Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.377 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 23:48:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 23:48:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 23:42]

από Bocian
    [Σήμερα στις 21:30]

[Σήμερα στις 14:21]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309377
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 935
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 316
    Συνολικά: 319
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1] 2 3 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αερομοντελισμος Παιχνιδομοντελισμος η Φορουμοντελισμος?  (Αναγνώστηκε 18213 φορές)
    gregman
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 18:30:12 »

Μετα απο ενα χρονο και κατι στο φορουμ εχω την απορια  τι σημαινει αερομοντελισμος  για τους νεους σημερα ?

1. Σημαινει την  κατασκευη και πτηση του δημιουργηματος ενος χομπιστα ??

2. Ειναι απλα η χρηση ενος ετοιμου αεροπλανου παιχνιδιου με την αναλογη συμπεριφορα προς αυτο σαν αναλωσιμο και ευκολα αντικαταστασιμο?

3. Η ειναι ο καθιστικος εικονικος αερομοντελισμος που ασκειται μεσω των φορουμ εκ του ασφαλους ?
    Καταγράφηκε

Γρηγόρης Μανουσακάκης
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 18:43:41 »

Η απαντησεις ειναι προσωπικες παντα και δεν σημαινει οτι ισχυουν για ολους(τους νεους και μη).... Wink Wink
    Για μενα ειναι.....
    Και το 1ο γιατι μου αρεσει να φτιαχνω,να επισκευαζω και να πεταω... Thumbs up Thumbs up
    Και το 3ο γιατι μιλαω,βοηθαω και βοηθιεμαι και ασχολουμαι οταν δεν μπορω να κανω το 1ο.
    Για το 2ο δεν θα το ελεγα....Δεν αντιμετωπιζω τον αερομοντελλισμο σαν παιχνιδι ακομα και αν εχω ασχοληθει με αεροπλανακια που ναι μεν πετανε αλλα δεν ειναι αερομοντελλα!Ξερετε αυτα στα jumbo κ.λ.π. του στυλ 20 € τα 2 laugh laugh laugh laugh Tongue Tongue
    Τωρα αν μιλαμε για τους νεους που δεν ασχολουνται, με ποσοστο 95%+, θα ελεγα οτι θεωρουν οτι αερομοντελλισμος ειναι το 2ο ΔΥΣΤΥΧΩΣ
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΚΟΣ
    Aeromodeller Full Member

tiger

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 19:07:44 »

Φιλε Γρηγορη.Θα σου πω την αποψη μου με καθε ειλικρινια.Δεν σου κριβω (επειδη δεν εχω και πολυ καιρο που ειμαι μελος του φορουμ) ,οτι στην αρχη ειχα και εγω την ιδια αποροια, για μην σου πω, πως το αντιμετωπισα πολλες φορες καχυποπτα, βλεποντας οτι οποτε ανοιγα τον υπολογιστη μου, καποιοι απο τους φιλους μας ηταν σχεδον παντα συνδεδεμενοι.Βεβαια για ναμην βγαζω τον εαυτο μου απ' εξω, και εγω θα μπω 2 με 3 φορες την ημερα, (προκειμενου να ριξω μια ματια η' να περασω και τον χρονο σε περιοδους που πεταω λιγοτερη προπονηση, λογω του οτι δεν υπαρχουν αγωνες η' δεν το επιτρεπει ο καιρος) , μου βοηθωντας στο επιπεδο που μπορω καποιους φιλους.Τολμωντας να προεκτεινω την σκεψη σου, υποθετω πως αναρωτιεσαι μηπως καποια στιγμη φτασουμε στο σημειο να ειμαστε με τις ωρες μπροστα στους υπολογιστες, και τελικα ξεχασουμε τον λογο που μαζευομαστε στο φορουμ, και που ειναι ο μοντελισμος, αεραθλητισμος, η' οπως ο καθενας αντιλαμβανεται το χομπυ μας.Θα σου απαντησω με ενα ρητο ενος κοινωνιολογου, που λεει οτι "Τιποτα δεν ειναι καλο η' κακο αξιο η' απαξιο.Το καθε τι εγκειται στην χρηση του".Βαση αυτου και συμφωνα με την προσωπικοτητα του, ο καθενας μας ας σκεφτει πως πρεπει να διαχειριζεται ολο αυτο το πραγμα.                      
                                                              Τετραδακος  Δ.
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 19:09:32 από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΚΟΣ » Καταγράφηκε

Alphasportrc official pilot, Scorpion Power Systems team pilot, LYNX Inovations team pilot
    mike@$
    Aeromodeller Full Member

Κάποτε θα το πάρω αυτό το αεροπλάνο!

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 19:39:35 »

Ας απαντησω και εγώ σε αυτό σαν νεος.

Είμαι παραπανω απο ένα μηνα στο φόρουμ, χωρις ακομα να κανω καποιες προσπαθειες (πτησεις και κατασκευεης) καθως ενω πεταγα με εναν γειτονα μου που ηξερε παραπανω απο μενα και πηγαμε μια φορα και πεταξαμε μαζί λογω οικογενιακων προβλημάτων δεν μπορει να πεταει και τωρα ειμαι  μόνος μου προσπαθωντας να βρω μια λυση τι θα κανω φοβάμαι μην φάω τα "μουτρα μου" αγοράζοντας κάτι και όταν το πετάξω το σπάσω και απογοητευτώ και μετά...

διαβάζοντας το φορουμ προσπαθω να βρω μια λυση και την βρήκα να κατασκευάσω τον τηλέμαχο αργά και σταθερά θα τα καταφέρω ξέρω οτι θα είναι πολύ παρα πολύ δύσκολο να το κατασκευάσω επειδή είμαι άσχετος αλλα με την βοηθεια σας θα τα καταφέρω.

1. Στο θέμα μας τωρα μου αρέσει η κατασκευή και η πτήση πιστεύω ότι αν εχεις φτιαξει ένα μοντέλο όποιο και αν είναι αυτό ας έχει τις ατέλειες του (ενοω οτι δεν θα καταφερω να το κατασκευάσω τέλεια) έχει ΄λλη χαρά η πτήση Thumbs up

2.Δεν θεωρω τον αερομοντελισμό παιχνίδι δεν είναι αλλοστε

3.Δεν είναι ουτε αυτό καθώς δεν νομίζω οτι κάποιος το βλεπει έτσι είμαι εδω για να μάθω όλες τις πολύτιμες πληροφορίες που γράφονται και είμαι εδω πολλές ώρες γιατι δεν μπορω ακομα να κανω τα άλλα δυο.

<<η άποψη μου κι μόνο>>

Μιχάλης
    Καταγράφηκε

Never give up!
    edge540
    Aeromodeller Jr. member
    **

just flyyyyyyyy!!!!!!

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 20:34:27 »

και εγω ως νεος................!αν αγορασουμε ενα μοντελο στις οδηγιες χρησης θα δουμε με εντονα μαυρα γραμματα οτι "δεν ειναι παιχνιδι"!οι ευθηνες που εχει ενας αερομοντελλιστης ειναι τεραστιες κατι που δεν συμβαινει το ιδιο με τα παιχνιδια!

εγω ειμαι αερομοντελλιστης γιατι μου αρεσει να πεταω να επισκευαζω και να συντηρω!
    και να τσακιζεις εχει την γλυκα του γιατι μαθενεις απο τα λαθη σου! buck2 buck2 buck2 buck2 buck2 buck2
    Στεφανος
    Καταγράφηκε

stefanos
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 20:40:00 »

Ο αερομοντελισμός για έναν νέο ή παλιό
    είναι αυτό που έχει (αν έχει) πληροφορηθεί ή του έχουν μάθει οτι είναι.
    Η ολοκληρωμένη ενημέρωση, είτε από έντυπο υλικό, είτε από το διαδίκτυο, δείχνει τους διάφορους τομείς του αερομοντελισμού, αυξάνει την γνώση, διευρύνει τις επιλογές για να βρει κάποιος αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην ψυχοσύνθεση του, τα οικονομικά του, τους διαθέσιμους χώρους, τον χρόνο και τις άλλες υποχρεώσεις του.

Η συνισταμένη των δυνατοτήτων καιι περιορισμών του καθενός θα τον οδηγήσουν εκεί που μπορεί να απολαμβάνει τον ή μπορεί να προσφέρει στον αερομοντελισμό περισσότερο.

Οταν δεν υπήρχε τίποτα άλλο σχετικό στην Ελλάδα, τον Σεπτ. 2003 είχα γράψει στο παλιό Aeromodelling GR στο Yahoo!
    http://groups.yahoo.com/group/aeromodellinggr/message/505
    Παράθεση
    Το φόρουμ αυτό δεν έχει την έννοια του club. Είναι φόρουμ, αγορά, ελεύθερη στον καθένα, βλέπεις διάφορα, καλά και κακά, χαζά και σοφά αλλά ενημερώνεσαι κιόλας. Βλέπεις πως σκέφτονται οι άλλοι, σκέφτεσαι πράγματα που δεν είχες σκεφτεί, μπορεί να βοηθηθείς αλλά μπορεί και να παρασυρθείς. Είναι μια ηλεκτρονική πιάτσα για ανθρώπους με κοινό ενδιαφέρον τον αερομοντελλισμό στην Ελλάδα.

Υ.Γ. Τα κουρέλια τραγουδούν ακόμα  laugh
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 20:41:47 από Κώστας Κωστόπουλος » Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 20:53:00 »

Η ολοκληρωμένη ενημέρωση, είτε από έντυπο υλικό, είτε από το διαδίκτυο, δείχνει τους διάφορους τομείς του αερομοντελισμού, αυξάνει την γνώση, διευρύνει τις επιλογές για να βρει κάποιος αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην ψυχοσύνθεση του, τα οικονομικά του, τους διαθέσιμους χώρους, τον χρόνο και τις άλλες υποχρεώσεις του.

Η συνισταμένη των δυνατοτήτων καιι περιορισμών του καθενός θα τον οδηγήσουν εκεί που μπορεί να απολαμβάνει τον ή μπορεί να προσφέρει στον αερομοντελισμό περισσότερο.

Αγαπητέ admin, από εσένα περίμενα μία πιό ξεκάθαρη απάντηση.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    gregman
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 20:58:07 »

θα χαιρομουνα να απαντουσες σαν παλιος αερομοντελιστης Κωστα ξεχνωντας για λιγο τα admin καθηκοντα σου , σαν διαφημηση του ιντερνετ μου φανηκε η απαντηση σου και λιγο εκτος θεματος μιας και δεν μιλαγαμε για ενημερωση.

ας δουμε ομως τι εχουν να πουν και αλλοι φιλοι πρωτα,
    Καταγράφηκε

Γρηγόρης Μανουσακάκης
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 21:30:17 »

Kαλησπερα απο τον mastoraaaa!!!!!!!!

Aκουστε και την δικη μου αποψη .
    Αερομοντελισμος με την εννοια της κατασκευης και της πτησης ειναι ενα μεγαλειο που εαν το ανακαλυψει καποιος που του αρεσουν εστω και λιγο τα αεροπλανα κολλησε για τα καλα .

Παιχνιδομοντελισμος ,ναι ειναι και κανεις δεν μπορει να το αμφισβητησει , παρτε το καινουργιο φυλλο του macro και θα καταλαβετε .

Φορουμμοντελισμος εδω ειναι "ολα τα λεφτα " που λεμε εμεις στην πιατσα . Την σημερον ημερα κυριοι υπαρχουν πανεπιστημια που παιρνει κανεις και πτυχιο !!!!! Ενας αερομοντελιστης που θα ηθελε 10 χρονια να μαθει και να παρακαλαει απο πανω ,τωρα εχει την δυνατοτητα να γινει εμπειρος μονο σε 2 μηνες .

Και αυτο το χρωσταμε στα ΦΟΡΟΥΜ και στους ανθρωπους που τα συντηρουν . Ενημερωση , τεχνικα τυπου σεμιναρια ,
    πραγματοποιηση αγωνων στο τακα τακα , συγκεντρωση και γνωριμια φιλων απο την μια ακρη της Ελλαδας εως την αλλη, ανταλλαγες αποψεων αμεσα ,επιλυση προβληματων ταχυτατα , διαδοση και συσπειρωση των αερομοντελιστων σε χρονο ρεκορ , καυγαδες για εκτονωση , και τοσα πολλα αλλα που θελω μια σελιδα για να τα γραψω .

Ναι φιλοι μου τα φορουμ τελικα ειναι και λεσχη και club και συλλογος . Ειναι ενα μεγαλο τεχνικο καφενειο για μικρους και μεγαλους με κοινα ενδιαφεροντα . Αλλωστε ολοι εδω δεν μαζευομαστε ? .Η καθε λεσχη εχει site , στα φορουμ ομως ερχεται. Απο τα φορουμ θα αναπτυχθει ο αερομοντελισμος στην Ελλαδα .

Θα το δειτε αυτο οταν τα μελη των φορουμ σε κανα2 χρονια θα γινουν χιλιαδες . Εδω ειμαστε και το δουμε .
    Συγχαρητηρια στο aeromodelling.gr
         >>>        >>  rcmodelling .gr
        >>>         >>  amach.gr

Ξεκινησα στα φορουμ με ενα θεμα "Θελω να μαθω σωστα ,να κατασκευασω και να πεταξω ενα αερομοντελο"
    Εμεινα στο να μαθω γιατι βρηκα φιλους ,στεκι ,και ζεστο καφε .
    Αυτο δεν θελουμε αλλωστε ολοι απο την ζωη μας στον ελευθερο χρονο μας ?

mastoras
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 21:31:41 »

Αγαπητέ gregman,

ενδιαφέρον το θέμα που άνοιξες, αν και οι περισσότεροι θα αναρωτιούνται τι είναι "Αερομοντελισμός".

Για να τους βοηθήσω θα ήθελα να παραθέσω τις εξής παρομοιώσεις:

Αερομοντελισμός είναι σαν την συνολική απόλαυση που αντλείς διαβάζοντας ένα κλασσικό βιβλίο, από την αρχή μέχρι το τέλος, και κάθε τόσο να διαβάζεις ένα εξ' ίσου ενδιαφέρον.

Παιχνιδομοντελισμός είναι σαν την περίπτωση που αγοράζεις το βιβλίο, για να διαβάσεις σε ένα λεπτό μόνο την τελευταία σελίδα, να μάθεις ποιος είναι ο δολοφόνος, για να το λές στους άλλους και να κάνεις τον έξυπνο.

Φορουμοντελισμός είναι σαν την περίπτωση που ρωτάς στο φόρουμ να σου πουν οι άλλοι ποιος είναι ο δολοφόνος για να μην πάρεις το βιβλίο, ούτε να κουραστείς να διαβάσεις την τελευταία σελίδα.

jkon (θείος Γιάννης)
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 21:34:38 από Γιάννης Κωνσταντακάτος » Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 21:46:14 »

Μια παρενθεση ακομα

Που θα εβρισκα μερος να βαλω τις φωτο που εβγαλα εαν δεν υπηρχαν τα αερομοντελιστικα site ?

Πουθενα .

Πως θα μαθαιναν οι φιλοι στην κρητη η στην θρακη για τον αγωνα στην Θεσ/νικη ?

Απλα θα το ακουγαν, δεν θα το εβλεπαν .

Πως θα γνωριζα ολους εσας του ενδιαφεροντες τυπους ?

Απλα δεν θα σας γνωριζα ουτε εγω αλλα ουτε και κανεις αλλος .

mastoras
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 22:07:59 »

Παράθεση
    Αγαπητέ admin, από εσένα περίμενα μία πιό ξεκάθαρη απάντηση.

Η απάντηση μου δεν είναι ARF  περιέχει αρκετά για όποιον έχει διάθεση να προβληματιστεί. Πρέπει όμως να διαβαστεί προσεκτικά.

Γρηγόρη η απάντηση μου έχει και τα δύο σκέλη. Νομίζω οτι πολλοί παρεξηγούν την έννοια του φόρουμ, νομίζω οτι ο νεολογισμός φορουμοντελισμός που εισάγεις αναφέρεται σε κακή χρήση ενός φόρουμ.

Σίγουρα δεν αποτελεί διαφήμιση  και έχει την εγκυρότητα ενός παλαιότερου γραπτού. Ξαναδιάβασε, αν θέλεις, την αναφορά και ολόκληρο το link.

Η ερώτηση είναι αυτή: Τι σημαίνει αερομοντελισμός  για τους νέους σήμερα;
    (Τα παρελκόμενα μπερδεύουν και περιορίζουν τις απαντήσεις).

Και η απάντηση μου είναι συνοπτικά (τονίζω με κόκκινο οτι αφορά και τους παλιούς):

Η ανάλυση μπορεί να είναι λίγες γραμμές, έως πολλές σελίδες. Το ζουμί είναι οτι για να μπορέσει κάποιος να έχει σωστή εικόνα πρέπει να έχει σωστή ενημέρωση. Το διαδίκτυο έχει βοηθήσει πάρα πολύ σ' αυτό.

Και εκτός των άλλων φτιάχνουμε και καλό virtual καφέ  laugh
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 22:12:48 »

Εγώ λοιπόν έχω το εξής περίεργο.  Μ' αρέσει να πετάω αλλά δεν τρελαίνομαι να φτιάχνω.  Είχα από μικρός την τρέλα με την πτήση, ήθελα να πάω στην Ικάρων, και πιστέψτε με, όσο και να σας φαίνεται περίεργο, ποτέ δεν σκεφτόμουνα ότι ήθελα να πάω στην Σχολή Μηχανικών Αεροσκαφών.  Τέλος πάντων, αυτό το όνειρο τελείωσε γρήγορα λόγω ύψους και μειωπίας.

Για τα μοντέλα τώρα.  Ασχολούμαι 3-4 χρόνια συνολικά, 1-2 χρόνια στο παρελθόν (τέλη δεκαετίας 80) και τα τελευταία 2 χρόνια.  Ο λόγος που ασχολήθηκα ήταν η πτήση και μόνο η πτήση.  Μέσα στα τελευταία 2 χρόνια έμαθα τόσα πράγματα (για κατασκευή και πτήση) όσα δεν θα είχα μάθει ποτέ με τον ρυθμό που μάθαινα τότε.  Η διαφορά; Το Internet.  Και πάνω από το 50% οφείλεται στα ελληνικά και ξένα forum.  Δεν είχα δυστυχώς την τύχη να έχω γνωστό-φίλο που να ασχολείται, και η απόκτηση γνώσεων παλιά ήταν πολύ πιο δύσκολη αν δεν είχες κάποιον να σου δείξει προσωπικά.  Ακόμα απορώ πως έκανα ακόμα κι αυτά που έκανα τότε.

Τι κάνω τώρα;  Συναρμολογώ ARF αρκετά καλά και χωρίς να έχω ποτέ πτώση από κακή κατασκευή (έχω φτιάξει και 1-2 κιτ αλλά με πολύ κόπο και μέτρια αποτελέσματα), χαίρομαι που αυτά που συναρμολογώ πετάνε καλά, χαίρομαι πολύ να πετάω τα μοντέλα μου, χαίρομαι πολύ να διαβάζω και να γράφω στα forum, και έχω πάρει και μέρος σε 1 αγώνα.  Άρα η ερώτηση τελικά είναι:  Πως ονομάζεται αυτό που είμαι;  Απ' ότι καταλαβαίνω σύμφωνα με τις παρομοιώσεις σας κ. Γιάννη και τις κατηγορίες σας κ. Γρηγόρη για σας μάλλον δεν είμαι αερομοντελιστής.  Θα ήθελα πολύ να μου πείτε πως πιστεύετε ότι λέγεται αυτό που είμαι, γιατί μέχρι τώρα αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι για σας όποιος ασχολείται πολύ με τα forum ή αυτός που δεν βρίσκει χαρά στην κατασκευή δεν είναι αερομοντελιστής.  Μπορεί και να είναι έτσι, αλλά πολύ θα ήθελα να ξέρω τι είμαι τελικά.  Μήπως ο ορισμός του αερομοντελιστή έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια (και δεν μιλάω μόνο για την Ελλάδα);  Ειλικρινά σας μιλάω, δεν έχω κανένα πρόβλημα να λέγομαι κάπως αλλιώς, εγώ αυτό που με ευχαριστεί θέλω να κάνω, το πως λέγεται είναι πολύ πιο κάτω στις προτεραιότητές μου.  Να το ξέρω όμως, γιατί έτσι όπως το εκφράζετε το κάνετε να ακούγεται υποτιμητικό.

Δεν ξέρω γιατί το internet και τα forum τα θεωρείτε κάτι κακό.  Εσείς μπορεί να μην μπορείτε να καταλάβεται την χρησιμότητά τους γιατί έχετε ήδη μάθει αυτά που θέλατε.  Εκτός από μένα υπάρχουν τόσα παιδιά εδώ που δεν θα είχαν ασχοληθεί ποτέ αν δεν υπήρχαν τα forum να βρουν εύκολα βοήθεια. Ή θα είχαν χαλάσει τα λεφτά τους με λάθος τρόπο και θα σταματούσαν και χωρίς να γίνουν μοντελιστές και έχοντας χάσει αρκετά χρήματα.

Ά, ξέχασα, χαίρομαι και το να ψάχνω και να αγοράζω διάφορα πράγματα σχετικά με τον αερομοντελισμό idiot2

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    Christo
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 22:15:32 »

Παιχνίδι Thumbs up
    Ναι μπορώ να πώ (με βεβαιότητα??...ίσως) ότι ο αερομοντελισμός για μένα είναι παιχνίδι.
    Οπως παιχνίδι είναι και το ποδόσφαιρο..... Μπορεί να τραυματιστείς, να τραμαυτίσεις, να σπάσεις τζάμια, να κάνεις λακούβες πάνω σε αυτοκίνητα, να σκάσεις τη μπάλα....., Ομως και να γυμνάσεις το σώμα και το μυαλό σου, να νοιώσεις μέλος μίας παρέας (ομάδας) (κονωνική διάσταση...ε.. Wink.), να γίνεις επαγγελματίας, ευρωπαικός πρωταθλητής, παγκόσμιος......
    Μα πάνω από όλα παιχνίδι....
    Σίγουρα σημαίνει τη χρήση ενός ετοιματζίδικου που ναι κάποιες φορές το θεώρησα αναλώσιμο και εύκολα αντικαταστάσιμο....
    Σίγουρα σημαίνει τη χαρά της δημιουργίας και κατασκευής.....μαθαίνω μέσα από αυτό που φτιάχνω και μετά πετάω αυτό που που έμαθα να φτιάχνω....
    Σίγουρα κάποιες φορές είναι φλυαρία στα φόρουμ με λίγο υπερβολή ίσως και ολίγη ξερολίαση  Grin επίσης, ταυτόχρονα η χαρά του βοηθάω και δίνω και φωτίζω και κανέναν που θέλει να βρεί το φώς του Grin..... Παράθεση από μύνημα Gregman σήμερα ''εδω λοιπον θα πρεπει να σκεφτουμε μηπως ειναι πιο ομορφο και πιο σωστο να αρχισουμε να μοιραζομαστε τα περισια μας υλικα με νεωτερους και ισως οικονομικα ασθενεστερους φιλους μοντελιστες κανοντας τους πιο χαρουμενους.

ισως η αισθηση αυτη να ειναι πιο εντονη απο τον εντυπωσιασμο , σκεφθειτε το.''

Οτι καλύτερο διάβασα τελευταία..... συγχαρητήρια Thumbs up gregman

Μα πάνω από όλα (για εμένα) παιχνίδι.....όπως και η ίδια η ζωή (εκτός αν έχουμε πάρει τους ρόλους μας τόσοοοο σοβαρά... εγώ πάντως αν και σχεδόν 40 μάλλον θα προτιμήσω να παίξω λίγο ακόμα καμμιά 40ρια χρονάκια δηλαδή... Grin)

Καταγράφηκε
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 29 Νοε 2006, 23:00:32 »

καλησπερα !!!ολοι οσοι πεταμε ειμαστε το ιδιο εθισμενοι στην ιδια ουσια ασχετα αν αυτη ειναι ARF η κιτ η απο σχεδιο η απο το μηδεν ολα απο τα προηγουμενα ειδη κατασκευης περιεχουν την δικια τους <<γλυκα>>το τι θα κανει ο καθε ενας ειναι επιλογη του και συναρτηση του χρονου που εχει και των ικανοτητων του .Η υπαρξη των ετοιμων μοντελων εχει προοθησει το hobby στον πολυ κοσμο και τα forum που εχουν σχεση με το ειδος μονο καλο μπορουν να κανουν γιατι ανοιγουν ματια και δινουν πληροφοριες που δεν βρισκονται ευκολα με αλους τροπους .Παιχνιδι ειναι φυσικα !γιατι ενα καλο αμαξι τι ειναι Huh
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Σελίδες: [1] 2 3 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Αερομοντελισμος Παιχνιδομοντελισμος η Φορουμοντελισμος?
    Μεταπήδηση σε: