτησεις απο αυτες που ζητουν τα σερβο του..........

Νικος

Φιλε νίκο.
    Πραγματικά δεν σε ξέρω και ούτε κρίνω εάν αυτά που γραφεις τα ξέρεις η όχι.
    αυτό που είπα είναι οτι γράφουμε σε ένα forum και διαβάζουν κάποια άτομα που θέλουν να μάθουν. Το να λέμε εάν αόριστο "βαλτο" δεν λέει κάτι. πρέπει να είναι τεκμηριωμένα
    Επίσης πρέπει να δίνουμε την δυνατοτητα να έχουν άποψη εάν αυτό που λέμε είναι σωστό η όχι.Στο κάτω κάτω αυτή θα πληρώσουν εάν χάσουν το μοντέλο τους.
    Αυτό που είπα είναι και η σωστή μέθοδος για να ξέρεις τι σου γίνετε. Στην μέτρηση που έκανε το logger σου έδειξε max 4 amp ΧΩΡΙΣ φορτίοκαι 8.5 στην πτήση. άμεσος είσαι εκτος προδιαγραφών.
    πράγματι το πλέον πιθανόν είναι να μην τα χρειαστεί τόσα αμπέρ αλλα άμα το δούμε σε θεωρητικό επίπεδο είναι λάθος. Το σωστό είναι να κρεμάσεις βάρος από το servo να δεις ποσο τραβάει.

@kolotoympas και για κάθε ενδιαφερόμενο

http://www.frsky-rc.com/add_book_det.asp?id=1100

Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    http://www.facebook.com/pages/Watchers-Fpv/133379920096512?v=wall
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member

Nikos

« Απάντηση #24 στις: Παρασκευή, 18 Μαΐ 2012, 20:32:42 »

beerΝαι εδω εχεις δικιο γιατι το εγραψα λαθος 5,5 Amp ηθελα να γραψω και αυτο ηταν instant για λιγοτερο απο 1 sec...........
    Πασο..................Το διορθωνω και στο πρωτο post  beer
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Ερωτηση για Spektrum Regulator!
    Μεταπήδηση σε: