Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.848 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 17:42:31

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 17:42:31

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Yiannis_S
    [Σήμερα στις 16:34]

από Yiannis_S
    [Σήμερα στις 16:29]

[Σήμερα στις 13:05]

[Χθες στις 00:40]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

[Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 08:57:25]

από Markhelis
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 23:54:02]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309848
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 187
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 6
    Επισκέπτες: 115
    Συνολικά: 121
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Μόνο Ηλεκτρικά!  (Αναγνώστηκε 27743 φορές)
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #60 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 13:54:09 »

To πακετο που πηρα : T-REX 600CF (CARBON FIBER) ELECTRIC HELICOPTER Kit+600L Motor +75G ESC+3A BEC+Li-Polymer 7.4V 1100mAh 9C For BEC

"Lithium 2S1P 7.4V 1100mAh/9C (Powers electronics on Heli)
    Use instead of a BEC
    This Align Battery pack is used to power the electronics on full size Helis ( Servos, RX ). This eliminates the need for a BEC. Some do not like using a BEC as it uses the power of the main battery and reduced the overall flight time, this battery pack solves that issue. The battery is small and light so the extra weight is not a weighing factor.

Οκ καταργω το bec.Τι παιρνει ρευμα απο το bec? Το receiver ή το ESC? Που συνδεω τη μπαταρια?

Ωω ρε πληροφοριες!!!  Εχει βομβαρδιστει το μυαλό μου!!!  Θα τη βρουμε τη ακρη πιστευω!
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #61 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 15:14:21 »

Ωω ρε πληροφοριες!!!  Εχει βομβαρδιστει το μυαλό μου!!!  Θα τη βρουμε τη ακρη πιστευω!

wellcome to the club και εγω μια απο τα ιδια αλλα που θα παει θα τα καταφερουμε  smiley6600
    Καταγράφηκε

Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #62 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 15:22:05 »

Χεχε αντε και καλο πεταγμα να εχουμε!!!!!!!!!!!!!
    Καταγράφηκε
    VAG
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #63 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 15:24:35 »

Αν καταλαβαίνω καλά οι LiPo που έχει το πακέτο σου χρησιμοποιούνται μέσω του BEC για να τροφοδοτήσουν τον δέκτη και τα servo. O έχτρα regulator, καθώς το BEC βγάζει 5.8volts, παρεμβάλλεται για να μειώσει την τάση προς το servo της ουράς εφ’ όσον δουλεύει στα 4.8. Ο BEC τροφοδοτείτε μόνο από τις «μεγάλες» LiPo και αφορά μόνο την τροφοδοσία του μοτέρ.

Καλό κουράγιο,
    Βαγγέλης
    Καταγράφηκε

Θα σταματήσει επιτέλους να φυσάει???
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #64 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 15:31:29 »

Ερωτηση κρισεως γιατι τα 2 walkera60B εχουν καψει 2 σερβο ουρας Huhκανενας με γνωση??? δεν εχω βρει ακρη ακομα και προβληματιζομαι εντονα
    Καταγράφηκε
    zero_IQ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #65 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 19:38:18 »

Μολις παρηγγειλα το T-REX 600 (CARBON FIBER) ELECTRIC HELICOPTER Kit+600L Motor +75G ESC+3A BEC+lipo batt gia to bec,     futaba guroskopio gy-401+S9254 Digital Servo ,    και μια futaba t/k 7καναλια.
    Μεγειές μεγειές! Καλώς να τα δεχτείς!

Μπαταριες οχι ακομη,  περιμενω συμβουλες αν γινεται για αρχη να βαλω NI-MH επειδη ειμαι αρχαριος και μετα να περασω σε lipo.Και καμια συμβουλη για φορτιστη.Ειναι καποιοι που φορτιζουν και NI-MH και  LIPO. 
    Οσο αφορα τις μπαταριες κοιτα να δεις, αμα σηκωνεται μεχρι 2 μετρα, καλα ειναι γιατι για να το αιωρησω στα 2 μετρα αντε και στο 1 θα παρει κανα 2 μηνες και βλεπουμε. Ειπαμε αρχαριος.
    Νομιζω το βαρος αν το κεντραρω αναμεσα στα ποδια ισως δωσει σταθεροτητα απο οτι διαβασα στο δυαδικτυο. Γι αυτο ειπα για αρχη ΝΙ-ΜΗ και βλεπουμε μετα.
    Οποτε να παρω μια οχι ακριβη και δυνατη lipo για αρχη μιας και δε θα χρειαστω δυναμη απλα εξοικειωση, και αν χαλασει απο τις αγαρμπες προσγειωσεις να μη ματωσω πολυ! Δε ξερω λεω τωρα εγω!!!!
    Για το T-Rex 600 θα χρειαστείς τουλάχιστον 6s lipo ή 18 στοιχεία NiMH. Το controller που παρήγγειλες δεν υποστηρίζει περισσότερα στοιχεία, οπότε είσαι οριακά. Στην περίπτωση των NiMh ένα pack με 18 στοιχεία 4200mAh θα σου κοστίσει πάνω-κάτω €150 και θα ζυγίζει περίπου 1200γρ. Στην περίπτωση των lipo ένα pack με 6 στοιχεία 4200mAh θα σου κοστίσει περίπου €200 και θα ζυγίζει περίπου 650γρ. Με τις NiMH θα πετάς περίπου 6 λεπτά, με τις lipo περίπου 8 λεπτά. Το μισό κιλό περίπου που θα γλιτώσεις είναι μεγάλη διαφορά, 15-20% του συνολικού βάρους. Άρα η λογική λέει lipo. Φορτιστές θα βρεις αρκετούς που να φορτίζουν 6s lipo με τιμές γύρω στα €100 (Astro 109 Lithium) αλλά θα πρότεινα για την ασφάλεια σου να διαλέξεις κάποιον καλό και με δυνατότητα να φορτίζει μέχρι 10s ή 12s στοιχεία. Επίσης αν διαλέξεις lipo θα χρειαστείς και balancer. Εγώ χρησιμοποιώ τον Hyperion Eos1210i μαζί με δύο balancer LBA10, συνδέονται όλα μεταξύ τους.

Δεν εχεις αδικο. Απλα ειπα να γλιτωσω τα μπαμ με τη lipo.
    Οι lipo θα κάνουν μπαμ μόνο από υπερφόρτιση. Αν βάλεις ας πούμε μια 6s lipo σε φορτιστή που τον έχεις ρυθμίσει για 8s, ναι θα αρπάξει φωτιά. Η φωτιά αυτή δεν σβήνει με νερό αλλά με άμμο (ή ειδικό πυροσβεστήρα). Οι καλοί φορτιστές εντοπίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τέτοια λάθη και σε προστατεύουν. Από μόνες τους πάντως οι μπαταρίες δεν κάνουν μπαμ. Από υπερβολικό ξελίγωμα μπορεί να πρηστούν (ανάλογα με την έκταση της ζημιάς μπορεί και να διορθώνεται) κι αυτό όμως προϋποθέτει να κάνεις εσύ το λάθος να τις ξελιγώσεις. Τέλος πάντων, θα έλεγα ότι τα θετικά των lipo επισκιάζουν την παραπάνω προσοχή στον χειρισμό που απαιτούν.

Οκ καταργω το bec.Τι παιρνει ρευμα απο το bec? Το receiver ή το ESC? Που συνδεω τη μπαταρια?
    Αν καταλαβαίνω καλά οι LiPo που έχει το πακέτο σου χρησιμοποιούνται μέσω του BEC για να τροφοδοτήσουν τον δέκτη και τα servo. O έχτρα regulator, καθώς το BEC βγάζει 5.8volts, παρεμβάλλεται για να μειώσει την τάση προς το servo της ουράς εφ’ όσον δουλεύει στα 4.8. Ο BEC τροφοδοτείτε μόνο από τις «μεγάλες» LiPo και αφορά μόνο την τροφοδοσία του μοτέρ.
    Είναι απλό, αυτήν την μικρή lipo 2 στοιχείων θα την συνδέσεις στο BEC και από το BEC θα δώσεις ρεύμα στον δέκτη το γυροσκόπιο και τα servo. Θα συνδέσεις την έξοδο του BEC σε ένα κενό κανάλι του δέκτη. Αν ο δέκτης σου είναι εξακάναλος, θα χρειαστείς ένα καλώδιο «Υ» επέκτασης για servo. Το μικρό regulator (5.1V step down) μπαίνει ανάμεσα στο γυροσκόπιο και το servo της ουράς. Το controller (ESC) δεν συνδέεται με την μικρή μπαταρία, μόνο με τον δέκτη και την μεγάλη μπαταρία (με τα αντίστοιχα καλώδια, είναι προφανές).

Θα χρειαστείς ακόμη και μερικά βασικά εργαλεία για να το στήσεις σωστά. Αυτό που μετράς το βήμα (pitch) στα έλικα (το έλικο, πλ.τα έλικα), αυτά που ευθυγραμμίζεις τα paddles, ζυγαριά για τα έλικα, τανάλια για τους σφαιρικούς συνδέσμους (ball links). Αυτά θεωρώ απαραίτητα. Εγώ ζυγίζω όλα τα έλικα, και τα κύρια και της ουράς, μόνα τους, κατά μήκος και κατά πλάτος, έπειτα σαν ζεύγη και αφού τοποθετηθούν στην κεφαλή, ζυγίζω και ολόκληρη την κεφαλή σε high point balancer, για αρχή όμως δεν σου είναι απαραίτητο, θα βρεις τον δρόμο σου με τον καιρό. Εφόσον θα ασχοληθείς με μεγάλο ηλεκτρικό, κάποια εργαλεία σχετικά θα σου χρειαστούν, ένα καλό κολλητήρι γύρω στα 100W (προσοχή! όχι κρύες και πρόχειρες κολλήσεις), μπόλικο θερμοσυστελλόμενο σε διάφορες διαμέτρους, πολύμετρο και καλό θα ήταν να έχεις και όργανο για την μέτρηση της ηλεκτρικής ισχύος.
    Βασικά ανταλλακτικά που θα πρέπει να πάρεις από την αρχή γιατί είναι αυτά που συνήθως χρειάζεσαι μετά από κάθε ατυχία: main shaft, tail shaft, flybar, spindle shaft, main blades, main gear, tail boom, landing gear και servo gear sets.

Μόλις ξεκινήσεις την κατασκευή, άνοιξε μια καινούργια συζήτηση ώστε να μπορούμε να την παρακολουθήσουμε και αν χρειαστεί να βοηθήσουμε.

Μεχρι να οργανωθω θα το εχω εδω στο γραφειο το t-rex και θα σκεφτομαι πως θα κάνει απο ηχο
    Σιγά μην κρατηθείς!

zero_IQ
    Καταγράφηκε
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #66 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 20:53:17 »

Καλε μου ηλεκτρικε ανθρωπε, ευχαριστω για τη βοηθεια. θα μου ειναι πολυτιμη, οταν ερθει θα σας ενημερωσω.Το χερι μου πιανει και εχω πολλα εργαλειακια, αλλά επιπλεον εχω ομως εναν αρρωστο και αστερατο ελικοπτερα τον hobittakο. Θα με βοηθησει στη συναρμολογηση οπως και στην αγορα.
    Παντως θα τα λεμε εκτενως!!!!
    Ακομη ειμαστε στις συνενοησεις με τους αμερικανους μαλλον απο βδομαδα θα σταλει! Ευτυχως δηλαδη, γιατι την αλλη βδομαδα παντρευομαι!!!

T-rex 600.  Ελεύθερος το παραγγέλνεις, Παντρεμενος το παιρνεις !!! χα χα!!!
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    Κωστής Νικολάου
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #67 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 22:08:23 »

Καλά στέφανα...  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Αερομοντελλισμός είναι να πετάς μακριά απ'τα προβλήματα!
    Giatrakos
    Aeromodeller Hero Member

follow us: facebook.com/GiatrakosModelShop

« Απάντηση #68 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 22:53:08 »

Ερωτηση κρισεως γιατι τα 2 walkera60B εχουν καψει 2 σερβο ουρας Huhκανενας με γνωση??? δεν εχω βρει ακρη ακομα και προβληματιζομαι εντονα

Ερώτηση κρίσεως, γιατί ο "little doctor" φέρνει μόνο το WALKERA 60 και όχι το 60Β ?   Huh , φίλε hobbitako για πες μου, το διαφανές έχει ή το μπλε σκούρο ? επίσης έχεις βάλει loctite στις βίδες της κεφαλής ? Είναι εισαγωγής από Ευρώπη ή Κίνα ? με τι μπαταρία το δουλεύεις ?
    Καταγράφηκε

Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #69 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 23:17:27 »

Καλησπερα και απο εμενα ειναι το μπλε σκουρο κολλα ειχα βαλει στην κεφαλη και μαλλον ειναι απο κινα εισαγωγη μπαταριες μαμισιες 650MH δεν του ειχα βαλει πολλα μιας και δεν ασχολουμε και με αυτα πολυ αλλα πανω απο 60αρια θερμικα  συνηθως απλα το ειχα για να πεταω μου κανει εντυπωση ομως τα δυο καμενα σερβο (μαμα σερβο) δεν εχω βρει ακρη ακομα γιατι το ψαχνω ομως με το roinides θα την βρουμε την ακρη που θα μας παει
    Καταγράφηκε
    Giatrakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #70 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 23:29:12 »

Καλησπερα και απο εμενα ειναι το μπλε σκουρο κολλα ειχα βαλει στην κεφαλη (ΜΠΡΑΒΟ  Thumbs up ) και μαλλον ειναι απο κινα εισαγωγη μπαταριες μαμισιες 650MH δεν του ειχα βαλει πολλα μιας και δεν ασχολουμε και με αυτα πολυ αλλα πανω απο 60αρια θερμικα  συνηθως απλα το ειχα για να πεταω μου κανει εντυπωση ομως τα δυο καμενα σερβο (μαμα σερβο) δεν εχω βρει ακρη ακομα γιατι το ψαχνω ομως με το roinides θα την βρουμε την ακρη που θα μας παει

My friend  ,  θα ήθελα να σου δώσω να δοκιμάσεις αυτό που έχουν τα δικά μου, το διαφανές !!! τα μπλε είναι τα απλά, μόνο για την κεφαλή και φυσικά αφού το πετάς με την μαμίσια μπαταρία δεν δικαιολογείται κανένα πρόβλημα, δεν έχει την δύναμη να το χαλάσει. Τα απλά σερβάκια δεν αντέχουν στα συνεχόμενα τσιμπήματα της ουράς και επιπλέον είναι πολύ αργά, επίσης το γυροσκόπιο είναι το παλιό ή το καινούργιο?, έχει 3 ή 2 διακοπτάκια ? αν είναι το διπλό δούλεψε το στις θέσεις normal το πρώτο και reverse τον δεύτερο διακόπτη.

Σου βάζω και μια φωτογραφία που ψιλοφαίνεται, είναι γαλάζιο διαφανές και είναι πολύ γρήγορο, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα !
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 23:34:47 από Giatrakos » Καταγράφηκε

Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #71 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 23:37:12 »

Πιστεψε με οτι μιλαω εκ πειρας

Α τα συγκεκριμενα σερβο ειναι αισχος τολαχιστον της ουρας γιατι τα αλλα μιας και ccpm μοιραζονται το βαρος οποτε δεν ζοριζονται τοσο πολυ
    Β τα θεωρω ακριβα για την σχεση αποδοσης τιμης θα μου πεις γιατι το πεταγες το μονο που μπορω να πω οτι ηταν δωρακι απο καποιο αντιπροσωπο και ετσι ηρθε στα χερια μου
    Γ  Εχουμε παρει να δοκιμασουμε τα HITEC  αντε να δουμε τι θα δουμε υπουτευομαι ομως οτι το  gyro δινει παλμο μεγαλυτερο απο οτι αντεχει το σερβο και για αυτο τα καιει

Κατα τα αλλα ομως εαν λυθει το προβλημα αυτο πιστεψε με οτι κανει κωλοτουμπες στο μισο μετρο με αλλη ΤΧ εκτος  της Walkera ισως με μια 7καναλη futaba h JR   να εδειχνε και αλλη
    ζωντανια αμα παραμετροποιηθει οπως  το θελω εγω τουλαχιστον προς το παρον αρκουμαι στο να ετοιμαζομαι για το παννελληνιο πρωταθλημα και αφηνω τα πειραματα για πιο μετα....
    Καταγράφηκε
    Giatrakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #72 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 23:49:00 »

.... προς το παρον αρκουμαι στο να ετοιμαζομαι για το παννελληνιο πρωταθλημα και αφηνω τα πειραματα για πιο μετα....

καλά κάνεις  Thumbs up , έτσι κι' αλλιώς εκεί είναι το ζουμί, άντε και καλές επιτυχίες  Wink
    Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #73 στις: Παρασκευή, 26 Ιαν 2007, 01:27:24 »

Βρεεεε hobbitako να γιατί χάλασε ο καιρός.  laugh laugh Με ηλεκτρικό  Τι άλλο θα δούμε.... buck2
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #74 στις: Παρασκευή, 26 Ιαν 2007, 14:34:10 »

Αρχίζω και χαλάω και εγώ άστα να  πάνε λές για αυτο αγαπκτέ φίλε μου να άλλξε ο καιρός  laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Μόνο Ηλεκτρικά!
    Μεταπήδηση σε: