Καλημέρα Κύριοι.
Θυμήθηκα λίγο πρίν μιά απάντηση του Μάνου Κερπινή, όταν κάποιος ρώταγε για πτέρυγες στο φόρουμ πολύ παλιότερα...
"Φίλε μου," (έγραφε), "νομίζω ότι ο άνθρωπος που πρέπει να απευθυνθείς είναι ο Απόστολος, γιατί τις έχει μελετημένες, μεθοδευμένες και έχει κάνει τα πειράματα πρίν απο μάς για μάς..."
Ά ρε Μάνο γαμώτο...

* Γηράσκω αεί Διδασκόμενος, και βλέπω ότι όταν ξεφύγουμε απο τις μεσαίες προς τις Μεγάλες ταχύτητες, χρειάζεται σύστημα δοκαριών στην Πάνω αλλά Και Κάτω επιφάνεια, σύν φυσικά όλων των ενισχύσεων με ταινία Ίνας, επικάλυψη κλπ... Διαφορετικός δρόμος που μπορεί να ακολουθηθεί είναι εκείνος του πετσώματος με καπλαμά ή μπάλσα, αλλά χρειάζεται Vaccuum και φυσικά Περισσότερα χρήματα, οπότε το αφήνω ώς μιά τελείως Καινούργια κατηγορία...
Οπότε... Αυτό το λάθος είναι δικό μου και δέν πρόκειται να ξαναδώσω Γεράκι ή άλλη αντίστοιχη πτέρυγα άν πρώτα δέν είναι σωστά Ενισχυμένη.
* Οι κομμένες θήκες Δέν γίνεται να προσπελασθούν μιάς και χρειάζονται, για να "κρύψουμε" όσο γίνεται περισσότερο εξοπλισμό μέσα στο σχήμα-αεροτομή του φτερού. Τότε και μόνο τότε θα έχουμε αεροδυναμική επιτυχία και καλύτερο φινίρισμα. Πρέπει να δούμε πώς θα ενισχύσουμε καλύτερα και Ελαφρύτερα το φελιζόλ που Μένει.
* Οι χαλαρές ντίζες είναι ένα μεγάλο θέμα και πρέπει να το Καταλάβουμε Σωστά. Το Flutter που ξεκινά απο τα χαλαρά πηδάλια, επηρεάζει άμεσα και μεταφέρει τις δυνάμεις σε όλο το μήκος του α/φους. και φυσικά στο πιό αδύναμο σημείο σπάει! Στο Γεράκι θα έβαζα τουλάχιστον 1,5 χιλ. ατσαλάκι, όπως νομίζω έκανα, αλλά Μάλλον θέλει και αυτό οδηγό στη μέση. Χωρίς οδηγό, πρέπει απο ότι βλέπω να βάζουμε 2 χιλ.!
Θα μπορούσα να πάρω και αυτή την ευθύνη πάνω μου. Άλλωστε είμαι ο Κατασκευαστής και πρέπει αυτά να τα έχω λύσει. Απλά άνθρωπος είμαι και γώ, μόνος μου παλεύω έναντι στα θηρία τις υπόλοιπες εταιρείες...
* Ήθελα να δείς λίγο Στέλιο άν ξεκόλλησε το Hornάκι το ξύλινο απο το φελιζόλ, και άν πιστεύεις ότι συτό ξεκόλλησε εν πτήση ή όχι. Να το δούμε κι αυτό...
Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι έσπασε στο κέντρο, στη σύνδεση των δύο μισών. Θυμάμαι ότι είχα ενισχύσει πολύ καλά τα δύο μισά, ξεχωριστά το καθένα, άρα εκεί ακριβώς θα εντρυφήσουμε στο εφεξής. Καλή σύνδεση στο κέντρο...
Στέλιο, έχω βάλει ένα Γεράκι με Νέο σκεπτικό στη Λίστα των εργασιών μου για σένα. Άν συμφωνείς, θα δώσεις μόνο 20 ευρώ σύν τα μεταφορικά. Στείλε μου ένα ΠΜ να ξέρω...
DM