Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.365 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 19 Απρ 2026, 16:51:45

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 19 Απρ 2026, 16:51:45

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Loukis35
    [Σήμερα στις 15:46]

[Χθες στις 23:13]

από ILIASDJ
    [Χθες στις 10:47]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 12:22:09]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309365
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 1117
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 800
    Συνολικά: 801
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: GRAUPNER GILES  (Αναγνώστηκε 15668 φορές)
    manos_skg
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Δευτέρα, 14 Μαΐ 2007, 17:39:49 »

Απίστευτο Σαβατοκύριακο με τουλάχιστον 2 ώρες συνολικής πτήσης το αεροπλάνο!!!

Έβαλα ταινία στο rudder και το elevator, μάζεψα τους τζόγους και ... ΤΕΡΜΑ ΤΟ FLATTER!!

Γιώργο έχεις δίκιο τα διπλά σκέλη είναι μία αηδία και μισή.  Δεν μπορώ να καταλάβω πως το έχουν έτσι σχεδιασμένο και που τους εξυπηρετεί ;;;  Το πρόβλημα είναι ότι μετά από ένα δυο σκληρές προσγειώσεις το ένα από τα δύο σκέλη άνοιξε περισσότερο από το άλλο και τώρα στην ευθεία πάει στραβά.  Για να το διορθώσω και να πάει ευθεία κατά την επιτάχυνση για απογείωση βάζω rudder και πάει ευθεία αλλά μόλις ξεκολλάει από το έδαφος το rudder του ρίχνει αμέσως φτερό και σχεδόν γλύφει τον διάδρομο και ΚΑΘΕ απογείωση είναι ένα πιθανό σπάσιμο με απίθανες διορθώσεις.  Το θέμα απ’ ότι κατάλαβα με αυτό το αεροπλάνο είναι να ξεκολλήσει από το έδαφος και κατά την αρχική τροχοδρόμηση χωρίς πολλές πολλές διορθώσεις να φύγει ευθεία και να απογειωθεί.  Στην αρχή δεν είχε κανένα πρόβλημα αλλά επειδή ακόμα το βροντάω λίγο στις προσγειώσεις τα σκέλη έχουν παραμορφωθεί και μάλιστα μη συμμετρικά.  ΟΚ μία λύση είναι να λύσω τα σκέλη και να τα φέρω με κάποιο τρόπο στην αρχική τους μορφή .... (δεν είμαι σίγουρος ότι είναι λύση).

Έχω ένα ζευγάρι σκέλη από το calmato μου που είναι αρκετά ελαστικά και από ένα ενιαίο μέταλλο αλλά είναι αρκετά πιο χαμηλά και οι τρύπες τους είναι διαφορετικές.  Και να μην χρησιμοποιήσω του calmato και να αγοράσω άλλα, δεν ήταν ιδανικό οι βίδες να κουμπώσουν στις ίδιες τρύπες των παλιών σκελών που οι οδηγοί και τα πάσα στην άτρακτο είναι εργοστασιακά χαραγμένα και δεν χρειάζεται πατέντα;;  Αν ναι όμως εγώ πως θα τρυπήσω το μέταλλο για να κάνω άλλες τρύπες;;;  Υπάρχει ειδικό τρυπάνι για μέταλλο ή το κάνω με συμβατικό δρέπανο (sorry αν αυτό είναι ερώτηση ξανθιάς αλλά δεν το γνωρίζω);;;  Και υπάρχει εγώ από που μπορώ να προμηθευτώ τέτοιο πράγμα;;  Αυτά τα περί των σκελών.

Αναφορικά με την πτήση ένα έχω να πω ... είμαι ξετρελαμένος!!  Πρώτη φορά πετάω τόσο ακροβατικό αεροπλάνο και έχω κάνει κακάκια πάνω μου!  Είναι πραγματικά υπέροχη αίσθηση.  Η 55ρα του είναι κουτί και πραγματικά το τρελαίνει στις ανόδους.  Απλά το ντεπόζιτο του σε ¾ του κινητήρα κρατάει οριακά 8-10’ και φοβάμαι ότι θα ξεφύγω καμιά φορά σε φουλ γκάζι και θα έχουμε παρατράγουδα σε μόλις 4-6’.  Φαντάζομαι ότι μπορώ να το αντικαταστήσω με μεγαλύτερο (αφού έχω χώρο να το βάλω και βαρίδια να βγάλω) σωστά;;  Προσπάθησα να κάνω knife edge που είπες Γιώργο ότι είναι το πουλέν του αλλά δεν έχω βρει ακόμα την κίνηση του rudder.  Τη μία είναι λίγο και ρίχνει μούρη, την άλλη είναι πολύ και κάνει roll, τέλος πάντων θέλει προπόνηση και κάθε άσκηση με στόχο.  Καταλαβαίνεις ότι εγώ είμαι τόσο τρελαμένος που μετά την κάθε απογείωση θέλω να τα κάνω όλα μαζί και έτσι τα χαλάω όλα αντί να στοχεύσω μόνο σε ένα πράγμα τη φορά.

Πωπω πόσα πολλά έγραψα ... χεχεχε sorry παιδιά παρασύρθηκα, αλλά μάλλον είμαι πολύ ενθουσιασμένος!!  Δεν κρατιέμαι να έρθει το ΣΚ !!!

Φιλικά Μάνος
    Καταγράφηκε

... το πάθαμε κι' αυτό ...
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #16 στις: Δευτέρα, 14 Μαΐ 2007, 17:50:23 »

Γεια σου Μάνο και μπράβο για τις πτήσεις σου!!!
    Να σε ρωτήσω,γιατί να ανοίξεις τρύπες?Δεν υπάρχει πιθανότητα να ισιώσεις το σκέλος με κάποια πένσα?
    Τώρα για το ντεπόζιτο και τα βαρίδια μην ξεχνάς οτι το μοντέλο ζυγίζεται άδειο.
    Ζηλεύωωωωωωωωωωωωωω  Cheesy Cheesy
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Δευτέρα, 14 Μαΐ 2007, 18:49:34 »

Kαι το μονοκομματο σκελος μπορει να στραβωσει μονο απο τη μια πλευρα!!Δεν προκειται να αλλαξει κατι με την αλλαγη αυτη!
    Μπορεις να βαλεις carbon σκελη αλλα πιστευω οτι δεν αξιζει να δωσεις παραπανω χρηματα για αυτο το μοντελλο!!
    Απλα τα ισιωνεις μετα απο καθε πτηση(με το χερι) και οταν μαθεις καλα το μοντελλο και το κατεβαζεις γλυκα δεν θα εχεις προβλημα...
    Και εγω το ιδιο προβλημα ειχα αλλα τωρα που το συνηθισα το κατεβαζω σαν πουπουλο και δεν στραβωνει καθολου Thumbs up
    Βασικα προσπαθησε να κρατησεις το αεροπλανο σε υψος 10-15 ποντων μεχρι να κοψει ταχυτητα και να ερθει να ακουμπησει μονο του και θα δεις τρομερη διαφορα Wink

Αυτο το αεροπλανο φυσικα και δεν ειναι F3Α..

Το rudder για το ΚΕ θα το βρεις σιγα σιγα Thumbs up
    Αν εχεις ψηφιακη τηλ/ση φτιαξε μια μιξη rudder με aileron και ετσι δεν θα εχεις προβλημα με ρολλ στο ΚΕ Thumbs up

Τελος μην βιαζεσαι να τα κανεις ολα μαζι!!
    Σιγα σιγα θα το ρυθμισεις και θα το τριμαρεις και μετα θα κανει πολλα πραγματα σχεδον μονο του!!Απλα να ξερεις οτι οταν αλλαζεις κατι,επηρεαζεται και κατι αλλο
    Εγω ακομα δεν ειμαι απολυτα ευχαριστιμενος αλλα σε καθε πτηση ολο και κατι αλλαζω ωστε να βρω αυτο που πραγματικα θελω...Και επισης ετσι μονο μαθαινεις!
    Καλη η θεωρια και το διαβασμα αλλα χρειαζομαστε και "εργαστηριο" Azn Azn
    Καλες πτησεις
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    manos_skg
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #18 στις: Τρίτη, 29 Μαΐ 2007, 15:25:59 »

Το Giles εχθές έγινε δύο κομμάτια!!   

Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το σπάσιμο.  Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο.  Το αεροπλάνο έκανε αρκετές προσγειώσεις, άλλες σκληρές, άλλες μαλακές και όλα ήταν φυσιολογικά.  Μέχρι που σε μία πραγματικά όχι σκληρή προσγείωση έκανε ένα κουνελάκι και μόλις ξαναπάτησε ρόλλαρε λίγο και έτσι απλά έσπασε στη μέση κάτω από την αρχή του cockpit ;;;;

Το κολλήσαμε με το φίλο μου το Γιάννη (να σαι καλά φίλε) ο οποίος ενίσχυσε λίγο και τα πλαϊνά και ελπίζω μέχρι το Σάββατο όλα να είναι έτοιμα για come back.  Αλλά σαν πολύ ψεύτικη να είναι η κατασκευή του σε εκείνο το σημείο αφού τα μόνα σημεία στήριξης είναι τα δύο πλαϊνά κομμάτια της ατράκτου ... περίεργο σπάσιμο ... έτσι απλά .... 
    Καταγράφηκε

ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Τρίτη, 29 Μαΐ 2007, 16:09:15 »

Κινέζικες κατασκευές.....τι περιμένεις........
    Καταγράφηκε
    pani
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #20 στις: Τρίτη, 29 Μαΐ 2007, 16:34:57 »

Νικο,  δεν εχει σχεση η χωρα, εχουν οι προσγειωσεις.
    Καταγράφηκε

Ignorance is bliss
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Τρίτη, 29 Μαΐ 2007, 16:39:35 »

Φρονώ ότι τα Ηomemade in Greece δεν έχουν τέτοια προβλήματα........(τα δικά μου τουλάχιστον)   angel.
    Καταγράφηκε
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Τρίτη, 29 Μαΐ 2007, 18:45:47 »

Εγώ πάλι είμαι της άποψης σε ARF βάλε κόλααα κιάλλη κιάλλη κιάλλη
    Μάνο γερά !!!
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    manos_skg
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #23 στις: Τετάρτη, 30 Μαΐ 2007, 13:56:33 »

Νικο,  δεν εχει σχεση η χωρα, εχουν οι προσγειωσεις.

Προφανώς φίλε Pani, οι προσγειώσεις του δεν ήταν και οι πιο γλυκές αλλά πάλι ... δεν δικαιολογείται.  Θέλω να πω ότι έχω δει πίστεψέ με πολύ πολύ πολύ πιο άτσαλες και σκληρές προσγειώσεις και το αποτέλεσμα σίγουρα δεν ήταν το ίδιο.

Εκτός τώρα αν είσαι μέλος της ΕΑΘ και με έχεις δει να το πετάω και μπορείς να συγκρίνεις τις προσγειώσεις μου με άλλες και να πεις με σιγουριά ότι οι δικέ μου είναι σκληρότερες...

Thanks
    Καταγράφηκε

GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Τετάρτη, 30 Μαΐ 2007, 14:57:12 »

Από τη δικιά μου οπτική γωνία,Μάνο θα σου έλεγα ότι εφόσον είχες προαναφέρει άτσαλες προσγειώσεις,αυτό θα είχε ώς συνέπεια το σημείο αυτό να εξασθενούσε..μέχρις ότου με το παραμικρό να μην αντέξει άλλο και να σπάσει..και να φανταστείς οτι δεν μπορείς να διακρίνεις
    ένα τέτοιο πιθανό πρόβλημα,αλλά μόνο να το προβλέψεις.
    Φιλικά Γιάννης
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    manos_skg
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #25 στις: Τετάρτη, 30 Μαΐ 2007, 15:02:57 »

Πιθανά έχετε δίκιο ρε παιδιά.  Πολλές σκληρές προσγειώσεις οι οποίες λειτούργησαν προσθετικά στη βλάβη.

Ευχαριστώ και τους δυο σας.

Μάνος
    Καταγράφηκε

GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Τετάρτη, 30 Μαΐ 2007, 15:21:57 »

Καμιά φωτό όμως δεν είδαμε  Sad
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    pani
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #27 στις: Τετάρτη, 30 Μαΐ 2007, 16:05:46 »

Μανο,

Ακριβως οτι λεει και ο Γιαννης εννοω. Αν θυμασαι και σε προηγουμενη αναφορα μου το ιδιο εκανα, σε παροτρηνα σε περισσοτερο χρονο με το εκπαιδευτικο. Γιατι εχουμε ολοι κανει τα ιδια λαθη και προσπαθουμε εδω μεσα να γλυτωσουμε τους πιο νεοασχοληθεντες με το Hobby. Δεν εχει σημασια αν μπορεις να κρατας ενα αεροπλανο στον αερα. Ολοι μετα απο μια δυο ωρες ενασχολησης το καταφερνουν. Αν ακομα προσγειωνεσαι με κουνελακια οπως το λες, τοτε συγγνωμη ειχα δικιο που φωναζα ενα μηνα πριν να μεινεις στο εκπαιδευτικο. Ωρες βαλε.
    Τελος παντων...
    Ποια ειναι η ΕΑΘ?
    Καταγράφηκε

Ignorance is bliss
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Τετάρτη, 30 Μαΐ 2007, 16:28:18 »

Aυτγο το σημειο καταπονειται παρα πολυ στις προσγειωσεις...Πισω απο τους τροχους!!
    Βασικα η προσγειωση πρεπει να ειναι γλυκια για να εισαι 100% σιγουρος οτι ολα πανε καλα....
    Οσο για την  ποιοτητα...Δεν γνωριζω!!
    Παντως να το να το μπουκωνανε κολλα δεν θα ηταν και οτι καλυτερο,για μενα,αφου θα βαραινε αισθητα!!
    Αλλα αυτο το βλεπεις στο α/π οταν το παρεις και πρατεις αναλογα Thumbs up
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    manos_skg
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #29 στις: Παρασκευή, 1 Ιουν 2007, 11:03:32 »

Μα δεν κατάλαβες pani εκεί το θέμα!!!  Εκπαιδευτικό πανωπτέρυγο και χαμηλοπτέρυγο τα κατεβάζω άρτια!!  Δεν μπορείς να φανταστείς πως συναρμόζει το αεροπλάνο με το διάδρομο!  Δεν έχω να κάνω κάτι άλλο με τα προηγούμενα μοντέλα μου!  Αυτά που ήταν να κάνω τα έκανα.

Μόνο με αυτό κάνω bumps.  Τώρα που το σκέφτομαι φοβάμαι μήπως έχω βάλει πολύ βάρος στο μπροστά μέρος και παίρνω τρελή ταχύτητα.  Γιατί ούτε flair δεν μπορώ να κάνω σε χαμηλή ταχύτητα.  Με το που κόβω τη μηχανή ρίχνει απότομα μούρη.

Θα αφαιρέσω λίγο βάρος και ίσως λύσω το πρόβλημα.

Thanks for the advice anyways!!
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 [2] 3 4     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Sport - fun και γενικά (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: GRAUPNER GILES
    Μεταπήδηση σε: