Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.376 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 22:12:48

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 22:12:48

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Bocian
    [Σήμερα στις 21:30]

[Σήμερα στις 14:21]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309376
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 935
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 676
    Συνολικά: 676
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 2 3 4 [5]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αερομοντελισμος Παιχνιδομοντελισμος η Φορουμοντελισμος?  (Αναγνώστηκε 18172 φορές)
    dim sofos
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

..Καλύτερα να πετάς παρά να μιλάς.

« Απάντηση #60 στις: Σάββατο, 2 Δεκ 2006, 12:56:56 »

Κάτσε να το βάλουμε πάλι σε μιά σειρά.

ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ => κατασκευή - πτήση - συζητήσεις.

ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ => πτήση - συζητήσεις.

ΦΟΡΟΥΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ => συζητήσεις.

Έτσι λοιπόν το hobby μας χωρίζεται σε αυτές τις ενότητες.
    Καταγράφηκε
    dim sofos
    Aeromodeller Hero Member

..Καλύτερα να πετάς παρά να μιλάς.

« Απάντηση #61 στις: Σάββατο, 2 Δεκ 2006, 13:08:12 »

Θα ήθελα να συμπληρώσω, πώς την εποχή που βγήκε το monokote και CA κόλλα, ο αερομοντελισμός έγινε παιχνίδι.
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #62 στις: Σάββατο, 2 Δεκ 2006, 14:38:21 »

Κάτσε να το βάλουμε πάλι σε μιά σειρά.

ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ => κατασκευή - πτήση - συζητήσεις.

ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ => πτήση - συζητήσεις.

ΦΟΡΟΥΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ => συζητήσεις.

Έτσι λοιπόν το hobby μας χωρίζεται σε αυτές τις ενότητες.

Αγαπητέ ανηψιέ Δημήτρη,

πολύ καλά κάνεις και διευκρινίζεις - ακόμα μία φορά - το μήνυμα που έθεσε ο gregman.

"τι έχουν καταλάβει οι νέοι..."

Αν και πιστεύω ότι όσοι γνωρίζουν - γνωρίζουν, και όσοι δεν θέλουν - δεν θέλουν.

Δεν πιέστηκε κανένας ούτε να αποδεχθεί την γνώμη του άλλου, ούτε να αποβάλει τον τίτλο του, ούτε να σταματήσει να κάνει αυτό που του αρέσει να κάνει.

jkon (θείος Γιάννης)
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    manos_skg
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #63 στις: Κυριακή, 3 Δεκ 2006, 12:04:35 »

Καλημέρα σε όλους!!

Σήμερα είναι η δέκατη κατά σειρά Κυριακή που βρίσκομαι στο γραφείο.  Δεν το επέλεξα ... ΠΡΕΠΕΙ να είμαι εδώ για να κρατήσω τη δουλειά μου! 

Θα ήθελα να πολύ να είμαι δημόσιος υπάλληλος, ή υπάλληλος Δευτέρας – Παρασκευής 08.00 – 16.00, ή επαγγελματίας που ορίζει το χρόνο του ... αλλά δεν είμαι!! 

Έξω έχει μία υπέροχη μέρα και εγώ δουλεύω.  Για πολλοστή φορά είμαι κατηφής γιατί δεν είμαι στη Νέα Ραιδεστό.  Στον ΕΛΑΧΙΣΤΟ ελεύθερό μου χρόνο παρατάω τη γυναίκα μου και τους φίλους μου που με στερούντα παραδοσιακά πλέων και πάω να πετάξω.  Θα ήθελα ΠΟΛΥ να έχω την πολυτέλειά σας κύριοι και να κατασκευάζω με τις ώρες, καθώς και να δοκιμάζω τα μοντέλα μου κάθε Σαββατοκύριακο αλλά δεν την έχω.  Παρ’ όλα αυτά το χόμπι ΣΑΣ το αγαπάω και το κάνω όσο μου επιτρέπει η ζωή μου.  Μάλλον για πολύ κόσμο θα έπρεπε αντί να πετάω να ασχοληθώ με το πλέξιμο... αφού δεν μπορώ να κατασκευάζω έτσι;

Ευχαριστώ όλους αυτούς που κατάλαβαν χωρίς στεγανά ότι εγώ ΘΕΛΩ να πετάω, ότι δεν έχω την άμεση δυνατότητα να ασχοληθώ σε τέτοιο βάθος και που ενώ ήξεραν ότι η εξέλιξή μου στο χόμπι ίσως τελικά να μην είναι η πρέπουσα ασχολήθηκαν απόλυτα μαζί μου. 

Σας ευχαριστώ παιδιά!!  Με κάνατε να νιώθω μοντελιστής και αυτό είναι υπέροχο.  Τώρα ξέρω καλά τι θα κάνω με τον ελεύθερό μου χρόνο αν καταφέρω ποτέ να τον έχω.

Και μια προτροπή σε πολλούς:

ΜΗΝ χλευάζετε και μην αποπαίρνετε αυτούς που ΑΠΛΑ δεν είχαν τις πολυτέλειες της δικής σας ζωής.  Αν δεν είναι του επιπέδου ή της κουλτούρας σας μην τους κάνετε παρέα αλλά σας παρακαλώ πολύ μην τους κάνετε να νιώθουν ανεπιθύμητοι.  Να μην τους θυμόμαστε όμως τέλη Δεκέμβρη με αρχές Γενάρη όταν είναι να πληρώσουν τις συνδρομές τους στους συλλόγους και μετά να τους σνομπάρουμε.  Αλλά και έτσι να είναι ας μην τους στερούμε τη χαρά του να νιώθουν μοντελιστές.  Αυτοί στο κάτω κάτω αυτό πιστεύουν ότι είναι ...

Μάνος
    Καταγράφηκε

... το πάθαμε κι' αυτό ...
    topg
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #64 στις: Κυριακή, 3 Δεκ 2006, 12:51:05 »

Ολη αυτη η συζητηση και τα μηνυματα, ειναι μια καλη αποδειξη γιατι δεν προκειται να γινει ποτε κατι για τον μοντελισμο στην Ελλαδα   Sad

Γιωργος Καλαδαμης
    Καταγράφηκε
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #65 στις: Κυριακή, 3 Δεκ 2006, 16:15:28 »

Μα συγνώμη πάντα ήταν παιχνίδι απλά είναι πιο απαιτητικό σε λεφτά & χρόνο και δεξιότητες καθώς το αεροπλάνο απο σχέδιο το κάνεις όπως ακριβώς θες "βιαστικά προσεχτικά ψειρίζοντας" και είναι σίγουρο ότι ένα προσεγμένο μοντέλο θα παει καλλίτερα και ότι η χαρά του ότι εγώ το έφτιαξα δεν συγκρίνετε με τίποτε.

Όλα αυτά δεν αλλάζουν το ότι είναι παιχνίδι http://el.wiktionary.org/wiki/%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9   
    # παίγνιο, αντικείμενο ευχαρίστησης, διασκέδασης, ψυχαγωγίας και ενίοτε άσκησης και μάθησης

προσπαθώντας να ο κάνουμε κατι άλλο παυει να προσφέρει ευχαρίστηση  που νομίζω οτι είναι ο λόγος που ασχολούμαστε με τον αερομοντελισμό το οτι στον σημερινό κοσμο δεν έχουμε χρόνο για να παίξουμε κτλ κτλ επιτρέψτε μου να σας προτρέψω να δείτε την υπογραφή του EVAN

Φιλικά Καζερακης Παναγιώτης
    Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #66 στις: Κυριακή, 10 Δεκ 2006, 00:26:36 »

Καλημέρα σε όλους!!

Σήμερα είναι η δέκατη κατά σειρά Κυριακή που βρίσκομαι στο γραφείο.  Δεν το επέλεξα ... ΠΡΕΠΕΙ να είμαι εδώ για να κρατήσω τη δουλειά μου! 

Θα ήθελα να πολύ να είμαι δημόσιος υπάλληλος, ή υπάλληλος Δευτέρας – Παρασκευής 08.00 – 16.00, ή επαγγελματίας που ορίζει το χρόνο του ... αλλά δεν είμαι!! 

Έξω έχει μία υπέροχη μέρα και εγώ δουλεύω.  Για πολλοστή φορά είμαι κατηφής γιατί δεν είμαι στη Νέα Ραιδεστό.  Στον ΕΛΑΧΙΣΤΟ ελεύθερό μου χρόνο παρατάω τη γυναίκα μου και τους φίλους μου που με στερούντα παραδοσιακά πλέων και πάω να πετάξω.  Θα ήθελα ΠΟΛΥ να έχω την πολυτέλειά σας κύριοι και να κατασκευάζω με τις ώρες, καθώς και να δοκιμάζω τα μοντέλα μου κάθε Σαββατοκύριακο αλλά δεν την έχω.  Παρ’ όλα αυτά το χόμπι ΣΑΣ το αγαπάω και το κάνω όσο μου επιτρέπει η ζωή μου.  Μάλλον για πολύ κόσμο θα έπρεπε αντί να πετάω να ασχοληθώ με το πλέξιμο... αφού δεν μπορώ να κατασκευάζω έτσι;

Ευχαριστώ όλους αυτούς που κατάλαβαν χωρίς στεγανά ότι εγώ ΘΕΛΩ να πετάω, ότι δεν έχω την άμεση δυνατότητα να ασχοληθώ σε τέτοιο βάθος και που ενώ ήξεραν ότι η εξέλιξή μου στο χόμπι ίσως τελικά να μην είναι η πρέπουσα ασχολήθηκαν απόλυτα μαζί μου. 

Σας ευχαριστώ παιδιά!!  Με κάνατε να νιώθω μοντελιστής και αυτό είναι υπέροχο.  Τώρα ξέρω καλά τι θα κάνω με τον ελεύθερό μου χρόνο αν καταφέρω ποτέ να τον έχω.

Και μια προτροπή σε πολλούς:

ΜΗΝ χλευάζετε και μην αποπαίρνετε αυτούς που ΑΠΛΑ δεν είχαν τις πολυτέλειες της δικής σας ζωής.  Αν δεν είναι του επιπέδου ή της κουλτούρας σας μην τους κάνετε παρέα αλλά σας παρακαλώ πολύ μην τους κάνετε να νιώθουν ανεπιθύμητοι.  Να μην τους θυμόμαστε όμως τέλη Δεκέμβρη με αρχές Γενάρη όταν είναι να πληρώσουν τις συνδρομές τους στους συλλόγους και μετά να τους σνομπάρουμε.  Αλλά και έτσι να είναι ας μην τους στερούμε τη χαρά του να νιώθουν μοντελιστές.  Αυτοί στο κάτω κάτω αυτό πιστεύουν ότι είναι ...

Μάνος

Χμμμμμ Μάνο νομίζω λίγοι είναι αυτοί που χλευάζουν. Όσον αφορά το χρόνο άστα σου λέω μόνο ότι πολλές φορές έκανα τις μοντελιστικές μου δραστηριότητες κάτω από το φώς των στύλων της ΔΕΗ 4 και 5 η ώρα ξημερώματα. Πίκραααααα, κρύοοοοο μπρρρρρρ  Undecided
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    vooda
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #67 στις: Πέμπτη, 11 Ιαν 2007, 01:34:20 »

Καλημέρα σε όλους!!

Θα ήθελα να πολύ να είμαι δημόσιος υπάλληλος, ή υπάλληλος Δευτέρας – Παρασκευής 08.00 – 16.00, ή επαγγελματίας.......................

Μπράβο μπράβο και πάλι μπράβο Μάνο !!!!!!!!!!!! Κάποιος έπρεπε να τα πει επιτέλους !!!!!!
    Καταγράφηκε

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ. ΕΤΣΙ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΦΤΩΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΗΛΙΘΙΟΣ.
    ducatista
    Aeromodeller Jr. member
    **

Κολλαω-πεταω-σπαω .... κολλαω-πεταω-σπαω ...

« Απάντηση #68 στις: Κυριακή, 14 Ιαν 2007, 20:07:30 »

Το κακο ποιο ειναι;
    Οτι μεγαλο ποσοστο των νεων "μοντελιστων" βλεπουν ενα μεγαλο φανταχτερο κουτι με ενα ετοιμο αεροπλανο μεσα και νομιζουν οτι εμαθαν και να το πετανε.
    Αποτελεσμα, Συντριβη του αεροπλανου και του ενδιαφεροντος για παρακατω ασχολια.
    Δυστυχως με την ευκολια της αγορας ετοιμου μοντελου παραβλεπεται το 80% της ουσιας του μοντελισμου που ειναι η κατασκευη, επισκευη, τεχνη.
    Παρ οτι το ετοιμο μοντελο προσελκυει μεγαλυτερο κοινο στο μοντελισμο, η αντιμετωπιση του ως παιχνιδι του δινει ημερομηνια ληξης σε μεγαλο ποσοστο των αγοραστων.
    Σαν γονεας θα ηταν πολυ ευκολο για μενα να αγορασω στο παιδι μου ενα ετοιμο για να τον βαλω στο συναφι, αλλα τι θα μαθει για το αεροπλανο του ο μικρος;
    Και οταν το σπασει, πως θα το φτιαξει αν δεν το εχει συναρμολογησει ο ιδιος πιο πριν;
    Κακα τα ψεμματα, Το ετοιμο μοντελο σε κανει χειριστη οχι μοντελιστη.

Αν οταν το σπασεις καθησεις κατω και ανακατευτεις με κολλες ξυλα αφρους ηλεκτρονικα κλπ τοτε και μονο τοτε εχεις περασει στο δωματιο που απ εξω γραφει "ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ".

Προτεινω την ιδρυση νεου συλλογου με ονομα    ΦΟΝΤΑΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 14 Ιαν 2007, 22:31:16 από ducatista » Καταγράφηκε

ξανακολλαω-ξαναπεταω-ξανασπαω.......
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #69 στις: Κυριακή, 14 Ιαν 2007, 21:21:13 »

Ουπς!!!! Manoskg το avatar σου κάτι μου θυμίζει. Από πού το πήρες;
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #70 στις: Δευτέρα, 15 Ιαν 2007, 08:27:52 »

Δυστυχως με την ευκολια της αγορας ετοιμου μοντελου παραβλεπεται το 80% της ουσιας του μοντελισμου που ειναι η κατασκευη, επισκευη, τεχνη.

Λόγος  που εγκατέλειψα πλέον το αεροπλάνο.
    Καταγράφηκε
    ggeorge42
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #71 στις: Δευτέρα, 15 Ιαν 2007, 11:46:57 »

Λόγος  που εγκατέλειψα πλέον το αεροπλάνο.

Λόγος που δεν θα εγκαταλείψω ποτέ τα αεροπλάνα, αλλά πάντα θα προσπαθώ να φτιάχνω και δικά μου, έστω και με ξενύχτια λόγω έλλειψης χρόνου.
    Καταγράφηκε
    manos_skg
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #72 στις: Δευτέρα, 15 Ιαν 2007, 19:32:26 »

Ουπς!!!! Manoskg το avatar σου κάτι μου θυμίζει. Από πού το πήρες;

To avatar ή το αεροπλάνο;;  Το αεροπλάνο είναι το calmato sports από hobby land Θεσ/νίκη, το Avatar από το site της Kyosho
    Καταγράφηκε

... το πάθαμε κι' αυτό ...
    Σελίδες: 1 2 3 4 [5]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Αερομοντελισμος Παιχνιδομοντελισμος η Φορουμοντελισμος?
    Μεταπήδηση σε: