Θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα όσα είπατε σε αυτό το θέμα και θέλω να με συγχωρήσετε που δεν πήρα θέση νωρίτερα,
ήμουν εκτός το ΣΚ και δεν είχα ιδέα τι γινόταν με το θέμα!
Λοιπόν θα πώ μερικά πράγματα για το πώς μου ήρθε να θέσω αυτό το ερώτημα,
προσωπικά αποβάλω πολύ δύσκολα τις συνήθειες και γι'αυτό ρώτησα αν θα μπορούσα να συνεχίσω να κάνω τις πορείες και το χοβερ με ID!
Άλλωστε όταν πήρα το Beltακι (Χριστούγεννα του '09) ο καταστηματάρχης μου έλεγε να ξεκινήσω με lama αλλά εγώ ήξερα τα χούγια μου και το τί ήθελα να κάνω με αυτό το χομπι (να μάθω να πετάω ένα ε/κ με όλες τις δυνατότητες, 3D δλδ)
Με την τ/κ που έχω τώρα μου δίνετε αυτή η δυνατότητα,(λόγω ρυθμίσεων) είμαι απόλυτα σύμφωνος με αυτό
Έγω προσωπικά έβαλα πολύ γρήγορα 0 μοίρες στο κέντρο και πετούσα με ID πολύ πριν αρχίσω τα κόλπα. Αν θα έχει 0 στο κέντρο ή +2 ή +3 είναι κάτι που διχάζει τις γνώμες.
Ο λόγος που γράφω είναι για κάτι άλλο. Πρέπει ΣΙΓΟΥΡΑ το πρώτο πράγμα που θα μάθεις να είναι η χρήση του διακόπτη Throtle hold. Βάλε κανόνα στο μυαλό σου, να μην επιτρέψεις ΠΟΤΕ να πέσει το ελικόπτερο και να μήν έχεις προλάβει να τραβήξεις Throtle hold. Κάνε προπόνηση στον εξομοιωτή. Αποφάσισε ότι και στις βόλτες σου στον εικονικό κόσμο δεν θα επιτρέψεις ΠΟΤΕ να πέσει το ελικόπτερο πρωτού να έχεις τραβήξει τον διακόπτη. Κατά τη γνώμη μου αυτή είναι η ουσιαστικότερη διαφορά να μάθεις ανάμεσα σε νορμαλ και ID

και αφού εφαρμώσω την παρακάτω ρύθμιση που με βρίσκει επίσης σύμφωνο
Το κανονικό είναι με νορμάλ αλλά, επειδή εσύ έχεις μάθει να πετάς χόβερ
και να κάνεις ποριούλες εγώ θα σου πρότεινα το εξής.

Χρησιμοποίησε το idle up για τον λόγο να έχεις και αρνητικές και σε μία στραβή να μπορείς ευκολότερα
να το σώσεις το ε/π, μπαίνεις έτσι και στην φιλοσοφία του 3d!
Ομως!! Βάλε καμπύλη γκαζιού στο idle up πιο "αργή" (αδύνατη)
π.χ. 100 85 70 85 100 για να μην είναι απότομο και νευρικό το ε/π και σε ξαφνιάζει!!

Αργότερα την αλλάζεις με πιο δυνατή καμπύλη (γκάζι).
θα συνεχείσω την εκπαίδευση! Και θα εφαρμώσω αυτό

Σας ευχαριστώ και πάλι, ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιος κανόνας στο θέμα αυτό αλλά απ'οτι κατάλαβα είναι περισσότερο θέμα αντίληψης του καθενός και του τι τον βολεύει.
Μια ερώτηση ακόμη, μπορώ να βάζω το ID ενώ το ε/κ είναι ακόμα στο έδαφος; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα;
Νομίζω πως με αυτόν τον τρόπο θα είναι και πολύ εύκολη η εναλλαγή απο normal σε ID
αφού στην μέση του στικ θα έχω 0 μοίρες! Η μήπως κάτι δεν λέω σωστά