sportser
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
Μηνύματα: 41
|
 |
« Απάντηση #75 στις: Κυριακή, 24 Ιουν 2007, 16:03:03 » |
|
Hi
παιδια σκεφτομαι πολυ σοβαρα τα warbirds αλλα η πρωτη μου επαφη ηταν μαλλον καταστροφικη. εφερα το zero τησ seagull 40αρι με σκοπο να βαλω μια os 46αρα αλλα τζιφος το μοντελο για να ερθει στα ισα του ηθελε πανω απο μισο κιλο μπροστα οποτε το βαρος ξεφευγε πολυ. Τωρα να ρωτησω κατι. Στα warbirds της Kyosho μπορω να βαλω 72αρα ή του πέφτει μεγάλη. και σε 60αρι μοντελο μπορω να βάλω 100αρα saito? σκεφτομαι για το p47 της black horse.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
bf109e
|
 |
« Απάντηση #76 στις: Κυριακή, 24 Ιουν 2007, 20:12:13 » |
|
HI Sportser
Οτι θες μπαινει οπου θελεις.Το προβλημα ειναι αλλο. καθε μοντελο εχει σχεδιαστει για μια μεγιστη ταχυτητα Α.Αν την ξεπερασεις δοκιμαζεις τα ορια με συνεπεια διαλυμενο μοντελο.Το καθε μοντελο εχει ενα manual.Αυτο αναφερει τη ποιο μεγαλη μηχανη που μπορει να βαλεις.Εγω ειχα το π40 της kyosho.Tου εβαλα μια μαχανη 46αρα θαντερ ταιγκερ και του επεσε δυνατη.Το αποτελεσμα ηταν να φυγει το ελεβευτορ στον αερα και να γινει κομματια και το μοντελο και η μηχανη αφου εσκασε με τη μουρη επειδη δεν ακουγε τιποτα μετα.Αν νομιζεις οτι θα πατας το γκαζι φουλ πολυ μετρημενα και σε ανοδο τοτε κανε oversize στην μηχανη.
Καλες πτησεις!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
bf109e
|
 |
« Απάντηση #77 στις: Κυριακή, 24 Ιουν 2007, 20:15:53 » |
|
Φιλε Βαγγελη
Θυμασαι που επεμενα οτι εκεινο το σπιτφαιρ ηταν kyosho;Ειχα δικιο τελικα.Ειχε ερθει σημερα ο μπαμπης και το πεταξαν.Ολα καλα αλλα το φτερο αριστερα μπαμ κατω στο stall.Κλασσικο σπιτφαιρ.Αλλα κατα τα αλλα ειναι κουκλα στον αερα και πεταγε καλα.Απλα δεν θελει αργη ταχυτητα.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Johnnie Red
|
 |
« Απάντηση #78 στις: Δευτέρα, 25 Ιουν 2007, 12:14:00 » |
|
Hi
παιδια σκεφτομαι πολυ σοβαρα τα warbirds αλλα η πρωτη μου επαφη ηταν μαλλον καταστροφικη. εφερα το zero τησ seagull 40αρι με σκοπο να βαλω μια os 46αρα αλλα τζιφος το μοντελο για να ερθει στα ισα του ηθελε πανω απο μισο κιλο μπροστα οποτε το βαρος ξεφευγε πολυ. Τωρα να ρωτησω κατι. Στα warbirds της Kyosho μπορω να βαλω 72αρα ή του πέφτει μεγάλη. και σε 60αρι μοντελο μπορω να βάλω 100αρα saito? σκεφτομαι για το p47 της black horse.
Hey sportster, Μπορείς να βάλεις μεγαλύτερο μοτέρ, αλλά όχι υπερβολές. (δηλαδή σε ένα 60άρι μπορείς να βάλεις 100άρα τετράχρονη, δεν βάζεις όμως 220άρα....) Πολλές φορές επιλέγοντας ένα μεγαλύτερο κινητήρα -εκτός του οτι μπορεί να γυρίσει μεγαλύτερη προπέλα και να είναι πιο scale - σε βοηθάει και να ζυγίσεις το μοντέλο σου χωρίς να προσθέσεις βάρος. Όμως θα πρέπει να λάβεις υπ' όψην σου και αυτό που αναφέρει ο Bf 109...δηλαδή την ενίσχυση ορισμένων τμημάτων του αεροπλάνου που θα "πονέσουν" με την χρήση μιας μεγαλύτερης μηχανής. Το πρώτο που θα πρέπει να ενισχύσεις είναι το "firewall" . Εκεί καταλήγουν οι κραδασμοί και συνίσταται η ενίσχυση με εποξική και υαλούφασμα. Ενα δεύτερο σημείο ενίσχυσης είναι το κέντρο της πτέρυγας...εκεί που ενώνεις τα φτερά....(να μήν βαρέσουν "παλαμάκια" σε κανένα "Dive")...Τα πηδάλια συνήθως δεν θέλουν ενίσχυση αλλά καλλή κόλληση και τρύπημα στους μεντεσέδες με "ασφάλεια - καρφίτσα" στην μέση. Η επιλογή της προπέλας είναι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβεις υπ' όψην. (μπορεί να μήν σταματάει το μοντέλο σου λόγω υπερβολικής διαμέτρου και βήματος στο ρελαντί...) σε μια 100άρα τετράχρονη η optimum προπέλλα είναι μια 14Χ9 και 14Χ8 δίφυλη, (14Χ7 τρίφυλλη) και 14Χ6 τετράφυλλη. Καλές πτήσεις Τρύφωνας
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Johnnie Red
|
 |
« Απάντηση #79 στις: Δευτέρα, 25 Ιουν 2007, 12:26:43 » |
|
Σας στελνω φωτο του μοντελου.Red κοιτα πως ειναι η μηχανη και πες αν την βλεπεις καλα.Ολοκληρη πατεντα εκανα για να στειλω φωτο.Ηταν πολυ μεγαλο αρχειο και το εβγαλα με το κινητο απο το pc και το στελνω.Ειναι 2 φωτο.
Hey Bf, Απ΄ότι φαίνεται απο την φωτό, δεν νομίζω οτι έχει πρόβλημα υπερθέρμανσης απο το κόουλ. Δοκίμασε να την δουλέψεις με περισότερο "νίτρο". Αν πχ. την δουλέυεις τώρα με 10% δοκίμασε με 15-20%. Τα μοτέρ το καλοκαίρι με τις ζέστες που έχουμε δουλεύουν καλλίτερα με περισσότερο "νίτρο" γιατί τα ρυθμίζεις πιο "πλόυσια" και έχεις καλλίτερο ρελαντί. και προσοχή στον "καύσωνα"
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Γιάννης Κωνσταντακάτος
|
 |
« Απάντηση #80 στις: Δευτέρα, 25 Ιουν 2007, 12:34:50 » |
|
Μπορείς να βάλεις μεγαλύτερο μοτέρ, αλλά όχι υπερβολές. (δηλαδή σε ένα 60άρι μπορείς να βάλεις 100άρα τετράχρονη, δεν βάζεις όμως 220άρα....)
Θα ήθελα να καταλάβω, γιατί όλοι θέλουν να βάλουν μεγαλύτερο κινητήρα απ' ότι προτείνει ο κατασκευαστής του μοντέλου. Είναι σίγουροι ότι ο κατασκευαστής δεν ξέρει τι λέει;
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γιάννης Κωνσταντακάτος Πρόεδρος Ε.Α.Α.
|
|
|
|
Johnnie Red
|
 |
« Απάντηση #81 στις: Δευτέρα, 25 Ιουν 2007, 13:06:10 » |
|
Πολλές φορές επιλέγοντας ένα μεγαλύτερο κινητήρα -εκτός του οτι μπορεί να γυρίσει μεγαλύτερη προπέλα και να είναι πιο scale - σε βοηθάει και να ζυγίσεις το μοντέλο σου χωρίς να προσθέσεις βάρος.
Hey Αγαπητέ Θείε, Αυτός είναι ο λόγος Θείε jkon. Βέβαια η χρήση ενός μεγαλύτερου κινητήρα συνήθως δημιουργεί και την ανάγκη ορισμένων "πρόσθετων" παρεμβάσεων του μοντελιστή πρός ενίσχυση των τμημάτων του αεροπλάνου που μπορεί να μην αντέξουν στην "πατέντα"....Σε γενικές γραμμές όμως δεν πρέπει να ξεφεύγουμε απο το εγχειρίδιο του κατασκευαστή (εκτός απο ολίγες εξαιρέσεις, που οι κατασκευαστές πραγματικά κάνουν λάθος - βλέπε Aerotech 20 kgr αεροπλάνο ΚΙ-84 το δίνει για πτήση μεχρι Ζενόα 62 max) Με φιλικούς χαιρετισμούς Ο κοκινοΓιάννης Ανιψιός
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
bf109e
|
 |
« Απάντηση #82 στις: Δευτέρα, 25 Ιουν 2007, 13:32:34 » |
|
Σας χαιρετω
Φιλε Red εγω παντα βαζω μηχανες οπου λεει ο κατασκευαστης αλλα την ποιο μεγαλη.Και δεν ξερω αν ατυχε αλλα ποτε δεν ηθελα εξτρα βαρος για ζυγισμα!!Το π47 το πεταξαμε το Σαββατο και σκεψου οτι δεν ηθελε καν τριμ!Εγω πιστευω οτι αν αρχιζεις πατενταρισμα σε ενα μικρο καλητερα να παρεις κατι ποιο μεγαλο που να την προτεινει και οκατασκευαστης αυτην την μηχανη.Οσον αφορα την μηχανη του 109 υτο ελεγα.Δεν εδειχνε σημαδια υπερθερμανσης.Ουτε που ξερω τι θελει.Θα δοκιμασω και αυτο με το περισσοτερο νιτρο που λες και θα δω.Αν δε παιξει καλα θα φαει συτ και θα βαλω θαντερ ταιγκερ η την καινουργια os 46 ax.
Καλες πτησεις Γιωργος
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Γιάννης Κωνσταντακάτος
|
 |
« Απάντηση #83 στις: Δευτέρα, 25 Ιουν 2007, 14:23:34 » |
|
Φίλοι μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα για τη μηχανή.
Οταν ο αέρας είναι πολύ αραιός, όπως αυτή την εβδομάδα, πρέπει να βάλετε μεγαλύτερο βήμα.
Επίσης μη βάζετε περισσότερο νίτρο στη μηχανή απ' ότι όταν την στρώσατε, αν είναι "τριμεταλλική" ABC, κ.λ.π. γιατί θα λειτουργήσει πιό ζεστά και θα αυξηθούν οι ανοχές της, με αποτέλεσμα μικρότερη απόδοση.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γιάννης Κωνσταντακάτος Πρόεδρος Ε.Α.Α.
|
|
|
|
evan
|
 |
« Απάντηση #84 στις: Δευτέρα, 25 Ιουν 2007, 15:46:17 » |
|
... Επίσης μη βάζετε περισσότερο νίτρο στη μηχανή απ' ότι όταν την στρώσατε, αν είναι "τριμεταλλική" ABC, κ.λ.π. γιατί θα λειτουργήσει πιό ζεστά ...
Και φτάνουμε στο καίριο ερώτημα: Περισότερο νίτρο σημαίνει αύξηση ή μείωση της θερμοκρασίας;
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
|
|
|
|
GiannisX
|
 |
« Απάντηση #85 στις: Δευτέρα, 25 Ιουν 2007, 15:52:38 » |
|
Καλησπέρα.όσο λιγότερο νίτρο το καλοκαίρι τόσο καλύτερα. Περισσότερο νίτρο =λιγότερο καστορέλαιο+μεθανόλη στο μίγμα= δυνατότερες εκρήξεις = αύξηση θερμοκρασίας
Να ρωτήσω και κάτι Που βρίσκεται ορε παληκάρια τρίφυλλα ή τετράφυλλα spinners για τα warbirds? εκτός από αυτό που εμπεριέχεται μαζί με το αεροπλάνο.Κάποιο ελληνικό κατάστημα?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Aeolus-Rc
|
|
|
|
bf109e
|
 |
« Απάντηση #86 στις: Δευτέρα, 25 Ιουν 2007, 16:05:54 » |
|
Γεια σε ολους.
Βασικα και εγω ξερω οσο πιο πολυ νιτρο τοσο περισσοτερη δυναμη στη μηχανη αρα πιο κοντα στα ορια της αρα πιο πολυ θερμοκρασια.Αυτο το ξερω και απο τα αυτοκινητακια που δουλευουν με νιτρομηχανες.Αν ηταν πιο καλο το περισσοτερο νιτρο γιατι οι κατασκευαστριες εταιρειες λενε μεχρι 15 το μεγιστο και οχι 25; Καποιος λογος θα υπαρχει.Φιλε Red σχετικα με το φιλο Sportser αν κανει ολα αυτα τα ενισχυτικα κτλ τοτε το μοντελο θα παρει πανω απο κιλο με κολλες ξυλα βαρος μηχανης μεγαλυτερου ρεζερβουαρ κτλ!!Ετσι δεν ειναι?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
bf109e
|
 |
« Απάντηση #87 στις: Δευτέρα, 25 Ιουν 2007, 16:08:32 » |
|
Φιλε Γιαννη.Πιστευω οτι αν παραγγειλεις στο μαγαζι που παιρνεις τα μοντελα σου σπινερ θα μπορει να σου βρει.Απλα πρεπει να προσεχεις το μεγεθος του σπινερ!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Γιάννης Κωνσταντακάτος
|
 |
« Απάντηση #88 στις: Δευτέρα, 25 Ιουν 2007, 16:18:19 » |
|
Τι πάθατε όλοι και ρωτάτε για το νίτρο; Δεν έχετε διαβάει τι λέει ο θείος στο βιβλίο του;
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γιάννης Κωνσταντακάτος Πρόεδρος Ε.Α.Α.
|
|
|
|
GiannisX
|
 |
« Απάντηση #89 στις: Δευτέρα, 25 Ιουν 2007, 17:20:00 » |
|
Δυστυχώς είχε να μου πουλήσει έλικα αλλά σπίνερ για την έλικα δεν έχει και ούτε θα φέρει.... τράβα κόψε το κεφάλι σου και βρες ένα τέτοιο πράμα 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Aeolus-Rc
|
|
|
|