Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.363 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 18 Απρ 2026, 13:43:57

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 18 Απρ 2026, 13:43:57

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 13:02]

από ILIASDJ
    [Σήμερα στις 10:47]

[Χθες στις 17:09]

[Χθες στις 12:22]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309363
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 1108
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 684
    Συνολικά: 686
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: βαφη καλυπτρας ραπτορα  (Αναγνώστηκε 15972 φορές)
    ktm25089
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 23:04:47 »

ετσι δηλαδη το ζηταμε??απο ποια μαρκα ειναι σε παρακαλω?γιατι εδω στο νησι δεν θα εχει σιγουρα.οποτε να βαλω τον πατερα μου να ψαξει.αλλα να ξερω τι να του πω του καημενου μην βγει ετσι εξω.
    στεγνωνει η μενει σαν ζελε οπως ειπες?
    Καταγράφηκε
    ktm25089
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #16 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 23:07:20 »

και κανει δουλεια σαν το ασταρι αλλα δεν σπαει??καπως ετσι για να καταλαβω?
    Καταγράφηκε
    dapan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 23:15:18 »

andereto για πλαστικά το ζητάω εγώ.
    φυσικά και στεγνώνει. αν δεν το βρείς πες μου και θα ρωτήσω αύριο πόσο έχει και αν είναι θα σας το στείλω.
    εχω πολύ καιρό να αγοράσω..
    Όσο για το αστάρι αν εννοούμε το ίδιο υλικό (στόκος πιστολιού ) είναι τελείως διαφορετικά υλικά και τα χρησιμοποιούμε για εντελώς διαφορετικούς λόγους... Το στόκο πιστολιού τον βάζουμε για να μας δείξει τις ατέλιες που μπορεί να έχει η επιφάνεια μας, έτσι ώστε να ψιλοστοκάρουμε πάνω από αυτόν, κάτι σαν φθηνό χρώμα ένα πράγμα, το οποίο το αφαιρούμε τριβοντάς τον κατ΄ αρχήν με 320 ξερό και εν συνεχεία με 600 800 ή 1000 νερού

dapan
    Καταγράφηκε

Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος,
    όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
    isidoros101
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #18 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 23:22:05 »

Λοιπόν Γιώργο μια καλή και δοκιμασμένη λύση είναι το φτιάξιμο  χρώματος ακριλικής μονής σε σπραυ . το πλεονέκτημα έναντι του πιστολιού είναι ότι η ποσότητα χρώματος που φτάνει για να καλύψει την καλύπτρα είναι τουλάχιστον το μισό . πάνω στο πλαστικό  γίνετε κρούστα χρώματος, πολύ  μικρότερη από το πιστόλι με αποτέλεσμα να είναι αποτελεσματικά ευκαυπτο και να σπάει μόνο με προσπάθεια και χτύπημα . το σπρέι φτιάχνετε σε χρωματοπωλεία με χρώματα αυτοκινήτων .πριν από αυτό θα χρειαστείς μια υποστροσι ειδικού ασταριού για πλαστικά .λοιπόν. 1) ευλαβικό καθάρισμα με καυτό νερό .2) πάλι καλό τρίψιμο του πλαστικού με 600 ντουκοχαρτο . 3) πάλι καλό καθάρισμα με νερό ,περνάς πρώτα το αστάρι .το οποίο είναι διάφανο .και μέσα σε 10 λεπτά το πολύ το χρώμα .με το χρώμα κοίτα να είσαι λίγο τσιγκούνης θα έχεις υπομονή να μην καλυφτεί εντελώς με το πρώτο   χέρι αλλά στο δεύτερο που θα πρέπει να το τελειώσεις κιόλας   μια Φώτο από το δικό μου που είναι βαμμένο εδώ και 5  μήνες περίπου χωρίς να έχει πάθει εντελώς τίποτα το χρώμα  . Απόστολε αν θυμάσαι είναι ο δικός σου raptor  το κοστοσ και για τα δυο σπει ειναι στα 20 ευρο αλλα περισευει και για κανα δυο ελικοπτερα ακομα.......

* IMG_0003.JPG (50.11 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 358 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 23:33:18 από isid » Καταγράφηκε
    ktm25089
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #19 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 23:30:22 »

αυτο το διαφανο ασταρι για πλαστικα μηπως ειναι το andereto που λεει και ο dapan?
    ωραιο ελικοπτερο Thumbs up
    Καταγράφηκε
    dapan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 23:32:10 »

Η βαφή σου είναι αρκετά καλή αλλά σκέψου πως αν θέλεις να βάψεις πέραν του ενός χρώματος τότε δεν συμφέρει με τπτ... υπάρχουν πλέον αρκετά φθηνοί αεροσυμπιεστές και είναι ότι πρέπει για τι δική μας χρήση το κόστος για αεροσυμπιεστή και πιστόλι βαφής ( Αερογράφο 0,7  asturo) είναι περίπου 100 euro και για τα δύο... σου μένουν κιόλα...

* 100_0144.jpg (57.94 KB, 480x360 - εμφανίστηκε 351 φορές.)

* 100_0145.jpg (51.47 KB, 480x360 - εμφανίστηκε 352 φορές.)
    Καταγράφηκε

ktm25089
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #21 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 23:36:50 »

αυτο το ασταρι για πλαστικα βγαινει σε σπρευ ετοιμο??
    εαν καταλαβα και στις 2 περιπτωσεις ψακαζουμε το χρωμα πριν στεγνωσει
    dapan KATAΠΛHKTIKH βαφη Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 23:45:56 »

Ναι αλλα για να παρεις χρωμα αυτοκινητου πρεπει να παρεις το λιγοτερο 1/4 κου κιλου(μεγαλη ποσοτητα)!Tο κιλο παει 35-40€...Αρα περιπου 10 το καθε χρωμα(οσο ενα σπρει)Δεν παθαινει τιποτα με τον καιρο!
    Μετα χρειαζεται ο καταλυτης που χρειαζεται σε ποσοτητα 1/4 του χρωματος δηλαδη στα 1/16 του κιλου για καθε χρωμα!Τιμη κιλου στα 28-30€ αρα +2€(πηζει μετα απο 3 μηνες)
    Τελος χρειαζεσαι διαλυτικο σε το οποιο το ανακατευεις με το χρωμα σε αναλογια 70% διαλυτικο,30%χρωμα και κοστιζει 10 €το κιλο!
    Αν χρειαστεις 3-4 διαφορετικα χρωματα θα δωσεις περιπου 60€ ...

Γι'αυτο δεν αξιζει το πιστολι αν δεν εχεις σκοπο να βαψεις πολλες καλυπτρε στο μελλον Thumbs up
    Αν ομως θαε να γινει "αιλεοχρωματιστης" καλυπτρων θα συμβουλεψω και εγω πιστολι
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    ktm25089
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #23 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 23:59:21 »

σιγουρα εαν εχεις τα καταλληλα εργαλεια και χρωματα βγαζεις καλα αποτελεσματα.
    εγω θελω να βαψω μονο την καλυπτρα.συμφωνα με τις φωτο ο dapan ειναι καλλιτεχνης.
    εχω μια ακρη εδω στο νησι με εναν βαφεα να μπορεσει να ψεκασει το περιεργο αυτο υλικο.αλλα τα χρωματα που θελω ειναι φωσφοριζοντα και τα εχω βρει μονο σε σπρευ.και δεν ειναι κανεις αξιος εδω να μου τα φτιαξει σε κουτακι.
    Καταγράφηκε
    dapan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Τετάρτη, 16 Μαΐ 2007, 00:00:13 »

χρώμα μπορείς να πάρεις 100 γρ.
    τα 100 γρ γίνονται 200 με το διαλυτικό που χρειάζεται .... 1 προς 1 αναλογία.
    το διαλυτικό κοστίζει 3 euro το lt και για τη ανάμιξη και για να καθαρίσεις το πιστόλι
    το χρώμα (100γρ) 4-5 euro
    Συγνώμη για την πατατήρηση αλλά αν βάλεις 70 διαλυτικό 30 χρώμα τότε δεν πρόκειται να βάψεις ποτέ σωστά.. αν καταφέρεις να βάψεις δλδ γιατί το χρώμα δεν θα καλύπτει...
    Η αναλογία διαλυτικού χρώματος στα χρώματα διπλής επίστρωσεις είναι 50-50 και στα μονής το πολύ 10% διαλυτικό και αυτό για να πετάει ευκολα το πιστόλι και να μη κάνει πιτσιλιές.
    Όλα τα χρωματοπωλεία στην περιοχή μου  αλλά και αλλού "κόβουν" μικρές ποσότηες  βερνίκι και σκληρηντή, άρα μπορείς να πάρεις το απολύτως απαραίτητο
    Φυσικά δεν θα επιλέξεις την αγορά χρωμάτων και βερνικιών υψηλής ποιότητας γιατί πολύ απλά δεν σου προσφέρουν τπτ στην συγκεκριμένη βαφή. αν υπάρχουν στην περιοχή σου χρώματα body (Ελληνικά είναι )θα στα συνιστούσα ανεπιφύλακτα.

dapan

Υ.Γ Στην επόμενη βαφή μου θα κάνω ένα αναλυτικό post και θα το ανεβάσω με φωτογραφίες
    Καταγράφηκε

ktm25089
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #25 στις: Τετάρτη, 16 Μαΐ 2007, 00:09:09 »

συμφωνω μαζι σου.αλλα εδω στο νησι η αγορα εχει τα απολυτος βασικα.εαν ημουν αλλου ηξερα τι και που να ψαξω.και αυτος ειναι ο λογος που παω στα σπρευ.απλως θελω κατι καλο σαν βαση για να μην σκασει κατευθειαν.και το υλικο σου απο οτι λες κανει καλη δουλεια.επισης δεν θα ηθελα και δεν μπορω να κανω κατι τοσο πολυπλοκο σαν την δικια σου βαφη.αλλα μια μονοχρωμη σαν τον κιτρινο ραπτορα
    θα περιμενω να με ενημερωσεις για την τιμη του andereto

σε ευχαριστω πολυ.
    Καταγράφηκε
    dapan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Τετάρτη, 16 Μαΐ 2007, 00:20:01 »

οκ θα σου το πω αύριο.
    όσο για την πολύπλοκη βαφή. .. πραγματικά είναι ότι ποιό απλό μπορείς να κάνεις... χωρίς καν να μονώσεις το ένα χρώμα από το άλλο... έγινε  σε 10 λεπτά και μάλιστα σέ ΄ένα διάλειμα της δουλειάς μου.. 
    Πολύπλοκη είναι αυτή η βαφή.... : https://www.aeromodelling.gr/album/displayimage.php?album=37&pos=98
    https://www.aeromodelling.gr/album/displayimage.php?album=37&pos=99
    και αυτό γιατί έχει 7 χρώματα  άλλα και διαφορα περίπλοκα σχέδια που έπρεπε να βγούν συμετρικά.

dapan
    Καταγράφηκε

ktm25089
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #27 στις: Τετάρτη, 16 Μαΐ 2007, 00:29:15 »

για εναν αρχαριο ειναι λιγο δυσκολο.μιλαω για το δικο σου κξαι οχι για το ακατορθωτο αεροπλανο.
    θα κανω μια δοκιμη για αρχη με τα σπρευ και θα δουμε τι θα βγει.το πολυ-πολυ να αγορασω καινουργια καλυπτρα Tongue
    Καταγράφηκε
    panelpni
    Aeromodeller Sr. Member

Γνώμη εχουν όλοι, γνώση έχουν λίγοι.

« Απάντηση #28 στις: Τετάρτη, 16 Μαΐ 2007, 10:15:33 »

Τα εργαλεία είναι επένδυση. Αυτή είναι η άποψη μου. Με 60 εύρο αγοράζεις κομπρεσέρ το ποιο μόνο η φαντασία σου μπορεί να περιορίσει τη χρήση του. (Alexpak)
    Έχει βολικό μέγεθος και είναι ότι πρέπει για ‘’σπίτι΄΄. Τα φτιαχτά σπρε’ι’ είναι ακριβά και κοστίζουν 15-18 εύρο το ένα. Κάνε υπομονή και μην βάψης τώρα την καλύπτρα σου. Αγόρασε όταν μπορείς τα κατάλληλα εργαλεία και προχώρησε σιγά. Εάν έχεις τα ‘’εργαλεία’’ και λάθος να κανείς σου κοστίζει ελάχιστα. Το διορθώνεις και δοκιμάζεις ξανά. Δεν είμαι έμπορος κομπρεσέρ είμαι κάποιος που έχει πέραση το στάδιο (μοντελιστικο) που βρίσκεσαι και σε συμβουλεύει. (Αν θες)

Όταν μπαίνω στο εργαστήριο μου και βλέπω τα εργαλεία-μηχανήματα, μου έρχεται κέφι και όρεξη για δημιουργία. Αν θες να το παθαίνεις και εσύ επένδυσε σε εργαλεία. Όχι ακριβά απαραίτητα. 

Καταγράφηκε
    fanis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #29 στις: Τετάρτη, 16 Μαΐ 2007, 10:38:51 »

δειτε λιγο τι εχει κανει εδω ο καλλιτεχνης που εχω στο μαγαζι μου .....αυτο ειναι ο δυνοσαυρος raptor το στομα μονο δεν μπορουσε να ταιριαξει λογο σχηματος του canopy φυσικα σε εποξικο γιατι με τα αλλα δεν εβρισκα ακρη και θα ηταν κριμα να χαλασει .παντος θα δοκιμασω και αυτο το andereto.

* DSC00087----.jpg (103.22 KB, 800x600 - εμφανίστηκε 326 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3 4     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Υλικά, εργαλεία και τεχνικές (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, DEPRON MANIAC)  |  Θέμα: βαφη καλυπτρας ραπτορα
    Μεταπήδηση σε: