Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.759 μηνύματα σε 12.386 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 09:10:21

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 09:10:21

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από spirost
    [Σήμερα στις 00:30]

από Markhelis
    [Χθες στις 23:34]

[Χθες στις 17:10]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309759
    Σύνολο θεμάτων: 12386
    Online σήμερα: 811
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 755
    Συνολικά: 758
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 22 23 24 [25] 26 27 28 ... 35     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: TREX 600 ελεύθερη συζήτηση..!  (Αναγνώστηκε 108070 φορές)
    atndam
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #360 στις: Κυριακή, 15 Απρ 2007, 22:08:33 »

Kοσμα και Αντωνη δεν μπορω να δεχτω οτι me 4 μποφωρ δεν πεταειι ελικοπτερo εστω και 50αρι  απλα πρεπει να ξερεις τι να κανεις

Μήπως αυτά τα ηλεκτρικά έχουν gyro X,Y & Z αξόνων και πετάν μόνα τους ?

Λες Huh??
    Καταγράφηκε
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #361 στις: Κυριακή, 15 Απρ 2007, 22:12:34 »

Μπα το εχω τεσταρει
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #362 στις: Κυριακή, 15 Απρ 2007, 22:13:13 »

Κοσμα στην κληση που εχεις το ε/π σου με πλαινο αερα στην φωτογραφια εχω πεταξει εγω τον ραπτορα μου βεβαια δεν ξερω ποσα μποφωρ ηταν, αλλα ειχε αερα.

Αντωνης

Το ελικόπτερο στις φωτό μου είναι 90άρι, ο ράπτορας με τέτοιες συνθήκες είναι σε χειρότερη θέση. Πετάει και έτσι βέβαια, το εχω δοκιμάσει με τον 30άρι μου.  buck2
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #363 στις: Κυριακή, 15 Απρ 2007, 22:16:28 »

1000 και στα μυνηματα βλεπω μια χαρααααααααααααααααααααααααααααααααααααα    κοσμα θα ανεβεις στο σοου ...HuhHuh?
    Καταγράφηκε
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #364 στις: Κυριακή, 15 Απρ 2007, 22:16:56 »

...στην ανάγκη, πετάμε χαρταετό.

1000 και στα μυνηματα βλεπω μια χαρααααααααααααααααααααααααααααααααααααα    κοσμα θα ανεβεις στο σοου ...HuhHuh?

Στα 1000 μηνύματα, δώρο 15 λίτρα βενζίνη.
    Καταγράφηκε
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #365 στις: Κυριακή, 15 Απρ 2007, 22:18:24 »

Γιαννης οτι και να παρεις  να κοιιταξεις να εχεις επαρκεια ανταλλακτικων βασικο αυτο .....
    Καταγράφηκε
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #366 στις: Κυριακή, 15 Απρ 2007, 22:20:54 »

Η βασικότερη επάρκεια που αναζητώ για την ώρα, αφορά ...αυτή των δαχτύλων.
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #367 στις: Κυριακή, 15 Απρ 2007, 22:21:12 »

Ποια μηνύματα....α! ε.. τι να κάνουμε αφού ο admin μας έβαλε μετρητή. Εσείς που συναντιέστε από κοντά δεν έχετε ανάγκη από τόσα πολλά, τα λύνετε από πρώτο χέρι.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #368 στις: Κυριακή, 15 Απρ 2007, 22:24:25 »

μην ξεχνιομαστε

* DSC_7700.jpg (51.12 KB, 800x532 - εμφανίστηκε 184 φορές.)
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #369 στις: Κυριακή, 15 Απρ 2007, 22:32:42 »

Δεν κατάλβα. Τι δείχνεις στη φωτό;
    Καταγράφηκε

Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #370 στις: Κυριακή, 15 Απρ 2007, 22:33:46 »

xaxa τιποτα
    Καταγράφηκε
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #371 στις: Κυριακή, 15 Απρ 2007, 23:57:07 »

Τα καλά του Αντώνη τα έχω δει LIVE. Άλλο πράγμα!Είναι 3d και 4d  και όλα!!!! 

Εκεί κατάλαβα πως ότι ελικόπτερο και να έχεις , αν ξέρεις ,με όσα μποφόρ και να έχει θα πετάξεις.
    Έκανα hover χτες και σήμερα και έβλεπα και γω σε μία φάση να γέρνει το ελικόπτερο όταν ερχόταν αέρας από πλάγια. όχι πολύς αλλά κατάλαβα ακριβώς πως είναι να στο παίρνει.

Και ξέρω να πετάω μόνο normal.Στο idle up τι αλλάζει ξέχασα να ρωτήσω εκεί πέρα τον Αντώνη.Οκ μάλλον πατάω από normal σε ST2  που έχει η DX7.Στην STμάλλον έχουμε pitch -12 έως +12 και επίσης μάλλον θα έχουμε throttle curve 100 - 50 - 100 Huh
    Και πως γίνεται εκεί που πετάω νορμάλ γυρνάω το διακόπτη; Α καλαααααά!!!!!

****(Αντώνη αύριο στέλνω Βέλγιο την FP 4900. Του είπα. Μου πε ""μήπως με τη φόρτιση"" του είπα ότι την φόρτισα κανονικότατα και την πρόσεξα καθότι 300Ευρώ ήταν αυτά, ότι την έλεγξες και συ και από την αρχή ήταν πεθαμένη και έκανε μόκο! Πως νάναι η καλή άραγε..? Θα με κάνει λες να δώσω κι άλλα 300$ ..Huh? Κανονικά έτσι πρέπει να ναι! Πύραυλος)!!!!!
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #372 στις: Δευτέρα, 16 Απρ 2007, 10:41:00 »

Ηλία!
    'Ολα καλά θα πάνε με τη μπαταρία σου. Μην ανησυχείς.
    Ωστόσο, ενημέρωσε μας για το θέμα. Τι συνεννοηθήκατε; Τη δέχτηκε;

Τώρα όσο αφορά την εμπειρία σου στον αέρα που φύσηξε, έχεις να δεις πολλά μπροστά σου. Αν σου "κουνιέται" το 600άρι, φαντάσου εμένα!
    Ασφαλώς δεν είμαστε οι μόνοι που τα μοντέλα μας "χτυπιούνται" από αυτόν (αέρα), είμαστε όμως άπειροι και δεν ανταποκρινόμαστε "όπως χρειάζεται" σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.
    Καταλαβαίνεις πως μιά λάθος σκέψη σε ένα "χτύπημα" αέρα σε εκείνο το κλάσμα του δευτερολέπτου που έχεις ως χρόνο για ανταπόκριση, θα είναι οδυνηρή.
    Προσωπικά τα έχω ζήσει δεκάδες φορές αυτά με το T-REX450 μου, και κάθε φορά που το πετούσα έτρεμαν τα πόδια μου.
    Στην αρχή έχει ενδιαφέρον το αίσθημα που εσύ αποκάλεσες "αδρεναλίνη" σε παλιότερη συζήτησή μας, γιατί είναι πρωτόγνωρο. Μετά όμως αρχίζει να κουράζει. Εμένα δε σου κρύβω ότι μου προκάλεσε μέχρι και αποστροφή.
    Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να αισθάνεσαι τον ίδιο φόβο γιατί απλά Ηλία, ποτέ δε θα προχωρήσεις παρακάτω.
    Όσο ήμουν στη Χίο, αυτό ακριβώς συνειδητοποίησα. Ότι δε θα τολμήσω ποτέ κάτι περισσότερο, εφόσον κάθε φορά αντιμετώπιζα και διαφορετικές ριπές ανέμων. Έφτασα σε σημείο να μελετώ περισσότερο τους αέρηδες παρά το ελικόπτερο!
    Τι εννοώ; Ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου, επέλεγα μέρη δίχως βουνά κοντινά που μπορεί να προκαλούσαν στροβιλισμούς και άστατα σκαμπανεβάσματα. Επέλεγα μέρη "λακούβες" για να κοπάζει κάπως, μα δεν τολμούσα να ανέβω πάνω από 4-6 μέτρα γιατί άλλαζαν οι συνθήκες.
    Πήγαινα από την πίσω παραθαλάσσια πλευρά του νησιού που δεν κουνούσε δέντρο, αλλά είχε φρικτές σπηλιάδες.
    Μιλάμε για μόνιμους Βορειοανατολικούς με min εντάσεων τα 4 μποφόρ.
     Ο Σφυρής ξέρει καλά, μια και ζει εκεί δίπλα. Τα 6 και 8 μποφόρ, είναι μια συνηθισμένη καθημερινή κατάσταση.
    Και που να δεις τι γίνεται με θερμικά κύματα αέρα το Καλοκαίρι, ειδικά εκεί που βουνό και θάλασσα είναι ένα.
    Μα ακόμη και αν κατάφερνα μετά από δυό μπαταρίες να "προσαρμοστώ" με τον αέρα του χώρου πτήσης, δεν προλάβαινα πάλι να δοκιμάσω πολλά πράγματα γιατί απλά τελείωναν οι μπαταρίες! Και να σκεφτείς, είχα μαζί μου πέντε!
    Στην Αθήνα είναι καλύτερα τα πράγματα, όπως και στα δικά σου μέρη. Δεν υπάρχει όμως χρόνος.

Αυτά για την ώρα.
    Μη μου ξαναμιλήσεις για μεγάλο ηλεκτρικό λοιπόν που "κουνιέται" λιγότερο, γιατί οι μπαταρίες είναι μπαταρίες και τελειώνουν και σε αυτό.   

Υ.Γ.  Ξέχασα να σας ευχηθώ καλημέρα.
    Καταγράφηκε
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #373 στις: Δευτέρα, 16 Απρ 2007, 10:49:10 »

Διαφωνώ.

Μετά πό λίγο καιρό όταν θα το έχω συνηθίσει δε θα με νοιάζει τίποτα. Δε θα χρειάζεται να κάθομαι επάνω και να στέκομαι γιατί δεν ξέρω ν ατο πάω και να το στρίψω.

Συνεχίζω να προτιμώ μπαταρίες από καύσιμο πάντως!

Νομίζω ο καθένας μέσα του αναζητά λόγους να επιβεβαιωθεί, να νιώθει ότι έκανε τη σωστή επιλογή, γι αυτό και βρίσουμε λόγους και επιχειρήματα.Από το άγχος και τις αμφιβολίες.
    Οπότε εσύ θα λες τι ωραίο το θερμικό, εγώ τι ωραίο το ηλεκτρικό και όλα καλά!!!

Περί ορέξεως ...
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #374 στις: Δευτέρα, 16 Απρ 2007, 11:00:14 »

Φιλενάδε, σφάλεις.

Σφάλεις γιατί απαντάς ωσάν να εστράφην εναντίον σου.
    Αν αυτό κατάλαβες από τα γραφόμενά μου, τότε ή εσύ δεν κατάλαβες καλά, ή εχω κακή διατύπωση.

Αυτά που έγραψα, αφορούν αποκλειστικά τη δική μου εμπειρία στα ΜΙΚΡΑ ηλεκτρικά και τις ΥΠΟΨΙΕΣ που έχω για καλύτερη πτητική συμπεριφορά των θερμικών.
    Δηλώνω "υποψίες" γιατί δεν έχω εμπειρία στα δεύτερα.

Με ξέρεις πλέον. Ξέρεις λοιπόν ότι ενδέχεται να μη σου πω αύριο-μεθαύριο ότι είναι καλύτερα.
    Γιατί λοιπόν να μην υπάρξει και άλλη περίπτωση; Αυτή του να εμφανιστώ αύριο-μεθαύριο και να πω πως ζω μιά από τα ίδια και πως όσα έλεγα εδώ πριν από το θερμικό μου, ήταν ιστορίες για αγρίους.

Θα δούμε λοιπόν μέχρι τότε.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 22 23 24 [25] 26 27 28 ... 35     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: TREX 600 ελεύθερη συζήτηση..!
    Μεταπήδηση σε: