Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.861 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:39:15

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:39:15

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 21:46]

από Yiannis_S
    [Σήμερα στις 16:34]

από Yiannis_S
    [Σήμερα στις 16:29]

[Σήμερα στις 13:05]

[Χθες στις 00:40]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από Markhelis
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 23:54:02]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309861
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 187
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 154
    Συνολικά: 158
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Μόνο Ηλεκτρικά!  (Αναγνώστηκε 27760 φορές)
    dim sofos
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

..Καλύτερα να πετάς παρά να μιλάς.

« Απάντηση #30 στις: Τρίτη, 23 Ιαν 2007, 22:54:07 »

Ναι απόστολε έχεις δίκιο  Cheesy  δέν υπάρχει άλλη φωτό laugh
    Καταγράφηκε
    KOSTAS 3D
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #31 στις: Τρίτη, 23 Ιαν 2007, 23:46:05 »

Grin

* trex_600.JPG (124.74 KB, 770x493 - εμφανίστηκε 421 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Apostolos
    Aeromodeller Hero Member

Flyyyyy!!!!

« Απάντηση #32 στις: Τρίτη, 23 Ιαν 2007, 23:57:29 »

Μιας και μιλάμε για ηλεκτρικά, το θυμάστε αυτό??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    HIROBO Shuttle electric laugh laugh laugh laugh laugh Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

* rascal_110_axi_5330_24_012.jpg (19.56 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 410 φορές.)
    Καταγράφηκε
    dim sofos
    Aeromodeller Hero Member

..Καλύτερα να πετάς παρά να μιλάς.

« Απάντηση #33 στις: Τετάρτη, 24 Ιαν 2007, 00:03:15 »

Για ρίξτε μια ματιά.

* nmn.jpg (97.87 KB, 557x422 - εμφανίστηκε 421 φορές.)
    Καταγράφηκε
    zero_IQ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #34 στις: Τετάρτη, 24 Ιαν 2007, 00:03:59 »

Που πουλανε τσαμπα ρευμα να παρω και εγω  idiot2 καθως πληρώνω 300-400 ευρω
    Εννοείς το κόστος για την φόρτιση των μπαταριών?
    Ας το υπολογίσουμε κι αυτό (κατά προσέγγιση). Για να φορτίσεις μια μπαταρία σαν αυτές που χρησιμοποιώ (8s 3100mAh) χρειάζεσαι 33,6V και 3,1Α για μία ώρα επί έναν παράγοντα 1,2 (απώλειες σε θερμότητα), δηλαδή 0,13kWh. Η τιμή της kWh είναι περίπου €0,10 δηλαδή περίπου €0,01 για κάθε φόρτιση. Έχεις δίκιο καλύτερα να καις €5 βενζίνη και να πετάγεσαι στο κατάστημα για αγορά Nitro.

η ουσια ειναι ο ηχος αν δεν το ακους δεν το νιωθεις αρα ειναι δυσκολο .
    Θεωρώ βασική την οπτική επαφή με το μοντέλο, έτσι καταλαβαίνεις και νιώθεις τι συμβαίνει εκεί πάνω. Ελπίζω η πτητικές σου ικανότητες να μην βασίζονται στην ακοή. Όταν πετάς μαζί με άλλους τι ακούς? Πως ακούγεται το heli όταν έχει 3 μοίρες κλίση δεξιά? Το ίδιο που ακούγεται όταν έχει 15 μοίρες κλίση αριστερά!

Αν το θερμικο δεν ειχε το θεμα καθαρισμα δεν θα θεωρουσα οτι υπαρχουν τα ηλεκτρικα
    Έλα όμως που υπάρχουν και ηλεκτρικά… και υπάρχουν και κάποιοι που δεν καθαρίζουν…

Το κανονικο εληκοπτερο ακουγετε το μοντελο γιατι οχι ?
    Και τα κανονικά θα τα έφτιαχναν τόσο αθόρυβα αν υπήρχε η δυνατότητα, να είσαι σίγουρος.

zero_IQ
    Καταγράφηκε
    zero_IQ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #35 στις: Τετάρτη, 24 Ιαν 2007, 00:12:09 »

Δημήτρη δεν διακρίνω και πολλά σ’ αυτήν την φωτογραφία. Βλέπω ένα GY401, πολλά καλώδια, ένα stock μοτέρ 600L της Align και ίσως μια κόκκινη μπαταρία, ίσως και όχι. Άλλα στοιχεία έχουμε? Πως πετάει?
    zero_IQ
    Καταγράφηκε
    zero_IQ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #36 στις: Τετάρτη, 24 Ιαν 2007, 00:16:07 »

Απόστολε, κάποτε θεωρούσα το Shuttle ως το πιο sexy ελικόπτερο μετά το Kalt Baron.
    zero_IQ
    Καταγράφηκε
    Apostolos
    Aeromodeller Hero Member

Flyyyyy!!!!

« Απάντηση #37 στις: Τετάρτη, 24 Ιαν 2007, 00:37:37 »

Επ! Τι έχουμε εδώ? zero_IQ θυμάσαι τα ΚALT? Μάλλον είσαι παλιά @#$%$# στο κουρμπέτι!!!!
      Αυτό το Shuttleακι έρχεται από πολύ παλιά, και τώρα φοράει Align 600L Brushless motor, Jeti 70A speed control, 4S Li-po! Πετάει καλύτερα από πριν!!!! Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy laugh laugh laugh laugh
    Καταγράφηκε
    iosif
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #38 στις: Τετάρτη, 24 Ιαν 2007, 02:04:38 »

Παιδες μπραβο σας!!!

Ακομα δεν εχω ε/π, αλλα επιθυμω να παρω!
     Αν κρινω και απο τα αεροπλανα μου, ηλεκρικο και θερμικο,
    πιστευω οτι τουλαχιστον για την αρχη ενα ε/π ηλεκρικο ειναι η καλυτερη επιλογη,
    διοτι κατα την αρχικη εκπαιδευση οπου η απλη αιωρηση ειναι συνηθες φαινομενο
    δεν εχεις τον καπνο του θερμικου, εχεις λιγοτερη φασαρια και απολαμβανεις περισσοτερο
    τον ηχο απο τα blades να τσακιζουν το αερα!!!
    Επισης και ο καθαρισμος ειναι ενα μεγαλο πλεονεκτημα των ηλεκτρικων που εκτος απο ευκολια
    ειναι και ασφαλεστερα απο θεμα υγειας ειδικα οταν καποιος εχει μικρα και περιεργα παιδακια που απο
    δυο χρονων θελουν δικο τους αερ/νο ή  ε/π!!!  Huh

Αυτα ηθελα να πω, αναγνωριζοντας την ομορφια και των δυο τυπων ε/π,
    και ξεχωριζοντας τα ηλεκτρικα για καποια πρακτικα θετικα στοιχεια.

Ιωσηφ 

Καταγράφηκε
    George Tokalatsidis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #39 στις: Τετάρτη, 24 Ιαν 2007, 15:58:06 »

Καποιος φίλος εδώ θέλει να πάρει το trex 450 αλλά του φαίνεται μικρό. Μήπως το 600 είναι ποιο μεγάλο? Αλλά μάλον και ποιο ακριβό. Α δώστε και κανα site για αγορές να δούμε τιμές.? Και ελληνικά και ξένα.
    Καταγράφηκε

Αεροπλάνο αξία: 258 ευρώ.
    Μηχανή αξία: 300 ευρώ.
    Τηλεκατεύθυνση αξία: 350 ευρώ.
    Παρελκόμενα αξία: 70 ευρώ.
    Το να φτιάξεις μόνος σου το δικό σου μικρό αεροπλάνο και να το πετάξεις στα ουράνια αξία: Α Ν Ε Κ Τ Ι Μ Η Τ Η

George Tokalatsidis
    http://www.aerolesxi.gr
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #40 στις: Τετάρτη, 24 Ιαν 2007, 16:17:00 »

Καλησπερα

Εχω βρει ενα site με τιμες πολυ χαμηλές νομίζω τις χαμηλοτερες που εχω βρει γιατι ψαχνω και γω για αγορα T-REX 600   εχεις δικιο το 450 ειναι μικρο.

WWW.RCHOVER.COM 

Αμερικη ειναι το φοβαμαι μεν, αλλά και πάλι οι Αμερικανοι ειναι πολυ αυστηροι με τους νομους και συναλλαγες εχω μαθει.Αν ξερει καποιος τι γινεται να μας πει γιατι οπως προειπα σε τιμες ειναι πολυ χαμηλοτερο απο ολα!

Επισης υπαρχει και το www.rcmarket.org απο οπου καποιοι εδω εχουν αγορασει και λενε ειναι αξιόπιστο.Και στο e-bay.com παλι υπάρχει μπόλικο πραγμα!

Περιμενω νεα και συμβουλες για το rchover.com απο οσους ξερουν απο εξωτερικο!!!!

Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    zero_IQ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #41 στις: Τετάρτη, 24 Ιαν 2007, 20:32:50 »

Οι τιμές στο εξωτερικό έχουν σίγουρα μεγάλη διαφορά. Αν συνεννοηθείς κατά την παραγγελία να γράψουν αξία στο δέμα $30 δεν πληρώνεις και τελωνείο (20% + €4-€5 έξοδα) αλλά τα περισσότερα site δεν το κάνουν αυτό. Πρέπει να ξέρεις όμως ότι αν χαθεί ή καταστραφεί το δέμα δεν σε καλύπτει η ασφάλιση της αποστολής για μεγαλύτερο ποσό από αυτό που δηλώνεται στα χαρτιά του δέματος, είναι δίκοπο μαχαίρι. Αν επιλέξεις απλό ταχυδρομικό δέμα, δεν έχει καν ασφάλιση, η αποζημίωση της κακοτυχίας θα είναι ελάχιστη και θα έρθει μετά από 2μηνο και βάλε. Ο προτιμότερος τρόπος είναι EMS όπου αυτό είναι διαθέσιμο (στην Αμερική αυτή η υπηρεσία λέγεται USPS Global Express), τα δέμα είναι ασφαλισμένο για το ποσό που αναγράφεται και ο χρόνος παράδοσης είναι 3-5 μέρες. Με απλό ταχυδρομείο πρέπει να περιμένεις τους παρακάτω χρόνους παράδοσης:
    Από Αμερική τουλάχιστον 2 εβδομάδες.
    Από Ασία περίπου 10 μέρες.
    Από Αγγλία 3-4 μέρες.
    Από Γερμανία περίπου 2 εβδομάδες.
    Από Αυστρία 4-5 μέρες.
    Από Ολλανδία 3-4 μέρες.
    Από Γαλλία 1 εβδομάδα.
    Από Βέλγιο 1 εβδομάδα, μερικές φορές περισσότερο.

Όσον αφορά στο RCHover.com δεν έχω καλές εμπειρίες μ’ αυτόν τον τύπο. Δεν απαντάει σε e-mail μόνο στο τηλέφωνο. Μια φορά δεν παρέλαβα από αυτόν μια παραγγελία περίπου $100 που ζήτησα με EMS και μετά από ένα μήνα προσπάθειας με e-mail και απειλών ότι θα το καταγγείλω στην τράπεζα μου τα έστειλε. Δύσκολος στην συνεννόηση.
    Τα καλύτερα site κατά την γνώμη μου είναι, στην Ευρώπη
    http://www.hoelleinshop.com/e-vendo.php αποστολή EMS διαθέσιμη
    https://shop.lindinger.at/ αποστολή EMS διαθέσιμη
    http://www.modelhelicopters.co.uk/acatalog/m_index.htm
    http://www.rcmarket.org/ δεν δείχνει online την διαθεσιμότητα, αλλά συνήθως έχει μεγάλο stock

Στην Ασία :
    http://www.helikraft.com/
    http://www.flying-hobby.com/
    http://shop.airmodel.net/ μόνο στα Ιαπωνικά! χρησιμοποίησε on-line μετάφραση ή γράψτου e-mail

Στην Αμερική :
    http://www.modefosheli.com/ άψογη εξυπηρέτηση
    http://www.readyheli.com/

Αγοράζω τακτικά από όλα τα παραπάνω site και τα συνιστώ ανεπιφύλακτα, για τις τιμές και την εξυπηρέτηση.
    Έχω δοκιμάσει κι άλλα site χωρίς να μείνω ικανοποιημένος. Αν για κάποιο λόγο πέσεις πάνω στο http://www.hobbydirekt.de/ απέφυγέ το με κάθε τρόπο, είναι απατεωνάκος και ψεύτης, παρόλο το γυαλιστερό και τεράστιο site.
    Για όποιον ενδιαφέρεται για αγορά ολόκληρου πακέτου με ελικόπτερο, μοτέρ, μπαταρίες, ηλεκτρονικά κλπ. αφού κάνετε την έρευνα σας ανά την υφήλιο, κάντε και μια ερώτηση με e-mail στον Wes στο http://www.modefosheli.com/ συνηθίζει να κάνει πολύ καλές προσφορές σε πακέτα.

Αν υπάρχει κάποιος Έλληνας έμπορος που θίγεται από το post, συγνώμη αλλά είναι λεφτά που κερδίζω με την δουλειά μου και τα διαθέτω κατά το δοκούν, φροντίστε να προσελκύσετε πελάτες με την εμπορική σας πολιτική και όχι με γραφικότητες όπως «τοπική αγορά» ή «τεχνική υποστήριξη».
    Μια φορά που χρειάστηκα τεχνική υποστήριξη και service για την τηλεκατεύθυνσή μου, ο «αντιπρόσωπος» μου πρότεινε να την στείλω στην Αθήνα, για να την στείλει στην Γερμανία, και μετά τι? Δεν ξέρω εγώ να την στείλω μόνος μου στην Γερμανία?
    Οι εγγυήσεις είναι διεθνείς.

zero_IQ
    Καταγράφηκε
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #42 στις: Τετάρτη, 24 Ιαν 2007, 21:38:53 »

Στην δικη μου περιπτωση η αγορα απο Ελληνικο καταστημα ηταν πολυ συμφερουσα σε σχεση με το εξωτερικο .

Μπορει η πολη μου να μην μπορεσε να μου εξυπηρετηση , και μην γνωριζοντας οτι στον διπλανο νομο υπαρχει ειδικο καταστημα μονο για ελικοπτερα , αγορασα απο τον Κουτσο στην Αθηνα .

Αυτα πρεπει να ακουγονται για να μην νομιζουν ολοι οτι τα καταστηματα της Ελλαδος δεν μπορουν να προσφερουν τιμες απο το εξωτερικο .
    Απλως θελει πρωτα λιγο ψαξιμο στην αγορα μας , και υστερα τα κλικ στο πληκτρολογιο .
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    zero_IQ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #43 στις: Τετάρτη, 24 Ιαν 2007, 21:53:00 »

Εντάξει mastoras, το ξέρουμε ότι Γιάννης (http://www.hobbycenter.gr/) έχει καλές τιμές. Εδώ όμως γίνεται μια κουβέντα για ηλεκτρικά.
    zero_IQ
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 24 Ιαν 2007, 22:12:22 από zero_IQ » Καταγράφηκε
    zero_IQ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #44 στις: Τετάρτη, 24 Ιαν 2007, 22:13:51 »

Ο Κουτσός είναι ακριβότερος, αν δεν βαριέσαι κάνε μια σύγκριση σε ένα δύο βασικά με τα site που πρότεινα και βάλε και τα μεταφορικά, πάλι ακριβός είναι. Δέχομαι ότι για αγορά ολόκληρου του πακέτου σου έκανε ειδική τιμή και μπράβο του, γιατί όμως όταν χρειάζεσαι για παράδειγμα μόνο ένα γυροσκόπιο, να το πληρώσεις ακριβά? Και μετά τις ακριβές τιμές, έρχεται και το θέμα των επιλογών που στα ελληνικά καταστήματα είναι περιορισμένες.
    Αν ψωνίζεις από την Ελλάδα και είσαι ικανοποιημένος, βρίσκεις αυτό που θες, ok πάω πάσο.
    Εγώ το ψάχνω παραπάνω.
    zero_IQ
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Μόνο Ηλεκτρικά!
    Μεταπήδηση σε: