Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.862 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 29 Ιουλ 2026, 01:06:59

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 29 Ιουλ 2026, 01:06:59

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από topg
    [Χθες στις 23:44]

[Χθες στις 21:46]

από Yiannis_S
    [Χθες στις 16:29]

[Χθες στις 13:05]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από Markhelis
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 23:54:02]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309862
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 118
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 119
    Συνολικά: 119
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Μόνο Ηλεκτρικά!  (Αναγνώστηκε 27765 φορές)
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #45 στις: Τετάρτη, 24 Ιαν 2007, 23:06:08 »

Οντως πηρα ολο το πακετο [heli] με τιμες ομως τιμοκαταλογου απο το site .

Aλλα διαφορα 20€ εως 30€ ειναι αστειο να το συζηταμε . Τοτε ετσι ηταν , τωρα εαν αλλαξε κατι δεν γνωριζω .

Ενδιαφερομαι για ηλεκτρικο μεγαλο , οταν ερθει η ωρα θα κρινουμε απο που συμφερει να αγορασουμε .

Πιστευω οτι εισαι ψαγμενος ,οπως και αλλοι , αλλα εχω ακουσει για διαφορες ελαχιστων ευρω . Εκτος εαν προκειται για ειδικα προιοντα που δεν εχουν ζητηση η δεν υπαρχουν στην αγορα μας .
    Βασικα αναφερομαι σε μοντελιστες που αγοραζουν μια φορα και μονο , και οχι σε αυτους που προμηθευονται συνεχεια πραγματα .

Δεν κανω τον κοπο να δω site εμπορων εξωτερικου , διοτι ειμαι γνωστης της ζημιας του ελευθερου εμποριου , και τον φοβερο αντικτυπο που εχει αυτο στην χωρα μας [ βλεπε βιοτεχνες , παραγωγους , μικροεπαγγελματιες κτλ .]
    Δεν γουσταρω να πηγαινω στον Βαρδαρη και να νομιζω οτι βρισκομαι στο HONG KONG . Ουτε θελω να ακουω τις απελπισμενες φωνες των χιλιαδων ανεργων , ουτε θελω να βλεπω παιδια να τους λειπουν τα βασικα πραγματα .
    Και ακομη δεν ειδαμε τιποτα .

Φανταστειτε ποσα χρηματα θα μεναν στον τοπο μας , εαν ολοι οι αερομοντελιστες πετουσαμε και βολευομασταν με προιοντα που παραγουν οι ελαχιστες βιοτεχνιες μοντελισμου στην Ελλαδα .

zero_IQ μπορει να ξεφυγαμε απο την κουβεντα , αλλα υπαρχουν πραγματα που πρεπει να ακουγονται .
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #46 στις: Τετάρτη, 24 Ιαν 2007, 23:22:59 »

Και για να συνεχισουμε την κουβεντα με τα ηλεκτρικα heli .

Kαλο θα ηταν εσεις που τα γνωριζετε , να κανετε εδω μια λιστα απο τι μοντελα κυκλοφορουν αυτην την στιγμη .
    Γνωριζω οτι και η hirobo εβγαλε ηλεκτρικο μεγαλο . Η thunter tiger επισης . T-trex 600 . ROBBE ? vario ?
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    zero_IQ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #47 στις: Τετάρτη, 24 Ιαν 2007, 23:54:04 »

Όχι απλά ξεφύγαμε από το θέμα, το γ@#!$@με.
    Αυτό που αναφέρεις ως ζημιά του ελεύθερου εμπορίου, θα το χαρακτήριζα αδυναμία προσαρμογής, είναι γνωστή η αδυναμία μας στον τομέα και η εμμονή μας στα γνωστά ήθη και έθιμα. Εδώ όμως δεν είναι forum για πολιτικές συζητήσεις.
    Όσο για το βόλεμα (από τις εγχώριες βιοτεχνίες) θα δηλώσω κάθετα αντίθετος. Θέλω όταν πληρώνω να παίρνω αυτό που επιθυμώ, όχι να βολεύομαι. Αν μια Ελληνική βιοτεχνία έφτιαχνε κάτι που χρειάζομαι και είχε την ίδια απόδοση και τιμή με το εισαγόμενο, σαφώς θα προτιμούσα το Ελληνικό προϊόν αλλά εγώ συνήθως χρειάζομαι γυροσκόπια, digital servos, brushless μοτέρ, lipo μπαταρίες και τέτοια παρδαλά. Και για να επανέλθουμε στο θέμα της συζήτησης, βλέπω ότι η πρόοδος στα ηλεκτρικά μοντέλα που συντελείται εδώ και καναδυό χρόνια αλλού, εδώ θα σκάσει με καθυστέρηση.
    (Φυσικά αυτή είναι μόνο η άποψή μου, την οποία όπως είδες την έχω στηρίξει επαρκώς)
    zero_IQ
    Καταγράφηκε
    zero_IQ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #48 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 00:09:40 »

Αυτή είναι καλή ιδέα, μια λίστα με ηλεκτρικά.
    Κάνω την αρχή:
    Hirobo Lepton (425mm blades)
    Από όσο γνωρίζω βγαίνει λίγο βαρύ για τα blades που φοράει, έχει αδύνατη ουρά αλλά διορθώνεται με λίγο μεγαλύτερα tail blades, είναι πολύ γρήγορο, κατάλληλο για 3D και κοστίζει ακριβά.

Next
    Καταγράφηκε
    tasos_argos
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #49 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 00:31:05 »

http://video.google.com/videoplay?docid=332157783197586628
    Εδώ είναι ένα βιντεάκι με το lepton. Ωραίο ελικόπτερο αλλά πανάκριβο Undecided
    Καταγράφηκε
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #50 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 10:56:54 »

Μολις παρηγγειλα το T-REX 600 (CARBON FIBER) ELECTRIC HELICOPTER Kit+600L Motor +75G ESC+3A BEC+lipo batt gia to bec,     futaba guroskopio gy-401+S9254 Digital Servo ,    και μια futaba t/k 7καναλια.
    Μπαταριες οχι ακομη,  περιμενω συμβουλες αν γινεται για αρχη να βαλω NI-MH επειδη ειμαι αρχαριος και μετα να περασω σε lipo.Και καμια συμβουλη για φορτιστη.Ειναι καποιοι που φορτιζουν και NI-MH και  LIPO. 
    Αυτα απο Αμερικη NITRO RC HOBBIES στο e-bay
    Οσο για τιμες μου βγαινουν περιπου 900 ευρω, πραγμα αδυνατο εδω.
    Και για την εξυπηρετηση: ειμαι απο επαρχια. Πηγα σε 2 καταστηματα στην Αθηνα γνωστα πολυ εδω μεσα, και στο πρωτο ογνωστος κυριος καθοταν με τα γυαλακια του στο computer ειμαστε στημενοι κανα 15 λεπτο, και οταν ρωτησαμε για ανταλλακτικα μας κοιταει πανω απο τα γυαλακια περιεργα, και με ενα θυμωμενο δεν εχω, μας εστειλε.
    Ο αλλος λιγο καλυτερος αλλα και παλι ψυχρος νιωσαμε οτι τον πρηζαμε.Δεν εφτασα 32 χρονων, αξιοπρεπης αθρωπος και σωστος επαγγελματιας για να πηγαινω σε μαγαζακια να με κανουν να νιωθω γυφτακι.
    Αν ητανε σωστοι επαγγελματιες θα χαμογελουσαν και καμια φορα , θα σεβοταν , και θα καναν τιμες πλησιον του εξωτερικου , ωστε να μην στελνουμε τα λεφτα μας στο εξωτερικο.Αν μου βγαιναν εδω και 1000 ευρω - 100 πιο πανω να τα παρω.Καταλαβαινω ισως εχουν δουλεια πολλή και αγχος και εκει που σκαω τους βρισκω σε δυσκολη φαση.Όμως ειναι δυσκολες εποχες και οταν ερχεται ενας ανθρωπος στο μαγαζι σου που μπορει να χωσει μετρητα πολλα για ενα χομπυ παρα τη γκρινια της γυναικας, εγω θαχω διπλη γιατι εχω και τη R1 (μηχανημ) , ε πιστευω ενα χαμογελο και λιγο ενδιαφερον ετσι για τα ματια ρε παιδι μου θα τους εφερνε περισσοτερη δουλεια !!!
    Τελος παντων,
    Λοιπον περιμενω συμβουλες για το t-rex 600 !!!
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #51 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 11:17:01 »

Αμερικη ? ελπιζω να ρωτισες αν κανουν υποτιμολογιση ?

Γιατι αν γραψουν 900 στο πακετο 

Καλλίτερα απο κινα 
    Καταγράφηκε

VAG
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #52 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 11:42:11 »

Φίλε roinides,

Καλή αγορά Thumbs up. Πρόσεχε αυτό που ανέφερε ο mrkaza. Έχει σημασία για τα τελωνεία το αναγραφόμενο ποσό στην απόδειξη. Όταν το λάβεις με το καλό θέλουμε ξεχωριστό topic με την κατασκευή του και ΠΟΛΛΕΣ φωτογραφίες. Πετάει αυτό και με NiMH? Φαντάζομαι ότι θα είναι βαριές σαν κατασκευή. Δίνουν τόσα amperes όσο χρειάζεται το moter?

Φιλικά,
    Βαγγέλης
    Καταγράφηκε

Θα σταματήσει επιτέλους να φυσάει???
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #53 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 11:50:51 »

Παιδια την αγοραπωλησια την εχει αναλαβει ενας φιλος που εχει αγορασει παρα παρα παρα πολλες φορες και μου πε για ολα αυτα.Ταχει κανονισει ολα. Και υποτιμολογηση και toy parts και τετοια.

Οσο αφορα τις μπαταριες κοιτα να δεις, αμα σηκωνεται μεχρι 2 μετρα, καλα ειναι γιατι για να το αιωρησω στα 2 μετρα αντε και στο 1 θα παρει κανα 2 μηνες και βλεπουμε. Ειπαμε αρχαριος.

Νομιζω το βαρος αν το κεντραρω αναμεσα στα ποδια ισως δωσει σταθεροτητα απο οτι διαβασα στο δυαδικτυο. Γι αυτο ειπα για αρχη ΝΙ-ΜΗ και βλεπουμε μετα.

Ειδωμεν..!!!
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    Κωστής Νικολάου
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #54 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 12:18:18 »

Το θέμα του βάρους δεν είναι μόνο για το αν θα σηκώνεται. Και να σηκώνεται θα ζεσταίνεται πολύ το μοτερ γιατι θα ζορίζεται πολύ και ίσως έχεις πρόβλημα.  Undecided
    Καταγράφηκε

Αερομοντελλισμός είναι να πετάς μακριά απ'τα προβλήματα!
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #55 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 12:25:39 »

Μαλιστα.

Δεν εχεις αδικο. Απλα ειπα να γλιτωσω τα μπαμ με τη lipo.
    Οποτε να παρω μια οχι ακριβη και δυνατη lipo για αρχη μιας και δε θα χρειαστω δυναμη απλα εξοικειωση, και αν χαλασει απο τις αγαρμπες προσγειωσεις να μη ματωσω πολυ! Δε ξερω λεω τωρα εγω!!!!
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #56 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 12:39:08 »

Χωρις να ειμαι γνωστης το ηλεκτρικων μια αδηναμη lipo που θα ζωριστη απο τον εξοπλισμο σου θα χαλαση συντωμα αν οχι αμεσως .

καλλιτερα μια που να αντεχη τα Α που θες και να εχει και λιγα μποσικα γιατι ειναι κριμα να δεις 200-400 ευρω να φουσκωνουν 

Imho
    Καταγράφηκε

Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #57 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 12:54:19 »

Oποτε ειτε ειμαι αρχαριος και απλα θα το μαθαινω να το σηκωνω και να το ισορροπω,   ειτε ειμαι εμπειρος,  θελω δυνατες μπαταριες. Ειναι κριμα και αδικο!

Δε ξερω απλα σκεφτηκα πρακτικα!!!  Θα περιμενω λιγο αν ειναι και αγοραζω μπαταριες και φορτιστη αργοτερα.Μεχρι τοτε εκμαθηση με το walkera60b .

Μεχρι να οργανωθω θα το εχω εδω στο γραφειο το t-rex και θα σκεφτομαι πως θα κάνει απο ηχο, οταν παρουν φορα αυτοι οι τεραστιοι έλικες!!!!!Ηη μήπως τεραστιες ελικες?Πως ειναι? εσεις θα ξερετε.

Υπομονη!!!
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    Κωστής Νικολάου
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #58 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 13:06:05 »

Είναι η έλικα -> οι έλικες
    ...αλλά συνήθως τα λέμε blades. Μας έφαγαν τα εγγλέζικα...  idiot2  laugh

Πάντως, έχε υπόψιν ότι μπαταρίες και ειδίως lipo θέλουν πολλή φροντίδα και προδερμ!  Wink
    Καταγράφηκε

Αερομοντελλισμός είναι να πετάς μακριά απ'τα προβλήματα!
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #59 στις: Πέμπτη, 25 Ιαν 2007, 13:35:05 »

Επίσης τα περισσότερα speed control είναι ή για Ni-MH ή για Li-po αν δεν κάνω λάθος, δεν είμαι και ο πιο σχετικός στα ηλεκτρικά.  Δεν ξέρω τι έχεις πάρει, αλλά καλό είναι να το δεις.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Μόνο Ηλεκτρικά!
    Μεταπήδηση σε: