Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.875 μηνύματα σε 12.391 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 1 Αυγ 2026, 07:37:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 1 Αυγ 2026, 07:37:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 22:56]

από Nikolas K
    [Χθες στις 10:36]

[Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 23:25:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309875
    Σύνολο θεμάτων: 12391
    Online σήμερα: 129
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 59
    Συνολικά: 59
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 15 16 17 [18] 19 20     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Χ-CELL Fury - Electric conversion  (Αναγνώστηκε 64053 φορές)
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #255 στις: Τετάρτη, 28 Απρ 2010, 15:28:55 »

Θα το δεις στο software. Governor Gain. 
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #256 στις: Τετάρτη, 28 Απρ 2010, 15:41:38 »

Θα το δεις στο software. Governor Gain. 

αααα..... govervor Gain....

ok ok.

Thumbs up
    Καταγράφηκε

Δημήτρης Z
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #257 στις: Τετάρτη, 28 Απρ 2010, 15:53:49 »

Μην κρίνεις το βιβλίο από το εξώφυλλο , τα καλύτερα πράγματα που έχω αγοράσει ποτέ ήρθαν σε κάτι παλιο-χαρτόκουτα!

Οσο για το κοντρόνικ , πέρα από το Governor είναι απογοήτευση !!!  

γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.. τί ακριβώς εννοείς ; Ποιο castle έχεις και με τί ακριβώς το συγκρίνεις; Πραγματικά είσαι ο πρώτος που ακούω να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο  Wink

Προσωπικά (κάτοχος δυο CC85HV και διάφορων jazz/jive) έχω παρατηρήσει τα παρακάτω :
    Το PJive/PJazz όπως και να το κάνουμε τεχνολογικά είναι χρόνια μπροστά , και αυτό είναι προφανές όταν ανοίξεις τα δύο κοντρόλερ δίπλα δίπλα... το ένα έχει ένα απλό PCB layout με components από ηλεκτρονικάδικα, το άλλο κύκλωμα τουλάχιστον 10 επιστρώσεων με δύο 32-bit sharc DSP... δεν μπόρεσα να βάλω χέρι πουθενά στο jive ενώ το cc είναι πολύ εύκολα επισκευάσιμο. Κανένα ποτέ jive/jazz δεν χρειάστηκε να στείλω πίσω για επισκευή ούτε αναβάθμιση: το μοντέλου 2006 jazz 55/10/32 που στην τελική είναι low-voltage (μέχρι 6 στοιχεία) και μάλιστα μόλις 55A έπαιξε άνετα για ένα και πλέον χρόνο σε 600άρι 10-cell !! χωρίς ούτε ένα thermal shutdown  worry ενώ τα CC μία καιγόντουσαν και μία σβήναν λόγω thermal/υπέρτασης... επίσης:

-Το castle ακόμα βγάζει σπίθες ...
    -Ακόμα πουλάει το -απαραίτητο για να πετάξεις- usb link ξεχωριστά
    -160Α λέει μέγιστα. Δεν λέει καν για πόση ώρα. Δεν λέει καν σταθερά Α... specs κατασκευασμένα από διαφημιστές για εντυπωσιασμό
    -firmware updates που συχνά πέφτουν έξω με αποτέλεσμα bricked esc (δεν λέω, αντικαταστούνται αλλά εν τω μεταξύ πάγκος)
    -πλήρη άγνοια του τί μοτέρ κουβαλάει, και πόσο φορτίο (blades) κουβαλάει αυτό. Πρέπει να του πεις εσύ, με αποτέλεσμα 1) να πρέπει να ψάξεις τις ρυθμίσεις για το ιδανικό μιας και κανένα μοτέρ δεν είναι ακριβώς ίδιο (ακόμα και ίδιο μοντέλο από ίδια εταιρία έχει αποκλίσεις σημαντικές) και 2) να κουβαλάς laptop μέχρι να το κάνεις tune-in
    -αρκετά χαμηλότερη απόδοση  (ακόμα και το logger που είναι ενσωματωμένο είναι κατ'εμέ λάθος)

Ενώ από την άλλη
    +anti-spark από το 2002
    +απλούστατη ρύθμιση
    +120Α σταθερά, 200Α μέγιστα (PJive 120+) και όλα αυτά χωρίς την ψήκτρα που μπαίνει προαιρετικά. Με την ψήκτρα 200Α σταθερά! specs με γραφήματα, 1 εικόνα = 1000 αριθμοί  Grin
    +δωρεάν αναβαθμίσεις και πλήρη εγγύηση για 24 μήνες
    +σύστημα 'ανάγνωσης' του μοτέρ, του φορτίου που κουβαλάει κτλ ... και αυτό ακριβώς είναι για μένα το μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Αλγόριθμος που από μόνος του 'θέλει να πετάξει' !
    +σίγουρα μεγαλύτερη ισχύς. το μόνο που παίζει και στα 32kHz

Και δεν έχω καν πει τπτ για gov ή bec ακόμα 
    Όσες και αναβαθμίσεις και να κάνει στα phoenix του firmware δεν θα πλησιάσει καν τα Jive... είναι θέμα σχεδιασμού.
    Πραγματικά ελπίζω να μην παρεξηγηθώ, είναι καταπληκτικά ESC, δεν λέω! Όλα τα παραπάνω είναι προσωπική μου άποψη και φυσικά θα χαρώ να ακούσω και την αντίθετη !
    Καταγράφηκε

High speed, low drag !
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #258 στις: Τετάρτη, 28 Απρ 2010, 16:00:30 »

Μήτσο μού κανες την καρδιά περιβόλι.....

Grin Grin Grin Grin Grin Grin

πάντος δεν ξέρω ποιό software εχεις δουλέψει στο  CC αλλά το 3.2 που βλέπω μπροστά μου.....  παναγία μου   idiot2 idiot2 idiot2

πολύ πράμα παιδιά.... πολύ πράμα...... Undecided
    Καταγράφηκε

Δημήτρης Z
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #259 στις: Τετάρτη, 28 Απρ 2010, 16:38:07 »

Μή μασάς, άπαξ και το ρυθμίσεις και το σηκώσεις στον αέρα πολύ λίγα από τα παραπάνω παίζουν ρόλο  Wink

Για τις εκδόσεις: Μικρές διαφορές έχουν εξ΄άλλου μεταξύ τους, δεν υπάρχει λόγος πλέον να ασχοληθείς με παλιότερα firmware αφού πλέον η 3.2 δεν είναι beta.
    Καταγράφηκε

High speed, low drag !
    BasPap
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #260 στις: Τετάρτη, 28 Απρ 2010, 17:43:10 »

λίγο καλύτερα τα πράγματα στο usb link αλλα όχι και τίποτα σπουδαίο....

θα μπορούσαν να βάλουν και ένα cd με τους drivers και το software ......

λέω εγώ τώρα....

Διονύση κατ΄αρχάς
    Καλώς τα δέχθηκες Thumbs up

Ρε συ, σχετικα με το usb link, εγώ το είχα αγοράσει πριν κανα δυο χρόνια και είχε μέσα cd.. worry
    Καταγράφηκε

T-Rex 600N converted to electric.
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #261 στις: Τετάρτη, 28 Απρ 2010, 19:43:23 »

ναι..

κάτι παίχτηκε εδώ γιατί και στο χαρτί το γράφει ότι έχει cd μεσα.....

τέλως πάντων...

Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #262 στις: Τετάρτη, 28 Απρ 2010, 21:40:34 »

Μην κρίνεις το βιβλίο από το εξώφυλλο , τα καλύτερα πράγματα που έχω αγοράσει ποτέ ήρθαν σε κάτι παλιο-χαρτόκουτα!

Οσο για το κοντρόνικ , πέρα από το Governor είναι απογοήτευση !!!  

γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.. τί ακριβώς εννοείς ; Ποιο castle έχεις και με τί ακριβώς το συγκρίνεις; Πραγματικά είσαι ο πρώτος που ακούω να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο  Wink

Προσωπικά (κάτοχος δυο CC85HV και διάφορων jazz/jive) έχω παρατηρήσει τα παρακάτω :
    Το PJive/PJazz όπως και να το κάνουμε τεχνολογικά είναι χρόνια μπροστά , και αυτό είναι προφανές όταν ανοίξεις τα δύο κοντρόλερ δίπλα δίπλα... το ένα έχει ένα απλό PCB layout με components από ηλεκτρονικάδικα, το άλλο κύκλωμα τουλάχιστον 10 επιστρώσεων με δύο 32-bit sharc DSP... δεν μπόρεσα να βάλω χέρι πουθενά στο jive ενώ το cc είναι πολύ εύκολα επισκευάσιμο. Κανένα ποτέ jive/jazz δεν χρειάστηκε να στείλω πίσω για επισκευή ούτε αναβάθμιση: το μοντέλου 2006 jazz 55/10/32 που στην τελική είναι low-voltage (μέχρι 6 στοιχεία) και μάλιστα μόλις 55A έπαιξε άνετα για ένα και πλέον χρόνο σε 600άρι 10-cell !! χωρίς ούτε ένα thermal shutdown  worry ενώ τα CC μία καιγόντουσαν και μία σβήναν λόγω thermal/υπέρτασης... επίσης:

-Το castle ακόμα βγάζει σπίθες ...
    -Ακόμα πουλάει το -απαραίτητο για να πετάξεις- usb link ξεχωριστά
    -160Α λέει μέγιστα. Δεν λέει καν για πόση ώρα. Δεν λέει καν σταθερά Α... specs κατασκευασμένα από διαφημιστές για εντυπωσιασμό
    -firmware updates που συχνά πέφτουν έξω με αποτέλεσμα bricked esc (δεν λέω, αντικαταστούνται αλλά εν τω μεταξύ πάγκος)
    -πλήρη άγνοια του τί μοτέρ κουβαλάει, και πόσο φορτίο (blades) κουβαλάει αυτό. Πρέπει να του πεις εσύ, με αποτέλεσμα 1) να πρέπει να ψάξεις τις ρυθμίσεις για το ιδανικό μιας και κανένα μοτέρ δεν είναι ακριβώς ίδιο (ακόμα και ίδιο μοντέλο από ίδια εταιρία έχει αποκλίσεις σημαντικές) και 2) να κουβαλάς laptop μέχρι να το κάνεις tune-in
    -αρκετά χαμηλότερη απόδοση  (ακόμα και το logger που είναι ενσωματωμένο είναι κατ'εμέ λάθος)

Ενώ από την άλλη
    +anti-spark από το 2002
    +απλούστατη ρύθμιση
    +120Α σταθερά, 200Α μέγιστα (PJive 120+) και όλα αυτά χωρίς την ψήκτρα που μπαίνει προαιρετικά. Με την ψήκτρα 200Α σταθερά! specs με γραφήματα, 1 εικόνα = 1000 αριθμοί  Grin
    +δωρεάν αναβαθμίσεις και πλήρη εγγύηση για 24 μήνες
    +σύστημα 'ανάγνωσης' του μοτέρ, του φορτίου που κουβαλάει κτλ ... και αυτό ακριβώς είναι για μένα το μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Αλγόριθμος που από μόνος του 'θέλει να πετάξει' !
    +σίγουρα μεγαλύτερη ισχύς. το μόνο που παίζει και στα 32kHz

Και δεν έχω καν πει τπτ για gov ή bec ακόμα 
    Όσες και αναβαθμίσεις και να κάνει στα phoenix του firmware δεν θα πλησιάσει καν τα Jive... είναι θέμα σχεδιασμού.
    Πραγματικά ελπίζω να μην παρεξηγηθώ, είναι καταπληκτικά ESC, δεν λέω! Όλα τα παραπάνω είναι προσωπική μου άποψη και φυσικά θα χαρώ να ακούσω και την αντίθετη !

εχεις απολυτο δικιο και αυτα λενε και εξω...
    Απλα το θεμα ειναι τι χρηση του κανεις ... το περνεις για να πετας να το σκιζεις με ενα απλο setup και να σου κραταει τελεια τις στροφες  η σου αρεσουν τα gadget να φορτωνεις νεα Firmware κτλ κτλ....
    βεβαια και εμενα μου αρεσουν τα gadget αλλα πιστευω οτι δυσκολευουν το ολο setup αρκετα... η kontronik εχει βρει ακριβως αυτοπου πρεπει ευκολο setup με πολυ καλα πτητικα χαρακτηριστικα και απροβληματιστο..!
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 28 Απρ 2010, 22:04:33 από PaNt » Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #263 στις: Πέμπτη, 29 Απρ 2010, 00:45:04 »

εν μέρει συμφωνούμε....

αλλά όχι οτι το αντι- spark είναι και καμιά σπουδαία ανακάληψη....

σκευτόμουν να το κάνω και εγώ αυτό (αφού δεν το έχει αυτό το gadget το CC ) αν και δεν είμαι και πολύ σύγουρος για το πόσο πραγματικά δημιουργεί προβλήματα αυτός ο σπινθιρισμός...

το πιό πιθανό είναι να την ακούει κανένας πυκνωτής... αλλά έχουν ανοχές μεγάλες....

Καταγράφηκε

Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #264 στις: Πέμπτη, 29 Απρ 2010, 00:52:39 »

Είναι πολλοί που είχαν προβλήματα με το κοντρονικ και φυσικα εξωτερικό μιλάμε. Μέχρι τώρα Ελλάδα λίγοι είμαστε που ασχολούμαστε με ηλεκτρικά καιρό.

Για παράδειγμα το θέμα με το bec που έχει πρόλημα με κάποια σέρβο οταν δίνει πάνω από 5.6V.  Έχει και κάποια ζητηματάκια με την κάρτα προγραμματισμου του...
    Σαφώς πολύ καλή κατασκευή ,αλλά για τόσα χρήματα θα περίμενα αυτά που έχει επάνω να δουλεύουν !

Eπίσης το ότι δεν έχει auto rotation feature , να σου δίνει άμεση διαφυγή από ένα άσχημο auto επίσης είναι ένα μείον έναντι της Castle.

Πολλοί μπορεί να σκέφτεστε ότι δε χρειάζεται, αλλά όταν κάνεις αγώνες και πρέπει να προπονείσαι εντατικά σε λεπτομέρειες, μετράει.

Επίσης η εξυπηρετηση πελατών της CC είναι καλύτερη. Εκ πείρας.

Έχω και CC και κοντρόνικ , και αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Ανάλογα τι ζητάει και τι μετράει για κάθε πιλότο, επιλέγει.

Πολύ σύντομα πάντως από ότι διαβάζω το ατού του governor της κοντρονικ θα είναι παρελθόν.

Θα δείξει.

Α, μη ξεχάσω να πω πως το Jive 80HV  έφτασε 126Α peak χωρίς να κλείσει...Απλά αναβοσβήνει το λαμπάκι για να σου πει με εφτασε στα όρια ...! Καλό !!!!! Thumbs up
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #265 στις: Πέμπτη, 29 Απρ 2010, 00:53:30 »

http://helifreak.com/showpost.php?p=1687804&postcount=10
    Για το antispark ναι γίνεται διάβασε εδώ δεν είναι δύσκολο ..!

Αντί για 10 Ohm  μπορείς σύμφωνα με την Castle να βάλεις και 5 Ohm.

Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #266 στις: Πέμπτη, 29 Απρ 2010, 01:04:54 »

καλά η αντίσταση δεν παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο...

απο την τιμή της αντίστασης εξαρτάται μόνο ο χρόνος που θα φωρτίσουν οι πυκνωτές...

είναι αστείο πράμα...

το θέμα είναι τί ανοχή έχουν οι πυκνωτές που χρησιμοποιεί το esc.. αν είναι μεγάλη τότε δεν είναι και τόσο σπουδαίο....

αν είναι μικρή καλό είναι να υπάρχει...

αλλά και μόνο για την διάβρωση των connectors να το δείς... μάλλον αξίζει μια τέτεια πατεντούλα...

θέλω να πώ... και να μήν συντρέχει πραγματικός λόγος προστασίας των πυκνωτών , δεν κοστίζει τίποτα αυτό ...έστω και για να μήν ακούς αυτό το τσάκ! μερικοί ψαρώνουν κιώλας....

Καταγράφηκε

Δημήτρης Z
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #267 στις: Πέμπτη, 29 Απρ 2010, 11:10:56 »

Καλημέρα !!
    Για παράδειγμα το θέμα με το bec που έχει πρόλημα με κάποια σέρβο οταν δίνει πάνω από 5.6V.  Έχει και κάποια ζητηματάκια με την κάρτα προγραμματισμου του...

Το θέμα λύνεται απλά όπως λέει και στο manual : buffer pack ! Ή αν θες μπορείς να πάρεις και το PJazz που δεν έχει bec και μάλιστα αντέχει και μέχρι 15 στοιχεία (bulletproof  Wink) αν θες να πειραματιστείς με θορυβώδει σέρβο.
    Επίσης δεν θεωρώ ότι ένα bec πρέπει και μπορεί να ελέγχει τα επίπεδα θορύβου όλων το σέρβο της αγοράς και να φιλτράρει ανάλογα: αντίθετα πιστεύω πως ο κατασκευαστής των σέρβο είναι υπεύθυνος για το προϊόν του. Πραγματικά η align/savox θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερη δουλειά σ'αυτό το θέμα (όπως και με τα περισσότερα ηλεκτρονικά τους  Grin)

Με την κάρτα τί πρόβλημα είχες ;

Eπίσης το ότι δεν έχει auto rotation feature , να σου δίνει άμεση διαφυγή από ένα άσχημο auto επίσης είναι ένα μείον έναντι της Castle.

Όχι μόνο έχει, αλλά και δεν χρειάζεται μία ώρα ρύθμιση των endpoints όπως το άλλο και επίσης δεν ζορίζει τόσο το gear train  Wink Start-up στα 6s και τελειώνει η υπόθεση...

Επίσης η εξυπηρετηση πελατών της CC είναι καλύτερη. Εκ πείρας.

Η εξυπηρέτηση που είχα από την CC ήταν όντως πολύ καλή και άμεση, όμως πολύ ακριβή (μου ζητήθηκαν μεταφορικά και κόστος επισκευής για κοντρόλερ που ήταν πρακτικά καινούργιος).
    Απ'την άλλη οι Γερμανοί κάνουν δουλειά στον δικό τους ρυθμό όπως και οι περισσότεροι βορειο-Ευρωπαίοι  Έχει τύχει να κάνουν και βδομάδες να απαντήσουν σε email. Όμως το θέμα πάντα βρίσκει την άκρη του : συγκεκριμένα:
    ανέλαβα να μιλήσω μαζί τους για έναν γνωστό του οποίου το κοντρόλερ κάηκε ολοσχερώς (μετά από πρόσκρουση σε ηλεκτροφόρο καλώδιο  idiot2). Μετά από ομολογουμένως αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα (2 βδομάδες και) μου ζήτησαν να τους στείλω ότι πειστήρια έχω, τους έστειλα μία φωτό (μόνο αυτό είχα) και μου απάντησαν ότι ευχαρίστως θα αναλάβουν αντικατάσταση αρκεί να τους στείλω την απόδειξη αγοράς και τα μεταφορικά !  buck2 έμεινα παγωτό ....
    *άλλη περίπτωση*
    είχα ένα 55/10/32 με ένα tango, τα είχα στο razor ούτε καν θυμάμαι από πότε. τους έστειλα email μήπως μπορούν να αναλάβουν αναβάθμιση μιας και πλέον το βρίσκω λίγο μικρό (είπα μπας και..) και πάλι απάντησαν θετικά !(αρκεί φυσικά να πληρώσω την διαφορά συν το κόστος επισκευής των παλιών σε περίπτωση που είναι χαλασμένα). Ήδη είναι στο ταχυδρομείο  Grin
    Τί πρόβλημα σου δημιούργησαν οι Γερμανοί εσένα, είμαι περίεργος να μάθω  Undecided

Πολύ σύντομα πάντως από ότι διαβάζω το ατού του governor της κοντρονικ θα είναι παρελθόν.

Ήδη μπορείς να έχεις πολύ καλά αποτελέσματα αν ασχοληθείς και μετρήσεις το μοτέρ σου, μέχρι και με εξωτερικό gov + κινέζικο esc έχουν αρκετοί καλά αποτελέσματα. Το ατού όμως δεν είναι μόνο εκεί, υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές με εξ ίσου καλά govs όμως ούτε η μάνα τους τους ξέρει http://www.yge.de/
    Όλους μας ενοχλούν οι τιμές του Γερμανού και όλους θα μας συνέφερε κάποιος να 'έσπαγε' το μονοπώλιο. Όμως αυτό θα γίνει μόνο αν δεν ρίξουμε τις απαιτήσεις μας !
    Αυτό που θα ήθελα να δώ από την castle πχ που εμένα πραγματικά μου λείπει είναι η αξιοπιστία. Δεν είναι δυνατόν να δίνουν 85Α esc το οποίο στα 86 σβήνει (αν δεν καεί) ...  idiot2

Α, μη ξεχάσω να πω πως το Jive 80HV  έφτασε 126Α peak χωρίς να κλείσει...Απλά αναβοσβήνει το λαμπάκι για να σου πει με εφτασε στα όρια ...! Καλό !!!!! Thumbs up
    Ακριβώς.... αν είσαι της 'εκτόξευσης' και όχι της πτήσης όπως λέει και ένας φίλος δεν υπάρχει άλλος κοντρόλερ  Wink Καλά τα φρου φρου αλλά στην εκτόξευση θες ουσία  Grin

Τέλος, απλά να πώ ότι δεν φανταζόμουν πόσο πτώση τάσης δημιουργούν τα φθαρμένα βύσματα μέχρι που το είδα από πρώτο χέρι .... πάντως παρ'όλα αυτά με καλά βύσματα ακόμα και χωρίς anti-spark δεν υπάρχει θέμα μιας και η φθορά δεν γίνεται στο σημείο επαφής.
    Ε,ρε τί έγραψα πάλι... καλό κουράγιο αναγνώστες  Thumbs up
    Καταγράφηκε

High speed, low drag !
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #268 στις: Πέμπτη, 29 Απρ 2010, 11:59:14 »

Όχι μόνο έχει, αλλά και δεν χρειάζεται μία ώρα ρύθμιση των endpoints όπως το άλλο και επίσης δεν ζορίζει τόσο το gear train  Wink Start-up στα 6s και τελειώνει η υπόθεση...

για πες πως γινεται αυτο???!
    Καταγράφηκε
    Δημήτρης Z
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #269 στις: Πέμπτη, 29 Απρ 2010, 13:21:29 »

Δεν έχει να κάνεις τίποτα, απλά δουλεύει.

Στους περισσότερους κοντρόλερς (συμπεριλαμβανομένου του cc χωρίς το auto enabled) εάν κάνεις throttle cut και αμέσως abort (πριν σταματήσει το μοτέρ) τότε το μοτέρ θα σταματήσει τελείως και μετά θα κάνει την κανονική εκκίνηση με soft start. Στην περίπτωση του jive/jazz σε mode 4 ή 11 δεν γίνεται αυτό, αντίθετα ο κοντρόλερ γνωρίζει το μοτέρ σε τί στροφές και με τί φορτίο βρίσκεται (μέσω back-emf για τους τεχνικούς) και πράττει ανάλογα, ανεβάζοντας στροφές από εκεί που βρίσκεται. Αποτέλεσμα: πολύ γρηγορότερο abort. Και σε συνδυασμό με 6s startup ακόμα και από πλήρη στάση υπάρχει αρκετή δύναμη για flare κτλ μόλις 2-3 δεύτερα μετά το abort  Grin

Η διαφορά είναι ότι η castle δίνει ένα 'παράθυρο' στην καμπύλη του γκαζιού για το abort και όχι σε σχέση με τις στροφές του μοτέρ. Επίσης έχει ξεχωριστές ρυθμίσεις για την ταχύτητα, μία από το μηδέν και μία για τις ενδιάμεσες αλλαγές. Στο abort χρησιμοποιεί το δεύτερο.
    Προσωπικά το βρίσκω περιττά πολύπλοκο, κατ'αρχάς πρέπει μετά από κάθε πετυχημένο auto να γυρίζεις στο normal για να οπλίσει ξανά πριν ακυρώσεις το cut/hold αλλιώς το θεωρεί abort και bye bye γρανάζια. Κατά δεύτερον δεν καταλαβαίνω απ'την στιγμή που σου λέει να βάλεις ταχύτητα όσο γρήγορη αντέχει το γρανάζωμα και όχι γρηγορότερη, γιατί να μην βάλεις και στις δύο τιμές το ίδιο, οπότε και ποιος ο λόγος ύπαρξης του function. Μόνο σε scale ίσως που θέλεις πολύ μα πολύ αργό soft-start για λόγους ρεαλισμού ...
    Καταγράφηκε

High speed, low drag !
    Σελίδες: 1 ... 15 16 17 [18] 19 20     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Χ-CELL Fury - Electric conversion
    Μεταπήδηση σε: