George.
μια διευκρίνιση...
αυτή την απόσταση ποσο την έχεις κάνει?

το λέω διότι πρέπει να υπολογισθεί και το πάχος των frames στα 20mm που είναι το κενό μεταξύ των frames...
και απ ότι θυμάμαι δεν σου είχα δώσει το πάχος ...
Χμμμ.
Είμαι σπίτι τώρα και δεν θυμάμαι καθόλου

.
Αλλά αν "πάω πίσω":
ουστ ρε λαμόγια!!!ζηλεύετε ρε το fitness ελικόπτερό μου ρε.
λοιπόν....
αν τα λέει σωστά το παχύμετρό μου η βασούλα θα γίνει κάπως έτσι...
ο φίλος Γιώργος θα δώσει καλύτερη εικόνα βαίβαια...αλλά μια πρώτη γεύση για συζήτιση μπορούμε να την έχουμε...

θυμάμαι πως το έχω κάνει 20 γιατί μου είχε προκύψει από το δικό σου παράδειγμα (θεωρώντας ότι η βάση σου θα πάταγε στις εσωτερικές πλευρές των "τότε" radio block, άρα στις εξωτερικές πλευρές των frame, άρα 20mm).
Τώρα ή θα σε μαλώσω ή θα με μαλώσεις

.
Όπως και να έχει, επιβεβαίωσε μου το πάχος του σασί (frame έξω με έξω).
Η κατασκευή σίγουρα γίνεται Ελλάδα (δεν είναι τπτ το τρελό). Αλλά θα πάρω τιμές μέσα στις επόμενες ημέρες (υπομονή

).
Το υλικό όπως έγραψα και παραπάνω θα μου προκύψει μόλις οριστικοποιήσω την γεωμετρία και τις διαστάσεις. Είναι πολύ σημαντικό να τελειώσει η γεωμετρία (π.χ. όσο πιο ισχυρή κατασκευή τόσο πιο απλό και φτηνό κράμα, όσο πιο ελαφρωμένο τόσο πιο ισχυρό κράμα). Πάντως η σκέψη μου είναι να ξεκινήσω τους ελέγχους με ένα φτηνό κράμα αλουμινίου (σειρά 10) και βάση του Συντ. Ασφ. που θα προκύψει θα ανεβάσω ποιότητα. Αν είμαστε τυχεροί ίσως να το ελαφρύνω περισσότερο.