Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.759 μηνύματα σε 12.386 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 08:18:20

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 08:18:20

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από spirost
    [Σήμερα στις 00:30]

από Markhelis
    [Χθες στις 23:34]

[Χθες στις 17:10]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309759
    Σύνολο θεμάτων: 12386
    Online σήμερα: 811
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 659
    Συνολικά: 660
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: SCALE WARBIRDS  (Αναγνώστηκε 14950 φορές)
    santos
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Σάββατο, 11 Νοε 2006, 11:24:29 »

Όσοι ψάχνετε YT Warbirds η διεύθυνση είναι:

http://www.hobbybox.gr/products1.php?wh=1&lang=1&the1id=1&the2id=47&theid=47&open1=1&open2=47
    Καταγράφηκε
    fanis_rc
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #16 στις: Σάββατο, 11 Νοε 2006, 19:46:28 »

Ωραία ειναι αλλά από ποιότητα τι λένε ? έχουν την ποιότητα τιs Hangar?
    Καταγράφηκε
    kerpinis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Σάββατο, 11 Νοε 2006, 21:44:01 »

Σε σχέση με τα Hangar 9 η ποιότητά τους ειναι υποδιέστερη. Παρά ταύτα έχουν πάρα πολύ καλά χαρακτηριστικά εν πτήση.
    Και τα μεν και τα δε είναι μαζικές κατασκευές στα γνωστά μέρη. Αλλά πάντα προσφέρουν αυτό που απαιτεί ο αγοραστής ΓΙΑ τα λεφτά που πληρώνει .
    Το κόστος των Η9 πολλές φορές δεν αιτιολογείται.
    Αλλά ήταν η πρώτη εταιρεία που "Έσπρωξε" η Horrizon Hobby σε συνεργασία με 6 πιλοταράδες αμερικάνους & Ιταλούς και κατάφεραν και έφτιαξαν ένα GIANT ARF πριν από 6 χρόνια.
    Έτσι έδωσαν τροφή στην Αμερική και οι πωλήσεις πήγαν 250% επάνω από το 2000 στο 2001. Με τα εξτρά φράγκα έκαναν καλύτερη την παραγωγή τους στο "εξωτερικό" και έτσι είναι market leaders σε σχεδόν έτοιμα προς πτήση αεροπλάνα.
    Τσακώθηκαν πριν από 2 χρόνια με 2 από τους 6 οι οποίοι φτιάχνουν πλέον τα δικά τους μοντέλα.  (πάρτε και ένα γρήγορο background!)

YT

Σε 100-120 περίπου διαφορετικά κιτ που είχα πουλήσει σαν Διευθυντης στα Bagnalls Models sthn Αγγλία, είχα περίπου 15% defects.Αυτό βέβαια πριν από 4 χρόνια.
    Από την στιγμή που υπάρχουν στην Ελλάδα και ελπίζω και σε σωστές τιμές τότε είστε τυχεροί μιας και έχουν μεγάλη γκάμα από πολλά αεροπλάνα.
    Ότι πληρώνεις παίρνεις πάντα.

Μάνος
    Καταγράφηκε
    Johnnie Red
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Παρασκευή, 15 Δεκ 2006, 21:30:04 »

Γεια και χαρα σας,

Τυγχάνει να έχω την ευκαιρία να πετάω τα ακόλουθα μοντέλα απο HANGAR 9: P-51 60size, P-51 150size, F4U 60size, P-47 60size, P-47 Giant.  Και απο την YT τα ακόλουθα: P-47, HURRICANE. Σας πληροφορώ ότι τα YT δεν υστερούν πουθενά σε σχέση με τα χρήματα που πληρώνετε. Έχουν πολύ καλλή κατασκευή, το χρώμα δεν αλλοιώνεται πετούν υπέροχα και είναι σαν καινούργια και μετά από 100 ώρες πτησης. Δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση με τον  Μάνο για την ποιότητα κατασκευής. Ας του θυμίσω λοιπόν ότι τα Η9 είχαν πολλά κατασκευαστικά προβλήματα (ξεκολλήματα firewall εν πτήση κτλ) που κατέληγαν σε πτώσεις των μοντέλλων και ολοκληρωτικές καταστροφές των. (Μια επίσκεψη στο RCUniverse και θα δείτε τι εννοώ) . Άλλο ένα πρόβλημα των Η9 είναι τα αδύναμα μηχανικά Retracts που θέλουν άλλαγμα από την 2η μέρα των πτήσεων. Βέβαια πετάνε μια χαρά εφόσων παρέμβεις σε ενισχυσεις ανα περίτωση και ανα αεροπλάνο. Εάν θελετε να μάθετε μπορώ να σας τα αναφέρω ανά περιπτωση για να έχετε τυχόν λιγότερα προβλήματα στις πτήσεις και να χαίρεστε περισότερο καιρό τα μοντέλα σας.
    Καταγράφηκε

What goes up must come down...

www.petame.gr
    kerpinis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Σάββατο, 6 Ιαν 2007, 22:28:05 »

Γεια και χαρα σας,

Τυγχάνει να έχω την ευκαιρία να πετάω τα ακόλουθα μοντέλα απο HANGAR 9: P-51 60size, P-51 150size, F4U 60size, P-47 60size, P-47 Giant.  Και απο την YT τα ακόλουθα: P-47, HURRICANE. Σας πληροφορώ ότι τα YT δεν υστερούν πουθενά σε σχέση με τα χρήματα που πληρώνετε. Έχουν πολύ καλλή κατασκευή, το χρώμα δεν αλλοιώνεται πετούν υπέροχα και είναι σαν καινούργια και μετά από 100 ώρες πτησης. Δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση με τον  Μάνο για την ποιότητα κατασκευής. Ας του θυμίσω λοιπόν ότι τα Η9 είχαν πολλά κατασκευαστικά προβλήματα (ξεκολλήματα firewall εν πτήση κτλ) που κατέληγαν σε πτώσεις των μοντέλλων και ολοκληρωτικές καταστροφές των. (Μια επίσκεψη στο RCUniverse και θα δείτε τι εννοώ) . Άλλο ένα πρόβλημα των Η9 είναι τα αδύναμα μηχανικά Retracts που θέλουν άλλαγμα από την 2η μέρα των πτήσεων. Βέβαια πετάνε μια χαρά εφόσων παρέμβεις σε ενισχυσεις ανα περίτωση και ανα αεροπλάνο. Εάν θελετε να μάθετε μπορώ να σας τα αναφέρω ανά περιπτωση για να έχετε τυχόν λιγότερα προβλήματα στις πτήσεις και να χαίρεστε περισότερο καιρό τα μοντέλα σας.

Εεεεπ!   Είχα γράψει "...Αλλά πάντα προσφέρουν αυτό που απαιτεί ο αγοραστής ΓΙΑ τα λεφτά που πληρώνει ...." Το κόστος των Η9 πολλές φορές δεν αιτιολογείται.    Wink

Λόγω δουλειάς στο εξωτερικό έπρεπε να δέχομαι πίσω τα defective αεροπλάνα και με βάση τις εμπειρίες το ανέφερα...Και τα 2 είναι μαζικής παραγωγής αεροπλάνα και έχουν  προβλήματα.
    Μιλούσα επίσης και για αεροπλάνα όχι 10 αλλά 100-120..άρα με καλό δείγμα! Tongue
    Εδώ ακούμπησα αρκετά χιλιάρικα για το δικό μου και εχει έρθει με stab tube carbon 10 pontous ποιο μεγάλο! χεχε, θα μου μείνει και ένα κομμάτι στο ράφι

Μάνος
    Καταγράφηκε
    Johnnie Red
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Τρίτη, 9 Ιαν 2007, 20:16:05 »

Hey Μάνο,
    Ανέφερες ότι τα Η9 υπερέχουν από τα ΥΤ.....Πού υπερέχουν? Στο look? Στην ποιότητα κατασκευής? Επίσης
    15% defective είναι πάρα πολύ. Μάλλον θα αναφέρεσαι στα CMPro και όχι στα ΥΤ/ΚΜΡ.  Τα ΥΤ έχουν φοβερή ποιότητα κατασκευής (ύφασμα επικάλυψης Solartex βαμμένο - πολυεστερική ρυτίνη ατρακτος με scale λεπτομέρεια - panel lines κτλ -τα ίδια λένε και οι αμερικάνοι - βλέπε RCUniverse) και όπως ανέφερα και παραπάνω έχουν πολύ καλά πτητικά χαρακτηριστικά. Αυτή η εταιρεία κατά την γνώμη μου - αλλά και πολλών άλλων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι η καλύτερη σε εμφάνιση "scale" και "Best Value for Money".
    Δεν είμαι καινούργιος στο άθλημα...Πετάω αερομοντέλα 25 χρόνια Απο αυτά 20 χρονια πετάω "WARBIRDS".....και επέτρεψέ μου να σου επισημάνω ότι τα Η9 όχι μόνον δεν είναι scale (θα έλεγα ότι είναι περισότερο sport παρά scale) αλλά είναι και προβληματικότερα απο τα CMPro/Jamara και για να μην μένω στα λόγια περνάω και στα σημεία .....

Η9 Αδύναμα σημεία:
    1) Αδύναμα retracts ( κινέζικη χρήση 2 ημερών)
    2) Οι ντίζες των πηδαλίων είναι πολύ χαμηλής ποιότητας (στραβώνουν εύκολα)
    3) Το μονοκοτάρισμά τους είναι χάλια (μετά απο 15 πτήσεις ξεκολλάνε οι άκρες και το ξύλο γεμίζει λάδια)
    4) Το firewall θέλει ενίσχυση με εποξική γιατί αν χρηιμοποιήσεις 4χρονες σπάει από τους κραδασμούς...
    5) Κατω του μετρίου scale εμφάνιση.....
    --------
    CMPro αδύναμα σημεία
    1) Ενίσχυση του "firewall" στην περίπτωση χρήσης κινητήρα με έντονο "vibration"
    Και 2) Προσοχή στις μεταφορές γιατι το χρώμα "σπάει" σε flakes...

Για δική σου ενημέρωση μέχρι τώρα έχουν περάσει απο τα χέρια μου απο τις συγκεκριμένες εταιρείες (αποκλείοντας τις υπόλοιπες - σε νούμερα) τουλάχιστον 15 αεροπλάνα Hangar9 , και 8 τουλάχιστον CMPro....Το δείγμα δεν είναι μικρό αν αναλογιστείς οτι δεν είμαι επαγγελματίας ( δεν πουλάω προϊόντα μοντελισμού) αλλά την βρίσκω με το να πετάω μοντέλα "κλίμακας", και δεν έχω κανένα λόγο να "θάψω" καμμία απο τις εν λόγω εταιρείες......Πάντα μιλώ από την μεριά του χρήστη που θέλει να πιάσουν τόπο τα χρήματα που δίνει....!!!
    Θα παραθέσω λοιπον και 3 φωτό και αφήνω τους φίλους μοντελιστές να βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους...

* H9_Corsair.jpg (32.26 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 1063 φορές.)

* CMpro_Corsair.jpg (27.28 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 1125 φορές.)

* YT_P-47.jpg (36.27 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 1061 φορές.)
    Καταγράφηκε

www.petame.gr
    dim sofos
    Aeromodeller Hero Member

..Καλύτερα να πετάς παρά να μιλάς.

« Απάντηση #21 στις: Τρίτη, 9 Ιαν 2007, 20:33:23 »

Hey Johnnie Red!!

Έχω την αίσθηση ότι κάπου σε ξέρω!! είναι αλήθεια;;
    Καταγράφηκε
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #22 στις: Τρίτη, 9 Ιαν 2007, 21:18:49 »

Κι εγώ τώρα κατάλαβα ποιος είναι!

* DSCN9366a.JPG (64.75 KB, 1265x1017 - εμφανίστηκε 1065 φορές.)

* DSCN9373b.JPG (24.55 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 1019 φορές.)
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    Johnnie Red
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Τρίτη, 9 Ιαν 2007, 22:22:23 »

Ευάγγελε γειά σου,

Ιδέα δεν είχα οτι το είχες πάρει φωτογραφία! Αρα ξέρεις και γιατί είναι ισως το αγαπημένο μου.... Το πέτυχες σε δύο πολύ καλές φάσεις!

Καλές Πτήσεις
    Τρύφωνας
    Καταγράφηκε

www.petame.gr
    dim sofos
    Aeromodeller Hero Member

..Καλύτερα να πετάς παρά να μιλάς.

« Απάντηση #24 στις: Τετάρτη, 10 Ιαν 2007, 09:48:41 »

Καλημέρα σε όλους.

Ρε παιδιά τί σου είναι τα forum!!!
    Με τον αδελφάκο Τρύφωνα είχαμε χαθεί για τουλάχστον μια 10ετία.Εκτιμώ πως είναι απο τους πιο ενημερωμένους στο χώρο των scale,διότι έχει αποφοιτήσει και απο το εργαστήριο του Β.Ψαρουδάκη!!.
    Καταγράφηκε
    kerpinis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Τετάρτη, 10 Ιαν 2007, 19:06:37 »

Τρύφωνααα,

1.Μιλάς για τα warbirds κάτι που είμαι φάουλ μιας και και τα μισά από τα μοντέλα που αναφέρονται πολλά ΔΕΝ ήταν καν στην παραγωγή το 97 αλλά αργότερα.Δεν έδωσα βάρος στον τίτλο αλλά σε γενικές γραμμές για τις μάρκες και τα μοντέλα που βγάζουν.

2.Και τα μεν και τα δε είναι μαζικές κατασκευές στα γνωστά μέρη με τα συν και τα πλην.

3. Δεν μπορώ να έχω άποψη για τα warbirds γιατί ποτέ μου δεν έφτιαξα μιας και ποτέ δεν μου άρεσαν!  Μόνο να τα πετάω (full size) απολάμβανα στην Αγγλία τα έτη που ήμουν εκεί.

4.Το ποσοστό 15% είναι μέσα από το SAGE ACCOUNTS kai είναι το επίσημο πρόγραμμα που είχαμε τότε στο μαγαζί για να μας δίνει την δυνατότηα παρακολούθησης στόκ αλλά και παραπόνων σε συνεργασία με το Arena (Discreet Event Simulation). Αυτό λοιπόν είχε την δυνατότητα να κάνει προσομείωση των πωλήσεων ανά μήνα και ανά 3μηνο, όπου με βάση τις επιστροφές και τον ανάλογο κωδικό επιστροφής μας έδινε αποτελέσματα se Constractual Defects, Preference,Covering, Characteristics, Packaging & Hardware.

Results που μπορώ να θυμηθώ γιατί τα έχω από το 2000:

1. Flair ARF => 22% Defects (Tα οποία ήταν Jamara με συμβόλαιο με τον τότε ιδιοκτήτη Patrick για 13 χρόνια  & CMpro gia 8 χρόνια)
    2. YT Int => 14.8% Defects (Ξεκίνησε τις εισαγωγές στην Αγγλία το 1998 με αντιπρόσωπο Μαλαισιανό με Bond της Modeltech gia 10 eth)
    3. H9 ARF => 13% Defects (Ξεκίνησε τις εισαγωγές στην Αγγλία από τον Μark Varley/CML gia 3 χρόνια. Μετά πήγε στην Helger μιας και ήμουν μεσάζων & Φίλος)
    4. TT => 4% Defects (Amerang  εδώ και πολλά έτη!
    5. Kyosho=> Δεν θυμάμαι αλλά κοντά στηνΤΤ (Ripmax mexri kai prin apo 18 mhnes)
    6. Top Flite kit =>2% defects (DEN EXW IDEA!)

αυτά είναι ότι θυμάμαι...

Τώρα για να μν παρεξηγηθώ διότι είμαι εξαρχής φάουλ που μιλάω στο φόρουμ ενώ έχω κατάστημα...

Ανέφερες ότι...

"...δεν είμαι επαγγελματίας ( δεν πουλάω προϊόντα μοντελισμού) αλλά την βρίσκω με το να πετάω μοντέλα "κλίμακας", και δεν έχω κανένα λόγο να "θάψω" καμμία απο τις εν λόγω εταιρείες..."

1. Το ότι είμαι επαγγελματίας δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να θάβω τα προιόντα που πουλάω.  Cheesy (H9, YT, DA, MINTOR, QS,TC,KYOSHO,C.HYDE, MEJZLIK klp klp). Όλα έχουν προβλήματα και είμαι πρώτος που θα τα πω εάν τα δω μιας και έχουν περάσει από τα χέρια μου λόγω δουλειάς και μόνο, εκατοντάδες μοντέλα που είχα και την ευκαιρία να σπάσω!
    2. WARBIRDS => Σηκώνω τα χέρια ψηλα! ΠΟΤΕ μου δεν έφτιαξα ή θα φτιάξω γιατί δεν μου αρέσει κανένα από τα έτοιμα, και δεν έχω χρόνο κ όρεξη να φτιάξω κιτ!
    3. Να είσαι σίγουρος ότι και εγώ την βρίσκω με το να πετάω μοντέλα! Είναι άσχημο να νομίζει ο κόσμος ότι επειδή έχω μαγαζί προμοτάρω ή θάβω μέσα από thread με συγκεκριμένο σκοπό! Δεν μιλάω για εσένα προσωπικά!

Μάνος

Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Πέμπτη, 11 Ιαν 2007, 00:41:46 »

"Τώρα για να μν παρεξηγηθώ διότι είμαι εξαρχής φάουλ που μιλάω στο φόρουμ ενώ έχω κατάστημα..."

Ωχ!!!!  Λες;

[img width= height= alt=Στο πυρ το εξώτερο οι έμποροι]http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_2_49.gif[/img]
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    jgk31
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #27 στις: Κυριακή, 30 Σεπ 2007, 11:20:46 »

και μετα απο μια μικρη ερευνα...

ESM is the manufacturer for KMP in USA/Canada and for RCFlight of Scandinavia, YT International in the UK, in part Graupner Germany etc.
    In some areas like Australia the models are sold under the ESM own brand name.

προφανως καποια ανατολιτικη φιρμα, που παραγει φασον για πολλες εταιρειες.

μυστικο ειναι να μαθουμε ποιος τα φερνει και στην  Ελλαδα?Huh?

κινεζικη εταιρεια τελικα με site ...http://www.esmproducing.com/gb/product.asp?page=5

Καποια μοντελα εχει φερει το diamond models στο Αιγαλεω (stuka, hawker typhoon, tigercat) τηλ 210 5444204
    Καταγράφηκε
    dellios
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #28 στις: Τετάρτη, 14 Δεκ 2011, 19:06:09 »

Τι έγινε ρε παιδιά Huh?
    Αυτό ήταν όλο Huh?? Sad
    Καταγράφηκε

Μην κάνεις παρέα με λύκους,θα σε μάθουν να ουρλιάζεις...Κάνε παρέα με αετούς, να σε μάθουν να πετάς !
     FUTABA T9CAP//FOCKE WULF 190//PIPER CUB J3//RV-4//EASY STAR//EASY GLIDER//SPRINTER//MEFISTO//DISCUS CS// FOX//NEBULA 2000//SEA MASTER//SUPER SPORTSTER//SUPER CHIPMUNK//PIPER CUB CW//PIPER CUB 2.1M
    Nikos Samprakos
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #29 στις: Δευτέρα, 21 Ιαν 2013, 14:09:58 »

Άρχισαν εδώ στην Πρέβεζα οι ασταμάτητες βροχές Undecided Έχουμε κλειστεί στο εργαστήριο και γυρνάω γύρω-γύρω ψάχνοντας τι να κάνω και μου ήρθε η ιδέα να ξεκινήσω ένα πολεμοπούλι με πολύ λεπτομέρεια (θα προσπαθήσω τουλάχιστον).
    Έψαξα, διαλογίστηκα, αυτοσυγκεντρώθηκα, προσευχήθηκα και.......  Ο κύβος ερρίφθη Cheesy ....Brian Taylor Spitfire idiot2 Ποιο όμως 83'' ή 70'' τελικά κατέληξα στο 70αρι  κυρίως για λόγους μεταφοράς.
    Τα σχέδια παραγγέλθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από traplet και περιμένω ακονίζοντας τα πριόνια τρυπάνια κλπ Thumbs up
    Θα προσπαθήσω να ενημερώνω βήμα - βήμα και περιμένω απόψεις και ιδέες.
    Βλέπω να τρώω τουλάχιστον δύο χειμώνες!!
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Γιγαντιαία, υπό κλίμακα και με βενζίνη (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: SCALE WARBIRDS
    Μεταπήδηση σε: