Θα περιμένουμε μέχρι που να βγάλει η Align κάτι εμπορικό.
Έχει ήδη κυκλοφορήσει το 3G, είχα ένα σε pre-order αλλά με το που είδα εικόνες το ακύρωσα. Δεν δέχομαι ποτενσιόμετρα εν έτη 2010 !

Αν πρόκειται για κανένα scale τριλέπιδο, αναγκαστικά θα μπει ηλεκτρονικό stabilizer. Για τα κλασικά ελικόπτερα όμως ,που το μηχανικό flybar έχει αποδείξει την αξιοπιστία του ,καλό θα είναι να θυμόμαστε που και που αυτό που λένε οι παλιοί και έμπειροι "keep it simple".
Μα, είναι απλούστερο. Το λέει και η λέξη... πως είναι δυνατόν με λιγότερα να είναι πιο πολύπλοκο;

Ένα μηχανικό γυροσκόπιο πιστεύω είναι πάντα πιο πολύπλοκο από ένα ηλεκτρονικό. Εκτός αν ανακαλύπτεις φέτος το USB

Λιγότερο βάρος, λιγότερες ντίζες, λιγότερα ball-links, χωρίς καθόλου ηλεκτρονική μίξη στην Τ/Π όπως όλα τα CCPM Ε/Π (η Τ/Κ μπαίνει σε Η-1 simple swash και όχι ccpm , με εξαίρεση το 3G που όπως φαίνεται και πιο πάνω βρίσκω μη-αποδεκτό

). Άλλη μια κλασσική περίπτωση 'περί ορέξεως ντονέρ !', είναι πώς το βλέπει κανείς

Όσων αφορά το AC-3X, φίλε billano μεγιές, σου εύχομαι να το χαρείς, πολύ καλή αγορά πιστεύω και πολύ πρακτικό λόγο οθόνης! Είχε γίνει side-develop εκτός από τον Stefan, από την Acrobat και τον Ulrich, τώρα main developer στη Mikado. Έχει νομικά θέματα γι'αυτό δεν εξάγεται μιας και από ότι γνωρίζω κατέληξαν στα δικαστήρια. Επίσης, τα έξτρα accelerometers a-la GB δημιουργούν (ελάχιστη πλην όμως υπαρκτή) καθυστέρηση, πράγμα που για ακροβατική πτήση δεν είναι και ότι καλύτερο με την σημερινές επιδόσεις των σέρβο, δίνει όμως αυτή την έξτρα σταθερότητα.
Επίσης Γερμανικό αλλά πολύ πιο οικονομικό, το Beast-X
http://beastx.com/ Α, και το vbar PnP δλδ πιο οικονομική έκδοση χωρίς το PC interface για απλή χρήση των έτοιμων προφίλ. Πολλές οι εξελίξεις μιας και πολλοί έχουν μπει στο παιχνίδι. Δείτε και το περίπτερο της Hirobo στο Toy Fair 2010, φαίνεται το SDX με FBL κεφαλή

Νομίζω και ένα SDX ηλεκτρικό έχει εκεί ; Ουάου !

Από Αμερική το Total-G που φαίνεται πολύ δελεαστικό προς το παρόν ! Χρόνια τώρα οι Youngbloods το ψάχνουν (o πατέρας έχει προ-ιστορία με τα FBL) μάλιστα ο γιος ήταν ένας από τους test pilots για το v4. Κάτι μου λέει ότι υπάρχει συνεργασία από πίσω, και κάτι μου λέει ότι θα αξίζει πολύ....
Nick for president !

Και κάτι σχετικό με τα υπόλοιπα....
https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=11176.msg122168#msg122168Άντε καλημέρες σε όλους !!!