|
ktm25089
|
 |
« στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 14:01:48 » |
|
καλησπερα, θα ηθελα να ρωτησω ποια τεχνικη πρεπει να ακολουθησω για να βαψω την στανταρ καλυπτρα του ραπτορα.εχω δει κατι χρωματα φωσφοριζοντα σε σπρευ.θελει πρωτα πλυσιμο,τριψιμο,ασταρωμα,βαψιμο και μετα ενα βερνικι η ειναι και αλλα?¨ το ασταρωμα με ασταρι μεταλλου γκρι αυτο που πουλανε παντου? θα παρακαλουσα εαν προτινετε κατι να μου πειτε και μια μαρκα για να ξερω τι ψαχνω.
ευχαριστω
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
panelpni
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 14:42:12 » |
|
Είχα βάψη την στάνταρτ καλύπτρα και εγώ με χρώματα αυτοκίνητου ακρυλικά μονής. Το πρόβλημα ήταν ότι τα χρώματα δεν ακολουθούσαν την αρκετά ελαστική καλύπτρα και έσπαγαν όταν π.χ.την ξεκούμπωνα από το ελικόπτερο. Επειδή ασχολήθηκα ανακάλυψα τον ελαστικοποιητη. Ένα υλικό που το ανακατεύεις με το χρώμα και μετά δεν σπαή το χρώμα. Με αυτό βάφουν και προφυλακτήρες αυτοκίνητων. Κατά την προεργασία όπως και στα αυτοκίνητα, τρίψιμο και αστάρωμα με 3+1. Με τα σπρέι δεν με ικανοποιούσε το αποτέλεσμα στην εμφάνιση.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ktm25089
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 15:08:44 » |
|
το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχω εδω πιστολη βαφης.και αμα το παω στους επαγγελματιες του ειδους θα με γδαρουν!!! δηλαδη αμα το βαψω κανονικα με τα σπρει μολις βγαλω την καλυπτρα θα αρχισει να σπαει το χρωμα??
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ktm25089
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 15:09:47 » |
|
το 3+1 τι ειναι?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
panelpni
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 15:32:11 » |
|
Το 3+1 είναι κάτι σαν στόκος πιστολιού. Πιάνει παντού και ''φτιάχνει'' επιφάνια για βάψιμο. Στα καταστήματα alexia με 60 Έβρο αγοράζεις κομπρεσερακι που σκοτώνει και άσχετα από το μοντελισμό η και συνάμα έχεις ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ktm25089
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 18:44:12 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
v_tolias
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 18:56:47 » |
|
Mηπως τα χρωματα που βαφουν τα καπακια των r/c αυτοκινητων κανουν?Το εχει σκεφτει κανεις? Λογικα δεν ειναι το ιδιο υλικο? Δεν ψαχνεις και σε ξενα forum?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
|
|
|
|
fanis
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 21:32:14 » |
|
Λοιπον εχω προσπαθησει πολυ αλλα τελικα αν δεν παρεις εποξικη δεν προκειται να κανεις αυτο που θες σε canopy εχω δοκιμασει πλαστικοποιητες ,στοκους ,τριψηματα τιποτα οτι και να εκανα αυτο με το που το χτυπαγες καπου ξεφλουδιζε .μπορει να πιανει επανω και να νομιζεις οτι ενταξει το καταφερες ....και ξαφνικα να το λυγιζεις λιγο για να το βγαλεις απο τις τρυπες που το κρατανε στο ελικοπτερο και να σου μενει το χρωμα στο χερι  .
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
fanis
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 21:34:43 » |
|
και κατι ακομα τα σπρει για τα r/c lexan δεν κανουν με τιποτα .
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
dapan
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 21:44:55 » |
|
καλησπέρα προσωπικά έχω βάψει την καλύπτρα από το δικό μου raptor με τον ακόλουθο τρόπο: Καταρχήν την άσπρη επιφάνεια της καλύπτρας την ψέκασα με ένα διαφανές υλικό το οποίο ονομάζεται andereto και είναι για πλάστικό αφού gelaρισε το υλικό αυτό χρησιμοποίησα χρώμα διπλής ακρυλικό και έβαψα την καλύπτρα στους χρωματισμούς που είχα επιλέξει. Τελειώνοντας πέρασα την καλύπτρα με βερνίκι και το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ καλό.. Η καλύπτρα άντεξε σε όλες τις καταστάσεις.
dapan
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος, όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
|
|
|
|
ktm25089
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 22:50:04 » |
|
τι ειναι αυτο το andereto? συσκευασια?σπρευ?κουτακι?που το βρισκουμε? δηλαδη απο οτι καταλαβα αυτο ειναι κατι σαν ασταρι αλλα μενει σε γελ μορφη και μετα ψεκαζεις το χρωμα απο πανω?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
coolvag
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 22:54:53 » |
|
τι ειναι αυτο το andereto? συσκευασια?σπρευ?κουτακι?που το βρισκουμε? δηλαδη απο οτι καταλαβα αυτο ειναι κατι σαν ασταρι αλλα μενει σε γελ μορφη και μετα ψεκαζεις το χρωμα απο πανω?
Οντως ενδιαφέρον να μην κάθεσαι να τριβεις και να ξανατριβεις??? andereto? 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
dapan
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 23:01:33 » |
|
Καλησπέρα και πάλι Όπως προ είπα το andereto είναι ένα άχρωμο και άοσμο υγρό. Είναι ρευστό και ψεκάζεται με πιστόλι βαφείς. Δεν έχει σκληρηντή και πουλιέται στα χρωματοπωλεία αυτοκινήτων
dapan
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος, όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
|
|
|
|
coolvag
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 15 Μαΐ 2007, 23:03:54 » |
|
Ευχαριστώ πολύ 
|
|