Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.790 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Ιουλ 2026, 21:03:46

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Ιουλ 2026, 21:03:46

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από spirost
    [Σήμερα στις 19:34]

[Σήμερα στις 15:43]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:54]

[Χθες στις 14:35]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309790
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 172
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 5
    Επισκέπτες: 68
    Συνολικά: 73
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: +1 Πτώση Belt CP V2  (Αναγνώστηκε 23830 φορές)
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #60 στις: Τετάρτη, 12 Αυγ 2009, 21:08:43 »

πως μπορώ να καταλάβω αν ο ιμάντας ειναι σωστά τεντωμένος?
    Καταγράφηκε
    nikos samιos
    Aeromodeller Jr. member
    **

nikos

« Απάντηση #61 στις: Πέμπτη, 13 Αυγ 2009, 01:32:19 »

πως μπορώ να καταλάβω αν ο ιμάντας ειναι σωστά τεντωμένος?
    Δικη μου γνωμη και  εστι το κανω οπως κοιταμε τον ιμαντα με ενα εργαλειο η οτι βολευει η μας κανει,προσπαθουμε να σπρωξουμε τον ιμαντα προς την αλλη του μερια οπως περναει ενω κανει κυκλο και διπλωνει, πρεπει να φτανει μεχρι την μιση αποσταση πριν ακουμπησει την αλλη ακρη.αυτο για εμενα ειναι το σωστο.φιλικα Νικος
    Καταγράφηκε

ΠΕΤΑΕΙ Η ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ?
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #62 στις: Πέμπτη, 13 Αυγ 2009, 16:07:21 »

Καθώς άλλαξα την τηλεκατεύθυνσή μου με την dx6i και αφού έκανα όλες τις ρυθμίσεις με βάση διάφορους οδηγούς που βρήκα στο ιντερνετ το ελικόπτερο δεν σηκώνεται από κάτω. Πρέπει να δώσω full throttle για να σηκωθέι 1-2 εκατοστά κάνοντας έναν θόρυβο ο οποίος ίσως δημιουργείται από τον αέρα δεν ξέρω και περιστρέφεται αριστερά.

Το έχω ρυθμίσει στο idle up στα 0 πιτσ και +10 -10 sto Higher και Lower. Σκέφτηκα ότι ίσως ήθελε περισότερη κλήση και έβαλα +5 στο χαμηλότερο σημείο του stick αλλά πάλι τίποτα  Undecided.

Καμιά ιδέα γιατι εγώ ξέμεινα.
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #63 στις: Πέμπτη, 13 Αυγ 2009, 16:54:03 »

Πρέπει να δώσω full throttle για να σηκωθέι 1-2 εκατοστά κάνοντας έναν θόρυβο ο οποίος ίσως δημιουργείται από τον αέρα δεν ξέρω και περιστρέφεται αριστερά.

Μπάς και μπορείς να ανεβάσεις καμιά φωτό......
    Τι εννοείς περιστρέφεται αριστερά;  το ελικόπτερο ή το στροφείο....... idiot2

Κάτι μου λέει ότι σου έχει ξεφύγει, το όλο σετάρισμα.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

Το Σήμερα Είναι Το Αύριο Για το Οποίο Ανησυχούσα Χ

« Απάντηση #64 στις: Πέμπτη, 13 Αυγ 2009, 17:01:37 »

Καθώς άλλαξα την τηλεκατεύθυνσή μου με την dx6i και αφού έκανα όλες τις ρυθμίσεις με βάση διάφορους οδηγούς που βρήκα στο ιντερνετ το ελικόπτερο δεν σηκώνεται από κάτω. Πρέπει να δώσω full throttle για να σηκωθέι 1-2 εκατοστά κάνοντας έναν θόρυβο ο οποίος ίσως δημιουργείται από τον αέρα δεν ξέρω και περιστρέφεται αριστερά.

Το έχω ρυθμίσει στο idle up στα 0 πιτσ και +10 -10 sto Higher και Lower. Σκέφτηκα ότι ίσως ήθελε περισότερη κλήση και έβαλα +5 στο χαμηλότερο σημείο του stick αλλά πάλι τίποτα  Undecided.

υποθέτω ότι έχεις σε idle up -10, 0, +10 .πήγαινε στο menu τις dx6i στις ρηθείσης του pitch curves και βάλε l=40 2=60 3=80 4=90 5=100 και στην καμπύλη γκαζιού βάλε l=0 2=30 3=47.5 4=70 5=90 αποσύνδεσε το μοτέρ και μετρα.πρέπει να σου βγάζει σε normal 0,+5-6,+10. έτσι αποκλείεται να μη sikonete.i ρύθμιση αυτή είναι για απλό hover στο 1 metro.to e/p σηκώνεται χωρίς πολλές στροφές και όχι απότομα.ότι πρέπει για αρχάριο. δοκίμασε τι και τα λέμε. Thumbs up
    Καταγράφηκε

Τrex 450 sport fbl,copter cx450 se v2,copterx 450 scale body ce-135,e-sport phoenix glider,blade mcpx                              Karistos Fly Team[/size
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #65 στις: Πέμπτη, 13 Αυγ 2009, 17:38:31 »

Πρέπει να δώσω full throttle για να σηκωθέι 1-2 εκατοστά κάνοντας έναν θόρυβο ο οποίος ίσως δημιουργείται από τον αέρα δεν ξέρω και περιστρέφεται αριστερά.

Μπάς και μπορείς να ανεβάσεις καμιά φωτό......
    Τι εννοείς περιστρέφεται αριστερά;  το ελικόπτερο ή το στροφείο....... idiot2

Κάτι μου λέει ότι σου έχει ξεφύγει, το όλο σετάρισμα.

To ελικόπτερο περιστρέφεται αριστερά.

υποθέτω ότι έχεις σε idle up -10, 0, +10 .πήγαινε στο menu τις dx6i στις ρηθείσης του pitch curves και βάλε l=40 2=60 3=80 4=90 5=100 και στην καμπύλη γκαζιού βάλε l=0 2=30 3=47.5 4=70 5=90 αποσύνδεσε το μοτέρ και μετρα.πρέπει να σου βγάζει σε normal 0,+5-6,+10. έτσι αποκλείεται να μη sikonete.i ρύθμιση αυτή είναι για απλό hover στο 1 metro.to e/p σηκώνεται χωρίς πολλές στροφές και όχι απότομα.ότι πρέπει για αρχάριο. δοκίμασε τι και τα λέμε. Thumbs up

Θα δοκιμάσω με αυτές τις ρυθμίσεις και αν δεν πετύχει θα ανεβάσω ένα βιντεάκι. Ευχαριστώ.
    Καταγράφηκε
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #66 στις: Πέμπτη, 13 Αυγ 2009, 19:51:02 »

Λοιπόν έβαλα τις ρυθμίσεις έτσι. Στο Idle Up έχω -6 +10 και στο νόρμαλ έχω 0 +10.

Στο Swas Mix έχω και τις τρεις τιμές στο +60.
    Καταγράφηκε
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #67 στις: Πέμπτη, 13 Αυγ 2009, 23:27:07 »

Δοκίμασα με αυτές τις ρυθμίσεις και πάλι τα ίδια. Μετά έριξα μια ματιά στο τρακινγκ και φάνηκε να είναι υπερβολικά άσχημο. Πιθανον να είναι και τα blades out of balance. Υπάρχει περίπτωση το ελικόπτερο να μην σηκώνεται εξαιτίας κακού traking και balance των blades γιατί ειλικρινά όλα τα υπόλοιπα τα έχω διπλοτσεκάρει.
    Καταγράφηκε
    newbie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #68 στις: Πέμπτη, 13 Αυγ 2009, 23:32:23 »

Μήπως έχεις βάλει ανάποδα τα blades;
    Καταγράφηκε
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #69 στις: Πέμπτη, 13 Αυγ 2009, 23:42:22 »

Μήπως έχεις βάλει ανάποδα τα blades;

Δεν θα ήταν απίθανο αλλά τα αυτοκόλητα που έχουν είναι εμφανές τππως πρέπει να τα βαλεις.
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #70 στις: Παρασκευή, 14 Αυγ 2009, 00:08:22 »

j0e καλησπέρα.  Πρέπει να σου πώ, ότι κυρίως στα ελικόπτερα,  (λόγω επικινδυνότητας)
    και γενικότερα στα μοντέλα που πετάνε, υπάρχει μια ιεραρχία, όσο αφορά τις ρυθμίσεις και το σετάρισμα.

Οπως σου είπα και παραπάνω, κάτι λάθος έχεις.  Ο θόρυβος που αναφέρεις, σε συνδυασμό με το ότι δεν ξεκολλάει το ελικόπτερο απο το έδαφος, παραπέμπουν σε λάθος ρύθμιση τών μοιρών των blades.

Oμως, αυτό έχει να κάνει, και με τήν (προηγούμενη) ρύθμιση, όσο αφορά τά κέντρα των servo.
    Δέν είναι απλά τα πράγματα.  Το ότι έχεις απο -10 έως +10, δεν λέει κάτι.

Ρίξε μια ματιά εδώ.
    Κάτι θα καταφέρεις....
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #71 στις: Παρασκευή, 14 Αυγ 2009, 06:43:20 »

Δέν είναι απλά τα πράγματα.  Το ότι έχεις απο -10 έως +10, δεν λέει κάτι.

+ του ότι είναι πολύ επικινδυνο να έχουμε αυτές τις μοιρες όταν δεν γνωριζουμε (λόγο εμπειρίας) τα σετάρουμε το ελικόπτερο.

θα σου πρότεινα να απενεργοποιήσεις το idle up  και να μην παιξεις πάνω απο 8 μοιρες για αρχή στα θελικά και -2 στα αρνητικα...
    καθώς και το swash mix κατευασέ το....

θα έχεις ένα πιο γλυκό ελικόπτερο που θα σε βοηθίσει τώρα στην αρχή να μάθεις πιό γρήγορα...

αργοτερα  παιζεις με +-10 και 100%....
     Thumbs up
    Καταγράφηκε

j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #72 στις: Παρασκευή, 14 Αυγ 2009, 13:22:04 »

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις θα το ξανασετάρω πάλι από την αρχή.

Κάτι ακόμα,παρατήρησα ότι το esc ζεσταίνεται και αυτό χωρίς να είναι συνδεδεμένο καν το μοτέρ όπως ακριβώς και το μαμίσιο esc. Είναι λογικό αυτό?
    Καταγράφηκε
    nikos samιos
    Aeromodeller Jr. member
    **

nikos

« Απάντηση #73 στις: Δευτέρα, 17 Αυγ 2009, 17:21:13 »

Μην σε απασχολει ειναι οπολυτος φυσιολογικο,ασχετα που δεν υπαρχει καταναλωση ρευματος,το ρευμα περναει μεχρι το esc και υπολειτουργει στη ουσια.και ετσι ζεσταινετε.φιλικα Νικος.
    Καταγράφηκε

ΠΕΤΑΕΙ Η ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ?
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #74 στις: Τρίτη, 18 Αυγ 2009, 20:56:43 »

Μην σε απασχολει ειναι οπολυτος φυσιολογικο,ασχετα που δεν υπαρχει καταναλωση ρευματος,το ρευμα περναει μεχρι το esc και υπολειτουργει στη ουσια.και ετσι ζεσταινετε.φιλικα Νικος.

Ευχαριστώ πολύ. Μήπως θα μπορούσε να μου πει και κάποιος αν λόγω tracking και unbalanced blades μπορεί να μην μπορεί να σηκωθεί το ελικόπτερο?
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: +1 Πτώση Belt CP V2
    Μεταπήδηση σε: