Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.692 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 09:37:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 09:37:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από ΗΑWK 100
    [Σήμερα στις 00:24]

από Markhelis
    [Χθες στις 15:03]

[Χθες στις 08:22]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 09:28:56]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309692
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 107
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 5
    Επισκέπτες: 55
    Συνολικά: 60
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Τροφοδοτικό εργαστηρίου  (Αναγνώστηκε 42456 φορές)
    ktm25089
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #45 στις: Παρασκευή, 25 Μαΐ 2007, 16:09:23 »

200-300A θελει η μιζα.το ξερω.εγω ελεγα το αλλο σταρτερ που ειναι οταν πεφτει η μπαταρια και μπαινει στην μπριζα!
    καλα αυτα τα σχεδια αλλα....
    1)ασ μου εξηγησει καποιος τι χρειαζεται ο αερομοντελλιστης την συμμετρικη τροφοδοσια
    2)τυπομενο για αυτα?Huh
    3)ειπαμε κατι απλο για ασχετους με πολλα αμπερ φτηνο και να κανει δουλεια.εαν θελετε τροφο με σταθεροτητα 0,0000000001% συμμετρικο να σας το στειλω και αν το φτιαξει κανεις αρχαριος εγω θα κατσω να......
    4)χαρακτηριστικα για αυτα τα τροφοδοτικα???
    5)και τελος δεν νομιζω να ειναι και πολλα αμπερ αυτα τα τροφοδοτικα η εγω δεν τα βλεπω καλα.

dapan,καθε lm350 κανει για 5Α.βαζεις 4 εχεις 20Α.παιρνεις εναν μεγαλο μετασχηματιστη για 20Α και μια γεφυρα και εισαι οκ
    ειναι ενα απλο σχεδιο για αρχαριο που μπορει να το φτιαξει συμφωνα με τις αναγκες του.εαν το κανει και λιγο προσεγμενο με εναν τοροειδη μετασχηματιστη για παραδειγμα και με οργανακια κτλ.κτλ θα βγει και μικρο και ομορφο.ειπα και στην αρχη οτι θα του βγει ακριβοτερο απο ενα ετοιμο.σιγουρα.
    εγω απο την στιγμη που ηξερα πως να το φτιαξω το εκανα μονος μου και μου αρεσε.επιδη ειναι πολυ απολοο θα ελεγα να το προσπαθησετε και εσεις.
    κανε μια ερευνα αγορας και αμα δεις οτι στα λεφτα εισαι οκ εδω ειμαστε για την βοηθεια
    Καταγράφηκε
    dapan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #46 στις: Παρασκευή, 25 Μαΐ 2007, 16:26:43 »

Καλησπέρα.
    και γω της κατασκευής είμαι αλλά μερικές φορές την έχω πατήσει... για αυτό είμαι επιφυλακτικός...

dapan
    Καταγράφηκε

Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος,
    όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
    otakis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #47 στις: Παρασκευή, 25 Μαΐ 2007, 16:31:22 »

κανε μια ερευνα αγορας και αμα δεις οτι στα λεφτα εισαι οκ εδω ειμαστε για την βοηθεια

Thumbs up σωστός ο παίκτης!!!

ktm έχεις pm
    Καταγράφηκε
    ktm25089
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #48 στις: Παρασκευή, 25 Μαΐ 2007, 16:40:32 »

dapan,
    και εγω εχω ασχοληθει πολυειδικα με τα ηλεκτρονικα σε πολυ μεγαλο βαθμο και επαγγελματικα σε πολυ δυσκολες περιπτωσεις.εχω χασει πολλα λεφτα σε πειραματα και κατασκευες.
    δικιο εχεις.εαν δεν ειναι κατι ετοιμο δεν σου βγαινει παντα αυτο που θες.αυτο το θεωρω κατι πολυ απλο.κανε μια λιστα με τα υλικα που θελεις και πανε σε ενα καταστημα να ρωτησεις τιμες.
    το δυσκολο ειναι να βρεις καποιον να σου φτιαξει μετασχηματιστη τοσο μεγαλο καμια 20Α που θελεις.αλλα εκιε αθηνα σιγουρα θα εχετε πολλους.
    παντος ειναι κατι απλο γιατι δεν θελει ουτε πλακετα ουτε ακριβα και εξειδικευμενα υλικα.πιο πολυ ωρα θα σου φαει να κανεις τις τρυπες στο κουτι παρα να τα κολλησεις ολα μαζι.
    Καταγράφηκε
    dapan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #49 στις: Παρασκευή, 25 Μαΐ 2007, 17:04:59 »

Ναι έχεις δίκιο... εκεί στην Αθήνα δεν είναι ακριβά και μπορείς να βρείς τα πάντα....

dapan
    Καταγράφηκε

Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος,
    όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
    Αντώνης Σπύρου
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #50 στις: Τρίτη, 5 Ιουν 2007, 15:17:37 »

Καλημέρα,

Ας καταθέσω και εγώ την ερασιτεχνική μου κατασεύη:
    http://www.wikihow.com/Convert-a-Computer-ATX-Power-Supply-to-a-Lab-Power-Supply

Πολύ καλό. Δέν είναι ρυθμιζόμενο αλλα βγάζει διάφορα ρεύματα.

Αντώνης
    Καταγράφηκε
    Haris Andronis
    Aeromodeller Full Member

1st Dream - Minare

« Απάντηση #51 στις: Σάββατο, 9 Φεβ 2008, 16:42:58 »

Ευχαριστώντας τα μέλη του φόρουμ στέλνω 2 φωτογραφίες από τη δική μου κατασκευή που κατάφερα να ολοκληρώσω σε 4 ώρες. Το τροφοδοτικό είναι Multilogi 500Watt με ενα μεγάλο ανεμιστήρα 12cm βγάζει 20Α στα 12V και κόστισε 45Ευρώ . Ο όλος μπελάς ήταν πρώτα να τρυπήσω το δίχτυ. Μετά το σουλούπωσα με το Dremel και τα κροκοδειλάκια μπήκαν κομψά. Τα καλώδια των -5 και 5Volt καθώς και της γείωσης τα μόνωσα με άσπρη ταινία και τα στρίμωξα κάτω από την πλακέτα και ανάμεσα στο σασί. Στο τέλος με δυσκόλεψε η αντίσταση ισχύος 15Watt (αυτό το γκρι που φαίνεται) που ήταν αρκετα μακρόστενη και ήθελα να την βάλω κάπου που θα ψύχεται επαρκώς. Έτσι την ξάπλωσα πάνω σε 2 βίδες που πέρασα από το πλέγμα και με μια 3η από πάνω να την πιέζει. Επιπλέον την "έραψα" με κλωστή από κέβλαρ για να μαι σίγουρος ότι δεν θα φύγει . Στην πλάγια όψη φαίνεται καλύτερα και είναι ακριβώς κάτω από τον ανεμιστήρα o οποίος είναι αθόρυβος!!!

αυτά !
    ευχαριστώ τα μέλη

Υ.Γ. Δεν ασχολήθηκα καθόλου με καφε,μωβ και ροζ καλώδια. Απλως βραχυκύκλωσα γκρι και πράσινο

* Onioiaioeeu_Anaaoocnssio1_12V-20A.JPG (68.16 KB, 519x389 - εμφανίστηκε 830 φορές.)

* Onioiaioeeu_Anaaoocnssio2_12V-20A.JPG (77.75 KB, 519x389 - εμφανίστηκε 825 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 11 Φεβ 2008, 10:46:43 από Harris-W_M » Καταγράφηκε
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #52 στις: Σάββατο, 9 Φεβ 2008, 19:37:06 »

: Thumbs up :thumbs up:thumbs up:

Πολυ καλο!!!!!
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    kolotoympas
    Moderator

« Απάντηση #53 στις: Τρίτη, 21 Ιουν 2011, 18:32:27 »

Καλησπέρα! Είχα πάρει αυτό το τροφοδοτικό  http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=13765 για δεύτερο. Με την προοπτική ότι θα πάρω και δεύτερο φορτιστή αφού σιγά σιγά μεγαλώνει ο στόλος από μπαταρίες… Πρόλαβα να φορτίσω 4 φορές. Την τέταρτη φορά πάω να βγάλω τον θετικό πόλο από την έξοδο του τροφοδοτικού ενώ ήταν σε λειτουργία. Με το ένα χέρι κρατώ το μεταλλικό περίβλημα και με το άλλο τραβάω το κορκοδειλακι από τον θετικό… και  Crazy2 Τρωω  μια καλή ηλεκτροπληξία. Από εμπειρία λέω αυτό ήταν 120v! Καταπίνω… ρίχνω τα κλασικά  βρισίδια, και Μετράω με το πολυμετρο  γείωση + θετικό output (και στο αρνητικό) ac 117v ! Λέω Ωπ! κάτι δεν πάει καλά. Επίσης δοκίμασα και μου άναβε και το δοκιμαστικό μου κατσαβίδι πάνω στους output ακροδέκτες ! Ανοίγω το τροφοδοτικό και παρατηρώ ότι η γείωση είναι συνδεμένη μόνο στο μεταλλικό περίβλημα. Και  πουθενά αλλού !!! Εντωμεταξύ παρατήρησα στην έξοδο των 14v ότι o αρνητικός πόλος επάνω στην πλακετα γράφει grnd.λέω εντάξει το βρήκα δεν είναι γειωμένο! Βάζω μια γείωση. Και κάνω δοκιμή. Όλα οκ! 14v  και 0v με την γη. Μετά από 1 λεπτό κάνει ππφφφφφφφ και βγάζει μια λάμψη! Ουαου!. Και σβήνει. Ε όπως ήταν έφυγε στα σκουπίδια! Και ερωτώ! Έκανα βλακεία που έβαλα την γείωση? Ή λέτε να ήταν ελαττωματικό εξαρχής?    

Επίσης μόλις θυμήθηκα ότι στον χώρο που έγινε το συμβάν δεν υπάρχει ρελε διαρροής... Undecided
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 21 Ιουν 2011, 19:39:49 από kolotoympas » Καταγράφηκε

Ή Αστοχία Υλικού Ή Μ…κια Τεχνικού!
    kolotoympas Youtube
    kolotoympas Vimeo
    johnraptor
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #54 στις: Τρίτη, 21 Ιουν 2011, 22:10:03 »

καλησπέρα φίλε μου το τροφοδοτικό ήταν εντάξει πρώτον η κατασκευή του είναι τέτια που είναι παλμικό τροφοδοτικό και δεν χρειάζεται να ενωθεί το πλην του τροφοδοτικού με την γείωση στα 220 βολτ. κατα δευτερο είχεσ διαρροή που μπορεί να μην οφείλόταν στο τροφοδοτικό αλλα μπορεί να οφειλόταν σε κακή επάφη του ουδετέρου του σπίτιου με το στύλο που πέρνεισ ρευμα  και γιαυτόν το λόγο το ρευμα εκανε κύκλο με την γείωση γι αυτό προσοχή.
    Καταγράφηκε
    kolotoympas
    Moderator

« Απάντηση #55 στις: Τρίτη, 21 Ιουν 2011, 23:09:33 »

Τσάμπα πήγε δηλαδή RIP.  Πάντως Το σπίτι έχει πολύ καλή ουδετερωση, και δεν έχει διαρροή, το έχω τσεκάρει. Αλλά αν είναι έτσι αυτά τα switching να σε χτυπάνε για πλάκα( δεν ηταν τσιμπιμα! μουδιασε ολο το χερι!) τότε θέλει πολλή προσοχή! Εγώ υποψιάζομαι ότι το ιδιο το τροφοδοτικό είχε διαρροή και όταν το γείωσα λόγω ότι δεν υπήρχε ρελε διαρροής για να γινει διακοπη, πέρασε ρεύμα μέσα και το έκαψε. worry  εικάζω.
    Καταγράφηκε

kolotoympas Youtube
    kolotoympas Vimeo
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #56 στις: Τρίτη, 21 Ιουν 2011, 23:50:04 »

Εγω χρησιμοποιώ αυτό

http://www.houseofradio.gr/modules.php?name=catalog&file=product_info&manufacturers_id=29&products_id=74
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    kolotoympas
    Moderator

« Απάντηση #57 στις: Τετάρτη, 22 Ιουν 2011, 00:04:09 »

Οοοο!!!  Αυτό είναι τροφοδοτικό!  Με αυτό κάνεις και ηλεκτροσυγκολληση laugh

Thanks Thumbs up  αλλα δεν... θα παρω... Εχω κατι καβουρια στις τσεπες μου!
    Καταγράφηκε

kolotoympas Youtube
    kolotoympas Vimeo
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #58 στις: Τετάρτη, 22 Ιουν 2011, 00:48:21 »

Δεν εισαι ο μονος φιλε, και εγω το αγόρασα απο το Ebay πριν κανα 2 χρόνια και στα μισα λεφτά !
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    johnraptor
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #59 στις: Τετάρτη, 22 Ιουν 2011, 07:54:19 »

υπάρχει αυτό σε εξίσου καλή τιμη από ελλάδα.

http://www.hobbyworld.gr/newshop/index.php?main_page=product_info&cPath=84_174&products_id=1171
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Τροφοδοτικό εργαστηρίου
    Μεταπήδηση σε: