Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.903 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 15:03:59

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 15:03:59

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:38]

από Stargazer
    [Χθες στις 16:11]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309903
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 122
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 56
    Συνολικά: 58
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Eπιλογη θερμικου ελικοπτερου.  (Αναγνώστηκε 35399 φορές)
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #105 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 01:04:55 »

Το καύσιμο που χρησιμοποιεί μια χαρά είναι. Αν και θα προτιμούσα το 15% heli για ελικόπτερο. Το θέμα είναι ότι αν ένας κινητήρας δεν πρόκειται να πετάξει ξανά προσεχώς χρειάζεται ένα καλό "στέγνωμα" πριν μπει στην "ναφθαλίνη" όπως ο συγκεκριμένος για κανένα εξάμηνο. Η προφύλαξη αυτή δυστυχώς δεν λαμβάνεται υποψη από πολλούς. Στο μοντελοδρόμιο που πετάω οι περισσότεροι tornado χρησιμοποιούν και μέχρι στιγμής δεν ξέρω κανέναν που να έχει τέτοια προβλήματα με τους κινητήρες του.
         Επίσης μια και μιλάμε για τον ΤΤ39 προσοχή μεγάλη θέλει η εξάτμιση αν είναι μαμίσια γιατί έχει μια τάση απο τη μία να δυαλύεται στα εξ ων συνετέθη (κεντρική βίδα και παξιμάδι) και από την άλλη λασκάρουν οι βίδες που την ενώνουν με τη μηχανή και χρειάζεται συχνός έλεγχος σε αυτά τα σημεία. Υπάρχει βέβαια και αναβαθμισμένη εξάτμιση που δεν έχει τέτοια προβλήματα.
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #106 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 01:12:24 »

εγω παντως το ειδα και μπροστα μου προχθες.... ακριβως το ιδιο πραγμα....! με ενα τεποζιτο μονο...! τι να σου πω.. ισως να φταιει που πριν εκαιγε coolpower και μετα εκαψε tornado..
    Καταγράφηκε
    Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #107 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 08:56:47 »

Δε ξερω γιατι υπαρχει τετοια ταση τελευταια κατα του καυσιμου αυτου
    ειναι υπερβολη να πιστευουμε οτι ενα τεποζιτο η μισο γαλονι ειναι δυνατον να <<σκοτωσει>> ενα κινητηρα η ρουλεμαν
    αποκλειετε τη περιπτωση αστοχιας υλικου του κινητηρα?
    στη συγκεκριμενη περιπτωση ο φιλος δεν ειχε το κινητηρα απο την αρχη οποτε δε ξερει και τη δουλεια ειχε γινει κατα το στρωσιμο
    (βασικοτατο για τη ζωη του κινητηρα) οποτε αν δεν ειχε καλο στρωσιμο οτι καυσιμο και να εβαζε παλι τα ιδια θα ειχε

εχω βαλει απο ολα τα καυσιμα στα μοντελα μου δεν εχω δει τετοιο κακο
    4 χρονια σε ενα saito 91 βαζω Tornado
    σε εναν os 55  εκεινος και αν εχει καψει τα παντα και σε διαφορες συνθεσεις νιτρο η λαδιου
    η μονη πραγματικη διαφορα που εχω δει ειναι στη μαυριλα αλλα δε σημαινει οτι χαλαει το κινητηρα

στα ε/π ισως ειναι λιγο ποιο διαφορετικα τα πραγματα γιατι ακουω 110 θερμοκρασια 20000 στροφες
    αλλα και παλι δε χαλανε ετσι οι κινητηρες

(εκτος και αν το συγκεκριμενο δοχειο ηταν νοθευμενο)
    Καταγράφηκε
    StAtHiZ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #108 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 14:05:58 »

Λοιπον νοθευμενο δεν νομιζω να ηταν το καυσιμο...

Τωρα πραγματι αυτο με το στρωσιμο και με την φυλαξη του κινητηρα μαλλον ειναι το θεματακι μας που δημιουργησε την σκουρια και το λερομα επανω στο ρουλεμαν...

Α...και καποιος ειπε οτι ο κινητηρας ειναι ο ΤΤ39...λαθος...ειναι ο ΤΤ53...50Αρη ειναι το ελικοπτερο...  Thumbs up\

Τωρα λετε να εχω προβληματα...??  Huh
    Καταγράφηκε
    Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #109 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 14:31:01 »

Διαβασε λιγο αυτο θα σε βοηθησει πολυ

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=4361.msg56257#msg56257

Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #110 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 15:31:17 »

Δε ξερω γιατι υπαρχει τετοια ταση τελευταια κατα του καυσιμου αυτου
    ειναι υπερβολη να πιστευουμε οτι ενα τεποζιτο η μισο γαλονι ειναι δυνατον να <<σκοτωσει>> ενα κινητηρα η ρουλεμαν
    αποκλειετε τη περιπτωση αστοχιας υλικου του κινητηρα?
    στη συγκεκριμενη περιπτωση ο φιλος δεν ειχε το κινητηρα απο την αρχη οποτε δε ξερει και τη δουλεια ειχε γινει κατα το στρωσιμο
    (βασικοτατο για τη ζωη του κινητηρα) οποτε αν δεν ειχε καλο στρωσιμο οτι καυσιμο και να εβαζε παλι τα ιδια θα ειχε

εχω βαλει απο ολα τα καυσιμα στα μοντελα μου δεν εχω δει τετοιο κακο
    4 χρονια σε ενα saito 91 βαζω Tornado
    σε εναν os 55  εκεινος και αν εχει καψει τα παντα και σε διαφορες συνθεσεις νιτρο η λαδιου
    η μονη πραγματικη διαφορα που εχω δει ειναι στη μαυριλα αλλα δε σημαινει οτι χαλαει το κινητηρα

στα ε/π ισως ειναι λιγο ποιο διαφορετικα τα πραγματα γιατι ακουω 110 θερμοκρασια 20000 στροφες
    αλλα και παλι δε χαλανε ετσι οι κινητηρες

(εκτος και αν το συγκεκριμενο δοχειο ηταν νοθευμενο)

και εγω το χρησιμοποιουσα στα αμαξακια χωρις καν μαυριλες... πιστευω οτι το καυσιμο δουλευει καλα για λιγους κινητηρες και κατι ακομα πολυ βασικο δεν πρεπει να αναμιχθει με κανενα αλλο καυσιμο....
    Καπου εκει εχω καταλαβει οτι γινεται η στραβη με τα ελαχιστα καταλειπα που εχουν οι κινητηρες βαζουμε αυτο το καυσιμο και γινεται η ζημια...!
    Καταγράφηκε
    StAtHiZ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #111 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 19:26:23 »

Διαβασε λιγο αυτο θα σε βοηθησει πολυ

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=4361.msg56257#msg56257

Παιδες αν κρινω απο αυτο το θεμα που διαβασα...πρεπει να αλλαξω αμεσα το ρουλεμαν....και στην θεση του να μπει ενα κεραμικο η ιnox...

Ποιος εχει κανει ηδη μια τετοια αγορα...?Ας μου στειλει ενα πμ να με βοηθησει..λεω πριν κανω την πρωτη πτηση να το αλλαξω για αν εχω και το κεφαλι μου ησυχο. Thumbs up

Ευχαριστω
    Καταγράφηκε
    StAtHiZ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #112 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 20:42:08 »

Λοιπον ελυσα λιγο την ουρα για να τεντωσω καλα τον ιμαντα και παρατηρησα πως με το χερι μου καταφερα και σταματησα το γραναζι το ασπρο του ιμαντα να γυρναει μαζι με το επανω γραναζι με τα πολλα δοντακια...

Αυτα κανονικα δεν θα πρεπει να ειναι τοοοοσα καλα σφιγμενα ετσι ωστε να μην γυρναει το ενα ξεχωιρστα απο το αλλο ετσι ωστε να δινονται και οι ιδιες στροφες πισω?

Απλα οπως γυρνουσα το μεγαλο γραναζι...απλα κρατησα με παρα πολυ λιγη δυναμη το κατω..και το επανω γυρησε κανονικα!

Ειναι φυσιολογικο αυτο? Huh
    Καταγράφηκε
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

Βενζίνη, τσόκ, δυο σχοινιές και φύγαμε!!!

« Απάντηση #113 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 21:18:06 »

Για προσπαθησε να το γυρισεις αντιστροφα να δεις αν γυρναει... lalala   Ειναι μονοδρομικο (γυρναει μονο προς μια κατευθηνση).
    Φιλε, βρες καποιον ποιο εμπειρο να σου πει καποια πραγματα.
    Καταγράφηκε

Καποιοι λενε "οτι δεν εχει πτερυγα δεν πεταει".
    Λαθος, πεταει αλλα ειναι λιγααακι ποιο δυσκολο...
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #114 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 21:29:17 »

συμφωνώ!

φίλε πάρε κάποιον δίπλα σου.

βαδίζεις προς την καταστροφή!

οι γνώσεις σου δεν είναι αρκετές και μέσα απο το νετ δεν μπορείς να καλύψεις όσα χρειάζονται ακόμη και για αρχάριο.

είναι κρίμα να απογοητευτείς.

χωρίς παρεξήγιση ετσι..

Thumbs up
    Καταγράφηκε

TAKISC
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #115 στις: Τρίτη, 19 Ιαν 2010, 23:56:25 »

αν το σκαλιζεις χωρις να ξερεις κακο κανεις οχι καλο
    θα πας να πεταξεις και στη καλυτερη να σπασει
    και στη χειροτερη
    δε θα καταλαβεις και απο που σου ηρθε idiot2

αν δεν εχεις καποιον κοντα να σου δειξει πεντε πραγματα βαλτο στο ραφι μεχρι να βρεις
    Καταγράφηκε
    StAtHiZ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #116 στις: Τετάρτη, 20 Ιαν 2010, 10:30:02 »

Για προσπαθησε να το γυρισεις αντιστροφα να δεις αν γυρναει... lalala   Ειναι μονοδρομικο (γυρναει μονο προς μια κατευθηνση).

Ωπα ρε παιδια ψυχραιμια 

Ενταξει τελικα ειχατε δικαιο ειναι μονοδρομικο και γυρναει μονο απο την μια πλευρα... Thumbs up Thumbs up

Δεν θα παω για πτηση χωρις εναν εμπειρο...μην ανησυχειτε... Thumbs up

Λοιπον 1 τελευταια μηχανικη απορια...Ειπα να βγαλω τα blade holders για να δω σε τι κατασταση βρισκονται τα ρουλεμαν απο μεσα....Ξεβιδωσα το ενα blade holde αφου επρεπει πρωτα να κραταω την αλλη βιδα απο την αλλη πλευρα για να κραταεει κοντρα...ξεβιδωσα την βιδα...ειδα το ρουλεμαν...αλλα το blade holder δεν βγαινει...Ρωτησα εναν φιλο μου και μου ειπε πως υπαρχουν 2 περιπτωσεις...Η ο αξονας που βιδωνουν οι βιδες απο τα blade holders ειναι στραβος απο την πλευρα που ξεβιδωσα το ενα blade holder η εχει κανει πατουρα το ρουλεμαν επανω στον αξονα και δεν βγαινει...και πραγματικα δεν βγαινει.

Αυτην την στιγμη ειμαι στο σχολειο αλλα με το που θα γυρισω σπιτι θα βγαλω φωτο για αν δειτε τι εννοω...Μην ανησυχειτε ολα τα εβλεπα γραμμα κατα γραμμα απο το manual ...δεν χαλαασ τιποτα...

Ειπα να δοκιμασω να ξεβιδωσω και το αλλο blade holder αλλα ξεβιδωνοντας την βιδα γυρναει και ο αξονας μαζι....Τι να σφινωσω μεσα στον αξονα η με τι αν τον πιασω για να μην γυρναει μαζι με την βιδα?Δοκιμασα με μυτοτσιμπιδο αλλα τιποτα...Θελω να βγαλω και αυτο για να δω...θα βγει με την μια η θα κολλησει οπως το αλλο blade hodler απο την αλλη πλευρα...

Καμια βοηθεια ρε σεις?  Undecided Undecided
    Καταγράφηκε
    Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #117 στις: Τετάρτη, 20 Ιαν 2010, 10:52:32 »

Ωπα ρε παιδια ψυχραιμια 

H πτηση ειναι το τελευταιο και αυτο που θα δειξει τι δουλεια εχει γινει πριν
    αν δεν εχεις κανει κατι σωστα στο σεταρισμα θα το λυσεις ολο απο την αρχη
    αυτο  προσπαθουν να σου πουν τα παιδια
    η καθε βιδα θελει ελεγχο αν ειναι καλα σφυγμενη μην εχει κλωτσησει αν θελει στερεωτικο σπειρωματων και ποιο κτλ
    Καταγράφηκε
    cu19x
    Aeromodeller Sr. Member

Μωραΐτης Γιώργος

« Απάντηση #118 στις: Τετάρτη, 20 Ιαν 2010, 11:04:49 »

H πτηση ειναι το τελευταιο και αυτο που θα δειξει τι δουλεια εχει γινει πριν
    αν δεν εχεις κανει κατι σωστα στο σεταρισμα θα το λυσεις ολο απο την αρχη
    αυτο  προσπαθουν να σου πουν τα παιδια
    η καθε βιδα θελει ελεγχο αν ειναι καλα σφυγμενη μην εχει κλωτσησει αν θελει στερεωτικο σπειρωματων και ποιο κτλ
    Thumbs up
    Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #119 στις: Τετάρτη, 20 Ιαν 2010, 13:07:37 »

Ωπα ρε παιδια ψυχραιμια 

Ενταξει τελικα ειχατε δικαιο ειναι μονοδρομικο και γυρναει μονο απο την μια πλευρα... Thumbs up Thumbs up

Λοιπον 1 τελευταια μηχανικη απορια...Ειπα να βγαλω τα blade holders για να δω σε τι κατασταση βρισκονται τα ρουλεμαν απο μεσα....Ξεβιδωσα το ενα blade holde αφου επρεπει πρωτα να κραταω την αλλη βιδα απο την αλλη πλευρα για να κραταεει κοντρα...ξεβιδωσα την βιδα...ειδα το ρουλεμαν...αλλα το blade holder δεν βγαινει...Ρωτησα εναν φιλο μου και μου ειπε πως υπαρχουν 2 περιπτωσεις...Η ο αξονας που βιδωνουν οι βιδες απο τα blade holders ειναι στραβος απο την πλευρα που ξεβιδωσα το ενα blade holder η εχει κανει πατουρα το ρουλεμαν επανω στον αξονα και δεν βγαινει...και πραγματικα δεν βγαινει.

Αυτην την στιγμη ειμαι στο σχολειο αλλα με το που θα γυρισω σπιτι θα βγαλω φωτο για αν δειτε τι εννοω...Μην ανησυχειτε ολα τα εβλεπα γραμμα κατα γραμμα απο το manual ...δεν χαλαασ τιποτα...

Ειπα να δοκιμασω να ξεβιδωσω και το αλλο blade holder αλλα ξεβιδωνοντας την βιδα γυρναει και ο αξονας μαζι....Τι να σφινωσω μεσα στον αξονα η με τι αν τον πιασω για να μην γυρναει μαζι με την βιδα?Δοκιμασα με μυτοτσιμπιδο αλλα τιποτα...Θελω να βγαλω και αυτο για να δω...θα βγει με την μια η θα κολλησει οπως το αλλο blade hodler απο την αλλη πλευρα...

Καμια βοηθεια ρε σεις?  Undecided Undecided

Ωχ μαλλον ειναι στραβος ο αξονας... εκει περα μπορει να ξεβιδωσεις την αλλη βιδα με εναν ευκολο τροπο πχ εχωντας μια μοντελιστικη μεγγενη η οποια εχει πλαστικα για να μην χαλανε το μεταλο καποιος κραταει το heli πλαγια εχοντας τον αξονα στην meggenh και εσυ ξεβιδωνεις....μην γελατε επειδη το εχω παθει και εγω δεν ειναι οτι πιο ευκολο...
    Απο την αλλη προσπαθησε να γυρισεις τον αξονα και σιγα σιγα με κυλικες κινησεις τραβηξετον εξω.....

Οσο για το αλλο πραγματικα ανησυχουμε γιατι θυμομαστε τα δικα μας...
    Εσυ δεν πρεπει να εισια αρνητικος για το καλο σου τα λεμε..!
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Eπιλογη θερμικου ελικοπτερου.
    Μεταπήδηση σε: