Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.942 μηνύματα σε 12.395 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 31 Αυγ 2026, 12:52:39

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 31 Αυγ 2026, 12:52:39

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από coach
    [Χθες στις 18:16]

από Yiannis_S
    [Χθες στις 16:28]

από Markhelis
    [Σάββατο, 29 Αυγ 2026, 23:59:05]

[Κυριακή, 23 Αυγ 2026, 12:13:06]

από carapis
    [Σάββατο, 22 Αυγ 2026, 10:15:19]

[Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 15:32:58]

από coach
    [Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 14:40:09]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309942
    Σύνολο θεμάτων: 12395
    Online σήμερα: 72
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 68
    Συνολικά: 69
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 9     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Top Model Albatros 2,4S/E  (Αναγνώστηκε 32275 φορές)
    fazerdreamer
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Τετάρτη, 25 Απρ 2012, 11:08:03 »

Από ότι βλέπω αγαπητέ φιλε Παρασκευά άνοιξες κι άλλη φάμπρικα.Σκέφτεσαι fun fly η +αγωνιστικό επίπεδο?Ότι κι αν επιλέξεις να θυμάσαι την συμβουλή μου,θα ακούσεις ''πολλά λόγια' κρατα επιφυλάξεις,δεύτερον,μάθε να εξαντλείς το μοντέλο σου και τις δυνατότητες επάνω του,βλέπω πολλά σκάφη να αλλάζουν χερια χωρίς να έχουν καταλάβει τι κάνει το μοντέλο τους,τρίτον θα πρότεινα αυτό εδώ http://www.topmodelcz.cz/index.php?&desktop_back=eshop&action_back=&id_back=&desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=6727 για να περάσεις τμηματικά τις φάσεις εξέλιξης.πολλές καλές προσγειώσεις και....καλο στάδιο!φιλικά,στέφανος.
    Καταγράφηκε

Η σιωπή είναι χρυσός...
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #16 στις: Τετάρτη, 25 Απρ 2012, 11:26:09 »

Καλημέρα,

VGA Connector κοστίζει 1,80 Ευρώ.

Τρείς οριζόντιες σειρές των 5 Pins ή εάν θέλεις 5 κάθετες σειρές των 3 Pins, άρα έ χεις 15 Pins που μεταφράζεται σε 5 σερβο, έτσι λοιπόν και εγώ χρησιμοποίησα τα 12 για τα 3 σερβο, καθέτως, αφήνοντας την μεσαία σειρα καινή για να ξεχωρίσω τα δεξιά από τα αριστερά.

Απλή και έξυπνη ιδέα, όχι δική μου, που την προτείνει στην κατασκευή του Gracia/Grafas ο TopModel.

Εαν γίνεται και μετά, φυσικά και γίνεται αλλά έτσι και αλλιώς θα πρέπει να οδεύσεις τα καλώδια των σέρβο σου μέσα από τα σωληνάκια του φτερού για να φθάσουν στην άτρακτο.
    Τα καλώδια των σέρβο έτσι και αλλιώς δεν φθάνουν, οπότε θα πρέπει να προσθέσεις πορεκτάσεις.
    Οι προεκτάσεις υπάρχουν δύο τρόποι να γίνουν,
    Ο ένας είναι να κόψεις το καλώδιο του σερβο στην μέση να βάλεις την επιθυμητή προέκταση και να κολλήσεις και στα δύο σημεία το αρχικά κομένο καλώδιο με το φις του σέρβο για να συνδέται στον δέκτη.
    Ο δεύτερο τρόπος είναι αυτός που έκανα εγώ, να κόψεις  δλδ. το καλώδιο του σέρβο και να το ενώσεις με την απαιτούμενη σε διάσταση προέκταση μεχρι τον VGA connector. Τα υπόλοιπα των καλωδίων με τα φις (ας είναι λίγο μεγάλα) τα κολλάμε στο άλλο μισό του VGA connector που θα είναι μονίμως συνδεδεμένα στον δέκτη μας.

Δεν ειναι νομίζω κάτι το ιδιαίτερο.
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 25 Απρ 2012, 11:36:39 από Αναστάσιος Μαρκούσης » Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #17 στις: Τετάρτη, 25 Απρ 2012, 11:36:19 »

Από ότι βλέπω αγαπητέ φιλε Παρασκευά άνοιξες κι άλλη φάμπρικα.Σκέφτεσαι fun fly η +αγωνιστικό επίπεδο?Ότι κι αν επιλέξεις να θυμάσαι την συμβουλή μου,θα ακούσεις ''πολλά λόγια' κρατα επιφυλάξεις,δεύτερον,μάθε να εξαντλείς το μοντέλο σου και τις δυνατότητες επάνω του,βλέπω πολλά σκάφη να αλλάζουν χερια χωρίς να έχουν καταλάβει τι κάνει το μοντέλο τους,τρίτον θα πρότεινα αυτό εδώ http://www.topmodelcz.cz/index.php?&desktop_back=eshop&action_back=&id_back=&desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=6727 για να περάσεις τμηματικά τις φάσεις εξέλιξης.πολλές καλές προσγειώσεις και....καλο στάδιο!φιλικά,στέφανος.

Στέφανε με την ευκαιρία του δικού σου post θα πάρω το θάρρος Παρασκευά, και εάν ΔΕΝ το έχεις παραγγείλει ακόμα και σε τρομάζει το μέγεθος των 3μετρων ανεμοπτέρων, να σου προτείνω και εγώ με την σειρά μου τα "μικρά" αδερφάκια των Gracia/Grafas με εκπέτασμα τα 2,5 μέτρα.

Αυτά τα ανεμόπτερα, 3μετρα ή 2,5μετρα, θα σε βοηθήσουν να πετάξεις και αργότερα στους 2 αγώνες που υπάρχουν, αναλόγως την διάθεσή σου !

Prelude αδερφάκι του Grafas
    http://www.topmodelcz.cz/index.php?&desktop_back=eshop&action_back=&id_back=&desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=6616

Avia αδερφάκι του Gracia
    http://www.topmodelcz.cz/index.php?&desktop_back=eshop&action_back=&id_back=&desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=4482

Εγώ προτιμώ το Vtail !!!!
    Καταγράφηκε

GRE-F-0611
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #18 στις: Τετάρτη, 25 Απρ 2012, 11:40:14 »

Αν ο δέκτης έχει 6 κανάλια, ο μόνος περιορισμός θα είναι ότι και τα δύο flaps θα συνδεθούν στο ίδιο κανάλι με καλώδιο Y. Προσοχή. Αν ο προσανατολισμός των δύο σέρβο είνσι σωστός, τότε είσαι τυχερός, θα κινούνται και τα δύο προς την ίδια κατεύθυνση με την εντολή. Αν όμως δεν έχουν τον σωστό προσανατολισμό, το ένα θα ανεβαίνει όταν το άλλο κατεβαίνει. Στην δεύτερη περίπτωση χρειάζεσαι ένα ανεξάρτητο αντιστροφέα καναλιού, που θα παρεμβάλεις σε ένα από τα δύο καλώδια που φεύγουν από το Y.

Χαιρομαι που το ακούω, γιατί απο μια γρήγορη ματιά στους 8κάναλους βλέπω μεγάλες τιμές. Θα αλλάξω κατα πάσα πιθανότητα τον 7κάναλο που έχω στο ελικόπτερο και θα τον βάλω στο ανεμόπτερο. Βέβαια, έχω διαθέσιμο και αντιστροφέα, μιας και παλιότερα πέταγα ενα Τεξάν (ελαφρύ το χώμα που το σκεπάζει...) που το χρειαζόταν για το elevator. Θα προτιμήσω όμως την αλλαγή από το ελικόπτερο.

Τι μου στερεί το να μην μπορω να ρυθμίσω το κάθε flap ξεχωριστά ;

Ευχαριστώ

Παρασκευά δεν λές με τι σύστημα Τ/Κ πετάς !!!

Εάν έχεις Futaba 8fg ή 12fg να σου στείλω το αρχειάκι του μοντέλου με τις ρυθμίσεις τις neutral που δίνει ο κατασκευαστής, τα default δλδ.

Thumbs up
    Καταγράφηκε

GRE-F-0611
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #19 στις: Τετάρτη, 25 Απρ 2012, 11:58:22 »

Στέφανε με την ευκαιρία του δικού σου post θα πάρω το θάρρος Παρασκευά, και εάν ΔΕΝ το έχεις παραγγείλει ακόμα και σε τρομάζει το μέγεθος των 3μετρων ανεμοπτέρων, να σου προτείνω και εγώ με την σειρά μου τα "μικρά" αδερφάκια των Gracia/Grafas με εκπέτασμα τα 2,5 μέτρα.

Αυτά τα ανεμόπτερα, 3μετρα ή 2,5μετρα, θα σε βοηθήσουν να πετάξεις και αργότερα στους 2 αγώνες που υπάρχουν, αναλόγως την διάθεσή σου !

Prelude αδερφάκι του Grafas
    http://www.topmodelcz.cz/index.php?&desktop_back=eshop&action_back=&id_back=&desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=6616

Avia αδερφάκι του Gracia
    http://www.topmodelcz.cz/index.php?&desktop_back=eshop&action_back=&id_back=&desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=4482

Εγώ προτιμώ το Vtail !!!!

Αγαπητοί λάτρεις των ανεμοπτέρων και μη, επισημαίνω και εγώ την καταλληλότητα των μοτο-ανεμοπτέρων που ανέφερε ο αγαπητός κ. Μαρκούσης, και τα προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν να γνωρίσουν την κατηγορία αυτή.

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #20 στις: Τετάρτη, 25 Απρ 2012, 12:32:44 »

Καλως τον Στεφανο. Ο ανθρωπος που με ανεβασε στον αερα.

Δεν σκεφτομαι καθολου για αγωνες, μιας και απαιτουν καποιου ειδους αφοσιωση, που δεν μπορω να την δωσω στην παρουσα φαση.

Τα 3 μετρα δεν με φοβιζουν, αλλα δεν χωρανε στο αμαξι, μαζι με ελικοπτερο και παρελκομενα (φιεστα). Οπως και να εχει το μοντελο βρισκεται ηδη στα Ελτα και με περιμενει.

Τι διαφορα εχουν ομως τα μοντελα που μου προτεινετε απο αυτο που πηρα, και τι ειναι αυτο που κανει το albatros μη ανταγωνιστικο σε αγωνες, για να καταλαβουμε τι πρεπει να κοιταμε στη επιλογη τους

Η τηλ/νση που χρησιμοποιω ειναι JR X9303 2,4.
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 25 Απρ 2012, 12:50:08 από Friday » Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Τετάρτη, 25 Απρ 2012, 13:02:16 »

Καλως τον Στεφανο. Ο ανθρωπος που με ανεβασε στον αερα.

Δεν σκεφτομαι καθολου για αγωνες, μιας και απαιτουν καποιου ειδους αφοσιωση, που δεν μπορω να την δωσω στην παρουσα φαση.

Τα 3 μετρα δεν με φοβιζουν, αλλα δεν χωρανε στο αμαξι, μαζι με ελικοπτερο και παρελκομενα (φιεστα). Οπως και να εχει το μοντελο βρισκεται ηδη στα Ελτα και με περιμενει.

Τι διαφορα εχουν ομως τα μοντελα που μου προτεινετε απο αυτο που πηρα, και τι ειναι αυτο που κανει το albatros μη ανταγωνιστικο σε αγωνες, για να καταλαβουμε τι πρεπει να κοιταμε στη επιλογη τους

Η τηλ/νση που χρησιμοποιω ειναι JR X9303 2,4.

Κατ' αρχή δεν χρειάζεται μεγάλη αφοσίωση για τη συμμετοχή στον αγώνα. Αρχικά θα αφιερώσεις λίγες πτήσεις για να τριμάρεις το ανεμόπτερο. Το τριμάρισμα είναι το ίδιο, είτε για απλή πτήση είτε για αγωνιστική.

Στην κατηγορία F5J-GR απογειώνεσαι και αφού κόψεις το μοτέρ (σε κάποιο ύψος ανάλογα με τον κανονισμό) συνεχίζεις με στόχο να κρατηθείς στον αέρα 10 συνολικά λεπτά. Αυτό θα έκανες και για πτήση καθημερινή.

Η χαρά είναι να πετάς μαζί με τους φίλους, είτε είσαι καλύτερος από αυτούς είτε αυτοί είναι καλύτεροι από εσένα, να βλέπεις που κάνουν κύκλους και να τους ακολουθείς και εσύ.
    Το σίγουρο είναι ότι η νίκη δεν πάει πάντα με τον καλύτερο, ούτε με το μεγαλύτερο ανεμόπτερο, ούτε με το ακριβότερο ανεμόπτερο, αλλά με οποιονδήποτε εκείνη την ημέρα έκανε καλύτερες πτήσεις, και εδώ παίζει μεγάλο ρόλο και η τύχη να μπεις σε ανοδικό ή σε καθοδικό.

Η εταιρεία TopModels έχει πλήθος ανεμόπτερων που σχεδόν μοιάζουν μεταξύ τους, και έχουν τις ίδιες σχεδόν δυνατότητες σε πτήση εντός θερμικών, απλά τα προτεινόμενα μας αρέσουν πιό πολύ, και επειδή τα έχουμε δοκιμάσει στην Ελλάδα μπορούμε να τα προτείνουμε. Το Albatros μπορεί να τα συναγωνιστεί χωρίς άλλη  σκέψη.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Τετάρτη, 25 Απρ 2012, 13:10:00 »

Τα 3 μετρα δεν με φοβιζουν, αλλα δεν χωρανε στο αμαξι, μαζι με ελικοπτερο και παρελκομενα (φιεστα).

Απαντώ ξεχωριστά στην παραπάνω παρατήρηση, τα φτερά χωρίζουν σε τρία κομμάτια, και το μεγαλύτερο κομμάτι από το 3μετρο είναι περίπου 1 μέτρο, το μεγαλύτερο από το 2,5μετρο είναι περίπου 80-90 πόντοι. Το μήκος στη μεταφορά είναι πρακτικά το ίδιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να χωράει μόνο το 80-90 εκατοστά και να μην χωράει το 1 μέτρο.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #23 στις: Τετάρτη, 25 Απρ 2012, 13:29:44 »

Κατ'αρχήν, ΜΕΓΕΙΕΣ και καλοπέταχτο στους ουρανούς !!!

Οσον αφορά τους αγώνες, έτσι ακριβώς είναι, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι ... απλα ειναι μια μέρα με μόνο ανεμόπτερα να πετάνε !!!

Όσον αφορά το ανεμόπτερό σου, είναι ότι πρέπει για τους αγώνες !!!!!!!!

Προσοχή με τις οδηγίες, να ακολουθήσεις την σειρά με την οποία σε καθοδηγεί να το στήσεις !
    Καταγράφηκε

GRE-F-0611
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #24 στις: Τετάρτη, 25 Απρ 2012, 14:30:40 »

Το ΣΚ, που συνηθως γινονται ολες αυτες οι δραστηριοτητες, ειναι αφιερωμενο στην συζυγο και στην κορη, και δυστυχως το χομπυ μου δεν αρεσει στην συζυγο, οποτε και δεν θελω να την ταλαιπωρω με πραγματα στα οποια δεν βρισκει ενδιαφερον. Το ιδιο αλλωστε κανει κι αυτη με μενα. Αυτος ειναι και ο λογος που ποτε δεν εχω παει ποτε να πεταξω σε μοντελοδρομιο. Φροντιζω να ασκω το χομπυ μου μεσα στην εβδομαδα, ξεκλεβωντας χρονο απο την δουλεια, οπου και ο χρονος με την οικογενεια ειναι περιορισμενος και μαλιστα πολυ το διασκεδαζω, ειδικα οταν εχω παρεα.

Διαβαζοντας ολο αυτον τον καιρο για την πτηση του ανεμοπτερου, βρηκα ενα site, το οποιο εχει θεσει κανονισμους και διενεργει αγωνες online, κανεις αυτο που απαιτει ο καθε αγωνας εκει που συνηθως πετας και αν το καταφερεις, το αναρτεις στο site. Φυσικα πρεπει να υπαρχει μαρτυρας (καποιος φιλος)  για το αν πραγματι εκανες αυτο που χρειαζεται και ολα ειναι κλιμακουμενης δυσκολιας. Φανταζομαι ηδη θα το γνωριζετε.

Αφου τα μεγαλυτερα σπανε σε 3 μερη, τοτε το επομενο, οταν ερθει η ωρα του, θα ειναι μεγαλυτερο.

Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #25 στις: Παρασκευή, 27 Απρ 2012, 15:44:27 »

Μιας και σημερο το πρωι, παρελαβα το ανεμοπτερο, ας ξεκινησω να κανω κατι σαν παρουσιαση.

Αρχικα, ο τροπος συσκευασιας ηταν αψογος, με διπλη κουτα και τυλιγμενο με πλαστικη μεμβρανη. Ανοιγοντας το κιβωτια, ολες οι επιφανειες του ανεμοπτερου ηταν πιασμενες με συραπτικο εσωτερικα του κιβωτιου, για να μην μετακινουνται και υπαρχει ο κινδυνος να σπασουν. Μονο η ατρακτος ηταν ελευθερη, αλλα θεωρω πως αν δεν κοβοταν το κιβωτιο στα 2 δεν θα ειχε προβλημα σπασιματος.

Η πρωτη εντυπωση απο την κατασκευη (υλικα και φινιρισμα) ειναι επισης αψογη. Νομιζω πως τοσο καλο τελειωμα σε cover δεν εχω συναντηση ξανα.

Το ανεμοπτερο, χωρις κανενα απο τα παρελκομενα του, ζυγιζει 693γρ και ο κατασκευαστης το δινει απο 1,4 εως 1,7Kg, μαλλον ετοιμο για πτηση. Τα φτερα εχουν 7γρ διαφορα το ενα απο το αλλο με βαρος 230γρ το δεξι και 237γρ το αριστερο. Δεν ξερω αν αυτο αποτελει προβλημα και αν ναι ποσο σημαντικο, απλα το σημειωνω σαν ευρημα. Τα elevator ειναι ακριβως το ιδιο βαρος 20γρ το καθε κομματι.

Εσωτερικα, υπαρχει μια carbon ταινια, που "τρεχει" κατα μηκος ολου του ανεμοπτερου, στην πανω μερια της ατρακτου, οπωε θα δειτε και στις φωτογραφιες. Το εγχειριδιο ειναι πολυ πυκνα γραμμενο, εχεις ομως αρκετες σελιδες και δειχνει και την ανεμοπτερικη αλλα και την μοτοανεμοπτερικη εκδοση.

Το φτερο του, ειναι στις ακρες κυρτο προς τα πανω, ενω αμεσως μετα τα flap, σχηματιζει μια μικρη διεδρο γωνια ενω ταυτοχρονα μεγαλωνει (ανοιγει σε φαρδος). Τα ailerons-flaps δεν ειναι hingarismena και το κολλημα τους γινεται με αυτοκολλητη ταινια. Επισης, υπαρχουν και ετοιμα κομμενα κοματια balsa που κολλωντας τα, δημιουργειτε ενα κουτι, το οποιο τοποθετειται στην μυτη του ανεμοπτερου, για να κοπει με ακριβεια το σκαφος, για την τοποθετηση μοτερ.

* 00.jpg (30.32 KB, 450x600 - εμφανίστηκε 451 φορές.)

* 01.jpg (30.63 KB, 450x600 - εμφανίστηκε 460 φορές.)

* 02.jpg (17.02 KB, 450x600 - εμφανίστηκε 456 φορές.)

* 03.jpg (18.85 KB, 450x600 - εμφανίστηκε 459 φορές.)
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #26 στις: Παρασκευή, 27 Απρ 2012, 15:45:57 »

Και οι υπολοιπες

* 04.jpg (22.8 KB, 800x600 - εμφανίστηκε 443 φορές.)

* 05.jpg (37.74 KB, 450x600 - εμφανίστηκε 434 φορές.)
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #27 στις: Παρασκευή, 27 Απρ 2012, 16:43:56 »

Καλώς το δέχθηκες.

Η διαφορά των 7 γραμμαρίων δεν είναι σημαντική. Θα ελέγξεις, όμως στο τέλος, το ζύγισμα ως προς το διαμήκη άξονα, όταν θα έχεις περάσει καλώδια, σέρβο, horn κλπ

Ο εξοπλισμός σου θα ζυγίζει γύρω στα 700 gr λογικά, άρα πας για 1400 gr συνολικά.

Καλή συνέχεια με τη συναρμολόγηση και την παρουσίαση.
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #28 στις: Παρασκευή, 27 Απρ 2012, 17:00:02 »

Ευχαριστω

Παρατηρηρω, πως ενω στο εγχειριδιο δειχνει πως τα aileron & flap, hingαρονται με αυτοκολλητη ταινια, η οποια ομως, δεν περιλαμβανεται. Τι ταινια θα πρεπει να χρησιμοποιησω για να μην φυγει κανενα φτερο στον αερα...;
    Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #29 στις: Παρασκευή, 27 Απρ 2012, 17:30:47 »

Εγώ χρησιμοποιησα αυτήν την ταινία της 3Μ αλλά ήταν σκληρή.

Μετά όμως την άλλαξα και έβαλα ένα άλλο της 3Μ απλό σαν αυτά της καθημερινής χρήσης γραφείου.

και οι ταινίες ΤESA είναι πολύ καλές, χρησιμοποίησε ότι βρεις.

Καταγράφηκε

GRE-F-0611
    Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 9     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ανεμόπτερα R/C  |  Ολα τα ανεμόπτερα R/C (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: Top Model Albatros 2,4S/E
    Μεταπήδηση σε: