Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.684 μηνύματα σε 12.382 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 10:38:28

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 10:38:28

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από spirost
    [Χθες στις 22:56]

[Χθες στις 09:28]

από Markhelis
    [Χθες στις 00:42]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 19:58:57]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

[Τετάρτη, 10 Ιουν 2026, 09:01:54]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 2 Ιουν 2026, 18:13:27]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309684
    Σύνολο θεμάτων: 12382
    Online σήμερα: 1070
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 51
    Συνολικά: 54
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΓΕΡΑΚΙ - Ελληνική Πτέρυγα της greekwings  (Αναγνώστηκε 19503 φορές)
    megasmbg
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Πλαγιά και τα μυαλά στα κάγκελα!!!!!!!!!!

« Απάντηση #45 στις: Πέμπτη, 18 Νοε 2010, 17:58:28 »

Mastelio καλησπέρα!! 
    Μήπως το πρόβλημα είναι στην μεγάλη απόσταση που έχεις τοποθετήσει τα servo σε σχέση με τον μεντεσέ?
    Μήπως πραγματικά χάνεις τον έλεγχο στις μεγάλες ταχύτητες από την ευκαμψία στις ντίζες??

Φιλικά megasmbg
    Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #46 στις: Πέμπτη, 18 Νοε 2010, 18:03:52 »

Χμ...τι να πω...μπορεί...η αλήθεια είναι οτί έχω τοποθετήσει τα σερβο λίγο πιο μπροστά γιατί είχαμε μια λάθος εκτίμηση για το κέντρο βάρους,αλλά ήταν αρκετά γερές..1.5χιλ ατσαλάκι...θα μπορούσε να προκαλέσει το δίπλωμα στην μέση μια τέτοια αστάθεια?Σημείωση,τα σερβο είναι άθικτα και οι ντίζες επίσης..
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    megasmbg
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #47 στις: Πέμπτη, 18 Νοε 2010, 18:10:19 »

Αυτό που μπορείς να κάνεις για να αποκλείσεις αυτό το ενδεχόμενο είναι να βάλεις μπαταρία και να δείς με το χέρι αν το πηδάλιο παίζει....!!
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #48 στις: Πέμπτη, 18 Νοε 2010, 18:49:37 »

Εχετε αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος του φόαμ από το κέντρο της πτέρυγας. και απορείτε γιατί έσπασε;
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    megasmbg
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #49 στις: Πέμπτη, 18 Νοε 2010, 19:10:59 »

Δεν νομίζω να διαβάσατε καλά όλο το θέμα...... Έτσι..?? Αλλά την ειρωνία την έχουμε......
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #50 στις: Πέμπτη, 18 Νοε 2010, 19:23:31 »

Δεν νομίζω να διαβάσατε καλά όλο το θέμα...... Έτσι..?? Αλλά την ειρωνία την έχουμε......
    Αγπαπητέ κύριε, δεν σας ειρωνεύτηκα. Οτι φαίνεται στις φωτογραφίες ανέφερα.

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #51 στις: Πέμπτη, 18 Νοε 2010, 19:27:15 »

το μέρος που λείπει από το κέντρο ήταν ήδη σκαμμένο για τα ηλεκτρικά.όλες όμως αυτές οι ενισχύσεις δεν άντεξαν και θα άντεχε το αφρολέξ?αν τα ηλεκτρικά έμπεναν πάνω και όχι μέσα?αλλά θα χαλούσε η αεροδυναμική..
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
                                        &n
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #52 στις: Παρασκευή, 19 Νοε 2010, 09:39:11 »

Καλημέρα Κύριοι.

Θυμήθηκα λίγο πρίν μιά απάντηση του Μάνου Κερπινή, όταν κάποιος ρώταγε για πτέρυγες στο φόρουμ πολύ παλιότερα...
    "Φίλε μου," (έγραφε), "νομίζω ότι ο άνθρωπος που πρέπει να απευθυνθείς είναι ο Απόστολος, γιατί τις έχει μελετημένες, μεθοδευμένες και έχει κάνει τα πειράματα πρίν απο μάς για μάς..."
    Ά ρε Μάνο γαμώτο... 

* Γηράσκω αεί Διδασκόμενος, και βλέπω ότι όταν ξεφύγουμε απο τις μεσαίες προς τις Μεγάλες ταχύτητες, χρειάζεται σύστημα δοκαριών στην Πάνω αλλά Και Κάτω επιφάνεια, σύν φυσικά όλων των ενισχύσεων με ταινία Ίνας, επικάλυψη κλπ... Διαφορετικός δρόμος που μπορεί να ακολουθηθεί είναι εκείνος του πετσώματος με καπλαμά ή μπάλσα, αλλά χρειάζεται Vaccuum και φυσικά Περισσότερα χρήματα, οπότε το αφήνω ώς μιά τελείως Καινούργια κατηγορία...
      Οπότε... Αυτό το λάθος είναι δικό μου και δέν πρόκειται να ξαναδώσω Γεράκι ή άλλη αντίστοιχη πτέρυγα άν πρώτα δέν είναι σωστά Ενισχυμένη.
    * Οι κομμένες θήκες Δέν γίνεται να προσπελασθούν μιάς και χρειάζονται, για να "κρύψουμε" όσο γίνεται περισσότερο εξοπλισμό μέσα στο σχήμα-αεροτομή του φτερού. Τότε και μόνο τότε θα έχουμε αεροδυναμική επιτυχία και καλύτερο φινίρισμα. Πρέπει να δούμε πώς θα ενισχύσουμε καλύτερα και Ελαφρύτερα το φελιζόλ που Μένει.
    * Οι χαλαρές ντίζες είναι ένα μεγάλο θέμα και πρέπει να το Καταλάβουμε Σωστά. Το Flutter που ξεκινά απο τα χαλαρά πηδάλια, επηρεάζει άμεσα και μεταφέρει τις δυνάμεις σε όλο το μήκος του α/φους. και φυσικά στο πιό αδύναμο σημείο σπάει! Στο Γεράκι θα έβαζα τουλάχιστον 1,5 χιλ. ατσαλάκι, όπως νομίζω έκανα, αλλά Μάλλον θέλει και αυτό οδηγό στη μέση. Χωρίς οδηγό, πρέπει απο ότι βλέπω να βάζουμε 2 χιλ.!
    Θα μπορούσα να πάρω και αυτή την ευθύνη πάνω μου. Άλλωστε είμαι ο Κατασκευαστής και πρέπει αυτά να τα έχω λύσει. Απλά άνθρωπος είμαι και γώ, μόνος μου παλεύω έναντι στα θηρία τις υπόλοιπες εταιρείες...
    * Ήθελα να δείς λίγο Στέλιο άν ξεκόλλησε το Hornάκι το ξύλινο απο το φελιζόλ, και άν πιστεύεις ότι συτό ξεκόλλησε εν πτήση ή όχι. Να το δούμε κι αυτό...

Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι έσπασε στο κέντρο, στη σύνδεση των δύο μισών. Θυμάμαι ότι είχα ενισχύσει πολύ καλά τα δύο μισά, ξεχωριστά το καθένα, άρα εκεί ακριβώς θα εντρυφήσουμε στο εφεξής. Καλή σύνδεση στο κέντρο...

Στέλιο, έχω βάλει ένα Γεράκι με Νέο σκεπτικό στη Λίστα των εργασιών μου για σένα. Άν συμφωνείς, θα δώσεις μόνο 20 ευρώ σύν τα μεταφορικά. Στείλε μου ένα ΠΜ να ξέρω...

DM
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 19 Νοε 2010, 10:04:57 από DeltaMan » Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #53 στις: Παρασκευή, 19 Νοε 2010, 10:07:01 »

Γι'αυτό είμαστε και εμείς εδώ,για την εξέλιξη! Thumbs up δεν νομίζω οτί ήταν οι ντίζες,γιατί ούτε κενά είχαν,ούτε είχαν στραβώσει,ούτε τα σερβο έπαθαν τπτ. τα 2 μισά τα είχα κολλήσει με εποξυ 2 στοιχείων,αυτή την χύμα που έχεις εσύ.είναι πολύ καλή και δυνατή,συν ταινία ινών, συν τις ντίζες..αλλά προφανώς εκεί είναι το αδύναμο σημείο της..
    Καταγράφηκε

&n
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #54 στις: Παρασκευή, 19 Νοε 2010, 10:13:48 »

Οκ λοιπόν, καταλήγουμε ότι στα επόμενα Γεράκια θα προσέξουμε περισσότερο τη σύνδεση στο Κέντρο...  Thumbs up

Η μπαταρία σου επεβίωσε μετά την πτήση-πτώση ?  ( Undecided)
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #55 στις: Παρασκευή, 19 Νοε 2010, 10:36:05 »

Αυτή τη φορά ναι άντεξε..έμεινε πάνω στην πτέρυγα και σώθηκε..το μοτερ όμως... Sad
    Καταγράφηκε

&n
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #56 στις: Παρασκευή, 19 Νοε 2010, 10:47:22 »

Για να καταλάβω λίγο τη συνέχεια του θέματος...
    Είχα μείνει εκεί που σου έσπασε στη μέση και έφυγε η μπαταρία στον αέρα... Την ξαναέφτιαξες απο τότε και την ξαναπέταξες? Και σ'αυτή την επόμενη πτήση κάηκε και το μοτέρ?
    Καταγράφηκε

mastelios
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #57 στις: Παρασκευή, 19 Νοε 2010, 11:33:46 »

την ξανάφτιαξα και ξαναέσπασε με τον ίδιο τρόπο,αυτή τη φορά ήταν εμφανές οτί ήθελε να πετάξει Grin τα φτερά ανεβοκατέβαιναν και πριν προλάβω να κόψω....παει..παρόλες τις ενισχύσεις..δες τις παραπάνω φωτό...πανομοιότυπο σπάσιμο..
    ούτε αυτή τη φορά το μοτερ κάηκε,στράβωσε παίρνοντας μαζί και τα ρουλεμάν..αλλά τώρα με βάζεις σε πειρασμό για 6s setup...
    Καταγράφηκε

&n
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #58 στις: Παρασκευή, 19 Νοε 2010, 15:46:34 »

τι διατομης ηταν οι carbon βεργες??
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #59 στις: Παρασκευή, 19 Νοε 2010, 18:51:18 »

Δέν το πιστεύω βρέ να πάρει... κόπηκε πάλι στο ίδιο σημείο? Θα τρελαθώ...
    Έβαλες δηλαδή τις carbon ενισχύσεις, κόλλησες το foam με εποξική, έντυσες απο πάνω με ταινία Ίνας και ξανακόπηκε... ?
    Το ανεβοκατέβασμα των φτερών βέβαια flutter θυμίζει, αλλά...  Undecided

Σκέφτομαι ότι τελικά η επιφάνεια που η εποξική κόλλα "φέρνει" σε επαφή μιά carbon ντίζα με το φελιζόλ συνολικά είναι πολύ μικρή. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα κομμάτι κόντρα πλακέ που θα φυτευθεί "όρθιο" μέσα στα δυο μισά και θα δημιουργήσει μεγάλη επιφάνεια επαφής του συνδέσμου (ξύλου) με το φελιζόλ... Είδωμεν...   
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Slowflyers & Parkflyers - Indoor & Microlight  |  Foamies (Συντονιστής: _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: ΓΕΡΑΚΙ - Ελληνική Πτέρυγα της greekwings
    Μεταπήδηση σε: