Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 00:24:21

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 00:24:21

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 56
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 53
    Συνολικά: 55
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 35 36 37 [38] 39 40 41 ... 96     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: e-sky CP-Belt  (Αναγνώστηκε 371907 φορές)
    Nick1150
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #555 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2008, 20:31:57 »

(reversing sw)
    ch 1, 5 , και 6 κάτω.
    ch 2, 3, 4 και 7 πάνω.

(swash mix)
    3 servos 120μοίρες.
    Aileron     +60
    Elevetor   +60
    pit           -60

φίλε vtr ειλικρινά ευχαριστώ 

ως δια μαγίας το aileron έφτιαξε  Wink

pitch curve super  Thumbs up

πρώτη δοκιμή στο γκαράζ πριν ένα λεπτό  Thumbs up

ΧΙΛΙΑ ευχαριστώ vtr ..... μόνο μια ερώτηση ασχέτου    το swash mix αν δεν το δώσει κάποιος (όπως τώρα εσύ για παράδειγμα) πως μπορεί κάποιος να το βρει ;

Thumbs up
    Καταγράφηκε

Esky Dauphin - Από το σαλόνι στην κουζίνα και τούμπαλιν!!!
    Hobbico NexSTAR - Πετάμε καλααα!!!
    Great Planes Siren - Έτοιμη!!! σε αναμονή για την πρώτη πτήση...
    anastassis
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #556 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2008, 20:53:24 »

IDLE UP
    ok μοιρεσ του pitch   1 =κατω στικ -10
                                  2 =1/4 στικ  -5
                                  3 =μεση στικ 0 μοιρες
                                  4 =3/4 στικ  +5
                                  5 =πανω στικ +10

throttle                   1   100
                                  2   70
                                  3   55
                                  4   70
                                  5   100
    [/quote]

Εβαλα αυτές τις ρυθμίσεις και το ε/π έγινε πολύ αργό. Εκανε hover στα 3/4 του γκαζιου και έχασε ολο το νευρο του. Δηλαδή όταν μετακινουσα το stick,απο τη μεση της διαδρομής του, τέρμα πάνω απότομα, το ε/π ανέβαινε πάρα πολύ αργά, σα να μην είχε δύναμη. Τι μπορεί να συνέβει?
    Πρώτα ρυθμίζουμε τις μοίρες που θέλουμε στο ε/π και μετά με πιο τρόπο καθορίζουμε τι τιμές θα έχει το μοτερ στις διάφορες θέσεις του stick

Και επανέρχομαι στο πιο σημαντικό θέμα της πτήσης ενος ε/π, τη σχέση throttle-pitch και head speed. Πάντα οταν κάνω μια αλλαγή στις μοιρες ή στο γκάζι δεν ξέρω τι αποτέλεσμα πρέπει να περιμένω. Και πώς μετράτε εσείς την ταχύτητα περιστροφής του άξονα? (με οπτικό ταχύμετρο σε hover ή κρατάει κάποιος το ε/π στο έδαφος?) Και πιο πρέπει να είναι το head speed του belt CP? (Καπου διάβασα 2410 στροφες ανα λεπτο)

Μπόρει κάποιος να με διαφωτίσει?
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #557 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2008, 21:32:01 »

Φίλε Nick1150 κάποτε έκαψα τό speed control από τό belt, ψάχνοντας και εγώ γιά ρυθμίσεις.
    Από τότε μέχρι σήμερα  οί γνώσεις είναι περισότερες. Διαβάζεις , μελετάς,  ψάχνεις , πετάς , σπάς, επισκευάζεις.
    Οταν πρωτομπήκα σέ μενού τ/κ ξέρεις τί είπα. Ρέ είστε σοβαροί........... Τί αλαμπουρνέζικα είναι αυτά.  Cheesy Cheesy
    Τί χρειάζονται  τόσες ρυθμίσεις. Εγώ ένα ελικοπτεράκι θέλω νά πετάξω. Τόσο απλό τό έβλεπα.

Εβλεπα τά γραφήματα τών καμπυλών και νόμιζα ότι έφτιαχνες βουναλάκια.  Cheesy Cheesy 
    Διάβαζα γιά καμπύλες και σκεφτόμουν άν έχουν σχέση μέ τίς γυναικείες. Grin Grin Grin

Οταν πρωτοείδα πιτσόμετρο, νόμιζα ότι είναι ένας χάρακας για περίεργα σχέδια.  Cheesy Cheesy
     κ.λ.π  κ.λ.π  κ.λ.π κ.λ.π  κ.λ.π  κ.λ.π

Θέλω νά καταλήξω, ότι σέ κάποια φάση τής πορείας σου θά δείς ότι κάποια πράγματα έρχονται μόνα τους.
    Αρκεί νά ασχολείσαι. Θά είχα μάθει ακόμα περισότερα άν ήξερα και αγγλικά. Δυστυχώς όμως.

Η μόνη βοήθεια πού εχω  είναι τό forum, και κάποια από τά παιδιά,  είτε μέσα από το forum, είτε έξω από εδώ.
    Τίποτα όμως δέν μπορεί νά αντικαταστήσει τήν προσωπική εμπειρία και προσπάθεια από εσένα τόν ίδιο. Thumbs up

Πιστέυω νά σέ κάλυψα.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #558 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2008, 21:50:51 »

Εβαλα αυτές τις ρυθμίσεις και το ε/π έγινε πολύ αργό. Εκανε hover στα 3/4 του γκαζιου και έχασε ολο το νευρο του. Δηλαδή όταν μετακινουσα το stick,απο τη μεση της διαδρομής του, τέρμα πάνω απότομα, το ε/π ανέβαινε πάρα πολύ αργά, σα να μην είχε δύναμη. Τι μπορεί να συνέβει?
    Πρώτα ρυθμίζουμε τις μοίρες που θέλουμε στο ε/π και μετά με πιο τρόπο καθορίζουμε τι τιμές θα έχει το μοτερ στις διάφορες θέσεις του stick

Φίλε anastassis οί πιό πάνω ρυθμίσεις αναφέρονται γιά idle up πτήση.
    Μού κάνει εντύπωση πώς προσγείωσες τό ελικόπτερο μέ - 10. Και ειδικά το belt. Cheesy Cheesy

Τί ρυθμίσεις έχεις στό hover;
    Τό ότι ρυθμίζεις μοίρες στό idle up δέν σημαίνει ότι ισχύουν στήν ρύθμιση hover. Εκεί ξαναρυθμίζεις. Wink

Γιά τό γκάζι δέν μπορώ νά σέ διαφωτίσω. Προσωπικά τό κάνω εμπειρικά. Μόνο στό belt όμως.
    Γιά τόν ράπτορα αναμένω νά πάρω στροφόμετρο.

Ο φίλος coolvag στήν σελίδα 35 εξηγεί κάποια πράγματα σχετικά μέ τίς μοίρες.
    Ρίξε μια ματιά.

Ρίξε μιά ματιά.
    Καταγράφηκε

Nick1150
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #559 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2008, 22:11:57 »

Φίλε Nick1150 κάποτε έκαψα τό speed control από τό belt, ψάχνοντας και εγώ γιά ρυθμίσεις.
    Από τότε μέχρι σήμερα  οί γνώσεις είναι περισότερες. Διαβάζεις , μελετάς,  ψάχνεις , πετάς , σπάς, επισκευάζεις.
    Οταν πρωτομπήκα σέ μενού τ/κ ξέρεις τί είπα. Ρέ είστε σοβαροί........... Τί αλαμπουρνέζικα είναι αυτά.  Cheesy Cheesy
    Τί χρειάζονται  τόσες ρυθμίσεις. Εγώ ένα ελικοπτεράκι θέλω νά πετάξω. Τόσο απλό τό έβλεπα.

Εβλεπα τά γραφήματα τών καμπυλών και νόμιζα ότι έφτιαχνες βουναλάκια.  Cheesy Cheesy 
    Διάβαζα γιά καμπύλες και σκεφτόμουν άν έχουν σχέση μέ τίς γυναικείες. Grin Grin Grin

Οταν πρωτοείδα πιτσόμετρο, νόμιζα ότι είναι ένας χάρακας για περίεργα σχέδια.  Cheesy Cheesy
     κ.λ.π  κ.λ.π  κ.λ.π κ.λ.π  κ.λ.π  κ.λ.π

Θέλω νά καταλήξω, ότι σέ κάποια φάση τής πορείας σου θά δείς ότι κάποια πράγματα έρχονται μόνα τους.
    Αρκεί νά ασχολείσαι. Θά είχα μάθει ακόμα περισότερα άν ήξερα και αγγλικά. Δυστυχώς όμως.

Η μόνη βοήθεια πού εχω  είναι τό forum, και κάποια από τά παιδιά,  είτε μέσα από το forum, είτε έξω από εδώ.
    Τίποτα όμως δέν μπορεί νά αντικαταστήσει τήν προσωπική εμπειρία και προσπάθεια από εσένα τόν ίδιο. Thumbs up

Πιστέυω νά σέ κάλυψα.

Α-Π-Ο-Λ-Υ-Τ-Α  Thumbs up
    Καταγράφηκε

anastassis
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #560 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2008, 22:21:59 »

Φίλε anastassis οί πιό πάνω ρυθμίσεις αναφέρονται γιά idle up πτήση.
    Μού κάνει εντύπωση πώς προσγείωσες τό ελικόπτερο μέ - 10. Και ειδικά το belt. Cheesy Cheesy

Τί ρυθμίσεις έχεις στό hover;
    Τό ότι ρυθμίζεις μοίρες στό idle up δέν σημαίνει ότι ισχύουν στήν ρύθμιση hover. Εκεί ξαναρυθμίζεις. Wink

Γιά τό γκάζι δέν μπορώ νά σέ διαφωτίσω. Προσωπικά τό κάνω εμπειρικά. Μόνο στό belt όμως.
    Γιά τόν ράπτορα αναμένω νά πάρω στροφόμετρο.

Ο φίλος coolvag στήν σελίδα 35 εξηγεί κάποια πράγματα σχετικά μέ τίς μοίρες.
    Ρίξε μια ματιά.

Ρίξε μιά ματιά.

Δεν το προσγείωσα με -10. Εβαλα στην νορμαλ πτηση -2 στο κατώτερο και 0/+5/+10 απο τη μεση και πάνω και συνέβη αυτό που είπα. Πριν είχα 0/+4,5/+9 απο τη μεση και πάνω και ηταν μια χαρα, χωρίς όμως να ξέρω γιατί ήταν μια χαρά (τυχαία το πέτυχα)
    Καταγράφηκε
    Nick1150
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #561 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2008, 22:28:02 »

Διάβασα τα σχόλια του coolvag με τις μοίρες, και έχω τις εξής δύο απορίες:

Για αρχάριο το -5/-3/0/5/10 στο pitch curve και 15/45/60/80/100 στο throtle curve είναι αταίριαστα ;

και δεύτερον το throtle curve και το pitch curve πρέπει με κάποιο τρόπο να ταιριάζουν ; ή μπορείς να έχεις και τα δύο όπως σε βολέυουν ; Η απλή λογική μου λέει ότι από την στιγμή που ανοίγεις το γκάζι, επιρρεάζεται αντίστοιχα και η καμπύλη του pitch ή κάνω λάθος ;
    Καταγράφηκε

anastassis
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #562 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2008, 22:39:54 »

Διάβασα τα σχόλια του coolvag με τις μοίρες, και έχω τις εξής δύο απορίες:

Για αρχάριο το -5/-3/0/5/10 στο pitch curve και 15/45/60/80/100 στο throtle curve είναι αταίριαστα ;

και δεύτερον το throtle curve και το pitch curve πρέπει με κάποιο τρόπο να ταιριάζουν ; ή μπορείς να έχεις και τα δύο όπως σε βολέυουν ; Η απλή λογική μου λέει ότι από την στιγμή που ανοίγεις το γκάζι, επιρρεάζεται αντίστοιχα και η καμπύλη του pitch ή κάνω λάθος ;

Θεωρητικά για να πετάξει σωστά ένα ε/π πρέπει η ταχύτητα περιστροφής των blades πρέπει να είναι σταθερή (απ'οσο έχω διαβάσει τουλαχιστον). Όσο αυξάνουν οι μοίρες στο pitch τόσο μεγαλύτερη αντίσταση έχουν οι έλικες και πρέπει ανάλογα να αυξάνουν οι στροφές του μοτέρ ωστε να κρατάνε σταθερή την ταχύτητα περιστροφής
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #563 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2008, 22:46:06 »

Οι δικές μου ρυθμίσεις στό  normal  throtle είναι από μηδέν μέχρι 80% σέ ευθεία γραμμή στό γράφημα  τής καμπύλης.
    Αυτο που θέλω να παραθέσω είναι ότι στίς ρυθμίσεις τών σέρβο οί τιμές πού έχω δώσει είναι αντι γιά 60% σέ 70%.
    Κυρίως τό αναφέρω γιά τόν φίλο anastassis, μήπως κα δέν σηκώνει τό swaseplate αρκετά μέ 60%.
    Ρίξτε και μιά ματιά εδώ. Βεβαίως ισχύει και γιά ηλεκτρικά.
    Ολα ξεκινανε από τήν αρχική ρύθμιση, ή οποία πρέπει να γίνει προσεκτικά. Από εκει επηρεάζονται και τά υπόλοιπα.
    https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=3758.0
    Καταγράφηκε

tonyotis
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #564 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2008, 23:46:36 »

Καλησπερα! Θα ηθελα αν μου προτεινετε ψηφιακη τ/κ για το cp belt ανεξαρτητως χρηματων.Ακουω αποψεις.
    Καταγράφηκε
    kordi
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #565 στις: Τρίτη, 11 Μαρ 2008, 00:44:03 »

(reversing sw)
    ch 1, 5 , και 6 κάτω.
    ch 2, 3, 4 και 7 πάνω.

(swash mix)
    3 servos 120μοίρες.
    Aileron     +60
    Elevetor   +60
    pit           -60

Thumbs up Thumbs up Φιλε ευχαριστω και εγω, εφαγα δυο ωρες με τις ρυθμισεις.

Αντε τωρα ενα καλο τεστ Flight μετα απο τα μπλεξιματα του Speed control.

Ακομα δεν μπορω να πιστεψω οτι εχω την DX7, AR7000 και 4servo με μεταφορικα μονο 240 €

Ευχαριστω τα παιδια (peterpanta,jek,zero_IQ) για την βοηθεια τους με τις λεπτομεριες της παραγγελιας.

Καταγράφηκε

Theory is when you know everything, but nothing works. Practice is when everything works but nobody knows why. In our case theory and practice are combined. Nothing works and nobody knows why.
    akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #566 στις: Τρίτη, 11 Μαρ 2008, 11:15:30 »

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΖΩ, ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ , ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ DX7 ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ 440 ΕΥΡΩ.....

ΕΓΩ ΘΑ ΦΤΑΙΩ ΜΕΤΑ ΑΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΕΧΩ?HuhSad Sad

Καταγράφηκε

AVANT aurora
    kordi
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #567 στις: Τρίτη, 11 Μαρ 2008, 15:52:44 »

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΖΩ, ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ , ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ DX7 ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ 440 ΕΥΡΩ.....

ΕΓΩ ΘΑ ΦΤΑΙΩ ΜΕΤΑ ΑΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΕΧΩ?HuhSad Sad

απο ελλαδα δες εδω    http://www.myhelis.com/

και απο εξω εδω           http://www.espritmodel.com/
    Καταγράφηκε

Theory is when you know everything, but nothing works. Practice is when everything works but nobody knows why. In our case theory and practice are combined. Nothing works and nobody knows why.
    akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #568 στις: Τρίτη, 11 Μαρ 2008, 16:57:42 »

ΦΙΛΕ kordi ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΗΝ ΠΗΡΕΣ? Ο ΦΟΡΤΗΣΤΗΣ ΤΗΣ DX7 ΕΙΝΑΙ 220V Η 110V ? ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ?

ΦΙΛΙΚΑ ΘΑΝΑΣΗΣ
    Καταγράφηκε

AVANT aurora
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #569 στις: Τρίτη, 11 Μαρ 2008, 17:20:35 »

Στην δικιά μου, που την πήρα από το myhelis.com (Γ. Κούτσουλα), ήταν 110V. Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, με 5-10 ευρώ πήρα έναν μετασχηματιστή από τοπικό κατάστημα ηλεκτρολογικών ειδών και έκανε μια χαρά την μετατροπή από 220V στα 110V.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    Σελίδες: 1 ... 35 36 37 [38] 39 40 41 ... 96     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: e-sky CP-Belt
    Μεταπήδηση σε: