Καλησπέρα Κύριοι.
Δημήτρη, όντως πολύ καλή δουλειά έκανες, εύγε ! Εντάξει, όταν κυνηγάμε τα γραμμάρια για να πετάμε με λιγότερο αέρα στην πλαγιά σίγουρα όλα έχουν νόημα, ειδικά σε μιά πτέρυγα όπως η Μύγα, μικρής σχετικά συνολικής πτερυγικής επιφάνειας.
Κάνω ότι μπορώ για να κρατήσω το κόστος όσο χαμηλά μπορώ, χρησιμοποιώντας υλικά που βρίσκω στο εμπόριο. Σίγουρα είναι καλύτερα να βάλει κάποιος Carbon σωληνάκι, όταν πρόκειται για πτήση σε απαλούς καιρούς, γιατί άν πετάξει σε δυνατό καιρό, ίσως χρειαστεί επιπλέον βάρος ...

H πτερυγική επιφάνεια της Μύγας είναι 16 dm² (τετραγωνικές παλάμες). Άν βγεί στα 250 γραμμμάρια συνολικά, μιλάμε για φόρτο 15,5 περίπου γραμ./τετρ. παλάμη που δέν είναι και άσχημα για τόσο μικρή πτερυγούλα. Βέβαια, για κάθε χιλιόμετρο ανά ώρα μικρότερης ταχύτητας αέρα στην πλαγιά, αρχίζουν να έχουν σημασία οι δεκάδες στο νούμερο των γραμμαρίων...
Εν πάση περιπτώση, θα δούμε σιγά-σιγά τί θα βγεί απο την κατασκευή του καθένα. Είναι πολύ ενδιαφέρον έτσι που ξεκίνησε, να γράφουμε όλοι σε ένα Θέμα και έπειτα να κάνουμε συγκρίσεις...
Κύριε Γιάννη, σίγουρα προσωπικά Δέν ανήκω στην ομάδα των ειδημόνων, άν και νομίζω ότι Υποστηρίζω Πλήρως το προιόν των 10 ευρώ που πουλάω. Άλλοι επαγγελματίες Δέν δωρίζουν 4 τεμάχια για να πουλήσουν 2 και μάλιστα μετά απο τόσο κόπο στα Φόρουμ και στην πραγματικότητα. Επίσης γράφω σωστά τονισμένα Ελληνικά και σέβομαι τους πάντες.
Η άποψή μου είναι ότι εφόσον Όλοι οι κατασκευαστές του κόσμου, ακόμη και των F3J και F3B σκαφών που θεωρώ τέλειες πτητικές μηχανές, φτιάχνουν τον μεντεσέ απο την κάτω πλευρά της αεροτομής, καλύτερα θα ήταν και εμείς να το κάνουμε έτσι. Είναι μάλλον πιό σημαντικό αεροδυναμικά να διαταράσσουμε λιγότερο τη σωστή ροή του αέρα απο την πάνω επιφάνεια.
Απο την άλλη, η Μύγα δέν θα πετά και με πολύ μεγάλες ταχύτητες, οπότε το λάθος του Στέλιου να κόψει απο πάνω νομίζω ότι γίνεται μικρότερο, όταν χαμηλώνουν και οι ταχύτητες πτήσης. Άς το δούμε κι αυτό, είναι πολύ ενδιαφέρον.
Συγχωρέστε με για την Μή ολοκληρωμένη απάντηση, αλλά έχω ένα μαγαζί να συντηρήσω, ένα site να ενημερώνω ΚΑΙ στα Ελληνικά, mail να απαντάω και Φόρουμ, Αγώνες να διοργανώνω, και μιά οικογένεια, και δυστυχώς η μέρα έχει Μόνο 24 ώρες, ώστε να Μήν προλαβαίνω να διαβάζω επιπλέον Καί Αεροδυναμικής βιβλία.
Άλλωστε είναι Κυριακή βράδυ, ώρα 20:16, και είμαι εδώ για να υποστηρίξω τους φίλους-πελάτες...
Μαθαίνω και εγώ απο εσάς, Δέν υπάρχει λόγος να το αμφισβητώ αυτό. Και 2η ζωή να ζούσα, πάλι αυτό θα ίσχυε και το αντιλαμβάνομαι πλήρως.
Φιλικά,
DM